Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Lányok, HBA tesztet nézessen a párotok inszemináció előtt, mert ha itt gond van, tök felesleges az egész procedura. Akkor csak lombik lehet. Nem is értem, ez miért nem kötelező inszem előtt.
Tegnap délutáni tesz negatív. A következőt holnap reggelre teszem, de már elvesztettem a reményt végleg...
Szerintem jó esélyekkel indultok, bízz benne, hogy sikerül és minden rendben lesz. Nekem négy inszemem volt már, elvileg minden rendben velem és donoros inszemünk van, úgyhogy a spermiumoknak is rendben kell lenniük. Szerintem nekem lelki okok miatt nem sikerül...A félelmeimtől kellene megszabadulnom. Kollégámnak elsőre sikerült, úgyhogy hajrá!!!
Szia!
Nekem most lesz a 3. inszem. Az esélyek jobbak, mint a természetes módszerrel, de azért a lombik az igazi. Azt mondják, hogy a 2-3. inszemnél a legnagyobb az esély, hogy sikerül. Sok sikert hozzá! Ja, és ne félj tőle, mert ez nem fájdalmas beavatkozás. Viszont arra készülj fel, hogy reggel 8ra be kell menni, a férjed leadja a mintát, viszont a beavatkozás kb 11 óra felé lesz csak.
Sziasztok! 27éves vagyok másfél éve szeretnénk babát, minden kivizsgálásunk jó eredménnyel zárult! Jövő hónapban indulunk inszemre a budapesti kaáliba! Szmatona az orvosunk! Mennyi esélye van az inszeminációnak? Vannak tapasztalataitok? Köszönöm :)
Dehogy, csak kettő volt, abból az elsőnek volt értelme,a 2.-nál meg későn volt, de akkor még hagytam magam rábeszélni. Akkor is szombaton megrepedt, és hétfőn volt az inszem. 3. stimunál nem lett tüszőm, a 4. re meg nem mentem el, az lett volna múlthét hétfőn. De itt már észnél voltam, és nem hagytam, hogy elvegyenek tőlem feleslegesen egy újabb tb-s lehetőséget. Szóval még maradt 4.
Mennyi?4 inszemed volt?nem mondta még a doki a lombikot?
Áhhhh, inkább ebbe ne is menjünk bele, nem is szabad belegondolni, mert ez a mi helyzetünkön nem segít.
Figyi, ha valaha ráveszem magam inszemre, az biztos, hogy én fogom mondani a dokinak, hogy mikor legyen. Én testem, én érzem. AZ elején tisztázni fogom. Nekik tök mindegy, ő előttük csak a boríték lebeg.
Sajnos ez van,és szerintem majdnem mindenhol.szinte futószalag.pedig mennyi mindent megtesz az ember,hogy legalább 1 gyereke legyen.a sok kinlodás meg az anyagiak.Más meg eldobálja,othaggya.
Elszomorító, hogy ott is ez a helyzet. Szabolcs, és Hajdú is katasztrófa.
Mi Pécsre járunk a meddöségibe,ez van a legközelebb (150km)És ottis 2 orvos van,voltam már mindegyiknél.aranyos kedves,de nem viszik tulzásba az odafigyelést.
Próbálj meg másik orvost keresni.
na ugyanigy jártam Énis.szerintem is késö volt A 15.nap nekem is volt 3.16-os és és 1 15-ös tüszöm.és vasárnap nagyon szarul voltam,mint ahogy irtam is.elegem van.
Itt van:
Sziasztok! Leírom, hogy mi történt velem, azért, hogy mindenki tanuljon belőle, mert az orvosok hanyagsága nem ismer határt. Intézményt váltottunk, bízva abba, hogy itt majd minden rendben lesz, mivel az előző kórházban 3 inszeminációs kísérletem volt, abból az elsőnek volt értelme, a 2.-at lekéstük, a 3.-nál nem lett tüszőm.
Az új intézményben Closty-t, és Gonalt kaptam, és ösztorgén tapaszt. Szerdán volt a 10. napon, akkori UH szerint volt 3db nagyon szép, közel egyforma tüszőm. ( 16-17-18mm). Mondtam az orvosomnak ( aki nem mellesleg a meddőségi központ vezetője! ), hogy ezek jó nagyok. Hétfőre írt ki inszemre. Könyörögtem neki, hogy az már késő, meg fognak repedni, nekem spontán ciklusban is hamarabb van peteérésem, holnap meg már a 15. napom van. Mondta, hogy ha valaki jól van stimulálva nem lehet lekésni. Tovább kaptam a Gonalt, amit nem értettem, hogy miért, hiszen így is olyan nagyok már. Péntek este szúrtam utoljára. Tegnap reggel annyita görcsöltem, hogy azt hittem nem élem túl. Mondtam a férjemnek, tuti most repednek. Nem hitt nekem, jól összevesztünk. Írtam a dokinak, bízva abban, hátha megszán. Még azt is írtam neki, hogy tudom, minedennek ára van, nem lehetne-e megoldani az inszemet, nem jönne-e be. Semmi, nem reagált, pedig szinte könyörögtem. Ma reggelre elmúlt a görcsölés, tegnap egész nap kitartott. Bementünk ma az ügyeletre, és ahogy sejtettem, már csak egy nagyon picike folyadék volt. Mélységesen felháborít, hogy 4. hónapja kapom ezt a rengetek hormont, és 1x jutottunk el az inszemig. Nem beszélve arról, hogy ez az utazással együtt, + a doki, 50e-ft-ba került, ami nekünk nagyon sok pénz.
Kezdem érteni, miért ilyen kevés az inszem sikerességi rátája. Most írtam egy "köszönő" levelet a dokinak, leírtam, mit gondolok, és hogy soha többet nem akarom látni. Ennyi járt nekem, meg hátha tanul belőle.
Most nem tudjuk, hogy mit csináljunk, hová menjünk, de sajnos soha többet nem fogok tudni megbízni egy orvosban sem.
Nem nem olvastam.most keresem de nem találom.kiváncsi lennék rá.Kicsit egyébként Énis ugy éreztem most,hogy a dokinak mindegy,egy gonddal kevesebb.
Nagyon sajnálom. Én ugyanezen oknál fogva nem engedtem, hogy megcsinálják ebben a hónapban az inszemet, mert szombaton megrepedtek, és hétfőn lett volna az inszem. De persze, amúgy megakarták. Minek, könyörgöm? Lehet olvastad is, leírtam, itt is a történetet, okulás képpen. Az orvosol leszarják sajnos az egészet.
39 leszek.2 éve járunk a meddöségibe.a méhemet kettészelte egy sövény.azt mütétel szépen rendbehozták.aztán baj volt a pajzsmirigyemmel is,kaptam rá gyogyszert,az most rendben van.aztán magas volt a prolactinom,arra is kaptam gyogyit,most már azis rendben van.egyszoval minden rendben,mégse akar összejöni.Egy hétföi napon volt az inszem,de szerintem azért is nem sikerült,mert lekéstünk róla.ugyanis vasárnap nagyon görcsöltem szurtam,szóval ugy gondolom akkor repedtek meg a tüszök.eddig ha stimulálva voltam mindig megéreztem mikor reped.Nem tudom nagyon bizonytalan lettem ezzel az inszemmel kapcsolatba.Hétvégén jön haza a pérom,majd megbeszéljük a továbbiakat.Te mikor tesztelsz?
Nagyon sajnálom, tudom, mit érzel. Én láttam egy videót Czeizel Endrétől, aki azt mondta, hogy a 3-4. inszem szokott leginkább sikerülni. Tudom, mit érzel. Negyediken túl vagyok és úgy érzem, megint nem sikerült, mert már a cicim nem fáj közel sem annyira, mint 2 nappal ezelőtt. :( A Párom szerint ez nem jelent semmit, hiszen honnan tudhatnám, milyen ez terhesen, mert még nwm voltam terhes. Lehet, hogy igaza van, de nem tudom, el vagyok keseredve. Tegnap olyan szomorú voltam, hogy alig kaptam levegőt. :( Eszméletlenül kimerítő ez az egész és ezt csak az tudja, aki átéli.Ennek ellenére én biztatnálak, hogy menjetek a 4.-re. Egyébként mi a gond nálatok és hány éves vagy?
Sziasztok.A reggeli tesztem azt mutatja,hogy ez sem sikerült:( Nem tudom van e értelme a 4.inszemnek.Csak a lombik nagyon drága nekünk sajna:(
Sziasztok! A Honvéd kórházban lévő inszeminációról tud valaki valamit? Nagyon kiváncsi lennék a véleményekre! SOS! Köszi
Nem tudom még, hogy mikor teszteljek, mert tartok tőle. Nekem mindig fáj a cicim a mensi előtt és most is így van. Mindig tudom, hogy amint kevésbé fáj, meg fog jönni...most folyamatosan fogdosom, hogy mennyire fáj. Komolyan, ez már beteges...de annyira szeretnék már két csíkot látni...
Nekem a 3. volt.clear blue-t vettem ami 25-ös.mert nem kaptam 10-est.az utobi 3 honapban mindig 31 napra jött meg.3 honapja eszem a méhpempöt is.Akkor Te szerdán tesztelsz elöször?
Szia!Olyan bátor vagy! Én nagyon félek, nekem ez a 4. volt...Annyira elegem van már a csalódásból. Milyen érzékenységű tesztet csináltál? Szurkolok még Neked, szerdán hátha pozi lesz!!! :)
Sziasztok! Annyira átérzem a helyzetet. Szurkolok nagyon nektek!!!
Reggel teszteltem negytiv lett.de folyton azt érzem,hogy nem üres a hasam,ugyhogy szerdán még tesztelek egyett.ha akkor sem akkor abbahagyom az utrot is.
Szió!Én ma a 12. napon vagyok és már nagyon ideges vagyok. Te hogy bírod?
Sziasztok lányok.kicsit eltüntem.de most már vagyok.közben megvolt a 3.inszem is.ma vagyok a 13.napon.holnap reggel tesztelek.
Nem tudom, mikor visz majd rá a lélek egy tesztelésre. :) Az biztos, hogy szerdánál hamarabb szerintem sincs értelme.
Nekem csütörtök délután volt az inszem, de akkor még nem volt megrepedve a tüsző. Csak majdnem 2 héttel később, szerda reggel mertem tesztelni. Korábban volt olyan, hogy a 12. nap du. teszteltem és negatív lett, majd később pozi, ezért nem akartam túl korán. De olyan is volt, hogy a 11. nap reggel lett "szellemcsíkos", ami aztán erősödött.
További ajánlott fórumok: