Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1534. ebandi (válaszként erre: 1522. - Zizi68)
2009. okt. 21. 14:44
és mit teszel ellene:)mit szedsz? mióta hullik?
1533. ebandi (válaszként erre: 1520. - Babesz81)
2009. okt. 21. 14:44
közben én is bejelentkeztem hozzá,hétfőn megyek este,kíváncsi vok,nekem mint mond.viszem a labor eredményeket is.a hangja szimpi volt!
1532. ebandi (válaszként erre: 1525. - 5e48d37001)
2009. okt. 21. 14:42

nekem a maltofer for-t írta fel a doki,egy szemet(100mg ferrum-vas,gondolom),meg önszorgalomból a vas+c pezsgőtabletta.plusz c vitamin,meg b komplex folsavval.jesszus,jó sok minden.meg revalid,kovaföld.mondd meg,ha hülye vagyok ennyi mindent szedni!de nagyon be vagyok sz...va a hajhullástól.fogytam 16kg,előtte a vasam 12valamennyi,most szept-ben,5hónapra rá 5valamennyi.szóval,ezért első körben a vashiányt mondta a hajhullásra.

ha a hajhullásom megállna,én boldog lennék!!

1531. Nikike26
2009. okt. 21. 14:35

Szia Babesz!

A leírásod illetve már én is megnéztem a neten ezt a terméket hasonló mint a rising. Meg ráadásul még olasz is :D. Remélem segíteni fog, sőt szerintem fog is :D!! Nekem sokat segített, ha nem használtam volna szerintem már hajam se lenne, de csak az volt a baj, hogy inkább csak lassította folyamatot. Meg az is fontos, hogy kihez jársz, mert akihez én jártam az szerintem csak arra ment hogy vegyem a termékeket, oké nem jöttem teljesen rendbe, de ha magamtól nem hagyom ott soha nem mondta volna, hogy figyelj nem sok értelme van ezt folytatni mert úgyse lesz jobb.

Remélem akihez jársz nem ilyen, de úgy is észreveszed. Nem tudom mondott e valamit, hogy meddig kell használod de sztem egy fél évig biztos. Úgyhogy kitartás!!!!

1530. 5e48d37001 (válaszként erre: 1529. - Babesz81)
2009. okt. 21. 14:32

Humoros lehet a doki:)Az ilyen orvosokat én is csípem.

Én a köles kúrát kezdtem el,de bevallom nagyon lusta voltam főzögetni és nem csináltam végig:S

De nagy utálom azóta a kölest:))

1529. babesz81 (válaszként erre: 1527. - 5e48d37001)
2009. okt. 21. 14:21
Jesszus ilyet nem mondott, csak azt hogy olyan félóráig kell főzni, nem lesz olyan puha mint a normál rizs, de az jó, mert így rágni kell, és hamarabb telít. Kiméregteleníti a szervezetem. Most tologatom, tegnap még úgy gondoltam, hogy majd jövőhéten megcsinálom, de egy hónap múlva kell csak visszamennem, szóval jó lesz az 2 hét múlva is. Akármennyi barnarizst megehetek, de csak azt és mellé meg kell innom 3l szénsavmentes vizet egy nap. Szerintem már első nap estéjére gyűlölni fogom a barnarizst, sőt a doki azt mondta, hogy valószínűleg őt is... szóval csak akkor menjek majd vissza, ha lehiggadtam :)
1528. rovely (válaszként erre: 1524. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 21. 13:56
Szia! Nekem is az egyik szakrendelésen azt mondta a nő, hogy ki kell venni a mandulám. Én azért elmentem egy másikhoz és megnézettem+vérvétel AST-t nézik. És ott azt mondták nem kell kivenni. Nekem sem volt vele túlzottan gondom egy évben max 3x fájt a torkom, akkor sem mindig a manduláim. Még mielőtt kivetetnéd nem árt meghallgatni egy harmadik véleményt, mivel a második orvos mondta, hogy tényleg vannak olyan orvosok akik előszeretettel "mandulázgatnak". Úh nyugi és menj el egy másikhoz is!
2009. okt. 21. 13:47

Babesz!

Ez a barnarizs kúra az amikor 10-en valahányóráig kell főzni a rizst és utána a hűtőben kell tárolni és néhány kanálnyit meg kell enni naponta a masszából?

Mert egyszer volt a "csak csajokban" egy belgyógyász főorvosnő,és Ő mondta,hogy a legjobb méregtelenítő,lúgosító és gombaellenes természetes gyógyhatású készítmény,ami még olcsó is mert házilag elkészíthető.

1526. 5e48d37001 (válaszként erre: 1524. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 21. 13:43

Szia,nekem mandulamaradványom van,egy öreg doki vizsgálta meg,kérdezte mikor volt a műtét.Mondtam 8 éves koromban.Szóval akkor hagytak benne 1 darabot,panaszom nem volt vele.A mostani hajhullást ez nem okozhatja.Ez 100" hogy biztos,met akkor már korábban is okozott volna problémát, de ilyen mértékű hajhullást nem okoz a mandula.Rá inkább a foltos kopaszodás a jellemző.

Rá is írta a papiromra,hogy Bőrgyógyászati szempontból ez gócnak nem tekinthető.

1525. 5e48d37001 (válaszként erre: 1517. - Ebandi)
2009. okt. 21. 13:39

Szia nekem alacsony volt a vasam az alsó határ alatt volt 1 értékkel,ez januárban volt 3 hónap múlva megint csináltattunk egy labort akkor már jó volt,de nem gyenge mennyiségű vaskészítményt szedtem be.Most megint esedékes lesz 1 labor,szerintem már a vasam az egekben lehet,mert amit szedek abban 60mg vas van,igaz,hogy felezem,de akkor is 30mg-ot bejuttatok a szervezetembe,amúgy 10mg vasra van szüksége a szervezetnek / nap.

De nem mondták ki,hogy na 100% ettől hullik a hajam.Csak találgatások vannak.

Végül is a hajam már nem hullik csak nem igazán borítják be a fejemet az apró hajszálak.:(

2009. okt. 21. 13:32
Sziasztok!Tudtok olyan esetet,hogy valakinek a mandulája miatt hullott a haja,és miután kivették rendbe jött?Én elkövettem azt a hibát,hogy jártam tb-s bördokinál,majd mikor meguntam,hogy nem javulok elmentem magán dokihoz.tb-s góckutatásnál nem találtak semmit,a másiknál meg azt mondták,hogy esetleg a mandula miatt lehet.De hát nem szokott fájni a mandulám.Így nem vetettem ki,ráadásul parázok rendesen a mandulaműtéttől,olvastam róla úgy,hogy nem nem.
1523. babesz81
2009. okt. 21. 13:11

Jah és 2 naponta kell használnom őket, ami nekem jó, mert hamar zsírosodik a hajam és mindig ennyiszer mostam hajat, de azt is mondta, hogy a kúra végére elérjük, hogy csak heti 1x kell majd, mert megfog szűnni a zsírosodás is. Mióta az eszemet tudom, mindig sűrűn hajat kellett mosnom, jó lenne ha igaza lenne :)

Van egy adagoló kis üvegcse, 10 millinként bevan rovátkázva, bele kell öntenem 20 ml vízet, 10 ml sampont és 2részletben hajat mosni vele. Így jó, mert nem is tudom mivel mérném ki a milliket amúgy :)

1522. zizi68
2009. okt. 21. 13:07
nekem vashiány okozza
1521. babesz81 (válaszként erre: 1518. - Nikike26)
2009. okt. 21. 12:52

Köszi, remélem tényleg az a bajom, amit mondott :)

Or-gold a termék neve, és szinte mindent megvettem, amit csak kell, de ha igaza van a dokinak, akkor egy idő után már csak a sampon kell, az meg csak 4200 Ft, és 3 hónapra elég lesz. Van egy kis adagolója, felvan tüntetve a ml, szóval nem tudod elhasználni egy hét alatt.

Vettem olajat (ez jó a viszketésre, égésre - azt mondta imádni fogom, mert megszünteti teljesen), sampont, balzsamot és hajszeszt is, bár utóbbit nem nagyon akarta felírni, mert túlságosan irritált a fejbőröm, és arra nem szoktak szeszt felírni, de csak felírta... nem leszek rosszindulatú, meglátom segítenek-e a termékek, ha igen akkor elfogadom, hogy mindez kellett nekem :)

Később mehetek biorezonanciális állapotfelmérésre is, ha akarok, az 8 ezerbe kerül, de most a legfontosabb előbb, hogy rendbe tegyük a fejemet.

1520. babesz81 (válaszként erre: 1517. - Ebandi)
2009. okt. 21. 12:43
Érdemes elmenni a hajdokihoz, nem árthat. Unokatesómnak a stresszre fogták a hajhullását, és azt mondták, hogy ezen nem lehet segíteni, csak lelassítani, de a hölgy szerint még azon is tudna javítani, hogy több haja legyen, mint most. Nem tudom igaz-e, de muszáj adni egy esélyt mindennek, mert lehet pont ő az aki tud segíteni. Ha nem, még mindig ott lehet hagyni.
1519. babesz81 (válaszként erre: 1516. - 31bc25d879)
2009. okt. 21. 12:40

0. napon nem szabad ennem húst, aztán 3 napig csak barnarizst ehetek, amennyit csak akarok (hurrá), aztán barna rizs+párolt zöldség, 5. napon pedig akármit, csak húst nem. 6. napon pedig már ehetek bármit. Ez rendbe teszi az emésztést.

Sajna rosszul étkezem, tényleg sok húst eszek, zöldség-gyümölcs meg semmi, ezért át kell állnom egy egészségesebb étkezésre :( Nehéz lesz.

1518. Nikike26 (válaszként erre: 1515. - Babesz81)
2009. okt. 20. 20:21

Szia Babesz!

Nagyon örülök, hogy pozitív lett a tapasztalatod. Azt szeretném kérdezni, hogy terméket vettél?

Bár nem tudom milyen a termék de sztem a fejbőrödet biztos rendbe rakja és szép, egészséges fejbőrből könnyebb hajat növeszteni :D!

Ja és milyen gyakran kell használod a szereket?

Sok sikert neked is:D!

1517. ebandi
2009. okt. 20. 15:57

én azt szeretném kérdezni,h volt valaki köztetek,akinek alacsony volt a vasa,és a vashiányos vérszegénységet mutató értékek (mcv,mch,mchc), és e miatt magyarázták a hajhullását!

bocsánat,nem mindent olvastam vissza!

2009. okt. 20. 15:49

Babesz, nagyon jó, hogy megtalálták a probléma okát. Reméljük, hamarosan a "gyógyulás" és hajdúsulás mezejére lépsz, őszintén örülök:-)

Mi az a "barnarízs kúra"? Csak barna rizst ehedsz?

1515. babesz81
2009. okt. 20. 15:16
Voltam ma a hajdokinál, nagyon pozitív élmény volt. A fejbőröm nagyon ramaty állapotban van, tele van gombákkal, baktériumokkal, és irritált is. A nő szerint pikkelysömöröm van és stressz hatására jön elő. Tényleg, mióta bepánikoltam, hogy hullik a hajam, azóta viszket, ég a fejbőröm, és azóta hullik csomókban. És anyunak is ilyenje van, én nem tudtam, hogy ezt pikkelysömörnek hívják, csak azt hogy neki is van baja, szóval tőle örököltem. A vizsgálat 3 ezer Ft-ba került, a kencéket nem volt kötelező megvenni, de azért megvettem, mindennel együtt 30ezerbe került. Majdnem sokkot kaptam, de remélem fog segíteni. És mivel bajom van az emésztésemmel is (vagyis a toalettre járással), ezért kiírt nekem egy barnarizskúrát is. Nagyon kemény, de csak egy hétig tart, remélem kibírom. Ha valakit érdekel beírom, de most sietek, megyek a lokimeccsre, lesz vagy fél3 mire hazaérek. Érdemes elmenni ehhez a hölgyhöz, nagyon kedves és szimpatikus, és nem erőlteti rád a termékeit, tudja hogy van aki nem engedheti meg magának ezeket. Egyébként undorítóan nézett ki a fejbőröm... láttam ilyen sárga nagy göböket, meg valami zöldest is, azt hittem lefordulok a székről, és a hajszálamat is, amit kihúzott, bevonta valamilyen nyálkás bevonat, undorító volt. Egy hónap múlva megyek vissza kontrollra, meglátjuk mi lesz.
1514. rovely
2009. okt. 19. 19:29
Értem, nekem is az érzékenységet mondták. Nem hiszem el, hogy nem tudnak kitalálni valami új módszert arra, hogy vizsgálni lehessen mennyire érzékeny valaki a tesztoszteronra,enélkül kész feltételezgetés az egész. Igen ha a vérzik az ínyed azt mindenképp nézesd meg, s a panoráma röntgen sem árt.
1513. sárgakörte (válaszként erre: 1511. - Rovely)
2009. okt. 19. 14:34

Azért mondta, hogy kétséges, mert határértéken belül van a tesztoszteronom és ez teljesen normális. De azt is mondta, hogy lehet érzékenyebb vagyok rá mint más. És akkor az már tökmindegy, hogy szedem-e a fogigátlót v. sem, ígyis-úgyis marad a szervezetben tesztoszteron ami eléri a hajhagymákat. Aszem így mondta.

Fogorvosnál utoljára januárban voltam, májusban csináltattam panorámaröntgent amin semmi probléma nem látható. De lehet, kéne csináltatnom egy újat.

1512. rovely (válaszként erre: 1510. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 19. 13:52
Hát szó mi szó engem is mulattat a dolog, de ki tudja lehet a Hold tényleg kivonzza a hajainkat a fejünkből :-D Én is párszor megyek ma és pont ma akartam, de akkor ma ne menjen senki mert ma nem szabad :-)én nagyon röhögtem mikor a barátnőm beszámolt erről, de én már nem fogok senki véleményét sem lebecsmérelni, inkább teszek egy próbát...csak legyen hely azokon a napokon a fodrászomnál. Ma meg megyek ki vízi növényt ültetni, meg füvet nyírni mert a holnaptár szerint ezt is ma kell :-D nagyon muris...és köszi a válaszotokat!
1511. rovely (válaszként erre: 1509. - Sárgakörte)
2009. okt. 19. 13:43
Hmm ez érdekes és arra emlékszel, hogy miért mondta,h kétséges az eredmény? Jól teszed, hogy elmész és különböző röntgenek vannak, úh mondd h erős hajhullásod van úh góckutatást kérsz. Áh még semmi változás, a műtét során eleve megbolygatták az egészet, úh még mindig okozhat gondot. Jövőhéten megyek röntgenre egy másik helyre, mivel a mostani felvételen egy másik fogdoki még egy gócot talált. A góc eltűnése nálam hónapokig is eltarthat, de a fogorvos szerint egyáltalán nem biztos h ez felelős a hajhullásomért. Mindenesetre a fogakat mindenképpen rendben kell tartani mindenkinek, még ha nem is fáj..pl én sem tudtam a gócról, mivel nem éreztem fájdalmat. (úgy lett gócom, h beletört a tű a fogamban és nem zárt rendesen a gyökértömés sem). Nagyon remélem lesz javulás a hajproblémáddal és a fogaddal is! Írj majd mit találtak...
1510. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1505. - Rovely)
2009. okt. 19. 11:12
Én se igazán próbáltam még,de anyukám szokta nézni a holdállást fodrászkodáskor is meg akár kertészkedésben is nézi,mikor,hogy áll a hóld.Aki hisz benne annak szerintem segíthet.Állítólag ha növő hold van akkor érdemes fodrászhoz menni.Én is kipróbálom bár,én nem járok sűrűn max:3-szor egy évben fodrászhoz.Nézz meg egy holdnaptárat benne van,hogy mikor mit érdemes csinálni.
2009. okt. 19. 11:09

Sziasztok!

Roverly- Az én tesztom 2,5 lett amire azt mondta az endokrinológus, hogy megpróbálhatom a Diane-t, de az eredmény kétséges. Aztán elkezdtem szedni a Cypromixet, de hatása semmi. (most kezdtem a második levéllel) Így hát ma bejelentkeztem fogászatra, mert az egyik tömött fogamnál vérzik az ínyem állandóan. És ez egy több mint 10 éve betömött fog. Most reménykedek, hogy talán ez okozza a hajhullást. Nálad van valami javulás így a fogműtéted után?

1508. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1504. - Csipogó)
2009. okt. 19. 10:56
Nem voltam még a bőrömmel bőrgyógyásznál, az az igazság,hogy én orvoshoz csak a legvégsőbb esetbe megyek sajna.Háziorvoshoz se rohangálok holmi torokfájással.Pedig ha a hajhullással a kezdet kezdetén elmentem volna kivizsgálásra lehet nem jutottam volna idáig,hogy már 8 éve szenvedek tőle.(Nem mintha aztán a vizsgálatokból kiderült volna valami.)Persze az elején is szedtem vitamint pl:humetR,meg használtam hajszeszt,de nem igazán segített.Úgy,hogy mindenkinek ajánlom,hogy ne halogassa az orvoshoz menést ha elkezd hullani a haja .Érdemes az elején elkezdeni a vizsgálatokat majd a kezelést.
2009. okt. 19. 09:36
Én még nem hallottam ilyet, de én a mai világban már semmin nem csodálkozom-)
1506. kerkira (válaszként erre: 1505. - Rovely)
2009. okt. 19. 07:37
:))))) na ennek utána nézek :)))))
1505. rovely
2009. okt. 18. 20:22
Lányok Ti hallottatok a holdállás és a fodrászhoz menés kapcsolatáról? Én mindenhez nagyon szkeptikusan állok, de már két fodrász is mondta és barátnőm is mondta, hogy ő követi és neki erősebb lett a haja...én már mindenre képes vagyok, csak hasson. Valaki kipróbálta közületek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook