Neera léböjtkúra (beszélgetés)
Sziasztok!
Elmagyaráznátok, hogy mi a szerepe a léböjt kúrában a Neeranak? Ha azt kihagyom attól még végig lehet csinálni a kúrát? Valamit ti hány kilótól szabadultatok meg 10 nap alatt?
Köszönöm a válaszokat!:)
Elehna
3 hét továbbképzésen vagyok túl. Talán alszom, mert holnao dolgozom... Jó éjt!!! :-)))))
Szia!
holnap kzdünk. Mögöttem is sok pröba áll. menetközben beszélüml.
Én nem szigoróan 10 naposra terezem, de egy hltig, mindenképp. Írj, ha eszedbe jut- jutok. Igyekszem gyakran írni.
Szia!
Sziasztok!
Én holnap kezdem a kúrát, velem tart valaki? :)
Tavasszal már végigcsináltam a 10 napot, akkor 5 kg-t fogytam, amiből most, a hideg beköszöntével jött vissza 1 kg, mert folyton éhes vagyok.:( Időközben csináltam 1-1 napig a neera-t, a max. 6 nap volt (egy utazás miatt kellett befejezni). Akkor is ment le a mostaniból még 3,5 kiló, de az gyorsabban visszajött, úgyhogy biztosan nem véletlenül 10 nap a kúra.
Az én tapasztalatom szerint egyébként 1-1 pohár facsart narancs- vagy grapefruitlé segít átlendülni a holtpontokon.
Szia Timi Írtam neked privátba.
Örülök,hogy kicsit jobban érzed magad.Ma én sem csináltam szinte semmit,még csak nem is főztem:)Egész héten főztem és így azért nehéz visszafogni magam.Mondtam a férjemnek,hogy ma hozzunk valami kaját az étteremből mert nincs kedvem főzőcskézni,elég végignézni,hogy Ők esznek:)És képzeld olyan szerencsénk,hogy holnapra is lesz kajánk:)mikor haza jöttünk látom,hogy 3 adagot adtak és csak kettőt rendeltünk:)Persze a kisfiamnak kell majd csinálnom valami levest mert neki ha nincs leves akkor nincs ebéd,imádja:)Ajánlom,hogy igyál egy jó meleg teát,kamilla,menta vagy csipkebogyót,bármelyiket szabad!!Én is most ittam meg 2 bögrével,már nem is fázom annyira:)Reggel tornáztam 40 percet,nagyon nehezen adtam rá maga,de a végén nem bántam meg.Ajánlom neked is,kicsit eltereli a figyelmed!!!:)Még szerencse,hogy elvitéttek más országba is,mert itt kicsit másképp kezelik a dolgokat,na meg több orvos többet lát.Elhiszem,hogy izgulsz,de most már túl van a nehezén!!Gondolom azért nem csak az volt a baj,hogy bármikor elrákosodhat hanem kellemetlen is mert bármi bele akad és akkor is megtörténhet az,hogy elkezd vérezni vagy hasonló.Nekem is volt egy nagy anyajegy a hátamon,és Én azért szedettem le mert ettől féltem ,hogy egyszer bele akadok,amúgy azt mondták ha nem változik akkor nem muszáj.Amúgy hol laksz?Veled is jó beszélgetni,örülök,hogy Te is most kezdted a kúrát!!
Szia Örülök hogy ilyen gyorsan visszaírtál ez sokat segít nekem. A hajolgatásról nem csinálom szinte semmit nagyon kedvetlen lettem olyan mint aki depis még vasárnap is annyi mindent megszoktam csinálni de most semmi de semmi kedvem csak amit nagyon muszáj gyerekeket készíteni holnapra.Most egy kicsit jobb a helyzet jobb a közérzetem. A kicsit rengeteg helyre elvittük még Ausztriába is orvoshoz. itt azt mondták hagyjuk de félévente ellenőrzés élete végéig és minden alkalommal fennállt volna a veszélye hogy azt mondják hogy rákos és sürgős műtét. egy örök rettegés lett volna lehet hogy soha de lehet hogy 20 50 70 évesen lesz rákos aztán ausztriában mondták hogy az egyik része gyanús minél előbb távolíttassuk el. ezért csináltuk meg most már nem bánom csak a tavaszi műtét is rendben legyen. Ha van kedved még írj mert nagyon jó beszélgetni veled. Puszi
Szomorúan olvasom,hogy nem vagy jól,sajnálom:((Nekem nem voltak ilyen tapasztalataim.Esetleg nem volt erős a hashajtó tea?Nekem akkor szokott fájni a hasam ha kicsit erősre sikerül a tea.A fekete pont szem előtt nem jó jel,ha tovább így marad akkor inkább hagyd abba!!!!!Legalább is én ezt tenném,estleg nem hajoltál sokat ma,mert akkor Én is tapasztaltam már ha hajolok akkor szédülök meg fekete pont van előttem?!.Amit a barátnőd mondott ez minden fogyókúrára jellemző,de igazából ennek a kúrának nem is a fogyás a lényege hanem a méregtelenítés,persze fogysz is mivel nem eszel.Én
kb 5kg szedtem vissza,3-4 hónap alatt,de azt hozzáteszem,hogy nem vigyáztam,nem ettem zsírosat,de másból amennyi jól esett,szóval Én nem tapasztaltam,hogy duplája jönne vissza.Kis Tündérke sajnálom ,hogy ilyen dolgokon kell átesnie,de jobb ezen túl esni minél hamarabb.Van egy ismerős kislány neki is van a nyakán,de neki azt mondta a doki,hogy idővel le esik majd,létezik ilyen?Ő úgy született,hogy már ott volt a nyakán.Már 3 Éves,de Én még mindig ott látom:((Kitartás!!!!De azért figyeld ha nem javul a helyzet inkább ne csináld tovább!!!!Küldök sok erőt!!!!:)
Szia Már nagyon vártam hogy írj ma nagyon rossz napom van. Görcsöl az egész fejem és fáj a gyomrom is meg szédülök egy kicsit most megijedtem nehogy a kórházba kössek ki. Minden pillanatban úgy érzem hogy most összeesek és elkezd cikázni a fekete pontok a szemem előtt. Ma az egyik barátnőmmel beszéltem. Azt ez a kúra fogyásra azért nem jó mert a szervezet a 10 nap alatt bepánikol és amint elkezdesz enni elkezd raktározni és kétszer annyi jön vissza ez egy kicsit elkeserít. tegnap óta 30 dkg mínuszom van nem sok de valami különben én is erős csontú vagyok mert kilóra nem nézek ki ennyinek gyerekkoromban több évig csonterősítőt szedtem a térdeim miatt. 63 kg voltam 8 éve az esküvőmkor és az első babát 70 kg kezdtem. ma ittam 100 %-os gyümölcslevet talán jobb lesz a közérzetem.Már azon is gondolkodtam hogy holnap eszek egy kis leves levét. ennyit rólam. A kicsi jól bírja első műtétkor 2 éves volt most már 4 félek is ettől mert már érti de a 3 műtétnél semmi gond nem volt de. műtét du. elhagytuk a kórházat szállodába aludtunk és másnap jöttünk is haza előtte kötéscsere.veleszületett anyajegy és az első műtétig 2 évig a duplájára nőtt a fejével együtt 4 cm széles volt és 8 cm hosszú most még a haját hozzák rendbe. Írj köszi
Szia!!Édes kis angyalka,és hogy viseli szegény?Kicsit most engem is megijesztettél mert nekem is van anyajegy a fejem,de még nem nézettem meg:(Én szinte első naptól kezdve fázom,és nyáron is fáztam ha kicsit hűvösebb volt,szerintem ez ezzel jár:(Én is ugyanazt csináltam ,begubóztam és ki nem mentem,ma kicsit jobb az idő így sétált egy nagyot a család.Ne keseredj el,ez természetes folyamat,megszokja a szervezet és most stagnál kicsit,de majd újra megindul!!!Nekem sem ment le 2 napja annyi mint az első napokban,csak pár dkg,de majd beindul újra!!Engem is megvisel lelkileg ha kövér vagyok,most sem vagyok sovány és Én már nem is leszek soha,de így már jobban érzem magam a bőrömben,176 cm magas vagyok és 75 kg,nekem is a cél 68 kg lenne,de azt már nem tudom letornázni akárhogy akarom.Eléggé vastag csontú vagyok ,és ha nagyon lefogyok akkor már csúnya vagyok,szóval én úgy érzem jelenlegi súlyom okés,meg mások is azt mondják,hogy nem fogyjak most már:)Nekem is azt tetszik ,hogy nem vagyok éhes,csak maga a tortúra hiányzik ami az evéssel jár:)Már Én is túl vagyok a felén,és visszaszámolok mától,huurrááá:)Szerintem ha csinálod még pár napig a gyümi kúrát biztos fogysz még,de attól tuti éhes leszel:)Ha még folytatni szeretnéd akkor inkább neerával,mert azzal megkapsz minden vitamint amire szükség van,és nem vagy éhes,Én igy gondolom,de ezt Te érzed,Én már tuti nem bírnám ki.Szép napot nektek!! Puszi
Szia. Két kislányom van 7 és 4 éves a kicsivel vagyok itthon mert anyajegye volt a fején 3 szor műtötték Bp.-én és még egy műtét vár rá tavasszal.
Ma nagyon fázok de szinte minden napra elmondhatom ugyan ezt és ez nagyon rossz. Utálok fázni és emiatt kedvetlen vagyok kicsit begubóztam ki sem akarok menni. Büszke lehetsz magadra hogy 3-4 havonta megcsinálod most nem merném azt mondani hogy még egyszer elkezdeném. de most már nagyon elvoltam keseredve a súlyom miatt és valami nagyon gyorssal akartam kezdeni 73 Kg voltam 168. cm 65 kg cél hogy egy kicsit jobban érezem magam a bőrömben. Lelkileg engem ez nagyon befolyásol. Az hogy veled levelezek is nagyon sokat jelent segített a kitartásban is. Olyat még nem csináltál hogy folytatod 10 nap után hogy csak gyümölcslevet iszol meg vizet 3-4 napig. Nagyon szeretném elérni amit kitűztem bár Karácsony volt a cél.Tornászni is járok heti egy alkalommal de lehet hogy az kevés meg a másik hogy nagyon szeretem a csokit. és ha ideges vagyok akkor eszek meg bánatomba is. Ebbe a fogyókúrába az a jó hogy az ember nem ideges. Amit a sima vacsora elhagyással érzel. puszi
nem vettem észre különbséget akartam írni:)
Szia!!Igen ezt így szokott lenni,nálam is minden alkalommal így volt,ha tudsz akkor kicsit tornázz és hamarabb beindul újra a fogyás!!Sajnos nem tudtam tartani a súlyomat sokáig,de viszont sokkal nehezebben jönnek vissza a kilók mint bármely más fogyókúránál.Ezért is döntöttem el,hogy 3-4 havonta megcsinálom és így tudom tartani a súlyomat.Nekem legnagyobb bajom,hogy miután abba hagyom a fogyókúrát nagyon elengedem magam,nem tudok keveset enni,igaz nem eszem zsírosat,de azt amit eszem az legyen a hasiban amennyi kell:)Úgy látszik ez a bors mindenhol hiánycikk,Én is ma próbáltam beszerezi mert elfogyott,de sehol nem kaptam.Vettem őrölt gyömbért és azt teszek bele,mert a neera oldalán írtja,hogy ezt is lehet használni mert ugyanolyan hatása van mint cayenne borsnak.Egyszer már próbáltam gyömbérrel is,de vettem észre különbséget.És milyen idős a kisbabád?Üdv.Timi
szia. tegnapi naphoz képest csak 10 dkg mínusz lett a felénél előfordul hogy egy kicsit megáll és majd újra fog indulni lefele? Te azt írtad hogy többször csináltad már a lement kilók után tartottad a súlyodat. bennem van a jojó effektus hogy amilyen gyorsan lemegy úgy vissza is jön. És még egy problémám is van hogy nem tudtam beszerezni a borsót így azt nem teszek bele. emiatt lehet valami hátrány hogy nem úgy hat a szirup. Most már a 6.nap sokkal könnyebb és tényleg a fáradtság fejfájás is elmúlt. most már tudom hogy kitartok. Köszi hogy mindig válaszolsz. Különben én is gyesen vagyok itthon.Üdv Mona
Ja amúgy a hasmenés természetes,és egyben jó is mert így távozik a méreg igazán.Nekem minden reggel van,este megiszom egy bögre szenna teát és attól minden reggel megy a hasam.A férjem is csinálta Ő nem itta a teát mert neki minden reggel volt szépen széklete,nekem nem,ha nem iszom a teát képes vagyok 10 napig nem menni nagy wc-re:)
Örülök,hogy neked is ilyen szépen olvadnak a kilók.Épp Én is erre gondoltam,hogy neked már milyen jó és lassan visszaszámolsz:)Nekem is akkor rossz mikor kaját főzök a családnak,gyesen vagyok a kisfiammal és még a férjem is itthon van,de legalább nem nekem kell megennem a maradék kaját:)A visszatéréssel nem volt semmi problémám,legalábbis eddig.Nem mindig tartottam be azt amit írtak,volt úgy,hogy már elő nap rendes kaját ettem mert nem bírtam tovább várni,általában 2 napig nem eszem nehéz kaját,első nap csak gyümölcslé és gyümölcs ,második nap zöldség leves,vagy húsi leves sok zöldséggel tészta nélkül,harmadik nap meg már bármit csak nem túl sokat.Tudom,hogy be kellene tartani azt amit ír,de nekem ez nagyon nehéz,és mivel nem volt semmi gyomor problémám Én így csináltam.Nekem is jó,hogy van kivel beszélni róla,örülök ,hogy megoszthatom veled!!Csak így tovább!!!:))
Szia Most néztem meg a fórumot örülök hogy írtál.
Ma én is ismét mérlegre álltam és nekem is 3.4 kg nagyon örülök de tegnap és ma reggel hasmenésem volt de gondolom ez vele jár ez is része a fogyásnak. ma nekem is jobb már jól hozzászoktam hogy nem eszek. akkor rosszabb amikor a gyerekeknek csinálom a kaját. de most már az jár az eszembe hogy a mai nap túl leszek holnap már visszaszámolok 6. nap lesz.A visszatéréstől egy kicsit félek nem tudom elképzelni az hogy megy. Te mivel kezdtél a gyomrod nem fáj és nem állt le? Neked is szép napot ha van kedved még majd írj! Nekem nagyon sokat segít a kitartásban hogy te is csinálod és tudunk róla "beszélni". Köszi Üdv. Mona
Szia!!Örülök,hogy jól sikerült az utazás.Ma reggel Én is ráálltam a mérlegre és nem akartam hinni a szememnek-3.5kg ennyit még egyszer sem fogytam ennyi idő alatt.Első nap meg sem mozdult a mérleg,második nap 2 kg azt ma 3.5kg,nagyon fel vagyok dobva:)Az este 40 percet tornázta ellipitikus trénerrel,igaz nem nyomtan nagyon keményen csak lazán,kicsit féltem,hogy nem bírom majd,de meglepődtem mert elég jól ment.Ma sokkal több erőm van és remélem minden nap több és több lesz:)Nekem szerencsére nem fáj a fejem,igyál sok vizet az segít!!!Én kb 3liter vizet megiszom a lötty mellett + fél liter menta tea,meg néha egy kis grépfuitlé.Szép napot neked!!!Üdv.Timi
Szia Örülök hogy ilyen gyorsan írtál. Ma megjöttem a hosszú útról de tényleg nem volt semmi gond.ma reggel álltam rá a mérlegre -2 kiló a 3. nap után nagyon örültem neki a kitartásomhoz ez most nagyon kellett. tegnap délután 2 órát aludtam mert nem bírtam tovább olyan fáradt voltam. Az éjjel meg nagyon fájt a fejem és nem bírtam tovább bevettem egy fél fájdalomcsillapítót. én is ábrándozok az evésről de most már biztosan tudom hogy kitartok.Írj ha van kedved mert jólesik a biztatás. Üdv Mona
Szia Mona1223!!Én is hétfőn szerettem volna kezdeni,de nem kaptam meg a dm pontjaimat, és így várnom kellett egy napot:)Mindig a dm-ből vásárolom a neerat mert sokkal olcsóbban meg tudom venni ha kiváltok pár pontot.Nálam az első nap volt nagyon gáz,de most már egyre jobban bírom,azt leszámítva,hogy a hasam úgy szól mintha betonkeverőt raktak volna bele:) Azt nem mondom,hogy nem ábrándozok óránkén arról,hogy mikor ehetek már valami fincsit,de az ad erőt ha reggel ráállok a mérlegre és látom az eredményt:)Nekem a vezetéssel nem volt semmi probléma,igaz nagyon hosszú útra nem mentem,de nem hinném,hogy ez problémát okozna,sőt a kúra felétől annyira felpörögtem,hogy az egész házat kitakarítottam(ablak pucolás meg függöny mosás,vasalás)külső beleső takarítás,mintha méregtelenítettem volna a lakást is:)Kitartás mert megéri!!!!!!!!Üdv.Timi
Szia Atimi! én hétfőn kezdtem most csinálom először voltak nehéz percek most a harmadik nap után este egy kicsit jobb. Ki lehet bírni a 10 napot tudtál mellette autót vezetni? Én holnap megyek hosszabb útra egy kicsit félek tőle hogy nem lesz-e lassúbb a reakcióidőm. Ha van kedved írj köszi.
Sziasztok!!!Ma kezdtem a kúrát,10 nap a cél.Már többször csináltam és nagyon jó tapasztalataim vannak.Esetleg valaki velem tart?:)Első 3 nap nagyon nehéz,de aztán egyre jobb,sokkal több erőm van mint mikor jól bekajálok:)Kitartás mindenkinek!!!!
Szia, Zsanka!
De azért egy klasz szerelés, és smink, a lelkünknek is jót tesz... A fene se tudja, hol az igazság... :-))
A nevem eltünt... A KABALA a lényeg.. :-))))
Szia Kabala!
:-) Nem éreztelek ironikusnak egy pillanatig sem, logikos a felvetésed.
Én azt mondom, hogy ha lelkileg kiegyensúlyozottabb vagy, akkor kevésbé adsz a betegségeknek is esélyst a támadásra. Viszont ez nem jelenti azt, hogy azt tegyen az ember a testével, amit csak akar, elhanyagolja, teletömje mindenféle hülyeséggel, műanyaggal, méreggel stb. Az immunrendszert is két oldalról védhetjük. Egyrészt erősíted fizikailag (ügyelsz arra, hogy mit viszel be, sok víz, vitaminforrások feltérképezése, méregtelenítesz időnként, ahogyan mi is tettük ;-) stb. Másrészt lelkileg is erősítünk. Amikor nagyon lent van az ember, fogékonyabb a betegségekre is.
Az egység az egység. Nem lehet csak az egyik "összetevőnkkel" foglalkozni.
Valahogy úgy, mint ha valaki csak a szép, tiszta ruhákat cserélné, de nem fürödne. :-)
Csak kérdés, nem szeretnék ironikusnak tünni... A véleményetek érdekelne... Egy jó smink kérdése az egész??? Kíváncsi vagyok a véleményetekre... :-))))))))))))
"De a lelki és a fizikai szint kéz a kézben jár egymással. Ha lelkileg kiegyensúlyozott az ember, kevésbé sérülékeny kivülről is."
Tehát ha kívülről kevésbé vagy sérülékeny, a lelkedet is véded... ?????
Sziasztok!
Na, hogy s mint? Hogy megy a kúra?
Végül - ahogy sejtettem - vasárnap miatt, amikor egész nap távol voltam csak 9 napot csináltam, de pénteken gyümölcsleveztem egészen estig, majd akkor egy kis zöldségleves is lement. Másnap délelőtt gyümölcslé, délben leves, és este már ettem sütőtököt, salátát. Vasárnap is többet tettem már hozzá.
Azóta sokkal kevesebbet tudok magamhoz venni, és amit eszem, tovább kitart, vagyis valahogy nem vagyok annyira éhes.
Szeretném is, ha ez így maradna. :-)
Úgyhogy hajrá!
Zs
A 4. nap eredménye összesen 4,1 kg mínusz. 12 órát aludtam olyan mély álomban, ahogy csak a kisbabák tudnak.Pokolian fáradt vagyok!!!
Köszönöm, hogy ezeket leírtad, nekem, nagyon sokat segítettél, kb. így gondolom én is. Szép hétvégét kívánok Neked:)
Azt elfelejtettem még, hogy a gyümölcslevek után lehet, hogy valami pépeset is fogok enni.
Biztosan láttátok már a DM polcain az Alnatura termékeket. Van gyümölcspüréjük is, nincs benne a gyümölcsön kívül semmi más. Van sima alma, alma mangóval, alma sárgabarackkal, alma ribizlivel stb. - én legalábbis ezeket szoktam vásárolni.
[link]
További ajánlott fórumok: