Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Voszi ! Bocs nem voltam gépközelben, de most írok. Arnika C9 mehet naponta kétszer( eleinte háromszor is)- a kapillárisokra hat, vérzéscsillapító gyulladáscsökkentő hatása van, és a méhspiráloknál kifejezetten ajánlatos méhvérzések csillapítására.( jobban bejön mint a C vitamin) Az Ipecacuanha (pontosan cephaelis ipecacuanha) szintén alacsony higításban ( D6-D12, vagy C6-C12) akkor jön be ha élénkpiros vérzésed van és émelygést érzel közben, valamint görcsöket. Csak addig kell szopogatni amíg a tüneteid vannak, ha múlni kezd akkor ritkábban majd abba lehet hagyni és csak akkor ismételni ha újra érzed a panaszokat.Eleinte többször beveheted akár félóránként is ha nagyon gáz van. Ez minden homeos szerre igaz. A Thuya ( C15 vagy C30) heti egyszer kétszer elszopogatva kimondottan a női problémákon tud segíteni, specifikusan hat a nemi szervekre és a vizeletképző szervekre, a test bal oldalára, polipok, ciszták, bal petefészek fájdalommal járó gyulladására. Akkor fog jól bejönni, ha amúgy is vannak a testeden bőr kinövések, szemölcsök, puha lágy burjánzó szövetek vagy ilyesmik. Én ezt ki szoktam egészíteni még homeos hormonális szerekkel is Pl. Follikulinum C 15-el a ciklus 7-ik napján egy adaggal, amitől elmúlik a véget nem érő mensesem. Ezt most tegnap vettem be mert elfelejtettem előbb, és köszi már nem vérzek mára. Ha van kérdésed válaszolok. Pusza
Szia! Hová szökött a Mirenád????
Megszökött?
Levetetted?
Én nagyon gondolkodom, de a mérleg mindig egy kicsit ellene billen.
Szia! Olvaslak titeket rendszeresen. Persze, rendben. Megszökött a Mirenám azóta minden a régi. Kedves vagy, hogy érdeklődtél!
Mamanyúl!
Pontosan mennyit kell ezekből a homeos szerekből szedni?
Voszi
Mamanyúl!
Nem semmi akkor a Te mirenás pályafutásod sem.
Őszintén már én is unom az egészet, ha ez a hormonos dolog nem jön be, szerintem le fogja venni a dokim, nincs értelme a kísérletezgetésnek.
Nem olvastam vissza a hozzászólásaidat, a dokid mit mondott,hogy belefér még a vérezgetés?
A homeos bogyókat lehet szedni emellet a hormonpótlás mellett is? Talán még megpróbálom!
Katus?derékba sugárzó fájdalmam nem volt, úgy-hogy erre nincs ötletem.
Üdv
Voszi
Szia Voszi! Én is kaptam már plusz hormonpótlást tablettában ( Norcolut) mondván hogy ettől majd nem fogok vérezni. Semmire nem mentem vele, semmi változás, ugyanúgy véreztem utána is. A második dobozzal már be sem vettem, mert majdnem egy hónapig szedni kellet volna folyamatosan. Meguntam már ezt a sok hülye kisérletezést. Több tablettát nem veszek be. Elegem lett. Viszont homeoval sikerült elállítanom ( arnica, ipecacuanha, thuya) Nem is volt semmi bajom 20 napig, mikor újra megjött ( most a mensim) ami 9-ik napja tart..!! Most éppen azon gondolkozom, hogy ezzel most mit csináljak,mert kezd piszokul elegem lenni. A Rossmann belőlem él annyi tampont, meg betétet fogyasztok.
Szia Katus! Ilyen jellegű fájdalmaim nekem is vannak.( persze mi nincs?...) Látom Öregnéne írta, hogy lehet a hátrahajló méh miatt is, na nekem az van. ( persze mi nincs?...) De különben tényleg érdekes dolog ez, mert nekem korábban volt hagyományos spirálom, és nem emlékszem deréktáji fájdalmakra, de a mirena óta szinte állandóan van valami. Persze nekem inkább a bal oldalon jelentkezik, de gondolom hogy a bal oldali petefészek cisztám lehet az oka, mert ha az görcsöl, akkor hátrasugárzik a keresztcsont irányába.
Sziasztok!
Kb egy hónapja írtam nektek a problémámról a mirenával kapcsolatban.
A vérezgetés ugyanúgy megmaradt, elmentem egy másik dokihoz is, aki szerint méhnyak gyulladásom van, felírt két antibiotikumot, vett le kenete, és menjek vissza egy hónap múlva.
Persze semmi változás nem volt, elegem lett az egészből és elmentem a dokihoz, akinél a gyerekeimet szültem, és tudom, hogy rendes alapos, csak elég húzós ára van, és csak magánrendelése van.
Megvizsgált, levette a rákszűréshez a kenetet, meg a baktérium tenyésztéshez is. ő nem látott semmi elváltozást, vagy gyulladást a méhnyakon, uh-al is megnézett, helyén a spirál.Szerinte ez menstruációs jellegű vérzés, azt mondta, hogy még nem javasolná,hogy levegyük a mirenát, de ő amúgy nem szereti, és nem javasolja, de ugye nem egy olcsó dolog, és hátha még beválik,bár én ebben már nem hiszek.Azt javasolta,hogy próbáljunk meg egy minimális hormonrásegítést, hátha azzal van gond, felírt egy provera 5 mg-os tablettát, ebben ugyanaz a hormon van,mint a mirenában, ezt kell szednem két hétig.
Ma szedtem be a3. bogyót, de tegnap megjött normálisan, kb egy hónapja volt meg akkor is erősebb volt abból gondolom, hogy ez a menstruáció, szóval én nem az vagyok,akinél egyáltalán nem lesz vérzés.
Bár azt sem értem, ha most elvileg több hormont kapok,akkor hogy-hogy megjött.
Most kivárok, mert nem görcsölök, nem is ömlik a vér,olyan mint egy normál mensi.
Azért írtam le,mert ilyen hormonpótlásos dologról még nem hallottam, olvastam.
Az is furcsa,hogy az egyik doki tök gyulladtnak látja a méhnyakat, a másik meg nem,de azért annyira ismerem a dokimat,akinél szültem, hogy nem egy kontár, bár igaza lenne, és segítene ez a hormon pótlás.
Üdv
Voszi
Szia, lehet hogy hátrahajló méhed, és akkor sugározhat a derékba a fájdalom....
Emellett minimum ezer oka lehet ilyen sugárzó fájdalmaknak, sajnos ez is egy olyan dolog amit nehéz kideríteni-
Kéne hogy lásson nőgyógyász meg reumatológus is, és még akkor se biztos hogy pontosan kiderülne, mi okozza a derékba kisugárzó fájdalmat.
Üdvözöllek: Eszter
Szia, a ciklusaid már visszatértek, azaz rendszeres időközökben és normális mennyiségben vérzel?
Ha igen, akkor kéne csináltatnod teljes hormonvizsgálatot a ciklusod harmadik illetve 21. napján, megnézetni az FSH, LH, prolactin, progeszteron, ösztrogén, tesztoszteron és DHEA szintedet.
Ebből a 2 időpontban végzett mérésből egyértelműen meg lehet állapítani hogy adott ciklusban volt-e tüszőérésed, ha volt akkor az nagyon jó hír.
A másik vizsgálat ami nagyon sok infóval tudna szolgálni egy hüvelyi UH lenne úgy a középidő felé, ilyenkor ugyanis elvileg látható kéne legyen a domináns tüsző ( ha van) és az is hogy a méhnyálkahártya vastagsága hány mm .
10 mm alatti érték nem nagyon jó,mert nem tud megtapadni benne a megtermékenyült petesejt.
A Mirena levétele után átlagban 3-4 hónap a regenerálódási idő, de ez van akinél több is lehet....az előbb felsorolt vizsgálatok birtokában kideríthető lenne, hogy Nálad éppen mi a helyzet.
Fontos mindehhez hozzátennem: NEM vagyok sem orvos sem szülész-nőgyógyász szakember, amit írtam, az szigorúan csak egy magán-jótanács.
Még valami: ne izgulj, mert ha görcsösen szeretnél mihamarabb teherbe esni, az is hátráltathat, tudom hogy könnyű ezt mondani, de az emberi psziché képes így működni.
Sziasztok Mirenások!Nekem is lenne egy kérdésem.3 hete tették fel a spirált,sokáig vérezgettem,igaz nem volt nagy mennyiség.Ami jobban aggaszt,hogy viszont a felhelyezés óta sokszor van a derekamba sugárzó fájdalom.Szerintetek lehet összefüggés?Előtte sosem éreztem ilyet!
Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni valakitől,akinek már volt mirenája. 19 évesen szültem,majd feltetettem a mirenát. Végülis bevált,mert vérzésem alig volt,az is csak 3 havonta. Vékony voltam mindig,de sajnos 5kg-tól megszabadított,szinte eltűnt a mellem. A párommal úgy döntöttünk,hogy babát szeretnénk,így levetettem 3év után. Az 5kg vissza is jött,végre megint van mellem:-) 5.hónapja próbálkozunk,de sajnos semmi. Az orvos elöször azt mondta,kell 1-2 hónap,hogy a nyálkahártyám megerősödjön. Felhívtunk egy másik orvost,ő azt mondta 6hónapig ne is reménykedjünk,de van olyan páciense,aki másfél éve próbálkozik mirena után. Ha 4hónap múlva nem esek teherbe,fájdalmas vizsgálatok következnek. Azt szeretném kérdezni,van aki mirena után babát akart és mennyi idő után jött össze? Kicsit kétségbe vagyunk esve,hogy esetleg nem tudok teherbe esni,vagy csak évek múlva. Aki tud kérem írjon,szívesen olvasnám más tapasztaltait!
Szia! Most mi van Veled? Régen nem írtál. Rendbe jöttél teljesen??
Köszi mindent.Már szégyellem a pofám állandóan orvoshoz rohangálni. Tudod milyenek az orvosok... Rálegyintenek mindenre és nem is igazán tudják, hogy mit csináljanak, ha nagyon panaszkodsz elintéznek valami recepttel, és ezzel letudják a dolgot, mintha ezzel el lenne intézve.Ha előre tudom, hogy ennyi kínlódás ez a mirena sosem rakatom fel, de ezt nem mondják csak utólag jön rá az ember. Mindenesetre bejelentkezem a jövő hétre megint a dokihoz kontrollra, mert nagyon elegem van. Szörnyen irigylem azokat akiknek semmi bajuk. Szerencsések.
Szia, sajnos nagyon sokat kínlódtam én is, úgyhogy megértelek, és sajnállak.:(
Ha a vérzésed darabossá válna, vagy a görcsök nagyon intenzívvé, akkor egy tanácsot fogadj meg: azonnal menj orvoshoz, mert az eszköz elmozdulhat, bejuthat a nyakcsatornába, vagy ami még rosszabb és nem is szívesen ijesztgetlek vele, átfúrhatja a méhfalat és kijuthat a hasüregbe.
Reméljük ilyenben sose lesz részed, nem azért írtam.....de azért figyeld Magadat, a saját érdekedben, ezt ígérd meg!
Minden jót kívánok: Eszter
Köszi a választ, de általában majdnem mindig a bal oldalam fáj, vagy ott fáj jobban, de minden más problémám is általában bal oldali( fejfájás vagy bármi más). Igazából úgy érzem, hogy amióta mirenám van szinte folyton fáj a hasam, vagy érzékeny, de azt is mondhatnám hogy "érzem a méhemet" ha érted mire gondolok... Attól ijedtem meg most hogy a mensesem olyan göcsössé vált, amit eddig sosem éreztem. Hála istennek nem ömlik, de nem vagyok nyugodt. Persze most rendben vagyok, mert három napi kisérletezés után végre találtam rá homeos golyókat, amiktől elmúlt, de most minden hónapban ezt fogom játszani?? Állandóan újabb szereket kell kitalálnom, mert mindig valami újabb tünetem van. Hihetetlen ez az egész....!!!!!
Szia, az alhasad közepe tájáról érzed a görcsöket, vagy inkább oldalról, a petefészkeid felől?
( ha egyáltalán képes vagy meghatározni a fájdalom forrását a heves rosszullétek miatt).
Így nem szakemberként "látatlanban" felelőtlenség lenne bármit mondani, én egyértelműen arra biztatnálak, ha nagyon rosszul vagy, akkor irány az orvos és az újabb UH, és ne érdekeljen hogy már hányszor voltál, mert nem az számít, hanem az, hogy jelen pillanatban mit lát a gép ( azaz a doki a kép alapján).
Szia, őszinte legyek? Az utolsó mondatodban van az, amit nem mertem én leírni előzőleg, de most hogy Te "kimondtad", igen, sajnos lehetséges hogy így történt. :(
Szia! Nekem is ilyesmivel kezdődött, de nekem csak enyhe menstruációs görcsök voltak. De nem akarlak megrémiszteni....
Szia! Örülök hogy túl vagy a felhelyezésen, üdv a Mirenások táborában! :-) Ha a párodat nem zavarja a "pecsételés", akkor nyugodtan kipróbálhatjátok! :-)) Írj mindenképpen, hogy telnek a Mirenás napjaid! Problémamentes szép napokat kívánok Neked! Üdv: Moncsicsa
Szia Halak! Ha egy hete fennt van a mirenád, és eddig nem volt migréned, akkor már nem is lesz valószínűleg. Mindenkinek az első pár napban voltak ilyen panaszai,( már akinek volt). Ha a vérezgetés nem zavar és nem fáj a hasad, akkor "kipróbálhatjátok" a pároddal, mert " használni" azonnal lehet.
Na pontosan ugyanez a bajom nekem is. Ezek a petefészek ciszták, csinálnak mindenféle cirkuszt. Amikor 3 évvel ezelőtt az első ilyen cisztám kialakult, akkor olyan rosszullétet csinált mintha terhes lennék, nem jött meg, viszont hányingerem volt, szédültem, fájt a hasam, és naponta többször el akartam ájulni. Akkor egy " seggfej" nőgyógyász addig nyomkodta amíg kipukkadt, őrült görcsök közepette, és azóta vannak vérzészavaraim. Addig ezt a fogalmat nem ismertem. Onnantól egyre rosszabb lett minden hónapban, egyre jobban véreztem, egyre fájdalmasabban, és onnan indult minden nőgyógy problémám. Cisztáim persze azóta is vannak, de a vérzészavaraimat nem tudtam rendbe hozni soha többet. Ezért kellet a mirena.
A ciszta is tud ám fájni - úgy tudom. Nekem pl. korábban, időnként félidőben, máskor mensi alatt olyan formán fájt a combom, hogy azt gondoltam, a csípőizületem miatt. Aztán rájöttem, hogy a petefészkemről sugárzik olyan nyilallóan. Azután egy UH vizsgálatkor kiderült, hogy van peteérésem, de időnként nincs tüszőrepedésem. A megért tüsző pedig tulajdonképpen egy ciszta. Egy folyadékkal telt valami. Ha az fáj, gondolom a ciszta is fájhat.
Köszi a választ, a helyzet az hogy 3 hónapja van fennt, és már háromszor voltam UH-on. Mindig megnézetem, és sosem találnak semmit, igaz mindig van cisztám, hol az egyik, hol a másik oldalon, de az szerintem eddig is volt, csak nem tudtam róla. Lehet, hogy nekem több idő kell amíg megszokom, vagy nem tudom, de tény hogy mostanában nagyon be tudok görcsölni, és nagyon váratlanul.
Azért lehet, hogy érdemes lenne megnézetned UH-gal. Hogy jó helyen van-e...
Kolléganőm is panaszkodott, hogy miután feltette neki a doki, alig tudott hazamenni, annyira fájt a hasa. Még a combjába is kisugárzott. Ő már fél éves lesz lassan. A mensije 3 nap barnázás, és kész. Igaz, ő fiatal még. Harmincegynehány.
A hasam nekem is határozottabban fáj a mirena óta. Addig inkábba derekamból sugárzott, most pedig néha mintha a spirál bökné odabentről...Nem görcsöl, nagyon erősnek sem mondanám, de más, mint azelőtt. A mensim viszont határozottan lájtos. Ha így maradna is sokkal jobb, mint előtte volt. De hátha idővel ennyi sem lesz.
Sziasztok! Július óta van a mirenám, eddig minden mensit nagyjából megúsztam, most viszont vasárnap óta olyan görcseim vannak, mintha szülnék. Mennyiségileg nem vérzek sokat ( mini tampon épp elég) de ezek a görcsök kikészítenek. Tapasztalt valaki hasonlót???? Hullámokban tör rám a legváratlanabb pillanatokban, mindig napközben, estére elmúlik, viszont egész nap szürke vagyok a fájdalmaktól. Mi ez ??
Szia. Na, megtörtént a felrakás a múlt héten... 44 ezerért vettem, én nem nagyon kóboroltam utána, mindenhol ennyit mondtak. A feltétel nem volt több 5 percnél, aranyos volt a doki, megmutatta az "eszközt" és mindig mondta, hogy mit csinál. (Pénzt nem kért, bent voltam nála a kórházban.) Még érzéstelenítőt is kaptam... utána viszont nagyon fájt a hasam egész délután, sőt másnap is, és még egy pár napig. Szegény férjem nagyon meg volt ijedve. Cataflamot írt fel, azt szedtem. Ma egy hetes, néha még mindig fájogat a hasam. Viszont azóta folyamatosan pecsételek, nem sokat, de épp elég tisztasági betét fogy. Még nem próbáltuk ki, mert nem tudom, hogy a pecsételés mellett lehet-e... :)). Egyelőre nincs fejfájás, amitől tartottam, remélem ez így is marad. Menses után kell visszamennem a dokihoz ellenőrzésre, megnyugtatott, hogy nem lesz semmi gond, újra elmondta, hogy így 40 felett ez a legjobb megoldás, a változó kor ha jönne, a progeszteron annak is enyhítené a tüneteit. Egyelőre ez a pecsételgetés van, de remélem ennek is vége lesz egyszer. Majd írok még a fórumba, hogy mik a fejlemények. Szép napot! Hajni
További ajánlott fórumok: