Neera léböjtkúra (beszélgetés)
A hígítással akkor próbálkoztam, mikor elpaprikáztam a lötyit. De meggolndolandó most is azt hiszem. :)
Különben én pár napja gyömbérrel iszom, mert az elvileg kíméli a gyomrot,de hát nem tudom... :/
Elismerésre méltó az a 14 kg! :) Bár nekem is lemenne tartósan egy 10-es...
Én közben is ajándékozom magam. :D A tegnapi turi is az volt, hétvégén ikeában voltunk, ott vettünk pár szép dolgot, meg majd pénteken is veszek magamnak valamit, mondjuk egy jó nacit. :)
Egyébként én az elejétől kezdve csak este iszoma senna teát. Nekem annyi bőven elég. A sós vizet nem bírnám.
Nekem is az a célom, hogy megszabályozzon ez a kúra, hogy ne egyek majd annyit, meg egyfolytában, ha unatkozom és még az is, hogy egészségesebben éljek. Az egyetlen rossz benne az esti és reggeli rosszullét. Egyébként semmi bajom, vidám vagyok, mintha a párkapcsolatom is kiegyensúlyozottabb lenne mióta ezt csinálom. Szóval csupa jó dolog. :)
Kabala, tetszik a végén az ajándékozás, ezt még meggondolom.
Nekem kifejezetten ízlett az itóka. Én mályva teát szándékozom inni, ismerem már a rám gyakorolt hatását. vagy ki tudja... lehet, hogy most más lesz..nagyon izgulok, és várom...
-14 kg???? Hányszor hány napok kúrát csináltál és milyen rendszerességgel?
Nem semmi, gratulálok! Ezt én is elfogadnám súlycsökkenésnek :))
Én keserűsót iszom hajnalonta-kis citromlével, úgy elviselhetőbb.
Figy, csináld hígabbra a lötyit, akkor nem lesz olyan émelyítő.
Én így iszom: 1,5 dl szirupot és u.e. frissan facsart, szűrt citromlevet összekevek egy mérőedényben a borssal. Ezt elfelezem 2 üres, másfél literes ásványvizes üvegben, felöntöm őket vízzel. Hígabb és több lesz az innivaló.
Nekem még azt kéne kitalálnom, hogy ne hízzam vissza, ami lement. Utána csinált már vki vmilyen diétát, ami működött? És ha igen mit?
Az újaknak üdv és kitartás!
Szia! Maszaat!! :-))
Persze! Holnap kezdünk! :-)) Csak örökké azt hiszik megbetegedtem, ha fogyok...
Én este egy filter Senna teát szoktam inni.(Az első kúránál reggel este ittam.) Mintha megismerné már a szervezetem..Most csak este. Reggel két teáskanállal teszek Neera sós vizet egy pohár vízbe. Ez elég. Ettól semmi panaszom, csak utálom, hogy olyan a székletem, minta pisilnék.
Nem muszáj hashajtó teát inni szerintem. A muszáj csak az, hogy legyen székleted. Valahogyan... :-))
Nekem is van honnan fogynom.. Ezért tornászom...
És hosszú éveken át küszködtem kilókkal.. Tojáskúra, meg lovaglás, squash, meg túrázás, meg... meg ez, meg az.. Nekem ez a Neera kúra jött be tavaly. Azóta Kb.: 14 kiló stabilan lenn van, s tudom tartani, s van kedvem rendszeresen sportolni. Engem úgymond "megszabályozott". Jobban figyelek Önmagamra, szó szerint. A Bennsőmre.. Magamra.. Értesz? Nehéz érthetőbben írnom. Kitartást Neked!! Próbálj szépséget találni, mint ahogy teszed is, abban, hogy ilyen kitartóan valamit véghezviszel.. A folyamatban.. és én pl a végén meg is szoktam magam ajándékozni.. Lehet hülyeség. De nekem jót tesz, s pl ez is motivál.. :-)) !!!!
Szia kabala!
Ez is egy szuper hozzáállás szerintem! :) Csak akinek van miből fogyni, annak ez az elsődleges cél, sajnos vagy nem sajnos, hogy fogyni kell, de sürgősen. :) Holnap kezdtek akkor? Majd szurkolok! :)
Egyébként kinek mi a tapasztalata a hashajtó teáról? Okozott valakinek émelygést? Muszáj ezt a kúra végéig inni? Köszi a válaszokat! :)
Sziasztok!
Hát nagyon ügyesek, és céltudatosak vagytok!! Szuper!! :-)) Nem beszélve a kitartásról, határozottságról. Így tovább!! Szerintem is jó dolog ez a kúra!!
Úgyhogy: Szia! Mona! Itt vagyok!! :-))!!
Én mindig fogyok a kúra alatt, s kiváltképp utána.. S most igazából nem nagyon szeretnék már fogyni.. Tudom, ez nem népszerű téma. De ez is kaland lehet: Hogy fogyjunk minél kevesebbet a kúra alatt?
Engem a méregtelenítés, a jó közérzet vezérel. "És az alibi: ilyenkor többet foglalkozhatom magammal. :-)) "
Én nem hiszem, hogy meg tudnám csinálni ezt, pedig biztos nagyon jót tenne. Csak szerintem az első korty után jönne ahogy te is mondtad a rókakoma. Elég finnyás vagyok ilyesmire és a 2 dl olaj elég rosszul hangzik. :/
Tényleg minden elismerésem azoknak, akik ezt meg merik próbálni!!!
Most végeztem a zumbázással, nagyon jól esett, bár a gyomrom kicsit felkavarta. Ma is alig bírom lenyelni a löttyömet. :( Még nyomok egy pár felülést, meg gyúrok kézre, aztán megírom a tegnapi napról a beszámolót a naplómba. :)
Köszi, túléltem...a februári gázosabb volt, mondjuk azt a langyos olajat meginni...brrrr.
A grapefruit nem volt túl lédús, így elég tömény lett. Legközelebb 4 grapefriutot veszek-2 megy az olajba, 2 meg natúrban kísérőnek.
Háborgott a koktéltól a gyomrom rendesen, ma amikor főztem és kinyitottam az olajosflaskát megcsapott a szaga-majdnem jött a rókakoma :)
Amúgy nagggggyon hatásos, nem gondoltam volna hogy még ennyi cucc van bennem-a kis zöld golyók nem is olyan kicsik, volt amelyik kb. 0,5 cm volt. Hűha, de jó, hogy ezektől nem a sebész kése szabadított meg!
Sziasztok méregtelenedők:)))
Ügyesen csináljátok, de tényleg fogyóholdkor kell kezdeni a kúrát. Én holnap kezdem, így egy nap legalább felszedek is valamit a löttyben lévő ásványi anyagokból, aztán meg hajrá kifele méreganyaggok:)))
Kabala, vagy?
Hát igen... :)
És hogy vagy? Nem vagy rosszul a májméregtelenítéstől?
Úúúúristeeen, én ezt nem bírnám megcsinálni, minden tiszteletem a tiéd!!!
Egyébként én sem fogytam tovább. :( Akkor biztos ez is a telihold miatt van, fene vigye el. :( Tegnap totál el voltam keseredve, hogy reggel 71, este meg már 72 felett voltam. :( Tényleg ezen a héten kellett volna kezdeni...
Kitartást és szép napot mindenkinek!
Tudom és sajnálom is hogy lecsúsztam róla, de szombaton utazunk 1 hétre és addig le akartam zavarni.
Majd legközelebb...és köszi a megerősítést meg a tanácsot...
Fogyózni, léböjtözni fogyó holdkor kell :)
Bizony hogy visszatartja a vizet, és azt se feledd, hogy telihold van, lesz holnap, ez kb 2-3-4 nap vizvisszatartással és ezáltal kb + 2 kg-val jár:(
De annál nagyobb öröm fog érni a hétvégén.
Egyébként az ilyesfajta 2 hetes kúrákba a teliholdat követő nap, azaz a fogyó hold első napján érdemes belekezdeni, mert ilyenkor 2 hétig "elengedő" a szervezet
Mindjárt késbe dőlök...a 3. nap végén -60 dkg-nál tartok. Zzzzzzzzzzzzzz!
Ilyen még nem volt! Min. 2-3 kg lement ilyekorra. Nem értem. Tegnap mondjuk megjött, a hasam is jó nagy lett-ilyenkor visszatartja vizet a szervezet? Lehet ez az oka? Mert nem hinném, hogy az kavar be, hogy délben megiszom egy leturmixolt üres zöldséglevest.
MÁJMÉREGTELENÍTÉS
Léböjt 3-4. napján este 9 órakor 2 dl kiváló minőségű, extraszűz olivaolajat meglangyosítunk és elkeverünk egy grapefruit kifacsart és leszűrt levével, és egy szuszra megiszunk. Rögtön utána egy grapefruit szűrt levét ráisszuk, majd lefekszünk.
Fontos, hogy reggelig már ne mozogjunk, lehetőség szerint próbáljunk elaludni, hogy a természetes olajhidraulika működjön, és kiszivattyúzza a szennyező anyagokat.
A további napokon folytatni kell a léböjtöt (max. 6 napig).
Reggel, ha meglátogatjuk az illemhelyet, tapasztalhatjuk, hogy bőven lesz székletünk, holott azt hittük, az előző napokon már minden kiürült belőlünk. A májból távoznak a lerakódott méreganyagok és bomlástermékek.
Azonkívül szemmel látható kis zöldes-lilás golyócskák fognak úszkálni a híg székletünkben. A tapasztalatok szerint megközelítőleg 2.000 db kitines epekő kerül így napvilágra operáció nélkül.
A golyócskák mikroszkópos vizsgálata igazolja, hogy a felületük porózus és belsejükben pedig mini laboratóriumok találhatók, melyekben megannyi, parazitáknak ideális fészket biztosító labirintus található.
Mivel elég rossz lesz a közérzetünk – főleg a reggeli és a délelőtti órákban - és az ember kívánja a pihenést, ezt a napot érdemes hétvégére, pihenőnapra időzíteni (ezt én is tanúsíthatom :((
A keserűsó erős hashajtó hatású, a gyakori székelés miatt használjunk puha WC papírt, nedves törlőkendőt és a végbelet rendszeresen kenjük körömvirágkenőccsel vagy Bepanthennel.
A böjt előtt-után is csak nagyon könnyű, gyorsan emészthető ételt, erőlevest, teát fogyasszunk, nagyon fontos a tehermentesítő és a felépítő napok betartása!!!
Jujj, májméregtelenítés? Az nem vészes nagyon? Ilyenkor is innod kell vmit?
Utánaolvastam a tisztított víznek. Hát sajna nekem erre nincs lehetőségem, hogy ilyet igyak, tisztítóberendezés hiányában. Meg nem is figyeltem, hogy a kúra alatt csak ezt lehetne. Tehát most az a szituáció, hogy a vízzel bevitt ásványi anyagokat is ki kell űznie a löttynek a szervezetemből, amit egyébként csapvízzel csinálok, tehát az sem a legjobb... Szóval méregtelenítek, de mégis mérgeket viszek be a szervezetembe. :D Király!
Én min. a 10. kúrámat nyomomom, de még soha nem viseltem olyan nehezen, mint most.
Az elsőt bírtam a legkönnyebben és a legtovább (14 nap) aztán valahogy érezte a szervezetem, hogy köszöni szépen de nem kér többet-gondolom, egyre kevesebb méreg volt a szervezetemben. Ilyenkor mindig abbahagytam.
Én meg az ásványvizet nem kívánom-sztem ma nem is ittam csak a lötyit meg teákat.
Ma este 9-kor csinálom a májméregtelenítést-februárban már volt 1, elég vacak volt. Remélem túlélem és nem leszek megint rosszul.
Eperke, hát örülök, hogy te ilyen jól bírod, én nem igazán. :/
Már alig várom, hogy vége legyen. Úgy döntöttem csütörtökön befejezem, és a pénteki lesz a narancsleves nap, szombaton pedig megfőzöm a zöldséglevest. Addigra kell az energia, mert 2 órás zumbára megyek este.
Kitartás, lassan vége a 6. napnak. :)
Szia Ancsa!
A zöldségleves turmix biztosan jó, bár ugye nem szabadna a szóról szóra betartott kúránál mást inni, csak a löttyöt, vizet, narancs v. grapefruit levet és a teákat. De én olvastam, hogy könnyíteni lehet a kúrát ilyesmikkel, csak akkor nem garantálják a hatékonyságát. Mindenesetre kitartás neked, nem lehet könnyű úgy, hogy főzöl is. Én mondtam a páromnak, hogy ezalatt az idő alatt nem fogok főzni, megértette szerencsére. Meg amúgy is eszik ebédet a cégnél.
Én egyre nehezebben viselem. Ez a 6. nap. Tegnap este hányingerrel, vagy nem is tudom, émelygő gyomorral feküdtem és ma azzal is keltem. Alig bírom meginni a napi adagot, ami nem tudom jó-e!? Vizet viszont iszom, sokat is. Szóval talán nincs gond. Eddig 4 kg-ot fogytam, ez azért feldob. :)
De már alig várom, hogy vége legyen, és alig várom a zöldséglevest, amit utána főzni fogok. :)
Tegnap kezdtem újra a kúrát (februárban végigcsináltam egy 6 naposat, az előtte levő években, amikor épp nem voltam kismama és nem szoptattam hosszabbakat)
Hát mit mondjak, elég keserves. Főleg úgy, hogy 2 pasira kell főznöm, csorog a nyálam...ma menü: mustáros-citromos tarja, apának tökfőzelék, kisfiamnak rizibizi. Nekem lötyi :))
Amúgy elcsábultam, mert csináltam zöldéglevesturmixot. Egy csomó friss zöldséget amit a hűtőben találtam megfőztem a kertemben levő zöldfűszerekkel és összeturmixoltam. Végülis ez is lé? Amikor 1x természetgyógyász segítségével csináltam egy léböjtöt, ő is kutyult mindenféléket: zöldséglevesek turmixolva, gyümölcscentrifugán cékla, alma, paradicsomivólé stb.
1,5 kg-val mutat a mérleg kevesebbet, 5 kg-t irányoztam elő :))
Ki tart még az elején rajtam kívül? Többiek hogy bírják? :)
Gratulálok a súlyodhoz és a tetszik a naplód is! =)
CSAK ÍGY TOVÁBB!