Neera léböjtkúra (beszélgetés)
no gyerkőcök, holnap kezdem, nem állok mérlegre mert nem merek :$
de a cél 60-62 kg június végéig - igen, én nem csak méregteleníteni szeretnék hanem fogyni is - mert itt tartottam márciusban.
Akkor megyek Balcsira a Párommal :) e mellett rendszeresen mozgok / fogok mozogni szóval ne aggódjatok !:)
Ám ki hol tart most?
Hogy érzitek magatokat?
Hát jó, próbálkozz, de a sok "kudarc" lehngol.
Most nagyon feszült vagy, merthogy első nekifutásra nem jött össze, és ez nem jó kiindulási alap, merthogy a kisördög ott motoszkál benned.
Tudom, mert én is jártam igy tavaj tavasszal,csakhogy én 2 nap után abbhagytam, merthogy pont növő holdkor kezdtem, és egyszerűen nem birtam magamml.
Majd tavaj junius végén lévő fogyóholdnál elkezdtem, és 7 kg ment le, amiből 5 azót sem jött vissza.
A vége felé, már én is nehezen birtam magammal, de csak azért mert kivántam a rágást.Akkor annyit bűnöztem, hogy napközben 8 szem citromos szőlőcukrot rágcsáltam.
1 szőlőcukorban 8 kalória van
és nem kerül szilárd anyagként a belekbe.
Szenna teát nem ittam, hanem sima magyar hashajtó teát (biobolt)
Sós viz helyett reggel keserűsós vizet ittam, este lefekvéskor meg a hashajtó teát.
Szóval akkor ne add fel:)
köszi a jó tanácsokat, aranyos vagy! :-)
De nagyon rákattantam erre a böjtre, és hogy őszinte legyek, az utóbbi... másfél napban :-))) (csak másfél.. :( ) NAGYON jó volt a közérzetem, s nagyon nyugost voltam.. nagyon... Mintha nyugtatóteát ittam volna anap folyamán vagy nemtudom.. pedig csak a vizet ugye... szóval.. :(
S most ,du. amikor rámjött a zabálhatnék szószerint, Na utána kissé agressziv lettem, és ideges... ! :-o Miután szépen beebédeltem ,vagy minek is nevezzem ezt..
Azt hallottam ,hogy ha hirtelenjében a szervezet túl sok szénhidrátot kap , akkor a vércukorszint állítólag hirtelen "fölugrik", és ettől lesznek az emberek ingerültebbek ,és utána kimerültek , fáradtak.. :/ na én rögtön kezdtem 2 győri édes jó reggelt keksz-szel,1 kisebb méretű pogácsával, 2 sajtos kiflivel a böjt "törését"... Jó, mi ?:( :S
Nagyon haragszom most magamra.. :( Legalább maradtam volna akkor a reggeli dolognál ,hogy eszek valami kis kekszet és kész, ha mr ennyiren em birok magammal.. :) Mert a közérzetemen akkor is éreztem a változást, a böj alatt.. :( Azért is elkezdem, és azért is juhar sziruppal fogom megint ...!!:-)
Tudom, tudom még nincs itt a fogyóhold ideje, de megprobálóm ismét... Vesziteni nem vesztek,max ha nem sikerül, akkor Ismét bebizonyosodott az ,amit sokan írnak: Fogyóhold idején kell elkezdeni a kúrát :-) amit én is követni fogok :)
Deeee megprobálom még1szer.. most méginkább motivál a 10nap... ezután a baklövés után :(
Ja, és hát azótan em ettem mást, du. óta (csak 1 almát.. meg kis epret.. :$ ) de nagyon rossz a hasam.. :( Érzem, majd szétpukkad,és.. és nemtudom.. fura, rossz.. :(
Este szennázok, nemtudom segit e valamit, a holnapi kezdéshez.. remélem segit.. Bár az segitett volna, ha nem eszek mindenféle "egészséges" dolgot, mint pl.:pogácsát,sajtos kiflit.. :S:)
Mindegy :)
Ügyesek vagytok, és le a kalappal előttetek :-)
Most próbálok erőt gyűjteni a honlaphoz,mert nagyon idegesit amit műveltem ma... egyszerűen bosszant.. :-o
Szerintem ne kezd újra. Várd meg amig megint fogyóhold lesz, Addig pedig próbálj meg a kedvenc kajáidból enni, fele adagot. A másik felét meg fagyaszd le és vigsztald a tudatod a lébőjt alatt, hogyha vége, ott a kedvenc kajád, csk ki kell melegíteni:) Nekem bejött.
Junius 27-től lesz fogyóhold.
Most 12-én lesz újhold, akkor próbálj meg egész nap csak vizet inni. Ez egy jó erőptóba lesz. Utánn pedig próbálkozz a fele adagokkal, mert növő holdban könnyebben felszedsz.
na.. jól bekajoltam... :/ :(
Azthiszem holnap ujra elkezdem... :( Vagyis... meglátom még :-(
Szép jó reggelt mindenkinek! :-)
Hát a szenna teától nagyon sz@rul voltam, éjszaka folyamán folyamatos görcsök jöttek rám, járkáltam wc-re kb. 5percenként... szörnyű éjszakám volt :(:( Ráadásul olyan nyügösen keltem ,hogy megint nyultam a kávémhoz és a jól megszokott kekszes csomaghoz :D Habár natur keksz s,emmi izesitése nincs, tudjátok csak a hagyományos gíőri keksz.. :) azért mégis... :S
Megint jól elszurtam a reggelemet :(
Mondjuk, megmértem a sulyomat kiváncsiságképp ,és 1,5-2kg-val mintha könnyebb lennék ,de inkább esküszök a 1,5 kg-ra... :O És most va na 3. napom :) De a böj első 2napján valami "apróságot" elrágcsáltam reggelre, a refluxom miatt, mert reggelre nagyon savas lesz a gyomrom, és a sós viz... hát na nemmondom mit tesz a gyomrommal.. :( A gyógyteát reggelre még nem próbáltam.. :S azt lehet kiprobálom..:-)
Szóval ha ugy nézzük az első 2nap " el van ítélve.. :-))) " Terveim szerint ezekután ráhúzok még +8-9napot, mintha most kezdenék majd neki a kúrának és ugymond ez a 2 nap "felkészitő" nap volt... :-) Mondjuk a bűnöm ,csak a reggeli rágcsa volt (Kávé+keksz) és ennyi.. utána vigan birtam az egész napot a 2l Neera-val, szennával, meg gyógyteával.. szóval tegnap 3l folyadékot ha megittam.. ami tőlem elképesztő nagy teljesitmény.. :-o még maga mse akartam elhinni, hogy 3l-t képes vagyok meginni... Én ,aki jó ha napi 1 - 1,5litert megiszik...
Annyira lelkiismeretfurdalásom van most a reggeli miatt :(
Na megyek, készitem el a löttyöt :) Remélhetőleg letudom "dolgozni" a reggeli bűnbeesésemet, ugyanis megyünk apummal vásárolni, ami nem egy 10perces történet szokott lenni... hanem 1órás minimum... ugyhogy remélem ezzel kompenzálom a csábulásomat :)
Nálatok miujság?:)
Gondolom Ti sokkal jobban bírjátok mint én:( Annyira ügyesek vagytok... !:) Csajok!:) További Sok Sikert, és Kitartást a kúrához!
Szép Napot!
Szia! igen?:O Ugyanúgy??:O Hát grat!:) S meddig csináltad a kúrát,hány napig? Nálam a kitűzött cél egyenlőre 8nap.. aztán meglátom :D
csorieva:Köszönöm szépen!!! :-)
Bár meg kell említenem olyan késő du. fele nagy hisztit csaptam le 2 rozsos magvas kifli miatt :'((( Nővérem frissen vett fornettitől 2magvas kiflit,nem kellett neki és hazahozta... ölni tudnék ugy szeretem a rozsos kifliiit.. :( Anyumnak mondtam, hogy ne hagyja már itthon a többi testvéremmnek, ne egyék már meg, mert beelepuszutlook abba :(.. érzésre olyan lenne,mintha valami olyat ennnének el előlem ami az Én tulajdonomban van...mármint kaja :)) (Lényeg,hogy én nem vagyok ám egy irigy, önző típus :D:D:D:D !!)
na és anyu holnapra elviszi elvileg ugyhogy nyugodt a lelkem :D ! Egész jól birtam az első napot amugy ,bár szót kell emlitsek a Szenna teáról, amit bár anno birtam,most akkora bélgörcsöket okozott nálam,hogy azthittem szószerint megszülök...
Szóval.. lehet hanyagolom mégiscsak azt a szenna teát, és maradok a sós viznél.. :D
Vagy nemtudom.. hatása megvan a szennának,de olyan görcsöket okoz nálam ,hogy végem...
Nincsen olyan hashajtó ami -bár ,-hatásra tuti jó, azért a szennánál picit enyhébb,s árra is passzolnak valamennyire?:)
Pussszi Mindekinek, Szép Estét !
szerintem teljesen olyan :) annyi a különbség, hogy a neera juharszirup a neera védjeggyel van gyártva:)
én is "sima" juharsziruppal csináltam és ugyan úgy fogytam tőle :)
kitartás, én is gondolkodom most rajta, talán elkezdem ezen a héten :)
nem hergeltél fel :-) Nincs étvágyam most egyáltalán, pedig ilyenkor javába tömném magamba a szénhidrátdús ételeket :)
Hááát... Neera kúra "hasonmását" csinálom :) Valahol olvastam, hogy 10evőkanál juharszirup,1teáskanál erős paprika, 4 db citrom leve felhigitva 2l szénsavmentes ásványvizzel ugyanolyan, mintha "neera-s vizet" innék naponta..
Most ezek kombinációjával iszogatom ezt a vizet,és finom ! :-o igaz, picit több szirupot tettem bele.. még kb fél evőkanálnyival, mert túl savanykás volt a citrom miatt... :/
Éhségérzetem nincs (egyenlőre) :-) Meglátom, mennyire bizonyul hatásosnak. Bár én szerintem annyira komoly eredményt nem fogok elérni, mint egy eredeti neera sziruppal,de ez is segiteni fog remélhetőleg :-) Igazságszerint reggel kicsit "csaltam", mert elfeledkeztem arról, hogy nem ehetek ,s megszokásból, reflexszerűen nyúltam 1 pohár gyümölcsjoghurtért ,amit háztartási keksz-szel ettem... :S De nemgond, nem veszem véresen komoly elbalátázásnak, most ezt csak kisebb "kilengésnek" fogom fel, s tudni fogom másnap reggel nincs csábulás :) Ígyis nagy rekord,hogy nem ettem ugymond reggel óta... :-) Szóval.. :$
Köszönöm !!! :-)
A juharszirup nagggggyon finom.:) Pláne fagyival :P (bocs,nem hergelésből szántam!!)
Neera kúrát csinálod?
Kitatrást hozzá!!!! :)
A közérzeteden kívül mi máson látod a hatását?
Másnapra nincs farkasétvágyad?
na.. ma kezdtem el a kúrát ! :) Kíváncsi leszek, ebből mi fog kisülni... egy biztos: a juharszirupnak eszméletlen jó íze van .. :$ :D
Tudom tudom... juharszirup nem igazán neera szirup (ha az összetételét nézzük), de ígyis hatásosnak kell lennie :)
Ki az aki ma fogja elkezdeni vagy már el is kezdte?:)
Köszönöm,ez kipróbálom!
Megnézem mikor esik újhold szombatra vagy vasárnapra,és akkor fogom megcsinálni.
Aztán ha végeztem,beszámolok róla. :)
Te próbáltad már egyébként?
Egynapos lékúrára az újhold napját válaszd. Akkor tényleg csak vizet igyál, estefele vegyél egy sós vizes fűrdőt. Egy kád vizbe fél kiló só (ha van valamilyen gyógysód az jó, ha nincs megteszi a rendes só is) Minimum 20 percet ücsörögj a vizbe. Készítsd oda még egy kis sór, és felállva dörzsöld magad végig sóval (20 perc áztatás alatt kitágulnak a pólusok, a kis betokosodott faggyúmirigyek meglazulnak, és a sós végigdörzsölés testradirként hat. Utánna jöhet egy kellemes zuhany, de vissza is ülhetsz a kádba, hogy lemosd magadról a sót.)
Persze akinek van drága testradirja az azzal is csinálhatja.
Egy ilyen ujholdkor végzett "szertatás:)" feléregy 3 napos lébőjt kúrával a szervezet számára.
www.neera.hu-n minden kérdésre választ kapsz. Buta kérdés nincs:)
Minden kezdőnek, de még haladóknak is érdemes elolvasni -ismétlésképpen is- az ott leírtakat.
Egyébként a zöldséglé és a gyümölcslé sem megengedett. Az egyik ok az, hogy a szirup mindent tartalmaz amire szükség van. A másik, hogy éhes leszel a levektől. A harmadik, hogy plusz kalória és emésztendő dolog, amire ebben az időszakban nincs szüksége a szervezetnek. A negyedik.....stb. a neera.hu-n nézelődjél.
A kúra mindenkinél más lehet. Igaz vannak hasonlóságok, de a reakciókat előre kiszámítani nem lehet. Van aki fogy, van aki nem. A lényeg a tisztuláson van és nem a kg-on és a cm-eken. Persze jól esik a lelkünknek, ha kevesebbet mutat a mérleg, de ne ez legyen az elsődleges szempont.
Szerintem megéri a kitartást!
Megnéztem,nagyon érdekes.
Bevallom,soha nem hallottam róla korábban.
Köszönöm,ez jó ötlet! :)
Vajon ezt is fogyó holdkor kell végezni, vagy az 1 naposnál nem számít a hold állása?
Sziasztok!
Én is gondolkodtam már,hogy csinálok egy neera kúrát,de mivel soha nem csináltam még léböjt kúrát (meg tulajdonképpen semilyet),így félek attól,hogy már a kezdet kezdetén kudarcra van ítélve a kúrám.
Azt hallottam,hogy az első 4 nap nehéz.Tényleg így van?Fizikailag mennyire gyengül le tőle az ember?
hhm.. ezt most nem értem...
10 nap alatt, a "limonádét" kell inni + egyéb gyógytea is megengedett.Zöldséglé is fogyasztható a kúra alatt? Nem a 10 nap utáni 2-3 napon fogyasztható? Ne haragudj, ha butaságot kérdezek,csak én még "kezdő" vagyok itt, ugyhogy azért érdeklődöm ,s kérdezem meg :-)
Üdv!
jaaaj, eszembe jutott még1 kérdés :-) lehet idiótán fog hangzani ,de muszáj megkérdeznem...
Szóval én refluxos vagyok (gyomorsav tultengéses) és a kérdésem z lenne, hogy 2l forrásvíz vagy ásványvíz jó a kúrához. Igenám, de ásványvízből buborékos vagy mentes kell? Csak mert nekem nemigen szabad éhgyomorra savasat innom, legalábbis buborékos üditőket nemigen.
Na mégegyszer Szép napot!
és köszönöm előre is a választ!
ja, és nem lenne gond az aránnyal ,szénhidrát:fehérje szempontjából, csak a mennyiség ami borzasztóan sok... szóval :(
Na, további szép napot Mindenkinek :)
Ui.: Süt a napocska :))
hm... igazad van! :-) Köszönöm a segitséged ! Holnaptól elkezdem, terveim szerint egyenlőre 8napot tűztem ki... :-) De örülnék a 10napnak. :-) Sportot felfüggesztem, itthon majd besegitek rendesen házimunkába :-))) mert tényleg leeshet a cukrom ha konditerembe edzek, s ott aztán a Jóisten se kapar össze :-) Vagy ha mégis, akkor a körülöttem levő embereket megérmisztem az ájulásommal, szóval maradok itthon :)
Szénhidrát elvonást ugy értettem, hogy böjt megtörésénak napja után (ugye ez a böjt utáni +2 vagy 3nap lightos "evés" /ivás )szóval ez után történő normál étrendhez való visszaszokás SOK fehérjével, és kevesebb szénhidráttal :) Ebben az esetben a szénhidrátcsökkentés nálam azt jelenti, amennyit amugy is megeszik egy normál ember... :D :/ Mert nálam kb 4hónapja igy megy az étkezésem,legalábbis %-ban kifejezve 1nap ennyi mennyiségű szénhidrát/fehérjét fogyasztok el: Körülbelül 60% szénhidrát,30% fehérje , 10% zsír
Jó, ezek fő tápanyagok, de tulzott szénhidrátfogyasztás nem eredményez fogyást :)
Hát ihatsz 7 dl sós vizet is. (Akkor inkább a deci vizben felodott tejeskávés kanál keserűsó:)
Én a sportolást a 3. naptól csak lakáson belül tanácsolnám, mert ha megszédülsz (és miért is ne lenne egy kis szédülés, ha leesik a vércukorszinted) akkor nem valami jó dolog kint elesni.
A szénhidrát szinte nuku dolog az hülyeség, azaz csak ideig óráig tartható, és utánna ezerrel jönnek vissza a milligramok:)(amik persze igen gyorsan kilókká változnak:(
Hát sajnos semmivel. Már a juharszirup sem igazán a neera szirup (összetételét tekintve)
De gondolj bele abba is, hogy naponta 2 liter zöldséglét kell meginnod, ami azt jelenti, hogy zöldségekből kell főznöd, de a zöldségeket nem eheted meg.
Szóval ez a 10 nap sehogysem olcsó