Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Hát én az ebédet váltom ki,ma quinina lesz sokkos zödséggel. egyébként neera és zöld tea.
Ezt nem tudtam, hogy a májméregtelenítés után várni kellene:( De mostmár tudom:)
Vörös húsokat egyébként is igen-igen ritkán eszem
tejet, tejterméket majd egy éve nem eszem (még sajtot sem)
Finom liszt évek óta nincs itthon. A kenyeret maga sütöm a Szoó Judit kilófaló könyvében lévő recept szerint, alkoholt nem iszom, a natur csirkemellet kókuszolajjal kikent zepterben sütöm.
De most ameddig menni fog, csak fött magvak (quinona, köles, bulgur...) és sült zödség:)
Olvastam valahol, hogy a májméregtelenítés után nem lehet további méregtelenítést csinálni, várni kell vele.
Amúgy a neera-nak van egy ilyen könnyített változata, ahogy most te csinálod, csak kerülni kell az édességet, kávét, vörös húsokat, zsiradékban sült élelmiszereket, finomlisztet, tejtermékeket,az alkoholt és a dohányzást is csökkenteni kell.
De ezt kicsit hosszabb ideig kell ( 1 hónapot írtak), persze ehetsz csak a reggeli vagy az esti érkezést váltod fel a neerával.
Hát nekem nem sikerült:( Szombaton csináltam egy drasztikus májméregtelenítést, vasárnap ment a neera, de hétfő délutánra rosszul lettem és kénytelen voltam egy szelet kenyeret megenni:(
Most úgy folytatom, hogy ebédelek (ma quinonát ettem wokkos zöldséggel), de a többi étkezés neera. Tudom ez már nem méregtelenítés, de fogyásnak biztos jó.
Igen, jól beindult most már, ma van a 7. napom és elég jól érzem magam, sőt jobban mint az elején.
Én ennyit terveztem, holnaptól már lassan (3 nap) térek vissza az evéshez te hogy érzed magad?
Hát elhiszem, hogy nehezen indult be mert csütörtökön volt telihold.
De mostmár ezerrel száguld ki belőleg a méreg:)
Én akkor lehet pont rosszkor kezdtem (múlt hét szerda), elég nehezen is indult be a dolog, az első két napom volt a legnehezebb, máskor még az elég könnyen ment.
Majd legközelebb figyelek erre, köszi.
Annyiból nem mindegy, hogy célszerű fogyó holdkor csinálni, mert akkor elengedőbb a szervezet:)
(most éppen fogyó hold van)
Még bírom, de már én is nehezen tudom legyűrni a lötyit.
Ha akarod abbahagyod és gyümölcsleveket iszol, ezt mindenki maga érzi, volt hogy nekem is abba kellett hagyni mert egyszerűen nem ment tovább.
Majd legközelebb tovább bírod.
Én is alig várom már hogy leteljen.
én is szeretném megcsinálni!
de csak szerdán tudnám legkorábban elkezdni,de inkább csütörtökön!
Kedves Liby!
Bírod még? Hihetetlen számomra, hogy 5nap lement. Én annyira megundorodtam a löttytől, hogy félek többet nem tudok magamba gyűrni. Ezért arra gondoltam a maradék két napot sima léböjtként zárom neera nélkül.Szerinted hülyeség?
Sziasztok!
Egy ideje már kacsingattam a gondolattal, de most végre rászántam magam.. Ma elkezdtem a Neera kúrát, a cél 10 nap, de, ha 7-8 napig bírnám, úgy gondolom, az sem lenne olyan rossz kezdet. Még sosem léböjt kúráztam, 3 évvel ezelőttig semmi gondom nem volt az alakommal, de azután egy elég depressziós időszak következett, amit állandó evéssel, nassolással próbáltam kompenzálni, hát, ennek persze meg is lett az eredménye..:) Összességében egy 20-25 kilót szeretnék lefogyni, persze nem ezalatt a kúra alatt, elkezdtem mozogni, eljárok majd infraszaunázni, kipróbálom a kavitációs zsírbontást. De most elsősorban a kúra hatására leszek kiváncsi! :) Drukkoljatok, hogy végig tudjam vinni..:D
Kedves Suzzzy!
Már nekem is elegem van a löttyből, kezd nekem is undorom lenni tőle. Ihatsz kevesebbet és igyál mellé, grapefruitot vagy narancslevet ahogy írta Éva is. Zöldségleveket nem lehet, csak gyógyteákat.
Hát kitartás, már csak két nap......
Én ma kezdem, most olvastam utánna narqncs és grépfruit levet ajánlanak, valamint borsmenta,kamilla és csipkebogyó teát.
Bár tavaj, amikor csináltam, akkor csak tiszta vizet itta, és a 4. nap után (mikor már elegem volt az édes izből) egy-egy korty paradicsonital:)
Kedves Liby!
Még állom a sarat, de egyre nehezebben. Valószínűleg sajnos nem voltam teljesen egészséges, amikor nekikezdtem, mert tegnap a lázam is felment, be kellett vennem egy algopirint. Azért nem akarom feladni. Az a baj, hogy annyira megundorodtam a löttytől, hogy alig bírok lenyelni belőle pár kortyot. Szerinted akkor is működik a kúra, ha jóval kevesebbet iszom a neera-ból? Te zöldéslevet szoktál mellé inni? Én céklán vagy káposztán gondolkodom. Kicsit erőtlennek érzem magam. Kitartást mindkettőnknek :)
Szia Suzzzy!
Ha tüzel az arcod és lázas vagy az biztos nem a kúrától van, hanem elkaptál valamit.
Tegnap én nagyon jól voltam, igen szoktam mozogni a kúra alatt, voltam első nap zumbázni, mindennap tornászom egy kicsit,(előtte iszom a neerából, hogy legyen energia) és a fázás ellen szaunázom.
De neked a mozgást most nem ajánlanám, mert szerintem lappang benned valami. Nem tudom, hogy ilyenkor nem e abba kellene hagyni és ha felgyógyulsz akkor elkezdeni újra.
Ha bírod tarts ki. Igyál sok kamilla teát, ja igen hashajtó teát minden este iszom (szenna levél), attól reggelre van "eredmény". Én is 7 naposat tervezek. Kicsit rossz főzni a többieknek és nem enni belőle, de úgy szoktam, hogy mindig iszom a neerából és arra gondolok közben, hogy valami finomat eszem, és gyorsan iszom, hogy ne nagyon érezzem az ízét. Sajnos nem annyira jó ízú nekem és így nap után meg már nagyon hiányoznak a finomságok.