Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Részemről az öröm, hogy segíthetek. :)
Csak használjon is.
Szia, a Rutascorbin az egyfajta érerősítő hatással bír, a hajszálerek törékenységét gátolja, azaz erősíti ezeket az ereket---, orrvérzéses gyerekeknek és nagyon bőven menstruáló nőknek szokták ajánlani.
Folyamatosan kell szedni, akár napi 2-szer 3-szor kettő is mehet, mert az esetleges felesleg a vizelettel kiürül. ( 3 hónap alatt hatnia kell!)
De ha inkább az 1000 mg C vitamin/nap ( 1 kapszula) mellett maradsz, az is jó,szintén 3 hó szedés, ( de akkor ne szedj mellé Rutascorbint, mert abban is van C vitamin) majd 3 hét szünet, van akinek segít, ártani meg biztosan nem árt.
Az egyik netes dr-nő szokta még ajánlani az E vitamin kúraszerű szedését, ebből a 100 mg-ost úgy hogy 4 hét szedés, egy hét szünet, állítólag a nemi hormonok működésének visszaállását segíti, de nem bizonyított a hatása, ártani ez sem árt, az tuti.
Mindegyik vény nélkül kapható szer, sok sikert, hátha bejön, egy próbát megér ( szerintem).
Szívesen segítek amiben csak tudok, üdv: Eszter
Szia, ehhez csak gratulálni tudok, élvezd ki minden egyes pillanatát annak az öt évnek amíg ez fenn lehet.....( aztán meg a többinek is,mármint a csere után).
Örülök hogy ennyire alapos volt a körzeti doki, ez is nagy ritkaság manapság, de az még jobb hogy ezzel hivatalosan is megerősítést nyert hogy Te is az elégedett Mirenások táborát gyarapítod.
Csak így tovább!!!!!!!!!
Üdv: Eszter ♥
Szia Nyúl Anyó!
Az utolsó kérdéssel kezdem: van a nőgyógyászoknak egy speciális eszközük ( az a neve hogy tenákulum) amivel a felcsúszott jelzőszálat meg tudják keresni, és utána ugyanúgy történik az eltávolítás mint normál esetben.
Kicsit kellemetlenebb, de tényleg csak picit, egy pár pillanatig ugyanis kotorászni kell ezzel a valamivel a méhszáj környékén mire meglelik és beleakasztják a szál végét, de ki lehet bírni, ettől tehát egy pillanatig se tarts, biztosan sikerülni fog a levétel.
Az már szomorúbb hogy még 9 hónap után is ennyi "barna" napod van, illetve kétszer is menstruálsz.
Ez olyankor szokott előfordulni, mikor a szervezet( pontosabban az ember méhe) egész egyszerűen folyamatosan "sztrájkol" a belé tett idegen eszköz ellen. Én is így jártam, és sajnos vagyunk még páran, akik nem bírják befogadni a műanyagot, illetve az idegen testet( ugyanez a helyzet a hagyományos spirállal is).....sajnos ilyenkor nem nagyon van más alternatíva, mint hogy az ember lánya belátja hogy ez neki nem jött be, és leveteti.
Azért próbáld szedni ezt a gyógynövényt, vagy Rutascorbint, illetve C vitamint napi 1000 mg dózisban folyamatosan, hátha segít.
Minden jót a továbbiakra : Eszter
Sziasztok.
nekem már 9 hónapja fönt van a Mirena,de nem igazán akarózik beválni.Rendszertelen,össze vissza barnázok,vérzek.Egy hónapban kétszer menstruálok.Általában,ha elmúlik az"igazi"már 4 nap után érzem,hogy leszakad a derekam és fáj a cicim,aztán 4 nap vérzés,rendesen.Az tart 3-4 napig.Megint semmi 4 napig,és újra barnázás.Szóval 4-5 nap tiszta,4-5 nap vérzés,vagy barnázás.A doki azt mondja,várjuk ki az 1 évet,de már nem nagyon hiszem,hogy bármiféle pozitív dolog történhet 3 hónap alatt.Azért reménykedek,elkezdtem szedi gyógynövényes bogyót Dong Quait. Hátha,ártani nem ártok vele.Ja és egy kérdés.Mi van,ha nincs meg a jelzőszál??a doki most sem látta és az előző vizsgálaton sem,csak uh-val.Hogy lehet így leszedni ?Nem a jelzőszállal húzzák ki?
Sziasztok!
Október elseje óta én is Mirena-s vagyok.
A mensim negyedik napját tette fel a körzetis nőgyógyi. Nem kellett elmennem sem megvenni, volt nála a rendelőben, blokkostól-mindenestől. Csak a rákszűrés eredményét kellett megvárni. Nekem igazából nem fájt a felrakás, bár a méhszáj tágítást éreztem. De szólt előre, hogy mire számítsak és alig néhány másodpercig tartott. Azután UH-gal ellenőrizte, hogy jó helyen van-e, és a jelzőszálat egészen visszavágta, mert azt mondta, hogy ha a hímvessző tetejét, esetleg a húgycső bemenetét megszúrja, az igen kellemetlen, áramütés-szerű érzés a partnernek. (Lehet, hogy a feleségének is mirenája van???)
A mensim időben elmúlt, de gyenge pecsételés még volt a 10-11-ik napig. Az első napokban fájt a hasam, de nem tudtam igazán eldönteni, hogy a mensi vagy a spirál miatt. Azt is érezni véltem, hogy a jobb oldalon szúrja a hasamat a spirál...az UH szerint ott valahol volt. De már napok óta semmi bajom. Nem szúr, nem fáj, nem sajog. Ja, és tényleg nem bök: tegnap kipróbáltuk. :)))
Remélem, beválik. Én a klimaxot megelőző vérzészavarok miatt döntöttem mellette. Gyógyszert 40 éves koromig szedtem, sosem volt bajom tőle, így bízom benne, hogy a mirena is beválik. Jó lenne elfelejteni a kéthetenkénti kínlódást, az erős napokat, stb.
Ja, mivel igazából nincs jelzőszál, amit megránthatnék, a betétet meg rettenetesen utálom, egy nap után visszatértem a tamponra. Az sem okozott semmi gondot.
Ígérem, majd beszámolok, hogy mizu.
Az első mensi után kell majd visszamenni, hogy megnézze a doki UH-gal, hogy minden rendben van-e
:) Veled együtt örülök és szorítok hogy a vizsgálat után is jó hírekkel tudj jönni. :)
E ♥
Szia, ilyen "pöttynyi" valamik előfordulhatnak bármikor, úgy hiszem semmi komoly jelentősége nincsen, főleg hogy a rendes időben várható havid egy az egyben kimaradt.
Mindenképpen írd meg mi volt az orvosnál, de szinte előre borítékolható, hogy Te is a szerencsés Mirena használók táborát fogod gyarapítani.
Örülök neki tiszta szívemből, kívánom hogy legyen és maradjon is így !
Eszter
:) Szerintem ez így logikus, és nyugodtan kimondhatod, a 10-12 ezer Ft bizony az átlagfizetésből vagy ne adj isten segélyből--(lásd jómagam) élőknek igen nagy pénz egy olyan vizsgálatért, ami TB finanszírozottan is igénybe vehető, és nem igényel különösebb szaktudást vagy ügyességet. ( elnézést az összes nőgyógyásztól, de megvan az alapos oka amiért nálam ez is fontos kitétel)
Szerintem jól döntöttél, remélem mindent rendben találnak.
Üdvözöllek: Eszter
Szia, úgy lehet hogy Te a problémamentes Nők csoportjába tartozol.
Örülj neki, és élvezd minden egyes pillanatát annak hogy anno jól döntöttél amikor a Mirena mellett voksoltál, gratulálok, és nem kicsit irigyellek.
Szerettem volna én is ezt a csapatot erősíteni, de nekem kétszeri nekifutásra sem sikerült. :(
Szia Moni, ha semmi gondod nincs vele, akkor nyugodtan mehetsz a körzeti nődokihoz.
A szálból Ő is tud vágni, és ha van Uh-ja, akkor azt is meg tudja nézni hogy helyén van-e, ami szinte 100 % ha nincs gondod vele.
Emiatt ne fizess egy magándokinak súlyos ezreket---ez az én véleményem.
el vagyok képedve, amiket itt leírtak... nekem 4 éve van fönn a mirena, de eddig még egyetlen rossz tulajdonságával sem találkoztam... hogy lehet ez?
egyenlőre nem válok meg tőle :)
Sziasztok!
Aug.6-án kaptam a mirenamat, tehát még nincs sok tapasztalatom. A felhelyezés után 1 hónappal megjött, de koránt sem volt olyan, mint előtte. (A mirena előtt gold lilly volt, rengeteg vérzéssel, görcsökkel min. 4 napig, összesen 7-8 nap.) Annyira örültem neki, mert előtte gyakorlatilag max. 1 órát bírtam ki super tampon-tiszt. betét kombinációval. Ez ahhoz képest nulla volt:):)):) fájdalom szinte semmi!!! Ezután megint megjött 2 hét múlva, de inkább csak vérezgetés volt, mint menstruáció és 3-4 napig tartott. Rá ismét két hétre (ezen a héten) megint ua., de nem érdekel, mert a vérzés minimális, fájdalom abszolút nincs.
Említettétek a fertőzéseket, ezzel kapcsolatban idézek egy nőgyógyász üzenetéből, amit a neten találtam:
"Semmiképpen sem jó, hogy a méhen belüli eszköz mellett folyamatos panasza van, hiszen bármikor könnyen kialakulhat egy felszálló fertőzés. A Mirena valóban sokkal jobb megoldás lenne, mert megváltozik hatására a méhnyakban lévő nyák, és a kórokozók nem tudnak könnyen feljutni a méh üregébe, majd a kismedencébe. Most viszont a tenyésztéses vizsgálat is indokolt lenne, mert semmi sem garantálja, hogy a méhen belüli eszköz eltávolítását követően elmúlnak a panaszok.
Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes"
Eszembe jutott még egy gondolat: az orvosok kapnak-e, és ha igen mennyi jutalékot, ha felírják és felhelyezik a mirenat? Félre ne értsetek, nem akarok senkit gyanúsítani, csak felvetődött bennem.
Én egyelőre mindenképpen a mirena rajongók táborát gyarapítom, szerencsére, és ugyanezt kívánom mindannyiunknak!
Régen jártam erre, és rengeteg hozzászólást elolvastam, ezért sajnos nem emlékszem, ki írt a homeopatiaval kapcsolatban. Ha olvassa az üzenetem, kérem, hogy 17 éves lányom 4 havonta visszatérő tüszős mandulagyulladására javasoljon vmit! (Sajnos nem tudom az eltávolításra rávenni:()
Előre is köszi:)
Üdv.: kicsicsillag
Szia Judit!
Gratulálok,ügyes vagy! Tartsd meg ezt az orvost is,hogy így segített!
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?