Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok fórum

Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetés)

2010. szept. 14. 19:59
Sziasztok nemrég regisztráltam, de már olvaslak benneteket egy ideje. Sajnos én is 2 hónapos mirenás vagyok, tele mindenféle tünetekkel. Összességében van javulás az állapotomban de sokszor elbizonytalanodom,mert néha megijedek az újabb hasgöcsöktől, vagy vérzéses tünetektől, ami mindig tartogat valami újat. Nem merem elkiabálni, de én homeopátiával sokszor tudok segíteni magamon. Nem tudom meddig kell még szenvednem, de jó tudni hogy van egy jó csapat, akikkel meg lehet beszélni a problémákat. Üdv mindenkinek, éljenek a csajok akik mindent kibírnak!! Judit
2569. nyúl anyó (válaszként erre: 2567. - 099c0bed40)
2010. szept. 14. 16:09
Nagyon köszönöm az ötleteket.Emlékszem a sztoridra és sajnálom.Hátha.A remény hal meg utcsónak.
2010. szept. 13. 21:22
Sziasztok! Én is szorítok mindenkinek! Sajnos más okosat nem tudok írni. Viszont nekem is érdekesen alakul mostanság. Most van meg 2 hónapja a Mirenám. A kezdeti maratoni vérzés után volt 10 nap szünet, a 11. napon délután vérzés - na, gondoltam kezdődik előröl - következő nap semmi, következö nap (ma) késő délután pecsét, azóta megint semmi. Most meg mi lesz, sorminta? Aznap amikor véreztem még vettem be 1000-es C-vitamint, azóta viszont nem....
2567. 099c0bed40 (válaszként erre: 2563. - Nyúl anyó)
2010. szept. 13. 20:02

Szia, nekem 11 hónapig csinálta a második Mirenám ugyanezt, úgyhogy van tapasztalatom----nem segített semmi, se Exacyl se más vérzéscsillapító, de van akinek bejön a nagy adag ( 1000 mg/nap) C vitamin folyamatos szedése, illetve a 200 mg-os E vitamin 3 hónapig szedve utána egy hó szünet.

Ha a természetgyógyászati szerekben hiszel, az Arnica Montana illetve a Szépia is gyulladáscsökkentők és vérzéscsillapítók, illetve a cickafark vagy pásztortáskából főzött tea....nekem nem vált be egyik sem, a barátnőmnek viszont egy idő után igen, Ő azóta is elégedett Mirénás, én meg kettő-nullra vesztettem , ugyanis rábeszéltek egy másodikra nem sokkal azután hogy az elsőt kikaparták belőlem, ám vesztemre rosszul döntöttem mikor rábólintottam.

2566. 099c0bed40 (válaszként erre: 2564. - Dragonis6)
2010. szept. 13. 19:53

Szia Judit, Magadat egy pillanatig se okold, SEMMIT nem tehettél volna annak érdekében hogy ne mozduljon el a spirál és ne ess mellette teherbe.

Még abban lehet bízni hogy az orvos által látott kis folt nem petezsák, hanem egy ciszta vagy vérömleny illetve sok más lehet, pl. a pici myomákat is gyakran elnézi az UH terhességnek-----a holnapi teszt eldönti, addig semmi se biztos, reménykedjünk hogy nem petezsák.

Az 5 kg hízás sem annyira jellemző a koraterhességre, inkább a hányinger, émelygés, étel illetve szagundor, mellfeszülés, ilyesmi tünetek amik gyanúsak lehetnek.

Drukkolunk hogy ne legyen baba, ha lesz erő, írd meg az eredményt, jó?

Üdvözöllek: Eszter

2565. nyúl anyó (válaszként erre: 2564. - Dragonis6)
2010. szept. 13. 19:11
Fúúú.Bakker.Reméljük,hogy nem az.Veled vagyunk!!!!
2564. Dragonis6
2010. szept. 13. 18:38

Sziasztok!

Lehet, hogy szomorú hírrel jelentkezem... Július végén kaptam meg a Mirenámat. Mindent rendben találtam vele, nem is barnáztam, szuper volt. Valamelyik nap tudatosult bennem, hogy híztam 1 hónap alatt 5kg-ot. Gondoltam nosza meglátogatom az orvost, hogy minden rendben van-e. Az eszköz elcsúszott és mögötte látszott az ultrahangon egy kis fekete folt, ami az orvosom szerint előfordulhat, 50%, hogy egy kis petezsák. Lehet, hogy állapotos vagyok :'-((((( Annyira meg vagyok ijedve... Nem tudom mit tehettem volna még a védekezés érdekében... 1 hónapja nem is jártam tornázni, hogy még véletlenül se mozdulhasson el, erre tessék :'-((((( Reggel kell tesztet csinálnom... teljesen összezuhantam...

Judit...

2010. szept. 13. 17:58

Sziasztok.

Elég rég jelentkeztem.Már 8hónapos vagyok és még mindig szenvedek.5hónapig,folyamatos barnázás.Most 3 hónapja nem barnázok,rendes folyásom van,csak éppen minden 2.héten megjön.szóval most épp a köztes vérzéssel szenvedek.Most a doki felírt nekem Exacil tabit,2hétig kell szednem.Nem tudom mi lesz utána.Megvizsgált és már félidős voltam így megint barnáztam,szeríntem a gyógyszer miatt nem jött meg rendesen.Azt mondta,várjuk meg az 1 év végét és majd én eldöntöm,ha még mindig ez lesz,hogy levetetem e vagy vállalom így is.Szóval van pozitív élmény is vele,mert sokkal kevesebb mennyiségileg,mint elötte volt és semmi görcs,csak ez a fránya köztes vérzés.Van valakinek hasonló tapasztalata?És ha igen,mit csinált?Üdv mindenkinek.

2562. Rita199 (válaszként erre: 2561. - Moncsicsa)
2010. szept. 13. 15:58

Szia Moncsi!

Írok Neked, hogy tudjál válaszolni :-)

Én túlvagyok a 6. hónapon a Mirenámmal, sajna még nem tudtam visszamenni controllra, mert előzőleg gyulladást mutatott a cyto, de majd ha elmúlik a barnázgatás visszamegyek. Amúgy jól meglennék én is csak ne tartana több mint 14 napig. Lényegesen kevesebb a mennyiség mint volt és még egészen jól is lennék, csak ne lennék olyan feszült amikor megvan meg előtte is. Szóval, remélem van egy kis válaszod nekem, amit várva várok. Rita

2561. Moncsicsa
2010. szept. 13. 13:35
:-)) Baj nincs egy szál se, csak nincs olyan hozzászólás, amire tudnék írni valamit. :-)) Minden rendben van nálam egyébként, a spirál jól működik. :-) Ugyan még nem jutottam el a 3 hónapos kontrollra, de ami késik, nem múlik.
2560. 099c0bed40 (válaszként erre: 2559. - Moncsicsa)
2010. szept. 11. 18:10

??????

mi a baj?

2559. Moncsicsa
2010. szept. 10. 14:05
Úgy szeretnék valamihez hozzászólni, de nem tudok. :-))
2558. 099c0bed40 (válaszként erre: 2557. - 2e0264df59)
2010. szept. 7. 20:09

Szia, kívánom hogy váljon be, és ne ellenszenvezz vele, gondolj arra hogy a művi sterilizálás után ez a szervezetet legkevésbé megterhelő fogamzásgátlási módszer, már akinek beválik.

Üdv: E

2557. 2e0264df59 (válaszként erre: 2556. - 099c0bed40)
2010. szept. 7. 14:47

Szia! Mi is így terveztük, 23 hónap van közöttük a kicsi nem sokára 9 hónapos. De én nem tervezek harmadikat, úgy érzem kettőre vagyok "hitelesítve". Két esetben lehetne: ha becsúszik (ez ellen ugye tettünk) vagy ha ők már nagyok és vágyunk egy picúrra.

Remélem, hogy jó választás és beválik mert én amúgy kimondottan spirál ellenes voltam világ életemben....

2010. szept. 7. 08:16

Szia, ha így volt, akkor Neked valóban a nagyobbik csemete óta nincs "rendes" hormonháztartásod, és addig nem is lsz míg a pici is szopik.

Ha viszont ennyire könnyen fogamzó típus vagy aki szoptatás alatt is teherbe tudott esni, akkor mégiscsak jó választás volt a Miréna, egyrészt ezzel nyugodtan szoptathatsz, másrészt védve vagy a nemkívánatos újabb teherbeesés ellen is.

A pici mennyi idős?

Akkor Neked is gyorsan jöttek, nálam is csupán 2 év van a nagy és a középső között, de mi szándékosan szerettük volna így.

Gratulálok a gyerkőcökhöz, így szép az élet, ha sűrű.....:))))

2555. 2e0264df59 (válaszként erre: 2554. - 099c0bed40)
2010. szept. 6. 18:12
Szia! Akkor nekem 2007. áprilisa óta nincs "rendes" hormonháztartásom. :-) Akkor lettem terhes a naggyal utána szoptatás alatt lettem terhes a kicsivel. Az első harmadot "kihúztam" ciciztetve aztán a 16 hónapos kisasszonyt le kellett beszéljem róla annyira fájdalmas lett a szoptatás (pedig bírom a fájdalmat, de ez nagyon kellemetlen volt).
2554. 099c0bed40 (válaszként erre: 2552. - 2e0264df59)
2010. szept. 5. 10:11

Szia, addig jó míg szopizik.:)

Nálam a legnagyobb 9 hónapig kizárólag szopott, a középső nyolcig, a legkisebb meg csak fél évig, sajnos ott már nem volt annyi segítségem mint az első babánál, így előbb elapadt a "forrás".

A hormonokkal addig ne is foglalkozz amíg elég a tej a szoptatáshoz, ez az időszak egy egészen más mint a normál hormonális állapot, ahogy a terhesség is az.

A Mirena biztosan nem zavar be majd akkor sem ha már csökken a prolaktin szinted, ugyanis olyan minimális mennyiségű hatóanyag ami az eszközből a vérbe felszívódik, hogy az szinte teljesen elhanyagolható.

Üdv: Eszter

2553. 099c0bed40 (válaszként erre: 2551. - Kicsicsillag6868)
2010. szept. 5. 10:04

Szia, tökéletesen igazad van Kicsicsillag, valóban összekevertem a kettőt----a Mirenában levonorgesztrel van ahog írod, bocsánat, nagyon köszönöm hogy kiigazítottál.

( előtte a depo-proveráról olvastam és úgy látszik a fejemben maradt annak a hatóanyaga....hiába no, öregszem. :(

Én sem vagyok szakember, messze vagyok attól, ebből a bakiból is látszik.

KÖSZ A JAVÍTÁST!

Üdv: E ♥

2552. 2e0264df59 (válaszként erre: 2550. - 099c0bed40)
2010. szept. 4. 23:07
Köszi, hát az még odébb van őt ismerve, hogy ne szopizzon.
2551. kicsicsillag6868 (válaszként erre: 2550. - 099c0bed40)
2010. szept. 4. 17:03

Szia!

Én azt hittem eddig, hogy a Mirenaban levonorgesztrel nevű hormon van, a medroxyprogeszteron pedig az injekciós készítmények hatóanyaga... persze én nem vagyok szakember.

üdv.

2550. 099c0bed40 (válaszként erre: 2549. - 2e0264df59)
2010. szept. 4. 15:42

Szia, a szoptatás alatt is lehet ovuláció, ha nem is ez az általános, sokan pont erre "fáznak rá" hmert úgy tudják, ilyenkor nem kell védekezni.

lehet az is hogy éledezne a petefészked, csak eddig a tejelválasztás miatt a prolaktin nyomta el, most meg a Mirenában lévő Medroxyprogeszteron, gondolom szoknia kell a " "hormonális megpróbáltatásokat"

A szoptatáskor amúgy is megborul az egész ciklus a sok prolaktin és oxitocin meg egyéb hormonok miatt, úgyhogy csak onnantól érdemes a ciklusokat és esetleges tüneteket figyelni, ha a baba már nem szopizik egyszer sem.

Minden jót, boldog babázást Neked!

Üdv: E

2549. 2e0264df59 (válaszként erre: 2548. - 099c0bed40)
2010. szept. 3. 08:43

Szia! Köszönöm! Azt mondjuk nem tudom, hogy nekem mennyire van ilyenem mert még mindig intenzíven szoptatok A Mirena felhelyezése előtt egyszer jött csak meg szülés után (lányomnál is össze-visszaság volt ilyenkor) a felhelyezést követő másfél honaposat nem számítva :-)

Köszönöm!

2548. 099c0bed40 (válaszként erre: 2547. - 2e0264df59)
2010. szept. 3. 08:25

Szia, a Mirenában lévő progeszteron hatástól lehet, ami van akinek leállítja a tüszőérését vagy az ovulációját, ettől szurkálhat a petefészek.

Idővel ez is múló mellékhatás.

2547. 2e0264df59 (válaszként erre: 2543. - 099c0bed40)
2010. szept. 2. 10:53

Szia! Ezt szomorúan hallom.

Ami viszont pozitívum (számomra) jelenleg én is elégedett vagyok (bár még korai az öröm) mert 2 napja mondhatni semmi nemkívánatos "dolog". Remélem így is marad. Enyhe görcsöket érzek viszont petefészek tájékon. Mitől lehet?

2546. Christinchen (válaszként erre: 2544. - Moncsicsa)
2010. szept. 2. 10:18

Hááát... az együttlét továbbra is görcsös és úgy érzem, valami nem stimmel... ezért írtam az előbb, hogy visszamegyek kontrollra. Sajnos ez csak októberben lesz, mert külföldön tartózkodunk.

Nem, nem félidőben voltam, mert pár napra rá megjött. A szúrkálás néha még előfordul. Lehet, hogy tényleg az lenne a megoldás, ha a fejemben tudnék rendet rakni Mirena ügyben... Szép napot! K.

2545. Christinchen (válaszként erre: 2542. - 099c0bed40)
2010. szept. 2. 10:14
Én is remélem, bár a biztonság kedvéért visszamegyek kontrollra, hogy megnyugodjon a "pszichém" is. Köszönöm a reagálást!:-)
2544. Moncsicsa (válaszként erre: 2540. - Christinchen)
2010. szept. 2. 10:12

Szia! Üdv a fórumon! A pszichés dologról annyit, hogy biztos vagyok benne, idővel megszokod hogy van benned "valami", el is fogod felejteni. :-) Nekem az első spirálomnál volt ez, hogy folyamatosan az járt a fejemben, hogy van bennem valami... Kis idő, és már túl is leszel rajta! :-) A tampont a doki most nekem is mondta hogy ne használjak, bár az előző két spirálnál nem mondta a másik doki, és nem is volt soha probléma a tamponnal. Orvosa válogatja szerintem, hogy ki-milyen véleményen van.

Az együttlét érdekes.... én akkor érzem hogy "érzékenyebb" vagyok, mikor félidőben vagyok. Nem félidőben voltál Te is mikor szúrt a hasad? Azóta az ominózus eset óta gondolom eltelt egy-két nap, próbálkozzatok újra, és ha megint szúr valami, akkor szerintem kérdezd meg a dokit. Írd majd meg a "fejleményeket"!

Többiek vélemény? Szép napot! Üdv: Moncsicsa

2543. 099c0bed40 (válaszként erre: 2541. - 2e0264df59)
2010. szept. 2. 09:44
Szia, sajnos Ani már nem tag, fogalmam sincs miért töröltette magát.
2542. 099c0bed40 (válaszként erre: 2540. - Christinchen)
2010. szept. 2. 09:43

Szia, remélhetőleg idővel meg fogod szokni Te és a méhed is az "idegent", és az elégedett Mirenások táborát gyarapítod majd.

Így legyen, üdv: Eszter

2541. 2e0264df59 (válaszként erre: 2535. - 5e055bda17)
2010. aug. 31. 22:15
köszi a megnyugtatást meg persze a sok választ és mahyarázatot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook