Kölyök kutyus mindent feleszik (beszélgetés)
Pont így sétáltunk,ahogy Amaunet említtete.
Rövid pórázon,és a szemem nem vettem le róla.
Sajnos volt ,hogy nagy érdeklődéssel figyelte az idegen kakit (sajátja nem érdekli).
Rántottam el és határozott NEM .
Ha végképp nem lehet eltántorítani ,akkor van szuper szájkosár kifejezetten erre a célra.(felevés gátló szájkosár).
Nem játék,a kutyám felevett egy rohadt diót.
Megúszta,de épphogy.
Szia Evike!
A kutyanevelés hasonlít a gyermekneveléshez.
Mindenki másképp csinálja.
Függ a kutyusodtól is mire fogékony.
Az biztos, hogy fontos a következetesség.
Legyen nálad jutalomfalat, ha teljesíti, amit elvársz tőle, jutalmazd.
Igaz Yorki, de attól ha Budapesten, vagy nagyvárosban élsz, az iskola nem árthat nektek.
Három hónapos korától hordtam "óvodába" az is kiképzés volt, az enyém is törpefajta.
Megtanulja a kutyákkal is a szocializációt, megtanítanak, hogyan adj parancsokat, hogyan legyél következetes, bármennyire cuki is. :)
Van itt olvasmány, de találsz a neten videókat is.
Felszedés ellen barátnőm szájkosárral viszi ki a kutyát.
Egy kínai nő egy kicsi kutyát mindig úgy sétáltat, hogy egy játék baba van a szájában. Sose teszi le. Biztos erre tanították.
Szomszédom kutyája csak 8 hetes, de intenzíven tanítják mindenre. Issza a szavakat, élvezi a tanítást és már sokat tud. Szerintem a tied is tanítható.
Tanítani kell. Szagolni szabad, de szájba venni nem.
Én a hagyd, nem tied paranccsal utasítottam a kiskutyát.
Ha ezek ellenére mégis szájba vett valamit azt kiszedtem a szájából.
Kinti kutyák, nincsenek folyton a szemem előtt, ezért az udvart minden ártó dologtól tisztán tartom.
Mindentől nem lehet őket távoltartani. Féreghajtót rendszeresen kapniuk kell.
Egy kollegám németjuhásza most lábadozik egy gyomorműtét után.
Mióta van nálad a kutya?
A mi kiskutyánk 3,5 hónapos, és 1 hónapja van nálunk.
Az elsők között tanítottam meg neki, hogy elveszem előle az étel, illetve belenyúlok a szájába, pont ilyenek miatt.
Egyébként én nem foglalkoznék ezzel. A kutyák ilyenek, azaz ha az a fajta, akkor mindent feleszik, bárhol.
A mi kutyánk sokat van a kertben és ott aztán talál mindent. Sok helyen lyukakat ásott, ott talál gilisztát, csigát, stb. és ezt mind meg is eszi. Csak csigaevőnek hívom:DDDD
Szerintem, tanítással, talán eléred, hogy ne egyen meg mindent. Azért is lenne jó, ha megtanítanád, mert sokan hagynak az utcán, direkt a kutyáknak szöges kolbászt, stb.
További ajánlott fórumok:
- A magyar ember mindent tűr?!
- A szoptatásról mindent
- Miért van az, hogy az egyik ember könnyen megkap mindent az élettől, a másik pedig nem?
- Miert tudnak a ferfiak mindig mindent jobban?
- Kinek van Jack Russel nagy ill. kölyök kutyusa?
- Kistermetű kutyusom szinte mindent egybe nyel le, a tápot is! Ennek hányás a vége! Mit tegyek?