Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés szalámi recept

Gesztenyés szalámi recept


A Gesztenyés szalámi hozzávalói:
350 gramm gesztenye
2 levél babér
80 gramm száraz keksz
40 gramm cukor
20 gramm keserű kakaó
20 gramm rum
40 gramm tej
porcukor


Gesztenyés szalámi

A Gesztenyés szalámi elkészítési módja:
Kb 40 perc alatt megfő a gesztenye a babérlevéllel. Ha kihűlt, megpucoljuk, hártyázzuk, majd villával összetörjük. Mehet bele a kakaó,rumos tej,cukor és az összemorzsolt keksz. Formázható masszát kell kapni, amit sütőpapîrba vagy folpackba csavarunk és a hűtőbe teszünk pár órára. Ha kibontjuk, megszórhatjuk porcukorral és vékony szeleteket kînálunk.

friss gesztenyeszalámi 3-4 napig eláll . Hűtőszekrényben tárolandó, szorosan sütőpapírba vagy fóliába csomagolva, hogy ne száradjon ki. Egészben vagy szeletekben is lefagyasztható, így mindig kéznél lesz, amikor szüksége van rá. Ebben az esetben fogyasztás előtt lassan engedje fel a hűtőszekrényben.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés szalámi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook