Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Kedves szilvi!
Én ugyanezt kívánom nektek. Holnap talán kicsit "okosabb" leszek és majd beszámolok, hogy mikor is mehetünk a történésre:-)
Szia!
Én is illetve mi is drukkolunk neked sok szerencsét és szívből kívánom,hogy a Jó Isten adjon neked és a párodnak egy egészséges kiscsöpséget!:)))
Szia!
Köszönöm:-) Nekem fizetős, remélem azon felül nem vár el pénzt.
Holnap megyek ultrahangra.
Azt hiszem már csak drukkra van szükségem.
Én nagyon drukkolok nektek, a teszt nem jelent még semmit.
Nagyon szépen köszönöm!
Én is neked de remélem még tapasztalatot cserélünk a fórumon!:)))
Szia
Sziasztok!
Ma reggel is csináltam egy tesztet ez tök egy csíkos szerintem az Ovitrelle mára ürült ki remélem még nincs elveszve semmi inszem után vagyok a 8.napon!
A doktor elvileg azt mondta a 18.napon érdemes teszteleni,viszont nekem 6.-án kell megjönnie vagyis jövőhéten kedden tesztelek mert a hüvelygéltől nem tud megjönni,és a kedd a biztos!
Szia!
Nekem a doki azért írta fel a Gonal f-et,hogy több petém érjen meg vagyis tüszőm én sem értettem mivel nekem peteérésem van na de ő okosabb és én szúrtam!:)
Lett is szépen minkét petefészekben 3-2 domináns!
Szia!
Képzeld teszteltem most és halvány csíkom is van tudom korai de türelmetlen vagyok a tüszőrepesztő szuri óta 9 nap telt el az inszem után pedig 7 nap.Szerinted?
Szia
Változó ki van éppen nincs fogadott én messziről járok és van saját nődokim.
Viszont az inszemet dr.Sápy Tamás csinálta neked?
Na most látom, hogy ráadásul egy helyre is járunk: Debrecenbe! :)
Érdekes, amit írtál a gyógyszerek áráról, mert nekem nem ennyi volt. Nagyjából 1000 Ft különbséggel, de pl a Gonal 25ezervalahányszáz forint volt.
Tünetek? Hát én harmadszorra olvastam végig az inszemináció tízparancsolatát, szóval nem nagyon foglalkozok tünetekkel.... Az biztos, hogy ekkora tüszőim még nem voltak, de az is biztos, hogy nem is fájt még ennyire az inszem, mint most. (Vagyis a többieket nem akarom elijeszteni: eddig egyáltalán nem fájt!!!) Most sem maga a beavatkozás fájt, hanem az Ovitrelle-től olyan hasfeszülésem volt, hogy amikor a doki "hozzámért" azt hittem szétszakad a hasam... Utána még napokig "fájt a hasam: olyan érzés mint mensi előtt. Deréktól induló feszítő fájás. A többi "tünettel" nem foglalkozom, mert akármi lehet, felesleges agyalni rajta. Így is eléggé izgulok, mert ha megint nem sikerül, akkor laparoszkópos beavatkozásra kell mennem, attól meg nagyon félek. :( Szóval ez most SIKERÜLNI FOG!!!! :)
Egyébként kihez jársz?
Szia!
Nem kellett viszont borítékban volt egy deák biztos ami biztos hiszen tudod jó tesznek rád ha nincs egy kis mellékes!
Ha segíthetek valamiben még szólj!
Szilvi
Kedves Szilvi!
Nagyon szépen köszönöm, hogy mindezt leírtad. Végre látom nagyjából mind anyagilag, mind azt, hogy mi is fog történni.
Igazából eddig csak sejtésem volt.
Te a gyógyszereken felül fizettél az inszeminációért?
Nekem ezt a gonalfot nem írta fel, de amikor az átjárhatósági volt akkor pont volt egy érett normál méretű amire azt mondta, hogy ez megfelelő lenne inszemre is.
Nekem egy spontán terhességem volt két éve, de nem maradt velünk csak a 6.hétig. Azóta kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. Mostanra felturbózták a hormonjaimat. Reménykedünk, hogy végre nekünk is lehet egy kisbabánk.
Tényleg köszönöm. Most kicsit nyugodtabban várom a dolgokat. Remélem azért a héten megtörténik, mert az idő, mintha ólomlábakon járna ilyenkor.
Neked is Szép Napot!
Üdv.:
Melus
Szia!
Naharagudj,hogy most írok neked de éppen válaszoltam mikor észrevettem a hozzászólásodat.
Jaj de jó h te is úgy vagy mint én:)))))
ÉN már annyira tesztelnék te????
Tüneteid?????
Jaj írj kérlek!!!
Köszi!
Szilvi
Szia!
Az én történetem egy kicsit hosszas de ha nem baj leírom!:)
2013.09.09.én volt a menzeszem első napja a 4.napon vérvétel történt,melyenek eredménye a következő E2:47.92 FSH:6.49 LH:9.71 PRL:6.53 A negyedik ciklusnaptól Closty naponta 2, öt napon keresztül,A 6.naptól Gonal F injekció 6db. A 12.napon Uh vizsgálat eredménye: Jobb.ov:2db 21,22mm tüsző illetve 1db 16mm-es Bal ov. 2db 17, 12 mm tüsző 13.napon tüszőrepesztő . 15.napon inszemináció. Az előzményekben endometriózis,dermoid ciszta,méh mióma illetve csokoládé ciszta eltávolítása történt tavaly novemberben. 6 hónapos Diphereline Gnrh injekciós kezelésen vagyok túl. Nagyon remélem most sikerül a baba a férjem sperma képe is tökéletes. Hozzáteszem 2011-ben volt egy spontán terhességem ami terhesség megszakítással ért véget 8 hetesen.
Nekem az inszeminációm Debrecenben volt a meddőségi ambulancián."Hát nem mondom,hogy kellemes érzés de a cél érdekében mindent.
Reggel 8-30-ra kelett mennünk a férjemmel leadni a dolgait a "Szexi Szobába":))) elég kellemetlen volt neki is de neki mindig kellemesebb mint nekem nekünk.
Aztán feltúrbózzák centrizik illetve felébresztik akik alszanak:)utánna sokat vártam nekem 14:30-kor került rám a sor mivel a doki műtött!Kész káosz volt de nyugtattam magam,hogy jó lesz minden.
Aztán elmagyarázott mindent és felírt nekem egy Crinone nevű hüvelygélt melyet minden nap reggel használnom kell aztán 3 naponta hüvely irrigálás öblítés.Hú de hosszú de ez van:
Tehát egy kicsit összeszedettebben leírok mindent!
1.Stimulálás(Closty,Gonal f szuri)
2.Uh.12.napon
2.Ovitrelle tüszőrepesztő injekció 13.napon
3.36 órára inszemináció
4.sperma leadás meddősségin
5.Inszemináció(A párod dolgait szépen felpakolja a doki egy katéter csövön keresztül előtte kacsa és aztán rakja fel a "kiskatonákat":))
mint egy nőgyógyászati vizsgálat,
aztán negyed óra fekvés letakarnak egy lepedővel és vársz imádkozol,hogy jó legyen minden aztán utasításokkal ellátva távozhatsz.
Van akinek hüvelygél,van akinek hüvelykúp ezek progeszteron pótláss miatt vannak.
Aztán nem szabad emelni futni nehéz fizikai munkát végezni viszont másnap mehet minden a régi kerékvágásba.
A gyógyszer árak
Gonal f injekció:Fogyasztói ár: 50040 Ft Támogatott ár: 37530 F
Closty:Fogyasztói ár: 1153 Ft Támogatott ár: 865 Ft.
Ovitrelle tüszőrepi:Fogyasztói ár: 9580 Ft Támogatott ár: 7185 F
Crinone hüvelygél:18.700FT
Nagyjából ennyi.
Ja és hozzá teszem mindenki szervezete más ami neked tünet az másnak nem van akinek tünet nélküli minden és mégis baba van.A hormonok elég szép dolgokat művelnek velünk !:))
Esetleg ha szeretnél még kérdezni bármit szívesen válaszolok!
Ne haragudj hogy ilyen sokat írtam de hidd el nem kiskörök voltak ezek.
Szép napot!
Üdv:Szilvi
Szia!
Azért írok, mert amit leírtál, egy az egyben az volt nálam is. :) Nekem azt mondta a laboros nő meg utána a doki is, hogy ettől még a férjem mintája megfelelő, mert van benne bőven olyan, amit ki tudnak válogatni. Hát remélem is... Most először volt nekem is két 21 mm-es tüszőm, úgyhogy remélem a legjobbakat. :) És még tesztelni is kb azonosan kell nekünk, mert nekem elvileg okt. 6-án, de szerintem kicsit hamarabb fogok, mert az nekem a 18. nap. Hát, reméljük a legjobbakat! :)
Szia!
Nagyon köszi:-)
Üdv:
Melus
Szia!
Köszönöm szépen!
Nemsokára leírok neked mindent csak dolgozom aztán most nem nagyon megy!
Addig is ne izgulj!
Nagyon kedves vagy. Mindenre kiváncsi vagyok. Eeddig csak clostyt kaptam a 3. naptól kellett szednem( ma vn a 10. nap). Szerdán megyek ultrahangra és a többit nem tudom, de azt mondta a tanár úr, hogy tüszőrepesztő és 36-40 óra múlva történik meg. Forgách klinikán lesz, ha minden jól alakul talán pénteken.
Én sem testileg félek, hanem az egésztől, hogy most mindent pozítivan látok, de ha mégsem akkor azt hogy dolgozom fel.
Szia!
Szerintem tök normális,hogy félsz az elsőtől hiszen mi is féltünk,viszont nem a testi illetve kényelmetlen fájdalomtól,hanem a csalódástól.Bár én 25 éves vagyok és nekem is az első inszemem volt(remélem az utólsó is):)ma 7.napja de már nagyon izgatott vagyok.Ha gondolod elmesélem pontról pontra mitörténik mi a folyamat.Persze ha nem tartod tolakodónak.
Hol lesz az inszemed?MIlyen gyógyszereket illetve injekciót kapsz?
Sziasztok, új vagyok itt. Most kezdjük az első inszemet bár már 40 éves lettem. A családommal nem oszthatom meg a kételyeimet, félelmeimet, mert mindenki lehurrog, hogy saját magam gátja vagyok. Mindenki könnyen beszél, hisz senki nem ment ezeken az érzéseken keresztül. Néha már én is elhiszem. Ki hogyan élte meg az elsőt?
Normális ha kicsit félek az egésztől?
Szia!
Reméljük!:))
Majd tesztelésnél beszélünk addig is sok sikert és kitartást kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?