Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? fórum

Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetős fórum)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2015. febr. 15. 06:01
ez nem a te ugyet,ne usd bele az orrodat masok dolgaban!mindenkinek joga van,ha gyereket akar .es kerdes neked mit jelent az hogy szegenynek lenni?mert a tapasztalatom alapjan ez mas-mas embernek mas-mast jelent.
4531. 7a3a05277b (válaszként erre: 4499. - Megi04)
2014. szept. 12. 13:39
Undorító.
2014. ápr. 6. 06:13
benne a kérdésben a válasz :-D
4529. michelle.r (válaszként erre: 4501. - 11780e8021)
2014. márc. 7. 18:18
Egyetértek. A gyerek azért jön világra, hogy anyukának ne kelljen megoldania. A gyerek meg oldja meg az életét, faccca kis szülők :S.
2014. márc. 6. 21:18

Filozófiához nem értek! Ha van gond , meg kell oldani.

Tudjátok-e? Az iskolákban megszünt a védőnői felvilágosítás, lányok fiúk problémáik megbeszélése. Én oda mentem pofátlanúl a védőnőhöz megkérdezni:

-Ha a tetű ügyet ki tudják vizsgálni, erre miért nincs idő?

-Nincs keret rá! Kihúzták a munka körükből.-válasz ez volt.

Mindent tanítanak az iskolákban, csak pont a lényeget nem. Pénzzel való gazdálkodás, felelősség tudat kialakítása. Szülők egyáltalán tudják-e ,hogy a kedves aranyos gyerekük hetedikes korban dohányoznak, szexuális életet élnek? Lányok nyolcadikban már a férjükről álmodoznak? Fiúk meg az estékről?

Céltalanok a fiatalok legtöbbje, hiszen ha tanul, nem biztos egyáltalán ,hogy lesz jövője, munkahelye.

S csodálkoznak nagyon sokan , hogy nem gondolkoznak el az anyagiakon mikor gyermekválalásra kerűl a sor.

:(((

4527. e1c284e0f9 (válaszként erre: 4526. - 3f3949edc4)
2014. márc. 6. 13:53

Elhiszem, és tisztelem az olyan embereket akikről írsz.:)

A szülőkre kell bízni,hogy mit gondol a csemetéje jövőjéről.HA egyáltalán gondol rá,vagy egyáltalán jól méri fel a helyzetét.(és megszenvedni a gyerek fogja,meg a társadalom)Nem az anyagiakat,tartom a legfontosabbnak,hanem az értelmet.

Ahogy korábban írtad,sokan inkább önmagukért( a családért) szülnek.Aztán "laposodhat" az élet ami,rendesen kihathat a csemete életére.

4526. 3f3949edc4 (válaszként erre: 4524. - E1c284e0f9)
2014. márc. 6. 13:24

Anno a gyakorlati programomban én voltam az egyetlen, aki nem kocsi+lakás kombóval kezdte a pályafutását a nagybetűsben... van ilyen. Nem mindegyikük (sőt!), de azért vannak rendes srácok is a "semmiért nem kellett megharcolnia" típusban is (pl. akik előre köszönnek a portásnak és a takarítónak, értelmeseket mondanak és nem árad belőlük az értetlen megvetés a csórók felé).

Akkora irigy kutya vagyok erre! :)

Nem tudom, hogy a másikra mit lehet mondani. Azt a szülőkre kell bízni, hogy - a körülményeiket figyelembe véve - mit gondol a csemetéje esélyeiről az életben... ez már - szerintem - a szülők felelősségei közé tartozik.

2014. márc. 6. 12:29
Nem azzal van a baj,hogy szegény ember szül ha eltudja látni a gyerekeket és van pénz amennyi kell,hanem akik a nagy semmibe munka nélkül főleg fiatalok szülnek aztán mikor a pasijuk lelép ott állnak gyerekkel,gyerekekkel a nyakukban,hogy most mi lesz.Ez felelőtlenség és az is,aki úgy szül,hogy még magát sem tudja ellátni de gyerek azért legyen majd lesz valami.Ez nem jó.Más fa.zával könnyű verni a csalánt álljon meg a saját lábán és ne másra támaszkodjon mint ahogy néhány ember csinálja.Van aki a szülőknek szül mondván Ő még fiatal élni akar bulizni.Hát biztos nálam nem maradna sokáig az ilyen.
4524. e1c284e0f9 (válaszként erre: 4523. - 3f3949edc4)
2014. márc. 6. 10:50

Valóban ez a legideálisabb eset,de ilyen nem tudom létezik-e.

Mint ahogy olyan sem,hogy senki ne szaporodjon,és akkor abszolút nem lesz semmilyen probléma.

4523. 3f3949edc4 (válaszként erre: 4515. - Trapiti)
2014. márc. 5. 17:11

Egyetértek! Ha a tehetség jó neveltetéssel, alázattal és pénzzel párosul, akkor - gyakorlatilag - semmi nem állhat az érvényesülés útjába. A gyereknek van választása, van esélye arra, hogy tapasztaljon, megismerjen olgokat és kiderüljön a tehetsége. Ráadásul tudják támogatni a tehetsége kibontakoztatásában (ami a lényeg). Jönnek a sikerek és a pozitív visszajelzésel; onnantól kezdve lesz tartása, önbizalma és reális esélye egy értékes életre (főleg most, hogy az iskolákban a klikkesedés elsődleges tényezője az anyagiak - mit kap pl. egy csóró gyerek a nyakába a társaitól, mire kikerül csak az általános iskolából!).

A csórók élete - jobb esetben - egylövéses történet... szerintem. A legcsóróbbaké még annyi sem. De ez csak az én véleményem, ami csak az én mátrixomban létezik. ;)

4522. e1c284e0f9 (válaszként erre: 4521. - Érdekes73)
2014. márc. 5. 14:43

A gének,a nevelés,és a környezet.(de én mindenképpen a nevelést,a mindennapi életvitelt,életmódot tartom a legmeghatározóbbnak egy személy fejődésében)

De ahogy már írtam mindenre van pro és kontra.

4521. Érdekes73 (válaszként erre: 4520. - E1c284e0f9)
2014. márc. 5. 13:48
Szerintem leginkább a gének határozzák meg ki milyen lesz a nevelés egy kicsit befolyásolhatja de csodák nincsenek...
2014. márc. 4. 19:30

Igen,és nem is csak az számít.Pl gazdag embernek is lehet "értéktelen"gyermeke.A nevelés,nevelkedés számít,szerintem.

De,minden esetre van példa,és ellenpélda.Tuti biztos nevelési módszer sem létezik.

4519. Érdekes73 (válaszként erre: 4518. - E1c284e0f9)
2014. márc. 4. 11:54
A csóróság viszonyítás kérdése is kinek mit jelent...Sok árnyalata van szerintem.
2014. márc. 3. 19:35
"Kis házból is kerül ki nagy ember" Valahogy így tartja a mondás.De a többségnél,szerintem az számít amit a szüleitől lát,illetve élete során,nap mint nap megél.Ha értelmesen élnek a szülők,a gyermek is arra fog törekedni.Sőt a szegénység így inkább még motiválólag fog hatni rá.Szerintem ha egy gyermek "kenyéren és vizen" nő fel de elég szellemi és lelki táplálékot kap,akkor válhat belőle,társadalmilag értékes ember.(bár nem nagyon van ilyen verzió a valóságban:szegény+totál értelmes,tisztességes szülő)Inkább olyan van hogy :szegény+kiégett.Vagy:önmagát szegénynek érző+idegbeteg szülő.E két utóbbi esetben válhat értéktelen felnőtt, a gyermekükből a társadalom számára.
2014. márc. 3. 18:24
Hűű most látom, hogy beindult megint ez a fórum, lesz mit olvasgatnom!
2014. márc. 3. 15:35
Azért a mélyszegénység meg a nagyon jó anyagi körülmény között még van néhány lépcsőfok.. Inkább ott van szükség a mérlegelésre.
4515. trapiti (válaszként erre: 4500. - 5bcf1b7c01)
2014. márc. 3. 14:08

Nagyon-nagyon sokan születnek jómódba, sőt gazdagságba, akik "névtelenül", a bulvár számára ismeretlenül, botrányok, kisiklások nélkül teljesen normális életet tudnak élni, normálisan nevelkednek és értékes emberré válnak, csak attól ugye nem hangos a sajtó...

Azt gondolom, sokkal jobb eséllyel lesza jó anyagi körülmények közé születő szülő gyereke odafigyeléssel, ésszerűen nevelve normális és értékes tagja a társadalomnak, mint mélyszegénységből indulva. Arányaiban sokkal több szegénységbe születő gyerek kallódik el, válik drog-alkohol stb. függővé vagy siklik ki az élete már gyerekkorban, mint az átlagos vagy átlag feletti egzisztenciával rendelkezők közül.

4514. 171925f409 (válaszként erre: 4512. - 93ed0a16d5)
2014. márc. 3. 12:36
Sajnálom de örülök,hogy jól alakult az életed:))Nagyon ritka akinek így alakulna ezért is kellene előre gondolni és nem a nagy semmibe szülni mert,hát összehozni a "legkönnyebb" de felnevelni na az a kemény.És ettől függetelen van akit ez nem érdekel mondván szegénységben is fel lehet nőni.Persze van akinek ennyi az igénye és egyáltalán nem akar előrébb jutna megelégszik azzal ami van ez a rossz.Ezt fogják látni a gyerek és majd Ők is ezt mutatják az ő gyerekeiknek:(
2014. márc. 3. 12:24
S majd el felejtettem, hozzánk csapódott a mostohafiam. Utcagyerek volt. Semmiféle anyagi hozzájárulás nélkűl nálunk alszik, eszik hétvégenként. 17 éves
2014. márc. 3. 12:18

Sziasztok!

Saját tapasztalatomat tudom megosztani. :(

Mély szegénységben nőttem fel, anyukám rákos beteg, apukám ivott. Bátyám sikertelen élet miatt kihúzott külfőldre. 19 évesen terhes lettem, bele a szegénységbe. Kaja se volt. 28 évesen jött a második, megint bele a szegénységbe. Orvosom ekkor ezt mondta: Minek szűl gyereket ki nem bírja felnevelni.

Elváltam, teljesen egyedűl talpra álltam, vad idegenek segítettek. Munkát adtak, munkáért kaját, ruhát kaptam. S persze közben tanultam!!!! Kitanultam a szakmát, jó hírem lett.

Pályáztam, fiam tanulmányát , szomszédos országok kirándulásait abból finansziroztam. Lányom kilencévesen azt se tudja mi a mély szegénység.

Vissza gondolva, felelőtlen voltam . Na de most meg büszke anyuka.

2014. márc. 3. 11:31
2 gyerek már van máról hónapra élnek albérletben,rezsitartozással de jön a következő gyereke nem értem minek??Felelőtlenség nem elég azt a 2-t is ellátni már ahogy tudják?Olcsóbb lenne a védekezés mint egy gyerek felnevelése.
4510. 3f3949edc4 (válaszként erre: 4509. - Érdekes73)
2014. márc. 3. 11:16
:( szomorú ez.
4509. Érdekes73 (válaszként erre: 4508. - 3f3949edc4)
2014. márc. 3. 11:13
A rendszer összességében elég döcögős...Nálunk pl a családsegítőnél nagyon rendesek ha vki odamegy gondja van segítenek ( akár tanáccsal is )viszont gőzöm nincs hogy van e arra keretük hogy felkutassák azokat akik nem kérnek segítséget...
4508. 3f3949edc4 (válaszként erre: 4506. - Érdekes73)
2014. márc. 3. 11:02
Akkor lehet, hogy valami baj van az emelgetővel :(. Naponta látok a szüleikkel kukázó kölyköket (14.)...
4507. 3f3949edc4 (válaszként erre: 4498. - 5bcf1b7c01)
2014. márc. 3. 11:00

Nekem 8, hogy ki miben hisz, vagy kit tart hiteles forrásnak bármilyen szempontból.

Pl. Jobs-nak is olyan szép életrajzot gyártanak lassan, hogy ha így folytatják, akkor Ő lesz a digitális Krisztus :)))

4506. Érdekes73 (válaszként erre: 4505. - 3f3949edc4)
2014. márc. 3. 10:54
Elvileg a veszélyeztetett helyzetű gyerekeket kiemelik a családból...
2014. márc. 3. 10:50

Azt gondolom, hogy leginkább kapaszkodót keresnek a családban, nem pedig az anyagiakon gondolkodnak.

Nem ítélem el ezért az embereket, mivel nem igazán van jogom bírálni senkit a döntései miatt. Ellenben azt nem értem, hogy kisgyermekek hogyan élhetnek a szüleikkel az utcán? Nem rosszindulatból kérdezem, csak érdeklődőm. Nincs valami családsegítő, vagy bármilyen egyéb szolgálat (legalább a gyerekeknek)?

4504. Érdekes73 (válaszként erre: 4500. - 5bcf1b7c01)
2014. márc. 3. 10:44
A túl jó anyagi helyzet a korlátlan lehetőségek / hírnév könnyű gyors siker nem építi a jellemet.Rengeteg híres embernek színésznek/ sztárnak a gyerekének talán pont ezért siklik ki ( sokan fiatalon meg is halnak)az élete.Valami van ebbe a küzködés dologba de azt gondolom mértékkel. Az biztos ha vki vmiért megdolgozik azt jobban értékeli. De a fórum alaptémája : a mélyszegénységbe szülni egy rakás gyereket különböző támogatásokért/ juttatásokért ez nem hinném hogy az így felnőnő gyerekeknek bármi pluszt adna. Csak egy mérhetetlen hátrányt.
4503. ina87
2014. márc. 3. 10:36
igen ezen el lehet gondolkodni h vajon miért vállaják be a pici babát ha nincs pénz,nos mára csak kétt réteg létezik,régebben volt három réteg,abba a bizinyos jo rétegben kevés ember élbene,a másik réteg ugy a h el van,de nyilván sok ember gyereket szeretne és ehez nem a pénz dolgot tartják elsö számu gondnak,pedig egy gyerkhez azt is kellene nézni...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook