Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Na ez tényleg eszembe sem jutott, de furi,hogy az orvos sem mondta.
Amiket eddig láttam posztokat,vegyesen volt minden. Depresszió,görcsök,elhízás, hangulatingadozas...és több olyan,hogy mellette terhes lett és volt aki nem találkozott a spiraljával meg szülés után sem. Valahogy kiesett😂 óriási 😅
Én 4 év alatt egyszer sem.
Évente járok dokihoz, Ő ellenőrzi :) épp ma este voltam, minden ok.
Nem javasolja 5 évesen levetetni, 6-6 és fél évig maradhat fent. Akkor lehet még idén télen nem vetetem le :)
Akár az is okozhatja, vagyis attól picit sebes lehet és mikor "megsérül", akkor vérzik picit.
Sajnos nem tudok angolul. Az angol csoportban nem emlékszel, hogy milyen arányú a hízás?
Olvastam az angol csopiban,hogy a jelzoszal kidorzsolhet. Na majd ezt megkerdem az orvostól is!
Köszi a tippet!
A probléma továbbra is meg van sajnos, azóta is.
Köszi a tippet, olvasgattam ...
Tényleg sokaknak ugyan ez a problémája. :( Akkor talán normális lehet?
Végülis a kommenteket olvasva örülhetnek,hogy csak ennyi bajom van🤪
Szívesen :)
Én is akkor jöttem ide, mikor jöttek a problémák. A nevem is ezért lett ez, nagyon találó. Nagyon sok kérdésem volt :) aztán volt, amire kaptam választ, volt, amire nem, de végülis megoldódott minden idővel. Kivéve a súly többlet. De majd ez is megoldódik.
Jogos, be is fejezem az olvasgatást!
Köszi a válaszokat! :)
Szia.
Ilyen oldalra csak akkor szabad feljönni, ha problémád és ezért kérdéseid vannak :)))
Ne aggódj, kevesebben vannak jóval, akik híztak azoktól, mint akik nem híztak :)
Idén az utolsó, 5. évem van.
Nem tudom, hogy mennyi idő után múlt el, egy évig szerintem biztos tartott. Azért nem tudom, mert nem vettem tudomást semmiről és észrevétlenül múlt el minden. Lehet, hogy 2évig is tartottak ezek a mellékhatások.
Szia!
Azon szerencsések közé tartozom, akinek nincs baja a mirenával.
Már a második van fenn, azaz 7 éve használom.
Az első fél év volt nehezebb, mire kiürült a szervezetemből a fog.gátló gyógyszer, a bőröm nem volt szép, 2-3 hónapig volt talán maszatolás, de a rutascorbin és a c vitamin segít ezen.
A jelzőszál legyen jó rövid, mert szúrhat.....
Nem híztam, 10 éve 53kg vagyok +/-2kg az évszakoknál....(nem diétáztam soha, nem is sportolok semmit).
Sok sikert
Sziasztok!
A mai napon nekem is felhelyezte az orvos a Mirenat.
Nagyon fèltem, hogy fájni fog, de simán bírható volt.
Kicsit aggódni kezdtem az itt olvasott mellékhatások, főként a hízás miatt.
Van, aki nem hízott tőle azért, ugye? 😃
Azért választottam a spirált, mert 3 gyerkőcöt terveztünk, a 3. Két hónapos múlt, véletlen sem szeretnék több gyereket, így az orvos ezt javasolta, mint legbiztosabb fogamzásgátló.
Én 11 hónapig nagyon erősen, tampon is, rendes betét is.
A tiszta napom a barnázás, pöttyözés volt.
Utána, mintha elvágták volna. Semmi.
Szia.
Igen, nekem voltak.
Minden idővel elmúlt, egyedül a súly felesleg nem megy még vissza.
Szia.
Én is arra tippelek, hogy a jelzőszál hosszú és ez okozza a vérzést.
A másik az izomösszehúzódás élvezéskor, ami szintén be indíthat egy kis vérzést.
Nekem 11 hónap után állt be, volt ilyesmi probléma is az elején, vissza vágta még a doki a jelzőszálat.
Mellékhatások is voltak bőven.
Verzéscsillapitásra nagyon jó a C vitamin, napi 1000 mg legalább, viszont megnöveli a szénhidrát éhségét, jól lehet hízni is tőle.
A legjobbakat.
Szia.
Sziasztok!
2019 májusa óta van Mirenám. Kb 5 hónap volt, mire elmúlt a pecsételő vérzés. Majd a mensim is elmúlt teljesen. Jelenleg se vérzésem, se fájdalmaim nincsenek. Viszont sok kisebb problémám van, amit ha összességében nézek, akkor sztem a Mirena okozza. Rengeteget fàj a fejem, iszonyatosan hullik a hajam, mellfeszülés, pattanások, rosszkedv. Az elmúlt pár napban kezdtem el gondolkodni és minden a felhelyezés után kezdődött. Olvastam itt a kommentek között, h van akinek a gyormorsav is a Mirenával jött és ment is... ilyen gondjaim is vannak...Erősen gondolkodom a levételen. Viszont ez az egy hosszabb távú megoldás, ami nekem szóba jöhet. 2 gyermekem van, nem is szeretnék többet. Mi a véleményetek? Más is tapasztalt ilyen tüneteket?
Szia!
Nem lehetséges, hogy a jelzőszál hosszabb és amiatt van a vérzés együttlét után?
Érdemes még kipróbálni a rutascorbint vagy c vitamint, hátha mérséklődik a vérzéses probléma.
Néha nekem is van ilyen panaszom, ahogy együttlét után vécére megyek, de csak a papíron látom, aztán semmi.
Én már a másodikat koptatom, semmi panaszom nincs, 44 vagyok.
Mirena IUD: The Good and the Bad Support Group a neve.
Az a rémisztő mondjuk, hogy nagyon sok negatív dolgot írnak. Ömlesztve lehet olvasni a sok mellékhatást. Gondolom a valóságban azért nem ilyen rossz az arány és több embernek beválik. De eleve inkább az regisztrál a csoportba akinek van problémája, mint aki teljesen elegedett.
Nem tudok javasolni időt, hogy meddig várj még. Szerintem mindenkinek egyénileg, türelme szerint kell dönteni.
Köszi a választ! Mi a neve a csoportnak? Kíváncsi vagyok már...
3 gyerek ki lett pipálva az ikrek miatt, de 30 éves vagyok. Nem szeretnék végleges megoldást, szerintem 10 év múlva sem.
Egyébként pcos-em van és a gyerekek is nehezebben jöttek így össze. Az orvosom viccelődött,hogy úgyis nehezen esek teherbe... De az ördög nem alszik, Murphy-vel meg nem játszom :D
Egyelőre jó így 5-en. A gyerekek még elég kicsik...😅
De sajnos ez megoldás sem akar nekem működni. Meddig várjak,hogy bealljon,mint másnak?
Egy barátnőmnek semmi problémája vele...
Szia! Biztos ettől van ez, is. Benne vagyok egy angol nyelvű mirena facebook csoportban, esetleg keress rá, nagyon sok mindenkinek ez a panasza, amit írsz.
Nekem szeptember óta van meg a mirena. Továbbra is van több, elég kellemetlen tünetem: Minden egyes ciklusban visszatérő gomba, 14-17 naposak a vérzéseim, fáj a mellem.
Őszintén szólva én már rég döntöttem volna a végleges megoldás mellett, de nincs 3 gyerekem, 40 sem múltam még. Neked ez nem jött szóba?
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segiteni...
3 gyerek után júniusban felrakattam az első spirálomat, Mirenát.
Elég sokat fájt a hasam és sokáig is véreztem.
Az utóbbi 1-2 hónapban azt vettem észre,hogy együttlét után majdnem mindig vérzek. Ami igazából halvány rózsaszín árnyalatú, nem nagy mennyiség,de friss. Ami másnap barnás árnyalatú és legtöbbször erős görcsök társulnak mellé.
Amúgy nem érzem,hogy fent van. Nem híztam tőle...(bár én vagy 8-10 évig szedtem tablettat) tehát nincs más panaszok, de ez aggasztó.
Az orvos decemberben azt mondta nem tudja mitől lehet, uh-n rendben van bent minden, rákszűrés is ok. Nem lát semmit.
Szerinte ha ez januárban is fennáll akkor szedjük le, nekem nem jó.
Na de akkor mi jó?
Volt valakinek ilyen problémája?
Szia.
Nekem 11 hónap kellett...
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?