Változókor bélrendszeri gyengeség (beszélgetés)
Egyéntől függ, hogy kire milyen hatással vannak egyes gyümölcsök. Én ihatok sárgabarackra, cseresznyére vizet, nem okoz bajt, mást meghajt.
Almát pl. hámozom, mert a héja puffaszt, körte is.
A McKenzie-torna a porckorongsérv kezelésének hatékony módszere, melynek lényege a specifikus, ismétlődő mozgásokkal a porckorongok helyzetének korrigálása és a fájdalom csökkentése. A terápia az orvosok és gyógytornászok által végzett vizsgálattal kezdődik, majd a páciens otthon végezhető, egyénre szabott gyakorlatokat tanítanak be neki. A cél a fájdalom centralizálása, az állapot stabilizálása és az esetleges műtét megelőzése.
Sérvnél is alkalmazható, sőt ami nem műthető, ez a torna a kezelése.
Nekem sokat segít, kollégámat nem kellett megműteni és panaszmentes.
Jó szakember szükséges, én is jártam egyéni tornára, ahol megtanította a gyógytornász a helyes, számomra megfelelő mozgást.
Valahol olvastam, hogy nem mindegy, hogy az almát, milyen formába esszük. Azaz harapva, reszelve, stb. Mert az egyik székrekedést okoz, a másik nem.
Ez a Mckenzi torna számomra nagyon érdekes. Még nem voltam soha ilyenen, de több ismerősöm is járt ilyenre a gerince miatt.
Lehet, hogy jó, ha nincs konkrét gerincbetegsége valakinek, azaz pl. nincs porckorongsérve, de ha van, akkor én inkább kifejezetten rossznak látom.
Egy sima gyógytorna, ami a gerinc melletti izmot erősíti sokkal jobb.
Sehol nem fogják leírni, hogy csak is rád, hogyan fog hatni. Én egy kicsit sem vagyok biztos abban, hogy nálad a változókor okozza ezt.
Miért gondolod, hogy a változókor miatt vannak ezek a tünetek?
Érzed, hogy gyengék az ingerek, kicsit feledékeny lették, kicsit más lett a menstruációd.
Hát ez, bármitől is lehet, nem csak a változókortól.
A feledékenységet, egy kicsit sem értem! Miért gondolod, hogy feledékeny lesz a változókorban lévő nő?
Nálam, pl. volt nagy változás a menstruációba (gondolj, amit akarsz, te is csak ennyit írtál;), hőhullámaim voltak, de csak 2 hónapig, és semmi más nem volt. Nekem korai volt, és nem lettem ráncos, pedig még cukrot is esze és a leírások alapján már múmiának kéne kinéznem, de 1 ráncom sincs.
Az emésztésem, attól függ, hogy mennyit és mit eszek, mozgok e eleget.
Tehát, ha azt gondolod, hogy ez valamitől van, akkor orvos.
A hasonlóságok?
Először is az, hogy ezekkel a tünetekkel én se fordultam orvoshoz. (Ezeregy okból. Elsősorban azért, mert akkoriban nemigen gondoltam, hogy illene tőle tanácsot kérni. Hogy ne fokozódjon a "helyzet"...)
Azóta viszont megtanultam, hogy nagyon fontos a folyadékbevitel és a testmozgás.
Jooeva tanácsait bátran követheted, csupa jót ír, tapasztalatból mondom!
Én elhagytam a lisztes dolgokat, a húst (más ok miatt), sok zöldség és gyümölcs, sok folyadék (víz), rendszeres torna. Olyan női gyógytornára járok, ami az emésztésre is jótékonyan hat (has és hátizom erősítés) .
Már nincs puffadás, nincs görcs és jó a bevitel-kiadás aránya is. 49 éves vagyok
Értelek.
Bár már régesrégen túl vagyok a változókoron, mondhatom, nálam azok az évek produkáltak hasonló tüneteket.
(Csak hát Te Te vagy, én meg én, azaz ezt az állításomat egyáltalán nem jogos figyelembe venni. A 74 évemmel jobb is lett volna talán, ha meg se szólalok.)