Miért vállal babát, aki anyagilag mélyponton van? (beszélgetés)
Gyakran nagyobb fájdalom látni, ahogy szenved a beteg, amikor már a morfium sem használ...
Nyilván nehéz ésszerűen gondolkodni, főleg, ha a hozzátartozóról van szó, de a beteg érdekében néha igenis ki kell mondani, el kell dönteni bizonyos dolgokat. Nem lehet mindig a saját fájdalmunkat előtérbe helyezni.
nem találtam meg, mert nincs kiírva, vagy nem voltam türelmes a keresésben, de érdemes meghallgatni az "anyát", aki úgy tervezte, soha nem lesz gyereke. Könyörgöm, ma ha valaki nem akar gyereket, számtalan lehetősége van tenni ellene
na, mindegy, az ő dolguk, de én is csak a gyerekeket sajnálom.
Én vállalom, hogy ismét megköveznek ezért a bejegyzésért, de nem bánom ezt a törvény módosítást.
Az az igazság, hogy ápolónőként nagyon jól tudom, sokan min mennek keresztül, akár betegek, akár hozzátartozók.
Én azt gondolom, ezzel az orvosok nemcsak a betegeknek, de a hozzátartozóknak is segítenek.
És emellett, bár kegyetlen ilyet mondani és írni, de nem veszik el a "helyet és a gyógyszert" azoktól, akiknek még lenne esély az életre.
Példát is tudnék írni, de nem lenne helyén való.
amennyire visszaolvastam, egyetértek bugs-zal (hangsúlyozom, nem olvastam el minden hsz-t)
de az tény, h ez nem normális dolog.Olyan körülmények közé minek a 17 gyerek?A nő a morning showban is volt, érdemes meghallgatni, az utolsó héten beszéltek vele, azt hiszem.Na,abban minden benne van.
"minek esti mese?azért van a tv"
"a kicsiket fürdetik a nagyobbak", vagy valami ilyesmi.Basszus...
Ezt a véleményt szerintem fel lehet vállalni és kulturáltan, nem bántóan el lehet mondani, csupán intelligencia kérdése.
A hozzátartozók tudják mi a helyzet...
Ez nem csak felelőtlenség.
De inkább nem is írok semmit.:(
Így igaz.
Biztos, hogy borzalmasan nehéz meghozni egy olyan döntést, ami által esetleg elveszítjük azt, aki fontos nekünk, de jelen esetben nem élet, hanem vegetáció, amit ő csinál, a hozzátartozóknak ezt kellene felfogniuk.
Ez is a felelőtlenség egyik formája, bár nyilván lesz, akitől megint kapok egy "vékonysort" ezért a bejegyzésemért.
Ebben a helyzetben az orvosok véleményét el kellett volna fogadni.
Akárhogy is, de ők tudták volna a megoldást és én pártolnám is... :(
Amit most tesz a család az embertelenség :(
Azt nem láttam.
Magyarországon nem engedélyezett (sajnos) az eutanázia egyik formája sem.
Bár mindig, mindenütt vannak kiskapuk.
Tény, hogy az az állapot, amiről írtál, már mindenkinek csak szenvedés.
:))
Én is "termelek" az erkélyen paprikákat,snidlinget,petrezselymet + virágok.
Hol ilyen, hol olyan fűszernövényem van, míg tönkre nem megy...
Levendula magot éppen tegnap néztem, mert a tavalyi nem kelt ki (a térről szedtem)
Nekem koktél paradicsomom van, mikor a gyerekeim kicsik voltak, nagyon szerették.
Voltak is már ilyen kezdeményezések Magyarországon, hogy kisállatokat, termőföldet ajánlottak bizonyos családoknak - pontosan úgy volt sok helyen (tisztelet a kivételnek), ahogy leírtad: az állatokat levágták idejekorán, vagy nem gondoskodtak róluk, elpusztultak, betegek lettek, a földeken szakmai tudás híján nem tudtak dolgozni, tönkrement a termés...
Olyanról is tudok, amikor roma családokat kiköltöztettek a putriból szép új házakba - két hét múlva már a faajtóval fűtöttek, eldugították a wc-t, a ház elé végezték a dolgukat, tönkretettek mindent...
Csak olyan emberen lehet segíteni, aki tud is kezdeni valamit a segítséggel.
"Ne halat adj, tanítsd meg halászni!" - tartja a mondás is.
Nem szoktam nézni a fókuszt,erre nem tudok mit mondani.
Akinek ennyi gyereke van, annak viszont mindent meg kéne tenni, hogy eltudja tartani őket.
Netán csak nem a segélyért szültek eddig? ...
(költői kérdés)
Ja!!!!
Véletlenül nemrég mégis belenéztem, akkor mikor az agysorvadásos gyereket otthon vegetáltatták...
Annyira fel voltam miatta háborodva, hogy képesek ezt tenni egy életképtelen babával a segélyért gondolom.
Nem értem, hogy engedhették meg nekik ezt :(
Emberkínzás.
Tény, hogy nem egyszerű, és rengeteget kell eleinte küzdeni, beleölni, stb.
De legalább lenne bennük hajlam arra, hogy jobb legyen.
Ahogy segítenek nekik pénzzel, stb-vel jelenleg, ugyanúgy segítenének akkor is, hogyha erre költenék.
Igen, mi is pontosan ezt vázoljuk fel problémának a fórum kezdete óta.
És én sem tudom őket egy másodpercig sem megérteni, pedig igen csak empatikus vagyok.
Ez így nagyon szépen hangzik,hogy kihajtom őket aztán elvannak...
Ahhoz,hogy árulni lehessen a sajtot, először is kell egy őstermelői igazolvány,kistermelői igazolvány,állatorvosi engedély,külön kiépített konyha,évente vérvétel,oltások,minden hónapban tejvizsgálat,ami alkalmanként 3500Ft.
Én még nagyon mínuszban vagyok.
Szerintem abszolút reménytelen emberek mindig lesznek. Akik, ha kapnak lehetőséget például állattartásra, növénytermesztésre, illetve ehhez segítséget, akkor sem élnek vele. Inkább megeszik a naposcsibét, fillérekért vagy megkockáztatom egy kisfröccsért eladják, odaadják az uzsorásnak... De nem hiszem, hogy minden nehéz helyzetben élő ember reménytelen lenne. A 17 gyerekes család saját magát sodorta ilyen rossz helyzetbe, erről csak ők tehetnek, én pedig egyáltalán nem láttam rajtuk igyekezetet, maximum arra, hogy újabb gyerekeket csináljanak, megmagyarázzák, hogy miért jó nekik ahogy van, az emberekből pedig sajnálatot és pénzt, ajándékokat csikarjanak ki, ami persze hosszú távon egyáltalán nem számít megoldásnak, de ilyen embereknek ez elég... Nem tudom vagy nem fogják fel, vagy felfogják csak lepottyantják magasról :)
Olyanokat is hallani, hogy emberek kapnak csak élelmiszerekre és hasznos cikkere fordítható utalványokat, aztán negyedéért odaadják készpénzért mert azt el tudja inni :S
Egyre jobban. Természetesen megfelelô körülmények között a rideg tartás ellenére.
Tej, sajt, túró, a gidahús...
Kiváló kecskefarmot lehetne pl. csinálni ott.
Bár tôlük semmit nem vennék meg - látva a körülményeket :(
További ajánlott fórumok:
- 40 körül babát vállalók
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Babát vállalni ebben a világban?
- Mikor érdemes babát vállalni?
- Ki vállalt 3. gyereket ebben a vírus helyzetben? Akinek van 3 gyerkőce hogy bírja anyagilag lelkileg stb
- Félállású vállalkozóit szeretnék...mennyire kockázatos anyagilag?