Mit jelent, hogy egy macska fejnél alszik vagy lábnál? (tudásbázis)
Dű-dű-hegedű,
Macska seggbe keserű xd
A ketlabuak közt is vannak, akik szeretnek osszebujva aludni, vannak akik nem.
Az egyik Macskámmal úgy aludtam, mint egy plüss cicával, a másik csak elfoglalt a helyét az ágyban. Az előbbi minden költözésnel üvöltött pár napig, ha nem vettem a nyakamba, de ha úgy közlekedtem vele, pár nap után megnyugodott, fel érte a terepet magasnezetbol. A másik 2-3 hétig elbujt, és rombolt amíg aludtam.
Pl. télen a radiátoron :)
De az apámnak gyermekkorában volt egy macskája, amelyik mindig télen mindig az orrához feküdt, mert az olajradiárot túl forró volt ráfeküdni, a padló meg túl hideg.
Mint cicás, a TAPASZTALATOM.
De írhatja az is, a Zálatorvos videókban is elhangzik, linkeltem már többször be, tegnap is kutyaneveléssel kapcsolatban , de olvashatsz a macskák titkos nyelve, a macskák viselkedése és számtalan más irodalomban is erről.
Kielégítő a válasz?
Ha egy cica nem szeret, nem bízik benned, nem érdekli azt, hol van melegebb, keres ő magának meleg helyet.
Legalábbis az enyémnek nagyon jó "ágya"van.
Viszont ő átöleli a karom, a nyakamhoz teszi a fejét, úgy szeret aludni. Amikor átfordulok, fordul velem.
Te vagy a fő biztonsági pontom, gondolja amikor a fejednél van, a lábnál viszont kissé tartózkodó, a lábadnál éberebb, jobban figyel mindenre.
Tehát: A fejhez bújás a társas, bensőséges kötődést mutatja, a lábnál alvás inkább a nyugodt, kiegyensúlyozott együttlétezést mutatja.
További ajánlott fórumok:
- Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed.
- A küldhető jelek között a fekete macska mit jelent?
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- Webber: Macskák c. musical - megjelent dvd-n vagy cd-n magyarul?
- Jelent valamit, ha az ember fekete macskát lát?
- Mit jelent ha a fali gázkazán ERF jelez és állandóan elalszik a gyújtóláng?