Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? fórum

Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)

64851. Shaunie
2013. szept. 9. 08:18
Sziasztok!Örülök, hogy jelentkeztetek, nagyon belassultak itt az események. Ditkebaba, nem vagyok meglepődve a történeteden és nagyon sajnálom...Nekem is írt a dokim Clostyt és Gonalt is, még úgy is, hogy mondtam, hogy nem nagyon bírjuk kifizetni, nekem már négyszer felírta...Abból egy korai ovu volt, egyszer meg Closty nélkül írta, akkor meg 1 db tüszőm lett, ami magától is megérik. Gondolom, kapnak lovét a felírt gyógyszerek után vagy nem tudom...Nekünk már 5 db hormonkezelésünk volt, min. 50 000 Ft havonta...már nem bírjuk 200 000 Ft minuszban vagyunk...emiatt nyitottunk folyószámla hitelt. Mi egyébként múlt hét csütörtökön voltunk túl a negyedik inszemen.Nem tudom, sikerült-e, jó lenne hinni benne, de már annyit csalódtam...:( Az előző három inszem lehet,hogy felesleges volt, mert a harmadik után javasolt a doki egy laparoszkópiás beavatkozás és kiderül, hogy eléggé össze voltak nőve és le voltak tapadva a dolgok a kismedencében. Ez igaz lehetett, mert addig majd megpusztultam mensikor, a műtét után meg rendesen megvolt és szinte alig éreztem...Úgyhogy velünk most kb. ennyi.
64850. Ditkebaba
2013. szept. 9. 07:23

Sziasztok! Leírom, hogy mi történt velem, azért, hogy mindenki tanuljon belőle, mert az orvosok hanyagsága nem ismer határt. Intézményt váltottunk, bízva abba, hogy itt majd minden rendben lesz, mivel az előző kórházban 3 inszeminációs kísérletem volt, abból az elsőnek volt értelme, a 2.-at lekéstük, a 3.-nál nem lett tüszőm.

Az új intézményben Closty-t, és Gonalt kaptam, és ösztorgén tapaszt. Szerdán volt a 10. napon, akkori UH szerint volt 3db nagyon szép, közel egyforma tüszőm. ( 16-17-18mm). Mondtam az orvosomnak ( aki nem mellesleg a meddőségi központ vezetője! ), hogy ezek jó nagyok. Hétfőre írt ki inszemre. Könyörögtem neki, hogy az már késő, meg fognak repedni, nekem spontán ciklusban is hamarabb van peteérésem, holnap meg már a 15. napom van. Mondta, hogy ha valaki jól van stimulálva nem lehet lekésni. Tovább kaptam a Gonalt, amit nem értettem, hogy miért, hiszen így is olyan nagyok már. Péntek este szúrtam utoljára. Tegnap reggel annyita görcsöltem, hogy azt hittem nem élem túl. Mondtam a férjemnek, tuti most repednek. Nem hitt nekem, jól összevesztünk. Írtam a dokinak, bízva abban, hátha megszán. Még azt is írtam neki, hogy tudom, minedennek ára van, nem lehetne-e megoldani az inszemet, nem jönne-e be. Semmi, nem reagált, pedig szinte könyörögtem. Ma reggelre elmúlt a görcsölés, tegnap egész nap kitartott. Bementünk ma az ügyeletre, és ahogy sejtettem, már csak egy nagyon picike folyadék volt. Mélységesen felháborít, hogy 4. hónapja kapom ezt a rengetek hormont, és 1x jutottunk el az inszemig. Nem beszélve arról, hogy ez az utazással együtt, + a doki, 50e-ft-ba került, ami nekünk nagyon sok pénz.

Kezdem érteni, miért ilyen kevés az inszem sikerességi rátája. Most írtam egy "köszönő" levelet a dokinak, leírtam, mit gondolok, és hogy soha többet nem akarom látni. Ennyi járt nekem, meg hátha tanul belőle.

Most nem tudjuk, hogy mit csináljunk, hová menjünk, de sajnos soha többet nem fogok tudni megbízni egy orvosban sem.

Ez egy tegnapi beírásom, de gondoltam bemásolom ide is.

64849. Nimarat (válaszként erre: 64840. - Shaunie)
2013. szept. 6. 20:36
És veled mi újság?
64848. Nimarat
2013. szept. 6. 20:36
Sziasztok! Túl vagyok a 2. inszemináción, négy napja, de azóta folyamat érzem az alhasam. Szerintetek ez jelent valamit?
64847. Shaunie
2013. aug. 21. 08:53
Sziasztok!Kivel mi újság?
64846. Nimarat
2013. aug. 13. 19:18
köszönöm. Péntekig nem is fogok tesztelni... még két reggelt kell kibírnom.
64845. fleuriste
2013. aug. 13. 14:09
Szia! Nekem is azt mondta a doki, hogy a 14. napon kell tesztelni és ha negatív, akkor hagyjam abba az utrót. Viszont szerintem ez kicsit korai tesztelés. Nem mindenkinek mutatja ki már ekkor.
64844. évanéne (válaszként erre: 64843. - Nimarat)
2013. aug. 13. 13:00

Szia! Nekem azt mondta a doki, a 14. napon teszteljek, és ha negatív, hagyjam abba az utrogestant, ha meg nagyon biztosra akarok menni, a 16. napig szedhetem, akkor legyen a 2. teszt.

Nah, ehhez képest nekem inszem után 14 nappal, a ciklusom 28. napján úgy megjött, mint a pinty! :-) Úgyhogy aznap abba is hagytam, most ott figyel a polcon két doboz...

64843. Nimarat
2013. aug. 13. 09:02

Sziasztok!

Az utrogesztánt inszem után hány napig kell használni? Ha nem sikerült az inszem, akkor au utro mellett is megjön?

Ma vagyok a 11. napon, nem érzek semmit :(

64842. iza28 (válaszként erre: 64837. - Shaunie)
2013. júl. 30. 15:06
Szia! Nagyon sajnálom :( De próbálj meg egy kicsit most lazítani a következőig és élvezni a nyarat! Én most azt teszem, inkább a nyaralást tervezem és elterelem a gondolataimat a gyerekről... (legalábbis próbálom kisebb-nagyobb sikerrel)
64841. 3d44e4ebc1 (válaszként erre: 64839. - Nadinebride)
2013. júl. 28. 16:59
Szia, minden laborban más a referencia-tartomány, úgyhogy ezt csak az orvos tudja majd kiértékelni igazán. 32 évesen még nagyon jók az esélyeid, van időd, ne izgulj.
64840. Shaunie (válaszként erre: 64838. - Nadinebride)
2013. júl. 26. 11:28
Szió!Nem adjuk fel, az biztos! Gyerek nélkül nem élet az élet! A következő lépés a laparoscopiás hysteroscopia, amitől félek egy kicsit, de reménykedem a pozitív végkifejletben, vagyis, hogy nincs nagy gond, csak egyszerűen még nem jött el az idő. A következő így szeptemberre tehető, de nem bánom, mert most egy kicsit pihennek a petefészkeim.
2013. júl. 26. 10:22

lányok, szerintetek ez az AMH eredményem milyen: 6,9 ng/ml. 32 éves vagyok, még nem szültem.

szerintetek?

64838. Nadinebride (válaszként erre: 64837. - Shaunie)
2013. júl. 26. 10:21
szia Shaunie, sajnálom, de fel a fejjel!! tényleg nem szabad feladni, be kell vonzani a pozítiv gondolatokkal :) mikorra tervezitek a következőt?
64837. Shaunie
2013. júl. 26. 09:12
Sziasztok Csajok! Túl vagyunk a 3. sikertelen inszemen. Nem adom fel akkor sem! :)
64836. Nadinebride (válaszként erre: 64829. - 3d44e4ebc1)
2013. júl. 24. 14:00
Szia Lukrécia, csak most olvastam, amit írtál, bocsi, hogy írtam vissza. szóval 45-öt mondtak nekünk is, ebben már benne lesz a kezdéstől szükséges összes UH és konzultáció. a gyógyszerek ezen felül lesznek. sajnos mi sem tudunk ősznél hamarabb kezdeni, mert aug.ban lesz csak az átjárhatóságim. reálisan október lesz a mi hónapunk. már annyira várom, olyan messzinek tűnik még...
64835. add1a77f41
2013. júl. 19. 08:47
Köszi
64834. Nyinya80 (válaszként erre: 64830. - Add1a77f41)
2013. júl. 18. 15:34
Szerintem nem. Nekem ugyan megvolt előtte, de azt az itthoni dokim csinálta. Ott nem ezzel kezdték volna. A petevezeték elzáródhat akkor is ha már voltál terhes.
64833. CsillagTM (válaszként erre: 64832. - Add1a77f41)
2013. júl. 18. 14:38
lehet, h ez a protokoll, de sajnos az, h akár 2 hónapja tök jó állapotban voltak a vezetők, nem jelenti azt, h nem volt közben gyulladás, betegség, bármi, amitől beszűkült, behegesedett, extrém esetben bezárult...
64832. add1a77f41 (válaszként erre: 64831. - CsillagTM)
2013. júl. 18. 13:34
Csak mert valahol egy orvosi oldalon azt olvastam,hogy 3 sikertelen inszem után javasolják az átjárhatóságit igaz ez 3 éve volt.Értem
64831. CsillagTM (válaszként erre: 64830. - Add1a77f41)
2013. júl. 18. 13:33
miért függene össze a kettő? a petevezeték állapota időben nem állandó.
64830. add1a77f41
2013. júl. 18. 13:23
Sziasztok.Igaz az,hogy az inszemináció előtt mindenképp kell átjárhatósági vizsgálat attól független ,hogy valakinek volt több terhessége?
64829. 3d44e4ebc1
2013. júl. 17. 21:02

Szia Nadine, az AMH-t én is máshol csináltattam :) Mi biztosan nem tudunk szeptembernél előbb kezdeni, mert a munkaidőm eléggé kötött. Nem tudtam, hogy az inszemináció nem TB-s náluk. Esetleg árat is mondtak Nektek? Vagy a honlapon feltüntetett 45 ezer Ft az irányadó?

Majd írd meg, amikor kezditek :)

64828. Nadinebride (válaszként erre: 64823. - 3d44e4ebc1)
2013. júl. 17. 10:51
Szia Lukrécia, nálunk is ugyanaezeket kérte végül, kivéve a HIV, Hep B, C, de én azt már korábban megcsináltattam. AMH és petevezetéki hiányzik még. Az AMH-ra ők 3 hetet mondanak, szóval azt én máshol csináltatom, mert ott max 2 hét alatt meglesz. Kedves a doki, kérdésekre válaszol, mindent átolvas, nekem szimpi. Én amúgy azt hittem az inszemre is van TB náluk, de kiderült, hogy csak a lombikra... Még az inzulinommal kapcsolatban várom a döntést, ha az is oké, akkor belevágunk itt, ha minden jól megy akkor a köv. hónapban. Ti mikor kezditek? Még az is lehet, hogy együtt izgulhatunk :) Én is gondolok Rátok!
64827. Nimarat (válaszként erre: 64826. - Nyinya80)
2013. júl. 17. 04:15
Köszi. Pecsételés. Remélem reggelre valóban megjön, hogy tudjak telefonálni. Annyira indulok, még aludni sem tudok.
64826. Nyinya80 (válaszként erre: 64825. - Nimarat)
2013. júl. 16. 20:48
Ha az enyhe azt jelenti, hogy pecsétel és semmi több, akkor szerintem igen. :)
64825. Nimarat
2013. júl. 16. 20:02
Sziasztok!Első inszemre készülünk, ma délután enyhén megjött, akkor ugye a holnapi nap lesz az első napom? Előre is köszönöm a választ!
64824. évanéne (válaszként erre: 64822. - Iza28)
2013. júl. 15. 21:21

Mi amikor elkezdtük ezt az egész dolgot, egyben megegyeztünk a férjemmel: semmiféle kényszeres, időzített dologgal nem terheljük az egyébként teljesen kiegyensúlyozott szexuális életünket. Szóval... amikor jólesik :-) Nem mondom, néha a naptárt nézve kiprovokálom, hogy mikor essen jól:-))))) De lényegében menses előtt, után...alatta nem.

Én már sokmindent olvastam, statisztikákat is a Jónás módszerről, mindenesetre érdekes.

64823. 3d44e4ebc1 (válaszként erre: 64821. - Nadinebride)
2013. júl. 15. 20:50

Szia Nadine, nekünk már pár vizsgálat megvolt előre. Összességében ezek kellettek (volna):

Feleség:

-FSH, LH, ösztradiol, progeszteron, prolaktin, tesztoszteron vérből, a ciklus 3. napján;

-TSH, AMH, HIV, Hepatitis B, Hepatitis C vérből;

-emlő-ultrahang a ciklus első felében;

-cytológia;

-chlamydia-tenyésztés kenetből;

-petevezeték-átjárhatósági vizsgálat.

Férj:

-spermiogram;

HIV, Hepatitis B, Hepatitis C vérből.

Egyikünknek sincsen semmilyen ismert állandó betegsége. Férjemnek már van egy lánya. Nekem voltak korábbi, negatív nőgyógyászati leleteim.

Nyilván, Nálatok nem ugyanez a helyzet, és lehet, hogy más vizsgálatokat fog kérni.

Hányadikán mentek?

Gondolok Rátok majd.

Lukrécia

64822. iza28 (válaszként erre: 64811. - Évanéne)
2013. júl. 15. 15:17

sziasztok!

A múlt héten szabi miatt nem nagyon voltam gépközelben, de ez a Jónás módszer megragadta rögtön a figyelmem ahogy elkezdtem visszafelé olvasgatni. Én is nemrég hallottam róla először és ki is nyomtattam rögtön, nekem is egy kicsit el van tolódva elvileg, de max.egy héttel, úgyhogy most majd aszerint is próbálkozunk. Én sajna inszemre most nem tudom menni, majd talán augusztus végén. Évanéne szerintem érdemes figyelni rá (még akkor is, ha épp megvan akkor), mert képzeld egy ismerősömék is nagyon sokat próbálkoztak és úgy lett terhes, hogy még megvolt neki és akkor volt peteérése... szóval ez elég érdekes, dehát látszik, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek más a szervezete.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook