Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Én még nem voltam panoráma-röndgenen,de elmondás szerint itt szűrik ki a gyulladásokat,cisztákat a fejben,pl.fog,torok, stb.Többet nem tudok erről.
Bőrgyógyásznál voltál? Egy jó bőrgyógyász biztosan tudna valami okosat mondani a bőrödre.
köszi!
két hete szedem a revalidot, a vasat(maltofer,orvos írta)negyedik hete.most vettem a héten b komplex+folsva,kovaföld.kérek időpontot pajzsmirigyre,mert én tíz éve alulműködő vok,de tünetmentes vtam eddig,gyógyszer,folyamatos ellenőrzés mellett.mármint nem volt hajhullás,vashiány,szédülés...ami vele jár.de mióta lefogytam,azóta lett a vasam alacsony 5valamennyi.
nem tudom,mennyi idő múlva kellenen vmi változást észlelni,gondolom,pár hét.csak nagyon megijedtem,és tényleg rengeteg hajam kihullt,főleg,h le is vágattam,jobban látszik
Megvan:
"toncsimimi"
Szerintem az összes helyet tudja debrecenben ahol hajjal foglalkoznak:((((
Szia,Én ismerek egy debreceni Hoxást,neki a picilányának vannak hajproblémái:((((((((((
Mindjárt megkeresem neked a nevét:)))
Érdekes, az én fodrásznőm is a kovaföldet javasolta meg az A vitamint.
Én szedtem a kálcium+kovaföld kapszulát, legalább 2-3 hónapig, de nekem nem használt semmit. (szokás szerint)
Viszont két lányt is ismerek, akiknek teljesen megállította a hajhullását. Szóval van akinek bejön. Egy próbát megér. :)))
Volt köztetek aki próbálta az A vitamint? Nem a béta karotint, hanem az "igazit" amit csak doki írhat fel? Csak ezzel óvatosan kell bánni, mert veszélyes a túladagolása...
Párom ma volt fodrásznál, én nem mertem elmenni, nem akartam ott hagyni a hajam felét, de megadtam neki, hogy kérdezze ki a hajhullásról. Azt mondta, hogy szerinte mivel ennyit fogytam, ezért lehet, hogy tényleg tápanyaghiány. Persze nem biztos, lehet más is, de a hajgyógyászt jó ötletnek tartja, meg egy vérvétel sem ártana.
Nah de nem is ez a lényeg, mindezt eddig én is tudtam, hanem hogy ő a kovaföldet szokta ajánlani mindenkinek, aki azt szedte, annak még mindig segített. Én ezt azért nem hiszem el 100%-ig, mert hajhullás típusától is függ tuti, de kiváncsi lennék valaki szedte-e már, és volt-e jótékony hatása?
jó,várom a beszámolót:9kíváncsi vok én is ,főleg az árakra!én 2*90es revalidra ruháztam be,hát,az sem olcsó,mellette a vitamin árak eltörpülnek.
hová mész?én a neten a nagy lajos király téren találtam egyet.ha neked pozitív lesz a tapasztalatod,még azt megpróbálom én is. végül is vagy magán bőrgy-hoz megyek el, az sem olcsóbb!persze,ha többször vissza kell menni...
Szia! Én is debreceni vagyok :) Most picit megnyugtattál, lehet akkor tényleg nekem is csak hiányom van valamelyik tápanyagból. Én kedden megyek hajgyógyászatra, még nem tudom milyen, de ígérem, hogy befogok róla számolni. Hang alapján nagyon szimpatikusnak tűnt a hölgy, már csak azon parázok, hogy vajon mennyibe fog nekem mindez kerülni. Párom nagyon édes volt, közölte, hogy a pénz nem számít, csak oldódjon meg a probléma, de nem vagyunk úgy eleresztve anyagilag, hogy minden hónapban több 10ezret elköltsek a fejemre. De most bizakodó vagyok, nagyon akarok hinni benne, hogy fognak tudni segíteni.
Jah és nem hagytam abba a Hair Clinicet, ha már megvettem, akkor be is szedem.
Lányok!
Használt már valaki Revalid sampont és Revalid hajtonikot? Érdemes venni? Ki hol vette és mennyiért?
Voltál panorámaröndgenen, és AST-vérvételen is? (nyomelem kimutatás) Az hogy nem találtak semmit góckeresésnél és pajzsmirigynél,hát legalább ezeket kizárhatod.Én is most azon vagyok,hogy ezeket a vizsgálatokat végigcsinálom,mert ha valami gond van,hiába használok külömböző szereket,csak átmenetileg lehetnek jók.
Amit viszont írsz a bőrödről,hogy száraz és hámlik,hát nekem nincs ilyen.De ez biztosan egy konkrét dologra utal,bár nem tudom mióta van ez neked? Én ezt megnézetném,mert lehet ez is a problémád.
sziasztok!sajnos nekem is csatlakoznom kell a csapathozhoz:( gondolom,nem újdonság,nekem is borzasztóan el kezdett hullani a hajam.ápr-tól fogyókúra,16kg ot fogytam szeptemberig,de fokozatosan.egyrészt erre gyanaxom,és talán a hajfesték?most revaliddal kezdtem,és c vitamin,vas pezsgőtabletta, b vitamin.
ja, a házidoki vashiányt állapított meg,ezért maltofer tablettát is.de tudom,hogy a vas lassan épül be a szervezetbe.
sok infot olvasgattam már itt.kérdés:van itt vki debrecenből? ismer vmi jó hajgyógyászt vagy szakembert,akihez még fordulhatnék?a bőrgyógy-ra nov-i időpontom van...
Szia!Szerintem lehet,de nagyon rövid ideig használtad kicsi az esélye,hogy ettől.Akiknek megritkult a hajuk a diane után azok évekig szedték.Beszéltem régebben az egyik itt fórumozóval ő 9 évig használta.
Én most attól tartok,ha abbahagyom újra ritkulni fog:(
Sziasztok!
Ezen a diane-n mostanában sokat gondolkozom, mert régebben én is szedtem. De még az előtt hogy ritkult volna a hajam. Én azért kezdtem el szedni mert pattanásos voltam és na majd attól elmúlik, mondta a nőgyógyász. 3 hónapig szedtem csak hál istennek mert hányingerem volt tőle. Lehet hogy amiatt ritkult meg a hajam??? Csak az a baj, hogy már nem emlékszem mennyivel a hajritkulásom előtt szedtem. Szerintetek lehetséges ez?
Orisingel nekem is volt kapcsolatom.
Körülbelül 95-ben voltam itt B.csabán egy hajgyógyásznál.Akkor még csak annyi volt a problémám,hogy nem nő a hajam hátközépnél lejjebb.De jó lenne ha megint csak ennyi bajom lenne:D
Szóval ,akkoriban eléggé gyerecipőben járhatott még ez az egész Orisinges terápia,mert ilyen pakolásuk ami kimondottan csak hajnövesztés nem volt,A hajhullásos kúrát alkalmazták.
Több hónap volt a kezelés,aminek az volt az eredménye,hogy a csaj levágta a hajam vállig érővé,mert szerinte eltöredezett a vége:S A másik eredény,hogy megritkult a hajam.Ugyanis az állandó kenegetések miatt még az is kihullott ami lehet 2 hónap múlva távozott volna el a fejbőrömböl:D
Viszont voltak apró hajszálaim a kúra végén,bár nem annyi,mint ami kihullot az álandó napi és heti kenegetéstől és bedörzdöléstől.:S
De szerintem ez auzóta már fejlődött ,hiszen a 90-es évekről írok.Úgyhogy nem akarom lelombozni senki kedvét,csak gondoltam leírom az én tapasztalatomat .Persze ez nem azt jelenti,hogy nem lehet jó,csak ez még nagyon gyerekcipőben járt mikor ÉN voltam orisignes kezeléseken.
Szia Írtam Privit!
3 hónapra nem érdemes elkezdeni,mert javulás a 3-4 hónap után következik be,nálam a 7.nél.z benne van a betegtályékoztatóban,és 1 évig lehet szedni a gyógyszert.A 3 hónap csak arra elég,hogy jól összezavarja a horonháztartásunkat.De ez csak az Én véleményem:)
Volt egy ismerősöm, fogyókúra címszó alatt 2,5 hónapig nem evett, na le is fogyott közel 20 kg-ot. Teljesen meggyérült a haja, kilátszik a fejbőre és meglazultak a fogai is.
Persze ez extrém eset.
Nálad tényleg inkább örökletes tényezők, a genetika állhat a háttérben. Ebben a stresszes dologban nem igazán hiszek. Ha valamit nem tudnak ráfogják, hogy a stresz...ugyanmár, a mai világban ki nem stresszel?!:-) Ezen álláspont szerint csak kopasz embereket kéne látnunk...
Köszi szépen, bár már visszasírom a 85 kilómat, akkor olyan boldog voltam és elégedett, most meg minden napom azzal telik, hogy aggódok a hajam miatt.
Bárcsak ne kezdtem volna el azzal foglalkozni, hogy hullik a hajam. Írták a neten, hogy legtöbb embernek a stressztől hullik ki a haja, de már az is nagyon stresszeli az embert, hogy hullik. Szóval hullik, elkezdesz stresszelni, mégjobban hullik, mégjobban stresszelsz, aztán kihullik emiatt az összes hajad. 22-es csapdája.
Legalábbis anyu hugának olyan 30 éve a stresszre fogták a kopaszodását.. akkori időkben 40ezreket költött, hogy visszanőjön a haja, még hajbeültetésre is ment volna, csak szegénynek a végén már nem volt mit beültetni. Azóta 3 szál haja van és parókája.
Jó reggelt Lányok!
Babesz, nem baj, zúdítsd csak, mi ezért vagyunk itt, hogy lelket öntünk egymásba és megosszuk egymással a tapasztalatainkat.
A fogyókúrához nagyon gratulálok, szép teljesítmény. Azért mondd majd, hogy mit találtak nálad s mit mondott a hajgyógyász, nagyon kíváncsi vagyok.
Berkának igaza van, 2 hónap alatt sok kihullott, valami kézzelfogható oka tuti van és sokkal jobb ha megtalálják, minthogy hónapok, évek teljenek el konkrétum és megoldás nélkül.
A seborrhea mellett lehet, hogy valami allergia, valamelyik kenős-cuccra??
Kerkira igazán megoszthatnád velünk az új kapszula nevét, mi nem hurrogunk le:-)
babesz, seborrhea?
azzal tudlak vígasztalni, hogy ha 2 hónapja tart nálad és ennyire látványos, akkor egész biztosan vmi konkrét és jól beazonosítható az oka, amit aztán gyorsan orvosolni tudnak.
ha még nem estél neki a kivizsgálásoknak, bőven reménykedhetsz abban, hogy hamar találnak valamit. hidd el, ez sokkal bíztatóbb helyzet, mint ha alattomosan hullatod el, évek alatt, és csak valami a háttérben lappang, de senki nem jön rá, mi az.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!