Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Neera léböjtkúra fórum

Neera léböjtkúra (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
3156. Zsanka*
2011. okt. 20. 20:53

Szia Mona!

Persze, Te tarts ki mindenképpen, én is megtenném már ezt az utolsó napot, ha nem egy egész nap kellene majd távol lennem olyan helyen, ahol biztosan jó tápláló, de egy ilyen gyomornak még nehéz ételek lennének, mint pl. lencseleves stb.

Szóval, biztos, ami biztos.

Méregteleníteni nekem is kell, én is városban (Budapesten) élek, és én sem tartom magam mindig ahhoz, ahogyan a testmnek is a legjobb lenne. Alkoholt ugyan nem iszom, egyedül a kávé maradt meg korábbról, és van, hogy már délelőtt megiszom egy laza, de nagy adagot gabonatejjel, és lehet, hogy elmajszolok hozzá valamit. A vegánsághoz tartom magam, de attól még előfordul, hogy nehézséget okozok a gyomromnak. Erről most sokat írhatnék, de nem akarok most nagyon a részletekbe merülni.

Egyébként a lényeg, ami az egész méregtelenítés lényege:

Én hiszem, hogy betegségeinknek lelki okai vannak, és ott kell megragadni őket. A test csupán jelez, hogy valami nem úgy megy, ahogy kellene.

Azt is hiszem, hogy a méregtelenítéssel az immunrendszerünket is erősítjük, és a betegségeket lehetőség szerint nem gyógyszerekkel kell elfojtani, hanem erős immunrendszerrel kivédeni. De a lelki és a fizikai szint kéz a kézben jár egymással. Ha lelkileg kiegyensúlyozott az ember, kevésbé sérülékeny kivülről is.

A léböjt egyébként a szellemhez való odafordulásnak is kedvez, jó ilyenkor magunkba mélyedni, és lehetőleg szellemi tanulmányokkal foglalkozni.

A kilók meg lelki okokból szaladtak fel, kinek milyen okból. Ott is kell megragadni őket (ezt csinálom is), de ezt csak segítheti egy tiszta szervezet. :-)

A lényeg, hogy kerüljük a mesterséges anyagok bevitelét, és az agyonfinomított alapanyagok (pl. a fehér méreg) fogyasztását.

Gyümölcsléhez:

A narancsot, gréfrútot facsarom.

Van centrifugám, és van, hogy mást is ott szoktam kifacsarni, de most van egy üveg szederlevem (Bio Szeder nektár a vitafood cégtől) és egy Bio pirosszőlőlevem a Pölz-től.

[link]

[link]

Remélem, tudtam valahogyan segíteni én is.

3155. Mona6908 (válaszként erre: 3154. - Zsanka*)
2011. okt. 20. 18:59

Zsanka, de jó, hogy ezeket leírtad. De ha Te csak ezeket eszed, akkor hogy szaladtak fel rád a kilók? És miért méregtelenítesz?

Egyébként ma én is különösen éhesnek érzem magam, a vízivásom sem mondható túl szupernek. Na mindegy, holnap még kitartok, aztán szombaton kezdem a felépítést.

A gyümölcsleveidet facsarod, vagy veszed készen? Ha készen, milyeneket?( fajtákat láttam, arra vagyok kíváncsi, hogy valamilyen spec márka, vagy típus)

3154. Zsanka*
2011. okt. 20. 16:51

Sziasztok!

Először is: bűnözni nem érdemes, ahogy Mona mondja, hiszen a kitartásra szükség van, és minden megtett órával jobban fogod magad érezni, és már csak azért is, mert az ösztönözni fog. Ha viszont úgy vagy vele, hogy ez is belefér, akkor az is bele fog.

A hétvégén nagyon megfáztam, így annyi volt a legutóbbi 2-3 kúrámtól való eltérés, hogy lefacsartam egy nagy grépfrútot. Mint ma is, mert ma meg különösen éhesnek érzem magam valamiért.

9. napom van, de valószínűleg holnap már narancs-, grépfrút-, vörösszőlő és szederlevet fogok szürcsölni szigorúan külön-külön (gyümölcsöket sem keverek egymással, max. az almát). Vasárnap valószínűleg egész nap távol leszek, és nem tudok majd levesezni stb. Inkább szombaton csinálom meg akkor. Nem akarom eltolni a visszavezetést.

Ma volt a 3. hidroterápiám is, egyben az utolsó is az idén. Már szinte csak tiszta víz jött ki belőlem. Egy kis Neera látszott néha. :-)

Mona,

kúrát megelőzően már 84 voltam, mikor kezdtem, már csak 82, utolsó mérésnél pedig 78, és holnap ismét megmérem magam, mikor majd megyek masszázsra. (Nincs mérlegem.)

Szerettem volna 75-ig lemenni így első körben, majd kb. 63 kg lesz a cél.

Novemberben megcsinálom majd a citromkúrát, és folytatom az edzést, meg a "kevesebb szénhidrát jobb" elvét. Főleg 16h után.

A fogyókúrám?

Az alappillérem az volt, hogy ne legyek éhes soha, hogy egyrészt kibírjam, másrészt hogy életmódommá tegyem, ne egy kúrává, amit ki kell bírni.

Akkoriban még fogyasztottam 2-3 havonta egy szelet pulykamellett zacskóban sütve, de ezt hamar elhagytam. Akkoriban mentek még a tejtermékek is, főként soványtúrót, joghurtot ettem, kávéhoz tejet. Tejsavós italokat is ittam, főleg edzések után.

Ma már ezeket sem eszem/iszom.

Viszont volt és van a mai napig délig sok gyümölcs (kb. 2-3 fajta, de külön, hogy ne képezzen alkoholt, ne rothadjon és ne püffesszen fel), egyébként meg minden nap sok zöldség, sok nyersen, de másként is.

Nem volt és nincs fehércukor, fehérliszt - utóbbiból csak tönköly fehérliszt, de főleg teljes kiörlésű tönköly vagy rozs, szénhidrátként barnarizs, zab, árpa, köles, hajdina (utóbbi kettő nagyszerű lúgosító), melyeket millióféleképpen el lehet készíteni.

Fehérjének gabonaitalok, szejtán (búzahús), kevés szója, tofu, hüvelyesek.

No, kitartást, Csajok! :-)

3153. Mona6908 (válaszként erre: 3152. - TJuditka)
2011. okt. 20. 10:49

szia:)

Nem, nem lehet bűnözni, akkor inkább ne is fogj neki, ha nem bírod ki. Én elsőre is 10 napig csináltam, ezt másodjára csinálom, és ma van a 9. napom. Csak a neera-t ittam, és mellé vizet. az első 2 napban ittam teát, mert fáztam, azt is minden ízesítés nélkül lenyomtam 1-1 l-t, de azóta azt sem, nem is kívánom. Kitartást Neked:)

3152. TJuditka
2011. okt. 20. 09:28

Sziasztok!

Én tegnap kezdtem a fogyókúrát. Kérdezem Tőletek, lehet este egy kicsit bűnözni? Két falat levessel?

Elsőnek is lehet már több mint 4-5 napig csinálni?

3151. Mona6908
2011. okt. 20. 07:59
Köszi:) Te is:)))
2011. okt. 20. 05:46
Az első nap eredmény -70 dkg. Nagyon jól aludtam. és még futottam is 40 percet. Hiányzik a rágcsálás, de ma reggel valahogy nem jár annyira a kaján az eszem.Remélem ez így marad egész nap Mona kitartás a 9. napon, szuperügyes vagy!!!!
3149. biospirulina (válaszként erre: 3148. - Mona6908)
2011. okt. 19. 18:05
Hát igen, most még nagyon távolinak tűnik.Éhes valóban nem vagyok, csak az étvágy ne lenne.Azt hiszem ma korán ágyba bújok a kísértés elől.
3148. Mona6908 (válaszként erre: 3147. - Biospirulina)
2011. okt. 19. 15:52

Szia, csatlakozhatsz hozzám, bár én már a 8. napomat taposom:)

De nagyon jó lesz, majd meglátod, ahogy közeledsz a végéhez, egyre jobb. A kezdeti nehézségeknél kell kitartani....

2011. okt. 19. 12:34
Sziasztok, ha van még itt valaki szívesen csatlakoznék. Ma vagyok első napos és már többször próbálkoztam, de sajnos nem voltam eléggé motivált és kitartó. Minden elismerésem Nektek, akik már végig csináltátok. Örülnék, ha valaki velem tartana és bátoríthatnánk , erősíthetnénk egymást. 10 naposra tervezem a kúrát, 163 cm magas vagyok és 77 kg. Terveim szerint minden reggel fogok mérlegelniés beszámolni a tapasztalatokról.Szép napot kívánok mindenkinek.
3146. Mona6908
2011. okt. 18. 18:06

Hú, akkor nagyon kitartó vagy:) Gratulálok!

Mesélnél erről a saját fejlesztésű fogyóról?

Próbáltam összerakni a számokat, de nem ment:)

Leírnád inkább?

3145. Zsanka*
2011. okt. 18. 10:35

Sziasztok!

Hát, ez a torokfájás betett rendesen. Már jobb, és a masszív fej- és torokfájás, lázas érzés és gyengeség ellenére sikerült nem abbahagynom a kúrát.

Egyébként sem vagyok oda a gyógyszerekért, de ez most betett volna. Így viszont lemaradtam az edzésekről. :-(

7. nap, juhééé!

Kabala, a terápia jó. Tegnap is voltam, és vagy 20 centis gombás nyákot mosott ki belőlem, ami egy teával sosem jönne ki. Én nem teázom hashajtásra, csak egyéb gyógyteákat iszom (egyébként is, kúrán kívül is délig általában gyümölcsözöm, teázom, ritkábban valami mást), mégis van minden nap székletem.

Még csütörtökön elmegyek 3. alkalommal, pénteken lesz ugye a kúra utolsó napja. Legutóbb négyszer jártam a 10 nap alatt hidroterápián.

Mona, nálam kicsit bonyolultabb a helyzet. (Bár kinek nem az a sajátja?)

Én 30 évig kövér voltam, majd lefogytam 57 kilót saját fejlesztésű fogyókúrával. Az elmúlt, lelkileg igen megterhelő két év során visszajött kb. 20 kiló, amiből most próbálom letornázni magam kb. 63 kilóra.

Jelenleg 75 kg a cél, kúra előtt már 2 kg lement, és mikor pénteken utoljára láttam mérleget, már 4 kg volt mínuszban. Holnap megyek megint masszázsra, majd ott mérlegre állok ismét.

Kitartás!

3144. Mona6908
2011. okt. 18. 09:11
eddig
3143. Mona6908
2011. okt. 18. 09:10

Mérgesek és méregtelenek, merre vagytok? behalt a fórum?

Nekem ma van 7. napom, és még erősen kitartok. volt egy kis megingás, elkezdett égni valamiért a gyomrom, de reggel éhgyomorra egy kis kanál szódabikarbóna, meg odafigyelek a víízivásra, és most már jobb. 6 nap eredménye -4,1 kg. Edig szuper.

3142. d0f360ed26 (válaszként erre: 3141. - Mona6908)
2011. okt. 16. 22:02

Mona!

Te egy okos nő vagy. Nem értem el, amit akartam, de nem szeretnék elbizonytalanodni!

Ez a hülye súlymérés!! A fórum ehhez jó is, rossz is...

Sok szeretettel üdvözöllek!!

És mindenkinek erőt, örömet ahhoz, amit tesz!! :-)))

3141. Mona6908 (válaszként erre: 3140. - D0f360ed26)
2011. okt. 16. 19:13

Kabala, akkor Te elérted, amiért bele vágtál:)

Én még folytatni szeretném, hátha elérem amit kigondoltam. Főleg, ha több, mint az előző.

Ma elmentünk egy jót biciklizni, jól esett:)

sport, az jobban kellene, a férjem is azt mondja, hogy avval hatásosabb lenne.

Szép estét mindenkinek

2011. okt. 16. 17:28

Sziasztok!

Nagyon ügyesek vagytok, már csak ezért is jó lenne itt maradni, folytatni a kúrát. Azért is, mert most már könnyebben megy, és jobb a kedvem. És ez a fontos. Viszont én nem szeretnék már többet fogyni most, és ha el kezdek enni, még szokott lejjebb menni 2-3 kiló, és utána vissza, de figyelnem kell, hogy egyek rendszeresen és egészsgesen. és ez működik.. Szóval az első alkalommal leadott súyom így tartom. S a kúrák közben is igyekszem sportolni, és "normálisan" enni, élni.. :-))) Most 5 kiló a mínusz. Holnap narancslevet iszom már.

Kitartás Nektek! És sok örömet!

Érdekelne Zsanka colon hydroterápiáról a tapasztalatod... Miben más, mint a hashatás teával, keserűsóval?? Köszönöm válaszod.

Mona! A naplódba bele szoktam olvasni! Jó olvasi.

További szép napot Nektek!

Egyébként én ma sokat sétáltam a lányommal, szép az idő, s jógáztam. Nézek ki a fejemből.. :-))

3139. Mona6908 (válaszként erre: 3138. - Zsanka*)
2011. okt. 16. 16:07

ez igen, nagyon jó motiváció:)

De nem csak a neeratól csökkent egy számmal kisebbre? Vagy igen? Nem is írtad, hogy honnan indultál, és mi a cél? Ja és jelenleg hol tartasz?

Nekem is ma van az 5. napom, 20 dkg kell még, hogy meg legyen a - 4 kg. Meg is vagyok elégedve, bár a gyomorégést nem kalkuláltam bele, előzőleg nem volt, ráadásul tegnap nagyon hitvány citromot sikerült vennem, elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha nem raknám bele, lehet, hogy csak mérgezem vele magam.

3138. Zsanka*
2011. okt. 15. 21:55

Szia Kabala!

Fú, ezt átérzem, nagyon fázós vagyok, és ilyenkor mindegy, hogy épp edzés vagy szauna után vagyok, visszajön a hideg. Ilyenkor egy jót kellene kirándulni, ez erősíti az immunrendszert is, nem csupán lelket-szellemet.

Hogy még bonyolultabb legyen, ma meg is jött, de legalább egy kalap alatt pihenhetek ki minden fáradtságot.:-))

Ja, igen, masszázsra én is járok, szóval támogassuk meg ott a dolgot, ahol csak lehet. ;-)

3 hete vettem egy kabátot, a jövő héten kicserélem egy számmal kisebbre. Direkt nem szedtem le róla semmilyen cetlit. Na, ha ez nem motiváció?!

Szép hétvégét Nektek!

2011. okt. 15. 20:06

Sziasztok!

Tegnap voltam masszázson, szauáztam. Ma nagy kedvem volt itthon tenni-venni a házban, ház körül. Megnyugtató, hogy "utolértem" magam. Még tornáztam is, és jó meleg kád vízben fürödtem. Nekem is minden kúra más.. Mást ad.. Testileg, lelkileg. Ami most hihetetlenül rossz, hogy én is nagyon fázom. Mindig is van az elején olyan, hogy fázom, de ezt most rosszul viselem. Hidegem van. Nem bírok felöltözni annyira, hogy ne legyen szinte jéghideg a kezem, lábam. Nyáron el volt törve a könyököm, vettem olyan zacskót, amit lehűtve lehetett használni "jegelni" a könyököm. Ezt mikroban fel is lehet melegíteni. Mindkettőt felmelegítem, két zokni közé a talpam alá rakom, jó fél órán át jó meleg.Ezt ismétlem. Ez segít, hogy ne fagyoskodjam. :-)) Na meg a szauna. De nem ülhetek ott egész nap....

Zsanka, remélem nem leszel beteg. Nekem az első Neera kúránál fájt a torkom pár napig, még köhécseltem is, de elmúlt, jött más, talán az izmaim fájtak, és így tovább. Akkor én a méregtelenedés hatásával magyaráztam.

Mona! Én még nem ittam soha mályva teát, így nem tudom, hogy okozhat-e szívdobogás érzést.

Szép estét, és további békés hétvégét mindenkinek!! :-))

3136. Zsanka* (válaszként erre: 3135. - Mona6908)
2011. okt. 15. 15:02

Szia Mona!

Érdekes, a mályvateát soha sem bírtam, olyan erős görcseim lettek tőle mindig, hogy embrionális pózban feküdtem órákig. Egyszer a szennát ittam, a sót meg sem próbálom már, mert hamarabb jönne vissza elöl. Most herbáriás hashajtó teát vettem, de nem nagyon veszem észre, hogy lenne hatása.

Ma viszont (4. nap) volt szilárd széklet. Hétfőn újra hidroterápia, kíváncsi vagyok, ezután hogy lesz.

Tegnap beültem a szaunába, ma viszont már nagyon erős torokfájással ébredtem, és bár lázam nincs, úgy fáj a fejem, mint torokgyulladás esetén.

Úgyhogy itthon pihenek sállal a nyakamban, iszogatom a Neerát, amihez forró vizet is adok, így melegebb. Épp most facsartam le egy grépfrútot - nagyon szeretném elkerülni, hogy lebetegedjem. Reggel még kamillás gőzölés is volt. Az úgyis jó a bőrnek, na meg a méregtelenítás szempontjából. :-)

Én sajnos emiatt nem pörgök, és úgy veszem észre, nem kellett volna várnom októberig az őszi kúrával, többet nem is fogom ezt hagyni.

Fázós vagyok egyébként is, és tiszta hülyeség részemről, hogy nem akkor csináltam, mikor egyébként is csak inna az ember.

Ilyen időben a meleg zöldségleves sokkal jobb lenne. :-)

3135. Mona6908 (válaszként erre: 3134. - Zsanka*)
2011. okt. 15. 07:56

szia Zsanka, érdekes amit írsz, főleg az előzőnél, hogy nem voltál ráhangolódva. Valahogy most én is így érzem magam, de már kezdem érezni a tisztulást, kezdem jobban érezni magam, tegnap már egész jól pörögtem:)

Egy kérdés. Nekem alapjáratom bevált a mályva, nem is olyan rossz az íze, a hatása is jó, ( hajnali 4-kor, elrendezteti velem a dolgokat, aztán semmi:)), de olyat vettem észre, hogy utána erős szívdobogásom van. És ez az előző kúrámnál is így volt. Szerintetek lehet a teától?

3134. Zsanka*
2011. okt. 14. 21:17

Sziasztok!

Én is holdtöltekor kezdtem, vagyis ma van/volt a 3. napom. Nem ez az első Neera-kúrám, és ha valaki csak azért hagyná abba, mert nem mennek a kilók az elején, ösztönözném a folytatásra. :-)

Nem is értem, miért hagytam az ideit ilyen későre, mindig tavasszal, nyár elején csináltam. Volt olyan, amikor sok lement, a legutóbbinál (tavaly augusztusban) viszont nagyon nem voltam lelkiekben ráhangolva, ami meg is látszott: kb. az 5. napnál úgy vánszorogtam(!) el a konyhához, hogy igyak valami gyümölcslevet, és abba is hagytam. Tavaly, mondjuk, kétszer is csináltam, és csak 4 hónap kihagyás volt, lehet, nem kellett volna.

Most viszonylag jól bírom, szerintem elkezdeni a legnehezebb. Annál a félresikerültnél egész nap recepteket nézegettem. :-) Most semmi ilyesmi, ellenben ma is szaunáztam, és colon-hidro terápiára járok (vagyis átmossák a beleimet). Ilyet a tavaly tavaszi kúrám során is csináltam, 2-3 naponta 4 alkalommal.

Nem tudom, nehezebb-e vegyes étrenddel az ember mögött; én vegán vagyok, vagyis eleve nincs a konyhámban hús, tojás vagy tejtermék, de az ízek nekem is hiányoznak.

Mára sajnos megfájdult a torkom, és nagyon remélem, emiatt nem kell majd abbahagyni.

Örülök, hogy írtatok, sokat elolvastam, és valóban ösztönző. :-)

3133. aggidf
2011. okt. 14. 12:57
Sziasztok!Elég nehezen bírom a mai napot (2.). Amióta reggel megittam a sós lötyit, azóta hányingerem van. Pedig régen még szerettem is, végre egy kis sós a sok édes után... Majd csak túlesek ezen. Ti hogy vagytok?
3132. Mona6908
2011. okt. 14. 08:10

Jó reggelt, elkezdődött a 3. nap.

Tegnapi kicsit jobb volt, nem volt akkora fejfájásom, de fura, mert egyáltalán nem úgy élem meg, mint az előzőt. De nem mondanám, hogy sokkal rosszabb, csak más.

3131. maszaat (válaszként erre: 3130. - Aggidf)
2011. okt. 13. 18:01

Én is örülök, hogy jól bírtad a napot! A Wc-re mászkálás talán a legborzasztóbb az egészben. Főleg, ha dolgozol, vagy elmész itthonról dolgokat intézni. Sokszor alig értem haza a kúra alatt... :D

A szauna nagyon jó ötlet! :) Én most végeztem az egy órás zumbámmal, totál fittnek érzem magam! :)

Ja és azt nem is mondtam, hogy 2,5 tányér levest bírtam eddig megenni, de azt sem raktam tele. Úgyhogy az azt hiszem menni fog, hogy sokkal kevesebbet egyek ezentúl. Juhéjjj! :)

3130. aggidf (válaszként erre: 3129. - Maszaat)
2011. okt. 13. 17:17
Gratulálok maszaat! Jó volt olvasni. Sok erőt ad, bár eddig úgy ment le a nap, hogy nem is voltam egyáltalán éhes, így nem volt még szenvedés. Bár a fél óránkénti wc-re járást már nagyon unom. :) Estére tervezek, sőt, minden estére tervezek egy kis szaunázást, így a lelki kikapcsolódás is meglesz. Már alig várom.
3129. maszaat
2011. okt. 13. 16:10

Csajok, komolyan mondom imádom, hogy megcsináltam ezt a kúrát!!! Csodásan érzem magam, ami mondjuk lehet annak is köszönhető, hogy vettem pár ruhát és bizsut baromi jó áron, de a legjobb, hogy úgy érzem jól nézek ki bennük, nagyon jól! És ez az érzés felülmúlhatatlan! :) És már tervezgetem milyen egészséges és nem hízlaló dolgokat fogok majd készíteni, ha lezajlott a visszaállás. :)

Sikeres kúrát kívánok nektek! Mostantól lehet kicsit ritkábban jövök fel, de azért fel felnézek!

Jujjdenagy boldogság van! :D

Kitartás! ;)

2011. okt. 13. 15:11

Második nap: Egész jól bírom, hisz nem nagyon van időm magammal törődni, a lötyit vizet inni. reggel 2 kiló mínusz, este pedig későn érek haza, nem lesz nehéz megállni, hogy ne egyek. Étvágyam szerencsére nincs. reggelre nagyon lepedéses lett a nyelvem.

Mona hogy telik a napod?

Mindenkinek szép napot! Itt süt a Nap! És nincs hideg sem!! :-))

3127. maszaat (válaszként erre: 3117. - Eperkehercegnő)
2011. okt. 13. 11:20

Sziasztok!

Eperke, én ma kezdtem a visszaállást, mert a gyomrom már nem bírta a sok citromot és a neerát se bírtam lenyelni. A folytonos rosszullét miatt csökkent a kitartás. :/ De a 8 nap szerintem így elsőre így is szép eredmény. És sokkal jobban érzem már magam. :)

Narancslével indítottam reggel, valami isteni finom volt, aztán most főzöm a levesem. :)

Kitartást a most kezdőknek és mindenki másnak is!

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook