Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kölyök kutyus mindent feleszik fórum

Kölyök kutyus mindent feleszik (beszélgetés)

11. tien (válaszként erre: 9. - Evike333)
tegnap 22:03

Pont így sétáltunk,ahogy Amaunet említtete.

Rövid pórázon,és a szemem nem vettem le róla.

Sajnos volt ,hogy nagy érdeklődéssel figyelte az idegen kakit (sajátja nem érdekli).

Rántottam el és határozott NEM .

Ha végképp nem lehet eltántorítani ,akkor van szuper szájkosár kifejezetten erre a célra.(felevés gátló szájkosár).

Nem játék,a kutyám felevett egy rohadt diót.

Megúszta,de épphogy.

10. Amaunet (válaszként erre: 9. - Evike333)
tegnap 17:06
Röviden tartsd pórázon, hogy ne tudjon messze elkalandozni. A figyelmed mindig rajta legyen! Így ha valamit nagyon szagolgat finoman rántsd meg és mondd neki, hogy NEM. Hívd el onnan magadhoz a HOZZÁM paranccsal. Így a kakitól is vissza tudod tartani.
tegnap 15:37
Köszönöm a válaszokat! Tanítgatom ,juti falat mindig van nálam ,de annyira gyors,hogy lehetetlen rászólni vagy elvenni tőle,a száját szorosan zárva tartja ès gyorsan lenyeli.Igen mindenkèpp elviszem kutyasuliba,mert látom ,hogy szüksèg lesz rá.Gondoltam èn is arra hogy kiegèszîtem az ètelèt ,mert lehet ez is gond.Fèreghajtózva van ,nincs semmi a szèkletèbe.Sajnos azt is megeszi ha nem kapom fel azonnal .
tegnap 15:14

[link] Aranyos, vidám, oktató videókat találsz a betegségekről.

Férgekről, parazitákról.

[link]

7. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 6. - Kedvesenfanyar)
tegnap 15:07
Lefelejtettem: Boldog kutyás éveket!
6. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 1. - Evike333)
tegnap 15:05

Szia Evike!

A kutyanevelés hasonlít a gyermekneveléshez.

Mindenki másképp csinálja.

Függ a kutyusodtól is mire fogékony.

Az biztos, hogy fontos a következetesség.

Legyen nálad jutalomfalat, ha teljesíti, amit elvársz tőle, jutalmazd.

Igaz Yorki, de attól ha Budapesten, vagy nagyvárosban élsz, az iskola nem árthat nektek.

Három hónapos korától hordtam "óvodába" az is kiképzés volt, az enyém is törpefajta.

Megtanulja a kutyákkal is a szocializációt, megtanítanak, hogyan adj parancsokat, hogyan legyél következetes, bármennyire cuki is. :)

Van itt olvasmány, de találsz a neten videókat is.

[link]

5. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Evike333)
tegnap 13:46
Valami hiánya van.
tegnap 09:13

Felszedés ellen barátnőm szájkosárral viszi ki a kutyát.

Egy kínai nő egy kicsi kutyát mindig úgy sétáltat, hogy egy játék baba van a szájában. Sose teszi le. Biztos erre tanították.

Szomszédom kutyája csak 8 hetes, de intenzíven tanítják mindenre. Issza a szavakat, élvezi a tanítást és már sokat tud. Szerintem a tied is tanítható.

3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Evike333)
tegnap 09:04

Tanítani kell. Szagolni szabad, de szájba venni nem.

Én a hagyd, nem tied paranccsal utasítottam a kiskutyát.

Ha ezek ellenére mégis szájba vett valamit azt kiszedtem a szájából.

Kinti kutyák, nincsenek folyton a szemem előtt, ezért az udvart minden ártó dologtól tisztán tartom.

Mindentől nem lehet őket távoltartani. Féreghajtót rendszeresen kapniuk kell.

Egy kollegám németjuhásza most lábadozik egy gyomorműtét után.

tegnap 08:46

Mióta van nálad a kutya?

A mi kiskutyánk 3,5 hónapos, és 1 hónapja van nálunk.

Az elsők között tanítottam meg neki, hogy elveszem előle az étel, illetve belenyúlok a szájába, pont ilyenek miatt.

Egyébként én nem foglalkoznék ezzel. A kutyák ilyenek, azaz ha az a fajta, akkor mindent feleszik, bárhol.

A mi kutyánk sokat van a kertben és ott aztán talál mindent. Sok helyen lyukakat ásott, ott talál gilisztát, csigát, stb. és ezt mind meg is eszi. Csak csigaevőnek hívom:DDDD

Szerintem, tanítással, talán eléred, hogy ne egyen meg mindent. Azért is lenne jó, ha megtanítanád, mert sokan hagynak az utcán, direkt a kutyáknak szöges kolbászt, stb.

tegnap 08:39
Sziasztok! A segítsègeteket kèrem.Van egy 4 hónapos Yorkim,szèpen fejlődik napi 4 szer eszik.Leviszem sètálni ès mindent feleszik,elvenni lehetetlen tőle.A sèta azzal telik hogy az orra a földön ès keresi ,mit ehet,legyen az bot,kavics,rohadt gesztenye akármi.Nem èrtem ,mièrt csinálja😒

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook