Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2720. Moncsicsa (válaszként erre: 2719. - E12a6df509)
2010. okt. 14. 20:57
Szia! Megfogadom a tanácsodat, megyek, és öblítek is egyet. :-) Mikor az UH-t csinálta, akkor ott éreztem, hogy nagyon megtúrt, volt is egy pillanat, ami elég kellemetlen volt... Remélem hogy tényleg csak ez a gond, eddig olyan szépen alakultak a dolgaim, remélem hogy ez így is marad... Bevallom egy kicsit aggódom. :-( Köszönöm mindenesetre a tanácsot, megfogadom! Üdv: Moncsicsa
2719. e12a6df509 (válaszként erre: 2718. - Moncsicsa)
2010. okt. 14. 16:13
Szia! Szerintem csak jól összeturkált a doki, nem hiszem, hogy komoly dolog, de ha rákszűrésen is voltál, olyankor megsértik a mintavevő pálcával a nyálkahártyát, az nekem is szokott vérezgetni. Szerintem öblögesd át colpo cleanerrel / tejsav/ ha van Neked hüvelyöblítőd otthon, mert az visszaállítja a PH-dat a normálisra, és megvéd a fertőzésektől, amit sajnos könnyen össze lehet szedni nőgyógyászaton. Én mindig ezt szoktam csinálni és rögtön jobban is érzem magam tőle.
2718. Moncsicsa
2010. okt. 14. 12:44
Sziasztok! Hétfőn voltam dokinál, mindent rendben talált... viszont kedden megjelent egy kis barnázás, tegnap egy kis pirosozás, de érdekes pirosozás, olyan átlátszó mintha "nyálkás" körítéssel (bocsi a részletességért). Akkor veszem észre, mikor elmegyek pisilni, egyébként alig van valami a tisztaságin. Lehet hogy a doki annyira megmatatott hétfőn, hogy kimozdult volna a spirál a helyéről??? A jelzőszállal minden rendben, a helyén van, így nem tudom hogy mi történik... Szerintetek?
2010. okt. 13. 20:07

Részemről az öröm, hogy segíthetek. :)

Csak használjon is.

2716. nyúl anyó (válaszként erre: 2715. - E12a6df509)
2010. okt. 13. 17:57
Köszönöm szépen nektek,hogy segítetek.
2010. okt. 13. 08:33
Sziasztok! Nem írtam egy ideje, mert nem merem elkiabálni, de két és fél hónap gyötrelem után, több mint két hete nincs vérzés, és maszat sem. Nem tudom merjek-e reménykedni, hogy ez így is marad, mert emlékszem hogy DnéJudit írta, hogy 10 szép nap után lökődött ki a mirenája. Most éppen görcsölgetek, mert meg kéne hogy jöjjön, de hogy mi lesz belőle, még nem tudom. Legutóbb nem volt vészes, egy gyenge menses, de már mindenre fel kell készülni....Nyúlanyónak üzenem, hogy nekem a vérzéseimre arnika segitett és ferrum phosphorikum,/ homeo/ alacsony potenciában. Naponta kétszer lehet szedni szünetekkel. Illetve amikor élénkpirosan véreztem hányinger kiséretében, akkor ipecacuanha azonnal elállította fél órán belül. Ha lesz fejlemény megírom. Puszi Mindenkinek!
2714. 099c0bed40 (válaszként erre: 2713. - Nyúl anyó)
2010. okt. 12. 20:05

Szia, a Rutascorbin az egyfajta érerősítő hatással bír, a hajszálerek törékenységét gátolja, azaz erősíti ezeket az ereket---, orrvérzéses gyerekeknek és nagyon bőven menstruáló nőknek szokták ajánlani.

Folyamatosan kell szedni, akár napi 2-szer 3-szor kettő is mehet, mert az esetleges felesleg a vizelettel kiürül. ( 3 hónap alatt hatnia kell!)

De ha inkább az 1000 mg C vitamin/nap ( 1 kapszula) mellett maradsz, az is jó,szintén 3 hó szedés, ( de akkor ne szedj mellé Rutascorbint, mert abban is van C vitamin) majd 3 hét szünet, van akinek segít, ártani meg biztosan nem árt.

Az egyik netes dr-nő szokta még ajánlani az E vitamin kúraszerű szedését, ebből a 100 mg-ost úgy hogy 4 hét szedés, egy hét szünet, állítólag a nemi hormonok működésének visszaállását segíti, de nem bizonyított a hatása, ártani ez sem árt, az tuti.

Mindegyik vény nélkül kapható szer, sok sikert, hátha bejön, egy próbát megér ( szerintem).

Szívesen segítek amiben csak tudok, üdv: Eszter

2713. nyúl anyó (válaszként erre: 2709. - 099c0bed40)
2010. okt. 12. 18:33
Köszönöm a bíztató szavakat,már régebben is kaptam tőled nem egyszer.Az a Rutascorbin,vérzés csillapító?És akkor kell szedni,mikor érzem,hogy meg akarna jönni,vagy a vérzés alatt?Köszönöm előre is a válaszod.:)
2712. 099c0bed40 (válaszként erre: 2711. - Moncsicsa)
2010. okt. 12. 08:47

Szia, ehhez csak gratulálni tudok, élvezd ki minden egyes pillanatát annak az öt évnek amíg ez fenn lehet.....( aztán meg a többinek is,mármint a csere után).

Örülök hogy ennyire alapos volt a körzeti doki, ez is nagy ritkaság manapság, de az még jobb hogy ezzel hivatalosan is megerősítést nyert hogy Te is az elégedett Mirenások táborát gyarapítod.

Csak így tovább!!!!!!!!!

Üdv: Eszter ♥

2711. Moncsicsa (válaszként erre: 2705. - 099c0bed40)
2010. okt. 12. 08:06
Szia! Tegnap megvolt a vizsgálat a körzeti nőgyógyinál, és mindent rendben talált. :-) Levette a kenetet a rákszűréshez, megvizsgált, UH-n megnézte a spirált, ami a helyén van (nekem is megmutatta az árnyékát), 2mm-es a méhnyálkahártya, azt mondta hogy ezért nem mensizek, vágott a jelzőszálból hogy ne legyen hosszú, és végül mellvizsgálatot is tartott, úgyhogy nagyon alapos volt ez az orvos is (más volt mint akinél tavaly voltam), meg vagyok vele elégedve. Azt mondta, hogy a rákszűrés lelete ha rendben van (1 hónap múlva eredmény), és a spirállal is minden oké, akkor 1 év múlva találkozunk. Szóval úgy néz ki, hogy a Mirena hivatalosan is tökéletesen működik! :-)) Üdv: Móni
2710. Moncsicsa (válaszként erre: 2708. - Nyúl anyó)
2010. okt. 12. 07:59
Szia! A jelzőszállal kapcsolatban a tapasztalatomat leírnám Neked: először is, ne legyél kétségbeesve, mert minden rendben lesz. :-) Nekem az előző spirálnál nem volt meg a jelzőszál már több éve, mikor idén mikor letelt az öt év, bevonultam az orvoshoz, aki pár másodperc alatt meglelte az eltévedt jelzőszálat, és már kint is volt. Az volt picit kellemetlen, mikor kimozdította a spirált a helyéről, de abszolút nem fájt. Úgyhogy ne aggódj, meg lesz a jelzőszál, és ha úgy döntesz, gond nélkül lekerül a spirál! Üdv: Moncsicsa
2709. 099c0bed40 (válaszként erre: 2708. - Nyúl anyó)
2010. okt. 11. 19:56

Szia Nyúl Anyó!

Az utolsó kérdéssel kezdem: van a nőgyógyászoknak egy speciális eszközük ( az a neve hogy tenákulum) amivel a felcsúszott jelzőszálat meg tudják keresni, és utána ugyanúgy történik az eltávolítás mint normál esetben.

Kicsit kellemetlenebb, de tényleg csak picit, egy pár pillanatig ugyanis kotorászni kell ezzel a valamivel a méhszáj környékén mire meglelik és beleakasztják a szál végét, de ki lehet bírni, ettől tehát egy pillanatig se tarts, biztosan sikerülni fog a levétel.

Az már szomorúbb hogy még 9 hónap után is ennyi "barna" napod van, illetve kétszer is menstruálsz.

Ez olyankor szokott előfordulni, mikor a szervezet( pontosabban az ember méhe) egész egyszerűen folyamatosan "sztrájkol" a belé tett idegen eszköz ellen. Én is így jártam, és sajnos vagyunk még páran, akik nem bírják befogadni a műanyagot, illetve az idegen testet( ugyanez a helyzet a hagyományos spirállal is).....sajnos ilyenkor nem nagyon van más alternatíva, mint hogy az ember lánya belátja hogy ez neki nem jött be, és leveteti.

Azért próbáld szedni ezt a gyógynövényt, vagy Rutascorbint, illetve C vitamint napi 1000 mg dózisban folyamatosan, hátha segít.

Minden jót a továbbiakra : Eszter

2010. okt. 11. 18:51

Sziasztok.

nekem már 9 hónapja fönt van a Mirena,de nem igazán akarózik beválni.Rendszertelen,össze vissza barnázok,vérzek.Egy hónapban kétszer menstruálok.Általában,ha elmúlik az"igazi"már 4 nap után érzem,hogy leszakad a derekam és fáj a cicim,aztán 4 nap vérzés,rendesen.Az tart 3-4 napig.Megint semmi 4 napig,és újra barnázás.Szóval 4-5 nap tiszta,4-5 nap vérzés,vagy barnázás.A doki azt mondja,várjuk ki az 1 évet,de már nem nagyon hiszem,hogy bármiféle pozitív dolog történhet 3 hónap alatt.Azért reménykedek,elkezdtem szedi gyógynövényes bogyót Dong Quait. Hátha,ártani nem ártok vele.Ja és egy kérdés.Mi van,ha nincs meg a jelzőszál??a doki most sem látta és az előző vizsgálaton sem,csak uh-val.Hogy lehet így leszedni ?Nem a jelzőszállal húzzák ki?

2010. okt. 8. 12:50

Sziasztok!

Október elseje óta én is Mirena-s vagyok.

A mensim negyedik napját tette fel a körzetis nőgyógyi. Nem kellett elmennem sem megvenni, volt nála a rendelőben, blokkostól-mindenestől. Csak a rákszűrés eredményét kellett megvárni. Nekem igazából nem fájt a felrakás, bár a méhszáj tágítást éreztem. De szólt előre, hogy mire számítsak és alig néhány másodpercig tartott. Azután UH-gal ellenőrizte, hogy jó helyen van-e, és a jelzőszálat egészen visszavágta, mert azt mondta, hogy ha a hímvessző tetejét, esetleg a húgycső bemenetét megszúrja, az igen kellemetlen, áramütés-szerű érzés a partnernek. (Lehet, hogy a feleségének is mirenája van???)

A mensim időben elmúlt, de gyenge pecsételés még volt a 10-11-ik napig. Az első napokban fájt a hasam, de nem tudtam igazán eldönteni, hogy a mensi vagy a spirál miatt. Azt is érezni véltem, hogy a jobb oldalon szúrja a hasamat a spirál...az UH szerint ott valahol volt. De már napok óta semmi bajom. Nem szúr, nem fáj, nem sajog. Ja, és tényleg nem bök: tegnap kipróbáltuk. :)))

Remélem, beválik. Én a klimaxot megelőző vérzészavarok miatt döntöttem mellette. Gyógyszert 40 éves koromig szedtem, sosem volt bajom tőle, így bízom benne, hogy a mirena is beválik. Jó lenne elfelejteni a kéthetenkénti kínlódást, az erős napokat, stb.

Ja, mivel igazából nincs jelzőszál, amit megránthatnék, a betétet meg rettenetesen utálom, egy nap után visszatértem a tamponra. Az sem okozott semmi gondot.

Ígérem, majd beszámolok, hogy mizu.

Az első mensi után kell majd visszamenni, hogy megnézze a doki UH-gal, hogy minden rendben van-e

2706. Moncsicsa (válaszként erre: 2704. - Halak28)
2010. okt. 8. 10:53
Szia! Majd írj mindenképpen a tapasztalataidról (napi beszámolókat kérünk ám!)! A nőgyógyász tarifája nálunk Veszprémben elég magas, mert két évvel ezelőtt mikor a magán nőgyógyásznál voltam, akkor fizettem 10e Ft-ot. Nagyon meg voltam vele elégedve, csak húzós.... Tavaly elmentem a körzeti nőgyógyászhoz, ingyen és bérmentve ugyanazt megcsináltam mint a másik egy éve, idén pedig mikor a spirált mentem levetetni, akkor ugyan a magánhoz mentem, de a kórházba. Nem volt meg a jelzőszálam évek óta, és oda kellett bemennem levetetni (nagyon ügyes volt, pikk-pakk megvolt), de akkor nem adtam pénzt. Megvettem a Mirenát 40akárhány ezerért, a felrakásnál, mikor pedig a kórházban voltam szintén a magánnál, akkor adtam neki 5ezret. Most viszont a magánrendelésre kéne visszamennem kontrollra, viszont a tarifa biztos hogy emelkedett 2év óta, és bevallom -ahogy korábban is írtam- sajnálok ennyi pénzt "kihajítani" az ablakon.Hétfőn megyek a körzeti nőgyógyászhoz, a feladatot szerintem Ő is meg tudja oldani, tavaly is megoldotta. A libidó csökkenéséről olvastam itt a fórumon egy-két embertől, de én nem tapasztaltam ilyet, és a szűk környezetemből sem említett senki ilyet akinek Mirenája, vagy másik fajta spirálja van. Nekem sem volt semmi ilyen a sima spirálnál sem. Remélem hogy Nálad sem lesz semmi gond, és Te is a boldog Mirenát használók táborát fogod gyarapítani! Szép napot, és várjuk majd a tapasztalatokat! Üdv: Moncsicsa
2705. 099c0bed40 (válaszként erre: 2703. - Moncsicsa)
2010. okt. 8. 09:46

:) Veled együtt örülök és szorítok hogy a vizsgálat után is jó hírekkel tudj jönni. :)

E ♥

2704. Halak28
2010. okt. 8. 09:29
Sziasztok! Voltam a dokinál vizsgálatra mielőtt feltenné a Mirenát. Persze megnyugtatott, hogy minden rendben van, és hogy ne parázzak a migrén miatt, mert nem ösztrogént tartalmaz ami okozza, hanem progeszteront, ami kifejezetten jótékony így 40 fölött... Hát majd elválik. A biztonság kedvéért írt fel egy kis gomba és baciölőt a folyás miatt. Ma megyek megvenni és a mensi vége felé megtörténik. Mindenképpen írni fogok a tapasztalatokról, remélem én is azok táborát fogom gyarapítani, akiknek nincs gondjuk vele. A környezetemben szinte minden nőnek van, és észre sem veszik. Még a libidócsökkenéstől tartok, azt a férjem nem venné szívesen... :-) Egyébként itt Miskolcon "csak" ötezer egy vizsgálat a dokimnál, ultrahanggal mindennel együtt. Na, pusza mindenkinek.
2703. Moncsicsa (válaszként erre: 2702. - 099c0bed40)
2010. okt. 7. 15:07
Szia Eszter! Nagyon kedves vagy, köszönöm! Felhívtam a dokit, hétfőn este van időpontom, majd megírom hogy mi volt. :-) Az egy-két pöttynyi barna óta semmi nincs, minden rendben van. :-) Nagyon örülök a mensi mentes napoknak! :-) Bárcsak mindenkinek hasonló jó tapasztalatai lennének! Szép napot! Móni
2702. 099c0bed40 (válaszként erre: 2701. - Moncsicsa)
2010. okt. 6. 20:11

Szia, ilyen "pöttynyi" valamik előfordulhatnak bármikor, úgy hiszem semmi komoly jelentősége nincsen, főleg hogy a rendes időben várható havid egy az egyben kimaradt.

Mindenképpen írd meg mi volt az orvosnál, de szinte előre borítékolható, hogy Te is a szerencsés Mirena használók táborát fogod gyarapítani.

Örülök neki tiszta szívemből, kívánom hogy legyen és maradjon is így !

Eszter

2701. Moncsicsa (válaszként erre: 2700. - 099c0bed40)
2010. okt. 6. 14:06
Köszönöm mégegyszer a választ, és egyetértek veled teljesen a pénzt illetően, én is úgy gondoltam, hogy ha nincs probléma, megfelel nekem a TB finanszírozott. Bejelentkezek a rendelésre, és majd megírom, hogy mi a helyzet. Valamelyik nap érdekeset "tapasztaltam", ugye a múlt havi mensim sem volt már mennyiség, ez a havi pedig teljesen elmaradt, és szerintem múlt héten a havi ciklus közepén tarthattam, mert két nap egy csepp barna jött (szó szerint egy pöttynyi), azóta pedig megint semmi... Szép napot mindenkinek! Üdv: Móni
2700. 099c0bed40 (válaszként erre: 2699. - Moncsicsa)
2010. okt. 6. 09:13

:) Szerintem ez így logikus, és nyugodtan kimondhatod, a 10-12 ezer Ft bizony az átlagfizetésből vagy ne adj isten segélyből--(lásd jómagam) élőknek igen nagy pénz egy olyan vizsgálatért, ami TB finanszírozottan is igénybe vehető, és nem igényel különösebb szaktudást vagy ügyességet. ( elnézést az összes nőgyógyásztól, de megvan az alapos oka amiért nálam ez is fontos kitétel)

Szerintem jól döntöttél, remélem mindent rendben találnak.

Üdvözöllek: Eszter

2699. Moncsicsa (válaszként erre: 2697. - 099c0bed40)
2010. okt. 6. 08:57
Szia Eszter! Köszönöm a gyors választ! :-) Bevallom, hogy én is ezen megfontolásból gondolkodom, hogy csúnya ilyet mondani, de nagyon sajnálok 10-12ezer forintot kifizetni, főleg hogy nincs problémám (elég sokba volt a Mirena, és a felrakás). Tavaly előtt annál a magándokinál voltam aki most felrakta a Mirenát (akkor csak az évi vizsgálat volt és megnézte a régi spirált), de tavaly a körzetihez mentem, mert úgy gondoltam, hogy a rákszűrést Ő is meg tudja csinálni. Nagyon alaposan megvizsgált (hüvelyi UH), megcsinálta a rákszűrést, és nem került horrorba. Így fogok dönteni, bejelentkezek a körzeti nődokihoz, és megcsinálja majd Ő a kontrollt. Köszönöm a választ, nagyon ari vagy! :-)) Szép napot! Móni
2698. 099c0bed40 (válaszként erre: 2695. - Ritapam)
2010. okt. 6. 00:27

Szia, úgy lehet hogy Te a problémamentes Nők csoportjába tartozol.

Örülj neki, és élvezd minden egyes pillanatát annak hogy anno jól döntöttél amikor a Mirena mellett voksoltál, gratulálok, és nem kicsit irigyellek.

Szerettem volna én is ezt a csapatot erősíteni, de nekem kétszeri nekifutásra sem sikerült. :(

2697. 099c0bed40 (válaszként erre: 2696. - Moncsicsa)
2010. okt. 6. 00:24

Szia Moni, ha semmi gondod nincs vele, akkor nyugodtan mehetsz a körzeti nődokihoz.

A szálból Ő is tud vágni, és ha van Uh-ja, akkor azt is meg tudja nézni hogy helyén van-e, ami szinte 100 % ha nincs gondod vele.

Emiatt ne fizess egy magándokinak súlyos ezreket---ez az én véleményem.

2696. Moncsicsa
2010. okt. 5. 23:07
Sziasztok! Egy kérdésem lenne... A magándoki rakta fel a Mirenát májusban. Szerintetek elmehetek kontrollra a körzeti nőgyógyászhoz is, vagy ahhoz kéne menni, aki felrakta? Meg kellene nézni ultrahangon (semmi gondom nincs vele), éves rákszűrést kéne csinálni, és vágni a jelzőszálból. Vélemény? Magán doki, vagy körzeti? Előre is köszi! Moncsicsa
2695. Ritapam
2010. okt. 5. 19:14

el vagyok képedve, amiket itt leírtak... nekem 4 éve van fönn a mirena, de eddig még egyetlen rossz tulajdonságával sem találkoztam... hogy lehet ez?

egyenlőre nem válok meg tőle :)

2694. e12a6df509 (válaszként erre: 2692. - Kicsicsillag6868)
2010. okt. 3. 12:50
Szia Kicsicsillag! Én homeopátiázok, de ahhoz hogy tényleg hatékony tudjak lenni, rengeteg információra van szükségem a lányoddal kapcsolatban.Eddig csak annyit tudok, hogy 17 éves , és 4 havonta (???...érdekes tünet) tér vissza a mandulagyulladás. Több info kéne. Mióta van ez? Hogyan kezdődik?? Melyik oldalon?? Milyen egyéb tünetek kisérik?? Mit érez?? ( hogyan fáj, hol fáj?? fejfájás egyéb van-e??)Mire javul, mire romlik? Megírhatod privátban is, ahogy lesz időm válaszolok. Nem baj ha nem vetetitek ki, nem az a megoldás, az csak akkor legyen ha minden kötél szakad!
2693. Halak28
2010. okt. 3. 00:36
Kedves kicsicsillag! A doktornő válasza az én kérdésemre született, mert már kínomban írogatok mindenhová. Ha lejjebb olvasol, megtalálod a problémámat. Kedden mindenképpen leírom, hogy mi volt a dokinál (üzenem Moncsicsának), de szinte "borítékolom" a véleményét: nincs semmi baj, ez természetes, tegyük fel és minden varázsütésre megváltozik. Vagy felír valami bogyót gyulladásra, de közben persze felteszi a Mirenát, ha gondolom. Ugyanis lassan meg kellene jönnie, és aktuális lesz a dolog. Szóval majd jövök.
2010. okt. 2. 16:07

Sziasztok!

Aug.6-án kaptam a mirenamat, tehát még nincs sok tapasztalatom. A felhelyezés után 1 hónappal megjött, de koránt sem volt olyan, mint előtte. (A mirena előtt gold lilly volt, rengeteg vérzéssel, görcsökkel min. 4 napig, összesen 7-8 nap.) Annyira örültem neki, mert előtte gyakorlatilag max. 1 órát bírtam ki super tampon-tiszt. betét kombinációval. Ez ahhoz képest nulla volt:):)):) fájdalom szinte semmi!!! Ezután megint megjött 2 hét múlva, de inkább csak vérezgetés volt, mint menstruáció és 3-4 napig tartott. Rá ismét két hétre (ezen a héten) megint ua., de nem érdekel, mert a vérzés minimális, fájdalom abszolút nincs.

Említettétek a fertőzéseket, ezzel kapcsolatban idézek egy nőgyógyász üzenetéből, amit a neten találtam:

"Semmiképpen sem jó, hogy a méhen belüli eszköz mellett folyamatos panasza van, hiszen bármikor könnyen kialakulhat egy felszálló fertőzés. A Mirena valóban sokkal jobb megoldás lenne, mert megváltozik hatására a méhnyakban lévő nyák, és a kórokozók nem tudnak könnyen feljutni a méh üregébe, majd a kismedencébe. Most viszont a tenyésztéses vizsgálat is indokolt lenne, mert semmi sem garantálja, hogy a méhen belüli eszköz eltávolítását követően elmúlnak a panaszok.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes"

Eszembe jutott még egy gondolat: az orvosok kapnak-e, és ha igen mennyi jutalékot, ha felírják és felhelyezik a mirenat? Félre ne értsetek, nem akarok senkit gyanúsítani, csak felvetődött bennem.

Én egyelőre mindenképpen a mirena rajongók táborát gyarapítom, szerencsére, és ugyanezt kívánom mindannyiunknak!

Régen jártam erre, és rengeteg hozzászólást elolvastam, ezért sajnos nem emlékszem, ki írt a homeopatiaval kapcsolatban. Ha olvassa az üzenetem, kérem, hogy 17 éves lányom 4 havonta visszatérő tüszős mandulagyulladására javasoljon vmit! (Sajnos nem tudom az eltávolításra rávenni:()

Előre is köszi:)

Üdv.: kicsicsillag

2691. d4b0dd2692 (válaszként erre: 2684. - 2e0264df59)
2010. okt. 2. 01:23

Szia Judit!

Gratulálok,ügyes vagy! Tartsd meg ezt az orvost is,hogy így segített!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook