Milyen az inszemináció? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Sziasztok! Leírom, hogy mi történt velem, azért, hogy mindenki tanuljon belőle, mert az orvosok hanyagsága nem ismer határt. Intézményt váltottunk, bízva abba, hogy itt majd minden rendben lesz, mivel az előző kórházban 3 inszeminációs kísérletem volt, abból az elsőnek volt értelme, a 2.-at lekéstük, a 3.-nál nem lett tüszőm.
Az új intézményben Closty-t, és Gonalt kaptam, és ösztorgén tapaszt. Szerdán volt a 10. napon, akkori UH szerint volt 3db nagyon szép, közel egyforma tüszőm. ( 16-17-18mm). Mondtam az orvosomnak ( aki nem mellesleg a meddőségi központ vezetője! ), hogy ezek jó nagyok. Hétfőre írt ki inszemre. Könyörögtem neki, hogy az már késő, meg fognak repedni, nekem spontán ciklusban is hamarabb van peteérésem, holnap meg már a 15. napom van. Mondta, hogy ha valaki jól van stimulálva nem lehet lekésni. Tovább kaptam a Gonalt, amit nem értettem, hogy miért, hiszen így is olyan nagyok már. Péntek este szúrtam utoljára. Tegnap reggel annyita görcsöltem, hogy azt hittem nem élem túl. Mondtam a férjemnek, tuti most repednek. Nem hitt nekem, jól összevesztünk. Írtam a dokinak, bízva abban, hátha megszán. Még azt is írtam neki, hogy tudom, minedennek ára van, nem lehetne-e megoldani az inszemet, nem jönne-e be. Semmi, nem reagált, pedig szinte könyörögtem. Ma reggelre elmúlt a görcsölés, tegnap egész nap kitartott. Bementünk ma az ügyeletre, és ahogy sejtettem, már csak egy nagyon picike folyadék volt. Mélységesen felháborít, hogy 4. hónapja kapom ezt a rengetek hormont, és 1x jutottunk el az inszemig. Nem beszélve arról, hogy ez az utazással együtt, + a doki, 50e-ft-ba került, ami nekünk nagyon sok pénz.
Kezdem érteni, miért ilyen kevés az inszem sikerességi rátája. Most írtam egy "köszönő" levelet a dokinak, leírtam, mit gondolok, és hogy soha többet nem akarom látni. Ennyi járt nekem, meg hátha tanul belőle.
Most nem tudjuk, hogy mit csináljunk, hová menjünk, de sajnos soha többet nem fogok tudni megbízni egy orvosban sem.
Ez egy tegnapi beírásom, de gondoltam bemásolom ide is.
Szia! Nekem azt mondta a doki, a 14. napon teszteljek, és ha negatív, hagyjam abba az utrogestant, ha meg nagyon biztosra akarok menni, a 16. napig szedhetem, akkor legyen a 2. teszt.
Nah, ehhez képest nekem inszem után 14 nappal, a ciklusom 28. napján úgy megjött, mint a pinty! :-) Úgyhogy aznap abba is hagytam, most ott figyel a polcon két doboz...
Sziasztok!
Az utrogesztánt inszem után hány napig kell használni? Ha nem sikerült az inszem, akkor au utro mellett is megjön?
Ma vagyok a 11. napon, nem érzek semmit :(
lányok, szerintetek ez az AMH eredményem milyen: 6,9 ng/ml. 32 éves vagyok, még nem szültem.
szerintetek?
Szia Nadine, az AMH-t én is máshol csináltattam :) Mi biztosan nem tudunk szeptembernél előbb kezdeni, mert a munkaidőm eléggé kötött. Nem tudtam, hogy az inszemináció nem TB-s náluk. Esetleg árat is mondtak Nektek? Vagy a honlapon feltüntetett 45 ezer Ft az irányadó?
Majd írd meg, amikor kezditek :)
Mi amikor elkezdtük ezt az egész dolgot, egyben megegyeztünk a férjemmel: semmiféle kényszeres, időzített dologgal nem terheljük az egyébként teljesen kiegyensúlyozott szexuális életünket. Szóval... amikor jólesik :-) Nem mondom, néha a naptárt nézve kiprovokálom, hogy mikor essen jól:-))))) De lényegében menses előtt, után...alatta nem.
Én már sokmindent olvastam, statisztikákat is a Jónás módszerről, mindenesetre érdekes.
Szia Nadine, nekünk már pár vizsgálat megvolt előre. Összességében ezek kellettek (volna):
Feleség:
-FSH, LH, ösztradiol, progeszteron, prolaktin, tesztoszteron vérből, a ciklus 3. napján;
-TSH, AMH, HIV, Hepatitis B, Hepatitis C vérből;
-emlő-ultrahang a ciklus első felében;
-cytológia;
-chlamydia-tenyésztés kenetből;
-petevezeték-átjárhatósági vizsgálat.
Férj:
-spermiogram;
HIV, Hepatitis B, Hepatitis C vérből.
Egyikünknek sincsen semmilyen ismert állandó betegsége. Férjemnek már van egy lánya. Nekem voltak korábbi, negatív nőgyógyászati leleteim.
Nyilván, Nálatok nem ugyanez a helyzet, és lehet, hogy más vizsgálatokat fog kérni.
Hányadikán mentek?
Gondolok Rátok majd.
Lukrécia
sziasztok!
A múlt héten szabi miatt nem nagyon voltam gépközelben, de ez a Jónás módszer megragadta rögtön a figyelmem ahogy elkezdtem visszafelé olvasgatni. Én is nemrég hallottam róla először és ki is nyomtattam rögtön, nekem is egy kicsit el van tolódva elvileg, de max.egy héttel, úgyhogy most majd aszerint is próbálkozunk. Én sajna inszemre most nem tudom menni, majd talán augusztus végén. Évanéne szerintem érdemes figyelni rá (még akkor is, ha épp megvan akkor), mert képzeld egy ismerősömék is nagyon sokat próbálkoztak és úgy lett terhes, hogy még megvolt neki és akkor volt peteérése... szóval ez elég érdekes, dehát látszik, hogy nem vagyunk egyformák és mindenkinek más a szervezete.
További ajánlott fórumok:
- Milyen az inszemináció előtti laparoszkópiás vizsgálat? Meséljetek róla!!!
- Nyíregyháza inszemináció és orvos tapasztalatok.
- Milyen vizsgálatokat csinálnak inszemináció elött?
- Kinek volt inszeminációja Kecskeméten, és milyenek a tapasztalatai?
- 2. inszeminációval kapcsolatos tapasztalat
- Nyíregyháza, Debrecen inszeminációs tapasztalatokat írnátok?