Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Változókor bélrendszeri gyengeség fórum

Változókor bélrendszeri gyengeség (beszélgetés)

19. jooeva
ma 09:14

Egyéntől függ, hogy kire milyen hatással vannak egyes gyümölcsök. Én ihatok sárgabarackra, cseresznyére vizet, nem okoz bajt, mást meghajt.

Almát pl. hámozom, mert a héja puffaszt, körte is.

18. jooeva (válaszként erre: 17. - Channa*)
ma 09:08

A McKenzie-torna a porckorongsérv kezelésének hatékony módszere, melynek lényege a specifikus, ismétlődő mozgásokkal a porckorongok helyzetének korrigálása és a fájdalom csökkentése. A terápia az orvosok és gyógytornászok által végzett vizsgálattal kezdődik, majd a páciens otthon végezhető, egyénre szabott gyakorlatokat tanítanak be neki. A cél a fájdalom centralizálása, az állapot stabilizálása és az esetleges műtét megelőzése.

Sérvnél is alkalmazható, sőt ami nem műthető, ez a torna a kezelése.

Nekem sokat segít, kollégámat nem kellett megműteni és panaszmentes.

Jó szakember szükséges, én is jártam egyéni tornára, ahol megtanította a gyógytornász a helyes, számomra megfelelő mozgást.

17. Channa* (válaszként erre: 11. - Jooeva)
ma 09:00

Valahol olvastam, hogy nem mindegy, hogy az almát, milyen formába esszük. Azaz harapva, reszelve, stb. Mert az egyik székrekedést okoz, a másik nem.

Ez a Mckenzi torna számomra nagyon érdekes. Még nem voltam soha ilyenen, de több ismerősöm is járt ilyenre a gerince miatt.

Lehet, hogy jó, ha nincs konkrét gerincbetegsége valakinek, azaz pl. nincs porckorongsérve, de ha van, akkor én inkább kifejezetten rossznak látom.

Egy sima gyógytorna, ami a gerinc melletti izmot erősíti sokkal jobb.

16. Channa* (válaszként erre: 6. - Fórumnyitó (anonim))
ma 08:56

Sehol nem fogják leírni, hogy csak is rád, hogyan fog hatni. Én egy kicsit sem vagyok biztos abban, hogy nálad a változókor okozza ezt.

Miért gondolod, hogy a változókor miatt vannak ezek a tünetek?

Érzed, hogy gyengék az ingerek, kicsit feledékeny lették, kicsit más lett a menstruációd.

Hát ez, bármitől is lehet, nem csak a változókortól.

A feledékenységet, egy kicsit sem értem! Miért gondolod, hogy feledékeny lesz a változókorban lévő nő?

Nálam, pl. volt nagy változás a menstruációba (gondolj, amit akarsz, te is csak ennyit írtál;), hőhullámaim voltak, de csak 2 hónapig, és semmi más nem volt. Nekem korai volt, és nem lettem ráncos, pedig még cukrot is esze és a leírások alapján már múmiának kéne kinéznem, de 1 ráncom sincs.

Az emésztésem, attól függ, hogy mennyit és mit eszek, mozgok e eleget.

Tehát, ha azt gondolod, hogy ez valamitől van, akkor orvos.

15. csemár (válaszként erre: 13. - Csemár)
ma 07:00
Az én generációm Jane Fonda tornagyakorlataiból "húzott hasznot". :-)
14. jooeva (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:37
Évek óta bajos az emésztésem, már a 30-as éveim alatt is. A puffadás a legujabb, azt a füszerek és a hús okozta
13. csemár (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:35

A hasonlóságok?

Először is az, hogy ezekkel a tünetekkel én se fordultam orvoshoz. (Ezeregy okból. Elsősorban azért, mert akkoriban nemigen gondoltam, hogy illene tőle tanácsot kérni. Hogy ne fokozódjon a "helyzet"...)

Azóta viszont megtanultam, hogy nagyon fontos a folyadékbevitel és a testmozgás.

Jooeva tanácsait bátran követheted, csupa jót ír, tapasztalatból mondom!

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Jooeva)
ma 06:27
Köszönöm. Rákeresek a tornára is.
11. jooeva (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:24
Gerincproblémák miatt kezdtem tornázni és hatott az emésztésre is.Masszőrhöz is járok, az is hat. Kerüld a nagyon fűszeres, nehéz ételeket. Kenyér helyett rozsos ropikenyeret eszek, hús helyett szója/tofu (ösztrogént potolja), hüvelyesek, bulgur köretnek és sok zöldség, min.2 liter víz. Keress rá mckenzie tornára vagy eleve has és háterősitő tornára. Vacsora alma és narancs, aszalt szilva (legjobb természetes székletlazító)
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Jooeva)
ma 06:18
És ezek szerint neked voltak hasonló tüneteid?
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Jooeva)
ma 06:17
Na, ez már használható információ :-). Köszönöm. A torna évek óta nem része az életemnek, csak a munkahelyemen a rohangálás a sport. Enni eléggé összevissza eszem, mert stresszes és nagyon betáblázott a napom jelenleg. Szereték változtatni, csak még nem találtam meg a jó módszert.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Csemár)
ma 06:15
De érdekes. Ha tudom, mik voltak a pontos tünetek, össze tudom hasonlítani. És bár mindenkinél másképp zajlik, mégis jobb összeszedni a hasonlóságokat. Orvost pedig egyelőre egy darabot sem ismerek, aki emberileg és szaktudásilag is megbízható lenne.
ma 06:14

Én elhagytam a lisztes dolgokat, a húst (más ok miatt), sok zöldség és gyümölcs, sok folyadék (víz), rendszeres torna. Olyan női gyógytornára járok, ami az emésztésre is jótékonyan hat (has és hátizom erősítés) .

Már nincs puffadás, nincs görcs és jó a bevitel-kiadás aránya is. 49 éves vagyok

6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Jooeva)
ma 06:13
Köszönöm. Találtam én is hasonló leírásokat, csak valahogy nem írja le plasztikusan, mivel jár a valóságban. Mit tapasztal a páciens. Ezért-bármennyire kellemetlen a téma- próbálok beszélni valódi emberekkel, akiknél ez valóban előfordul.
5. csemár (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 06:13

Értelek.

Bár már régesrégen túl vagyok a változókoron, mondhatom, nálam azok az évek produkáltak hasonló tüneteket.

(Csak hát Te Te vagy, én meg én, azaz ezt az állításomat egyáltalán nem jogos figyelembe venni. A 74 évemmel jobb is lett volna talán, ha meg se szólalok.)

ma 06:10
A változókori emésztési zavarokat a hormonális változások okozzák, mint például az ösztrogénszint csökkenése, ami lassítja a bélmozgást és megváltoztatja a bélflórát. Gyakori tünetek a puffadás, székrekedés, gyomorégés, bélgázok, alhasi fájdalom, illetve IBS-szerű panaszok, mint a váltakozó hasmenés és székrekedés. A tünetek enyhítésére fontos az egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és az orvosi konzultáció.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Csemár)
ma 05:59
Nyilván oda is el fogok menni (Bár az "orvosom" kifejezést szeretem. Honnan lenne saját gasztrós, bélturkász orvosom? Szerencsére a háziorvot sem láttam évek óta. Örülök, ha egyet találok, aki fogad munkaidőn kívül. Eddig nem volt semmi bajom). Ettől még könnyebb úgy pánikmentesen élni addig is, ha tudom, hogy másoknak is volt ilyen.
2. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 05:56
Talán az orvosoddal kellene megbeszélned.
Tapasztalt valaki ilyesmit? Változókor elején tünetként jelentkezett-e ilyesmi? Ugyanannyit eszem, ugyanannyit mozgok. Mégis egy pár hete valahogy gyengeék az ingerek, kevés a "produktum". (Hova tűnik a felesleg?) 46 éves múltam. egyéb komoly tünetet még nem észleltem (Menstruációm kicsit változott, illetve fokozott feledékenységet. Ki tudja, ezek ugyanolyan okra vezethetőek e vissza?)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook