Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Zsu, az a helyzet hogy ez a spirál mindenkinek más, sokaknak bejön, de van egy kisebb tábor, akinek nem fogadja be a szervezete.
A dolog szépséghibája, hogy előre nem lehet megjósolni azt, Te melyik táborban leszel, csak miután feltették, nem beszélve arról, hogy a Mirena nagyon drága befektetés, csak azoknak térül meg, akik tudják viselni 5 éven át gond nélkül.
A sima spirálok jóval olcsóbbak, viszont többeknek erős vérzéseket és görcsöket okoznak, bár ez is teljesen egyéni, és attól függ valakinek a méhe ( szervezete) mennyire "megértő".
Szia, sajnos szinte szóról-szóra hasonló volt az én Mirenás időszakom is, egyetlen nap se telt el maszatolás vagy vérzés nélkül, sőt, nekem mellette 16 mm-es nyh vastagságom volt, amit a doktornőm nem akart elhinni....az elsőt ki kellett venni egy hónap után, a második ( mert hülye módon hagytam magam rábeszélni egy újabbra) pedig 11 hónappal a felhelyezés után egy óriási vérzéssel kilökődött.
Nem akarlak ezzel a történettel sem elkeseríteni sem pedig elrettenteni, hisz elvileg 6 hónap a türelmi idő, abban meg ahogy látom még bőven benne vagy, mindenesetre nagyon figyelj Magadra és arra, hogy ha netán intenzívebben vérezni vagy görcsölni kezdenél, minél hamarabb lásson nőgyógyász.
Hogy meddig lehet bírni cérnával, arról csak annyit, nekem nem sikerült megtudnom , a spirálok ugyanis előbb önállósították magukat nálam mind a két alkalommal . :(
Nekem nem jött be, ettől függetlenül nagyon jó és megbízható módszernek tartom azoknak, akiknek a méhe illetve a szervezete engedékenyebb az ilyen eszközökkel szemben.
A Mirena 44 ezerbe került,és 20 ezret kaptam vissza nagy nehezen,miután ki kellett venni.
Ha beválik,akár 5 évig is bent maradhat.Gondolom akkor megéri az árát.
Szia!
Nekem nem vált be,de van aki imádja.
Szia!
Én is a honlapról írtam ki:
Bayer Hungária Kft.
06-1-487-4100
Mond,hogy Mirena ügyben keresed a termékmenedzsert.
Nem tudom,hogy egy termékmenedzser van,vagy minden termékhez van-e menedzser?
Nekem azt mondta,hogy én nem tudom intézni,csak az orvos,az orvoslátogatón keresztül.
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni hozzátok. Visszaolvasni nem igazán tudok, mert látom nagyon sokat írtatok eddig.
Röviden írhatnátok nekem hogy milyen ez a spirál?
Én 24 éves vagyok, van egy 11 hetes kislányom, leidenes vagyok, így fogamzásgátlót nem szedhetek, és gondolkozom a spirálon. De nem tudom mennyire jó.
Köszi előre is a válaszokat.
Sziasztok !
Július 21-én kaptam meg a mirenámat, egy ömlő menses után.Szokásos történet: túlvastagodott nyálkahártya, állandó ömlő mensesek, görcsök, alvadékok stb.Az orvos állította, hogy ez az egyetlen hatásos gyors megoldás a problémámra, és én elhittem. Sajnos azóta folyton vérzek, hol így hol úgy, bár igaz, hogy az ömléseim azonnal elmúltak, de nincs egy tiszta napom. Sosem tudom, hogy reggel mire ébredek, hogy milyen napom lesz, görcsölős, vérzős, vagy viszonylag tünetszegény maszatolós.Már kétszer voltam azóta kontrollon, mert többet vártam a mirenától, és nem is gondoltam, hogy ennyire sok szenvedéssel jár. Minden alkalommal UH készült, az orvos mondta, hogy minden rendben, jó helyen van, nincsen semmi gond. Ennek ellenére már két antibiotikum kúrán vagyok túl, és legutóbb norcolutot irt az orvos,mondván, hogy ettől végre már nem fogok vérezgetni. Természetesen semmi változás, már nagyon ideges vagyok ettől az egésztől. A férjemet már két hónapja nem is láttam, kinek van kedve úgy bármihez is hogy folyton vérzik és fáj a hasa. Szerintetek ez normális így?
Szia, az biztos hogy trombózisveszélytől nem kell tartanod, a Mirenában lévő minimális mennyiségű progeszteron ugyanis 99 %-ban helyben ( azaz a méhnyh-n) hat, és nem kerül be a keringésbe.
Amit a Dokival meg a vizsgálattal kapcsolatban írtál, az számomra nem volt túl megnyugtató, én biztosan elmennék még valakihez , hogy erősítse meg, minden rendben van a Mirenával, és nem mozdult el.
A 6 mm-es nyh vastagság valóban sok, Mirena mellett ugyanis 1-2 mm szokott lenni ( egy idő után) persze ez alól lehetnek egyéni kivételek, szóval nem biztos hogy olyan nagy baj a 6 mm, nem ijesztgetni szeretnélek vele....mindenesetre gondold át, hogy belenyugszol-e ebbe az egyetlen szakvéleménybe, vagy megerősítteted----a döntés Rajtad áll.
E
Szia!
Voltam a dokinál, a helyén van a spirál,ilyen téren rendben van, a méhszájam nem tetszett neki, de eléggé lekezelő volt, nem hozzá járok rendszeresen, gondolom ezért.
Sok okosat nem mondott, uh-t is csinált, azt nem tudta megmondani mi volt az a kilökődött valami.Azt mondta, még várjak, ne vetessem le, cytológiát kell majd csináltatni, és akkor látszik van e gyulladás, de ráérek decemberben,mert akkor telik le az egy év.
Fura volt az egész,majd elmegyek a saját dokimhoz is, de most sürgősbe jó volt,hogy legalább az kiderült, hogy nem mozdult el.
Szia!
Ezelőtt is kitapintható volt, de feljebb.Én úgy érzem a méhszájam van előrébb, vagy lentebb,de délután kiderül.Most úgy gondolom lehet levetetem inkább,mert félek nehogy valami komolyabb baj legyen később.
Majd megírom mit mondott a doki.
Voszi
Sziasztok!
januárban helyezték fel a mirenát, eddig nem volt vele komolyabb problémám, hol volt egy kis vérzés, hol nem, de mondták,és olvastam, hogy türelmesnek kell lenni.
A héten viszont elkezdtem erősebben vérezni, de semmi fájdalom, vagy görcs nem volt, tegnap megnéztem, hogy kitapintható-e a szál, hát nagyon megijedtem, egyrészt nagyon lenn volt a szál,tehát a méhszáj elöl van és nyitott,a másik pedig, hogy egy jókora darab vér( nem tudom, hogy alvadt, vagy csak össze volt állva) távozott.Bocsánat a részletességért.
ma megyek dokihoz, de ha addig is vkinek tapasztalata vagy ötlete van.1 hónapja voltam ellenőrzésen, akkor rendben volt minden, a méhnyálkahártya 6mm volt, ami még véleményem szerint vastag, talán elképzelhető,hogy abból lökődnek le dolgok?
A másik dolog amiről kérdezni szerettem volna, hogy ellentétes véleményt mondtak arról,ha vkinek a családjában volt trombózis,akkor használhatja-e a mirenát, vagy sem,erről mit tudtok?
Köszi előre is a segítséget!
Voszi
Sziasztok!Üdvözlök Mindenkit!
Már régóta olvasom a fórumot, sokat segített, ezért köszönet mindenkinek,aki megosztotta a tapasztalatát.
10 hónapja vagyok "Mirenás", de még mindig rendszertelen a vérzésem, igaz pecsételő és kevés.
Mi a tapasztalatotok, meddig érdemes türelemmel lenni?
Üdv.
Szia Judit!
Ha feltétel nélkül bízol az orvosodban és az orvoslátogatóban,akkor várd ki a végét.Ha nem akkor egy telefont megér a termékmenedzserhez.
Üdvözlettel.Ina
Szia, nagyon örülök hogy ilyen pozitív visszajelzések is érkeznek Mirena ügyben, csak így tovább Moncsi, és hajrá Mindenkinek!
Igen, auzt hiszem ennél az eszköznél az egyik és talán a legfontosabb alap-hozzáállás a türelem, azaz kivárni hogy sokszor nem azonnal, hanem jó pár hónapnyi küzdelem árán beálljon a rendszer.
Jól tetted hogy kivártad, íme itt a méltó jutalom, gratulálok, járj szerencsével, és ne legyen vele gondod az elkövetkezendő években(meg persze a csere után sem).
Üdv: Eszter
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?