Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia, van egy olyan sanda gyanúm hogy a szövettanosok igen csak nagyot tévedtek a mintád vizsgálatakor----- főleg hogy minden más jel arra mutat hogy NEM voltál terhes a mintavétel időpontjában.
A HCG szinted több ezer vagy tízezer kellett volna hogy legyen ( attól függően hányadik hét)
és a 8 mm-es nyh sem lehet "decidua", az ugyanis 20 mm felett kezdődik, szóval itt valami nagyon nem tiszta a citológiával kapcsolatban.
Kíváncsi vagyok, mit fognak kihozni az ismételt vizsgálattal.
Szia!
Voltam dokinál és azt mondta hogy számára hihetetlen hogy ilyet találtak a szötetanban mert a BHCG eredményem 0,1 alatt van tehát 0.És hogy lehet hogy felhívja azokat akik csinálták a szövettant és megkéri őket hogy csinálják meg újra! Úgyhogy nemtudom hogy mit gondoljak! A doki még azt is mondta hogy nem lehettem terhes mert a Mirenának pont az a hatása hogy elvékonyítja a nyálkahártyát és nem tud megtapadni de nekem viszont a küret elötti UH-on a méhnyálkahártyám 8mm-es volt! Akkor szerintem nekem egyáltalán nem vékonyította el, meg különben nekem az utolsó pillanatig míg fent volt minden hónapban megjött és két hétig megvolt!!! Úgyhogy most várom hogy mikor fog megjönni és hogy mennyi lesz,aztán ha megjön mennem kell vérvételre és néznek egy teljes hormonszintet. Kíváncsi leszek!!!
Sziasztok!
Vásárolt valaki mostanában Mirenát?
Mennyibe került? Most járom sorra a patikákat, és jelentős különbségek vannak.
Miért ne csinálnák meg? Vannak nők, akik negyvenegynéhány évesen még szülnek. Természetes, ha valaki ezt a kort még kivárja. Én is úgy voltam, sose lehet tudni...mi van ha mégis szülnék és csak ez lenne az akadálya? 45 körül azért már egyre kevesebben gondolkoznak ezen. Főleg, mert spontán már sokszor nem is jön össze a baba. Kivétel ez alól a nemkívánt, balesetes...ami ugye mindannyian elkerülni szeretnénk.
A nagyobb gond az a műtéttel, hogy jelentkezel rá, de csak egy fél év múlva végzik el. Van benne ugyanis egy meghatározott kötelező gondolkodási idő.
Én 3 éve kértem ki az akkori dokim véleményét, akkor 42 voltam. Azt pedig, hogy ki meddig mensizik, nem lehet előre tudni. Vannak jó ötvenes kolléganőim, akik rendszeresen mensiznek. Anyukám is 55 éves kora körül klimaxolt. Nekem mégis már 2-3 éve vannak apró ciklus-bajaim. Tehát én 10 évvel hamarabb kezdtem, mint ő. Ez van.
Akkor 45 évesen mit lehet használni????
Én 35 vagyok és még szexuálisan aktív szeretnék lenni 10 év múlva is.
Köszönöm a választ!
:)
Ára 44 ezer körül van, patikája válogatja. Tempóra, Dimenzióra vásárolható.
5 évig lehet fenn, azután csere.
Sziasztok!
Én a hüvelygyűrű és a mirena körött vacilálok. Mennyi most a mirena ára?
Én 3 évig vacilláltam. Először inkább a fogamzásgátlás miatt akartam, az utóbbi fél évben viszont már elegem volt a 20-25 napra jelentkező, erős vérzésektől. Lassan már nem tudtam programot előre szervezni, mert hogy menjek el wellness-ezni, ha épp dől belőlem a vér. A romantikáról már ne is beszéljünk. Ha hét elején leszerveztem, hogy a csajoknak program, nekünk mozi, vacsi, stb, akkor tutira előbb jött meg. A program legkellemesebb része fuccsba ment.
Na szóval, most sem 100-as ugyan még a dolog, de bízom benne, hogy ha elvékonyodik a méhnyálkahártyám, akkor akár kéthetente akarna is megjönni, nem lesz minek.
Értem én, de sajnos pont ez az a dolog, amire nem lehet senkit se rá se pedig lebeszélni, mert az őrült felelőtlenség lenne.
Mindenkinek magának kell mérlegelnie, és a "mellette" illetve "ellene" érveket mérlegre téve belevágni, vagy más megoldást keresni, ami nem kerül ennyibe, illetve ha nem jön be, azonnal és házilag is felfüggeszthető----hüvelygyűrűn nem gondolkodtál?
Szia, erre azért nehéz válaszolni, mert azt írod hogy a hagyományossal a vérzésed is sok volt, meg el is mozdult.
A Mirena szárában lévő folyamatosan felszabaduló hormon az esetek nagyon nagy hányadában tényleg tisztességgel végzi a dolgát, azaz levékonyítja a nyálkahártyát, ami azt jelenti, hogy erős vérzésre elvileg nem kell számítani tőle.
Ha viszont a méhed nem bírja az idegen eszközt--erre utalhat az említett elmozdulás--az sajnos a Mirenánál is előjöhet, mert ez is spirál, csak annyi a különbség hogy nem fém hanem műanyag, plusz hormonos.
Meggondolandó, hogy bevállalod-e, mert lutri.
Igaz ha nem válik be és 6 hónapon belül leveszik, fele vételárat visszakapod, de ez azt hiszem elég csekélyke vigasz.
szia.
Csak az első 6 hónapban jár vissza a pénz!
Hiába jeleztem akkor is ,nem vették le VÁRJUNK MÉG cimszó alatt.
Ne keserítsen el az, hogy itt rosz tapasztalatokról olvasol!
Aki ide talál, az vagy épp a mirena-n gondolkodik, vagy van valamilyen problémája vele és sorstárakat keres.
Én az első csoportba tartozom - eddig. Erős és egyre gyakoribbá váló vérzés miatt gondoltam, hogy ki kellene próbálnom. Október 1-én tették föl a spirált. Utána még 3-4 napig barnáztam, majd semmi.
Tegnap megjött. 3 hétre, mint előtte már többször is. De elég napi 2 db mini(!) tampon. A hasam fájdogál, de semmi görcs. Ha elmúlik, megnézetem, hogy minden rendben van-e, a helyén marad-e. És ennyi. Remélem, így marad, vagy még jobb lesz a helyzet.
Közben kiderült, hogy 2 kolléganőmnek is van, az egyiknek már a második. Az ő dokija pedig annak idején azért ajánlotta neki, mert a családjában (a dokiéban) az összes nőnek ez van és bevált. Tehát a környezetemben nem tudok senkit, akinek ne lett volna jó. A dokim is azt mondta, hogy eddig 2 esetben kellett levennie. (Azt nem firtattam, hogy konkrétan miért)
Az is hozzátartozik ám a dologhoz, hogy egy nálam 6 és egy 10 évvel idősebb kolléganővel vagyok egy szobában. Egyiküknek 2-3 évente van eü.kürete (már volt vagy 4!) az el nem álló vérzés miatt, a másik épp a múlt héten esett át a másodikon. Egy velem egykorú és nálam még később is szült kolléganőt most pakoltak ki teljesen, szintén a folyamatos vérzészavar miatt.
Én speciel mindent megtennék azért, hogy elkerüljem az ő "sorsukat".
Ha nem válik be a mirena, a fele összeget visszakapod. De ha a dokid is ajánlja, szerintem egy próbát megér.
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?