Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Én is ezért szeretem ezt a portált!
Ti vagytok az ösztönzőim:):):):)
Monám!
Megint neerázol?
Szerintem a 90 nap után én is megcsinálom megint!
Jól fog jönni megint 8-10 kiló előny...:):D:D
Szerencsésen túl vagyok a tegnapi napon. Azt hittm sose m ér véget. már nem olvastalak Benneteket, de igazából nem is volt otthon szőlőcukrom, így maradt a kialvás, ami elég jól sikerült. Most kicsit olyan kótyagosnak érzem magam, de a fejem nem fáj szerencsére.
Viszont reggel kellemes meglepetés ért, ráálltam a mérlegre, és -2 kg:) Rengeteg víz lehetett bennem, sokat járkáltam a wc-re, és reggelre rendesen leapadt a lábam, nagyon látszanak a viszereim. ráadásul mensi előtt vagyok, tehát tisztulok majd minden lehetséges módon. További kitartást a többieknek.
Kabala, az én családom is előttem vacsizott, kicsit beültem a tv elé a csipkebogyóteámmal, kicsi fiam meg elkezdett bent teríteni, mire az apja rászólt, hogy ne előttem egyenek már. Én meg mondtam, hogy csak jöjjenek, ne hagyjanak egyedül. És jó volt nézni, ahogy ettek:)
Mindenkinek JóReggelt!
Ez a 9 nap, és elég rosszul indult, visszajött a sósvízes öblitő. Szörnyű volt. maszaat hogy vagy?
Szia, Mona!Én eddig elég jól voltam ma. Csak mostanra majd megveszek, hogy a családdal vacsorázzam. Ízt szeretnék a számba, és rágni, korog a gyomrom...
A fejfájásra biztos jó a szőlőcukor, meg a sok víz. Meg az idő. Holnapra jobb lesz!! :-))
Szerintem se adjátok fel idő elött,hisz ez méregtelenítő kúra. S tényleg, még a következő napokban a Hold is megsegít!
Szép estét Mindenkinek!!
Kabala, merre vagy?
Iszonyatos fejfájásom van... alíg bírok magammal, aludni sem bírtam, mindjárt iszok egy kis csipkebogyó teát.
Szerintem nem kellene feladnotok, épp holnaptól lenne nagy változás, hisz a hold fogyni fog.
De ti tudjátok, azért így is ügyesek voltatok, sokat tettetek magatokért, gratulálok.
Nembaj Ancsa, így is sokat csináltál!
Egyébként rólam is ,,csak" 4 kg ment le. Nem jókor kezdtük, az biztos. Én nem hittem ebben a holdas dologban,de úgy fest mégis van benne valami...
Az a baj, hogy egyelőre még nem tudtam elképzelni a levest valamilyen ilyen ízesítő nélkül... De megfogadom a tanácsot és nem teszek bele! Épp ezért kérdeztem. :) Hogy beszéljetek le róla! ;)
Köszi a tippeket!
Ahogy ma érzem magam, lehet hogy már holnap elkezdem a visszaállást. Még maradt 1 bontatlan szirupom, lehet hogy azért az 1 napért nem kéne megkezdeni... Majd csinálok 1 vagy 2 hónap múlva egy újabb, 4-7 napos kúrát vele. Meg hát az igazságba az is beletartozik, hogy egyre nehezebben nyelem le a löttyömet. Úgyhogy holnap tartom a narancslénapot. :)
Hát csajok, én asszem bedobom a törülközőt. Ma van az 5. napom és másfél kg ment le rólam!!! Ilyen még soha nem történt, 4-5 kg simán legurult ilyenkorra-és lenne miből lemennie, 10 kg pluszt cipelek.
Valamiért nem volt jó az időzítés (holdtölte, mejött a menzim-tél előtt vagyunk, ilyenkor tartalékol a szervezet stb. ki tudja???) A kilóim nagyon ragaszkodnak hozzám. Azért remélem némi méreganyag és epekőjelölt távozott a szervezetemből.
Majd máskor újra nekiugrom. Holnaptól jön a visszavezetés-zöldséglevessel, bolti fűszer és só nélkül. A megpucolt, aprított zöldséget (brokkoli, répa, póréhagyma, zeller, fokhagyma) olaj nélkül kicsit megpirítom a fazékban, felöltöm vízzel és fűszerezem a kertemben szedett zöldekkel: petr.zöld, zeller, zsálya, kakukkű és némi köménymag (na ez az 1 bolti) Lassú tüzön főzöm, ha kész leturixolom, átpasszírozom, és kanalazás közben jól megrágom.
Szoktam venni bio paradicsomitalt, lehűtve nagyon finom! Ez után a sok citromos után nem kívánom a csümölcsöt :)
Ja és a fogakkal vigyázni! A citrom akármilyen jó méregtelenítő, el tud bánni a fogzománccal-úgyhogy én napközben többször mosok fogat (és kanállal eltávolítom a nyelvemről a lepedéket) ill. miután iszom a lötyiből, kortyolok rá vizet, kiöblítem a számat.
Ezeket nem saját kútfőmből szedtem, egy természetgyógyász barátnőm tanácsolta.
További kitartást és sok sikert mindenkinek (többet, mint amennyi most nekem nekem volt :((
Jajj, ne tegyél bele,máris "mérgeznéd" magad?
csinálj egy finom vegyes zöldségkrém levest. (én ezt tejszin nélkül készítem)
PL: zeller, sárgarépa,vagy karalábé, póréhagyma (ez legyen a több)zöldség.
A hagymát egy kevés kokuszolajon megpirítod, az összekockázott zöldségeket ráteszed, kicsit kevergeted, majd felengeded vizzel, épphogy ellepje, amikor megfőtt összeturmixolod, ja és persze só.
Ha "tartalmasabb" érzésű ételre vágysz, akkor hagyod sűrűnek, ha nem, akkor turmixolás után még higíthatod.
Tehetsz bele még pl: lehúzott héjú paradicsomot 1 db-ot, egy maréknyi zöldborsót stb...
Nem is tudom, mert mindig más-más jut eszembe, ugyhogy 2 egyforma zöldsékrém levest nem főztem még:)
Szia eperke!
Köszi, megvagyok! :)Örülök, hogy te is! Hogy döntöttél? Folytatod tovább, mint 10 nap?
A tegnapi nap egész jó volt, este csak enyhe rosszullétem volt, és most már úgy gondolom, hogy ez a sok citromtól van. Mert alig tettem a teába és így bár borzasztó íze volt, de nem voltam utána olyan szarul.
Nekem ugye ez az utolsó előtti napom. :) Pénteken Narancslézek, de egy levest is megfőzök, hátha tudok majd belőle enni. Már nagyon szeretnék. :) Leveskockát vagy ízvarázs ételízesítőt merjek bele tenni szerintetek?
Kitartás a ma kezdőknek és mindenkinek, aki csinája! Istennők vagyunk! :)
Szia!
Hidd el tudom!! Nekem is van család, naponra 60-70 emberrel bánni... Szóval azt akartam írni, nem semmi böjtkúrát tartani nem böjtkúra háttérrel... De próbálni kell(ene) megadni a módját... Nyugi... Biztoan jót tesz minden erőfeszítés.. Köszönöm válaszod! Jó éjt!
Bocs, túlreagáltam...csak kicsit sz.r napom volt, ez a májméregtelenítés eléggé megviselt. Jó lett volna pihenni, de család, házimunka és egy 2 éves gyerek mellett ennek nulla az esélye.
Amikor még nem volt családom, én is így éltem meg a kúráimat, mint te: eljártam a Lukácsba, úsztam, szaunáztam, szép zenét hallgattam, olvastam stb. stb. Most meg? Egész nap le sem ültem.
Nem elég hogy főznöm kell-de a gyerekem miközben etetem, tömködik a számba az ételt, mert szeretné hogy vele egyek. Nehéz a drága kincsem visszautasítani, mert legszívesebben beleharpnék az ételbe. Szóval kísértés ezerrel...
Szia!
Jaj Istenem!!! Dehogy gondolom, hogy kényszernek él meg bárki bármit!! Sőt tisztelgek előttetek, mert tudom, ez nem kis kihívás! És ha úgy fogalmaztam, hogy bántottalak, ez az én hibám... Mostanság sokan ellenem vannak, és akkor biztosan bennem van a hiba...
Szerintem baromi nagy kitartás részetekről az egész kúra, s lehet csak írígykedem...
Örülök, hogy, jől vagy... én kevésbé... de befogom a szám, mert nem tudok mások számára a lelkükhöz megfelelően írni..
Tarts ki! Érdemes.. Sziasztok... :-)))) !!!!
Miért gondolod, hogy én ezt kényszernek élem meg a léböjtkúrámat????? Akkor nem csinálnám sokadszorra.
Lehet, hogy nincsenek hozzád hasonló filozófikus gondolataim, de azért kösz, jól vagyok.
Ez jó!! Éld meg! Aztán az év nagy részében nics Neera..
Egyébként szerintem is fontos a jutalomosztás... közben is. Hisz ez nem kis teljesítmény a hétköznapokban.
Kitartás! És légy büszke magadra!!
Próbáljuk meg legalább!
Szia, Ancsa!
Talán az előbb leírtam... De számomra a meghatározó tavaly júliusban volt. Szigorúan, ( már, amint tudtam), "betartottam" a böjtkúra szabályait. Ez elindított a lejtőn.... :-) Azóta párszor, pár napokra megcsináltam, s tornázom. Ez a "titkom"... Ha ez egyáltalán annak nevezhető... Próbáld meg ne kényszernek megélni, amit csinálsz... Ha fogysz
Sziasztok!
Ez sem népszerű. Lehet... de én ezeket a kúrákat amennyire tudom, de "kisajátítom". Ekkor, ha nem is szó szerint.. de próbálok csak magamnak élni. Már gondoltam arra, befizetek valami léböjt kúrára, mert az egész "szépségét" akkor lehetne megélni. Nos.. Próbálom a munka melletti böjt szépségét megtalálni. Szaunázni.. Tornázni.. Visszavonulni.. Csenben lenni.. és megosztani gondolataimat "hasonszőrűekkel...".. Kommunikálni. Izzadni, szaunázni.. Sokat inni.. mozogni.. levegőn lenni.. Visszavonulni, és azt csinálni, amit szeretek.. ( én pl. olvasni, zenét hallgatni...). A Neera arra jó, hogy ha ez nem megy, nekem sem megy egyébként ahogy szeretném, akkor is energiát ad. Szóval az én véleményem az, ami nem feltétlen tuti, és kíváncsi lennék más tapasztalatára, hogy azt éljük meg, amit csinálunk. Ha főzünk, élvezzük az ízeket. Ha dogozunk, szeressük a munkánkat.. ha álmosak vagyunk aludjunk, ha böjtölünk, adjuk meg a módját... s böjtöljünk.. A Neera csak felszabadít a munka alól. Bár én még igazán nem böjtöltem, de azt hiszem, a Neera szénhidráttartalma lehetővé teszi a munka melletti böjtölést.. S ez nem böjtölés.. De a tökéletesség nem érhető el.. De törekedni kell rá!!!! Ezt általában is fontosnak tartom. Voltam 78-80 kg. Voltam a tavalyi Neera óta 62-64kg. Most 67-68kiló. Tavaly júliusban csináltam végig egy Norvég kirándulás előttelőször. Utána hónapok alatt 6-6 napot 2x. És volt pár nap, hogy 1-1 napokon Neerát ittam. Én a lényeget abban látom, hogy amit csinálunk, azt teljes szívből csináljuk.. a cél érdekében, panaszmentesen, az örömet, a szépséget meglátva..
Na most baromi okos voltam... Bár tudnátok, mennyi, szinte heti küzdelem áll mögötte. Nem véletlenül vagyok itt. Nagyon ügyesek vagytok, s úgy látom, sokkal erősebbek, mint én. :-))) !!!!
Elmondtam a gondolataimat, de azt mondják, aki nem tudja, tanítja... Kvázi.. Szívesen olvasom tapasztalataitokat.. :-)) És Hajrá!! Szentesíti a cél az eszközt?? :-)))