Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2009. okt. 7. 01:43
Érdeklődve figyelem a fejleményeket,kíváncsivá tesz,melyik termék,sampon fog beválni.Évek alatt rengeteget tanultam olyan emberektől,akik a hagyományos kínai orvoslást részesítették előnybe. Szerintük a hajhullásnak rengeteg oka lehet. Leggyakoribb a makro- és mikroelemek hiánya, vagyis a kalcium, a vas, a cink és a kova hiánya. A hajhullás gyakran vérszegénység következtébenalakul ki. Először rendbe kell hozni a gyomor működését, mert a mikroelemek hiánya a gyomorsav hiányából ered. Viszont van amikor a hajhullást a máj vagy a pajzsmirigy zavara okozza.Ha ezeket nem hozzuk rendbe,hiába a külső hajápolás!
1383. kerkira (válaszként erre: 1378. - Mesterfodrasz)
2009. okt. 6. 20:32

Kedves Mesterfodrász!

Nem tudom, te mennyit kapsz azért, hogy itt reklámozod a thai hajnövesztő szereket, de tudod mit, én lennék a legboldogabb, ha neked lenne igazad.

Ha valaki, akkor én igazán bármit megteszek és bármennyit megadok, csak ne kopaszodjak tovább. Sajnálom, de tényleg van egy kolleganőm, aki 4 hónapig használta ezt a terméket, és le kellett vágassa a haját, mert teljesen kiszáradt és töredezett a haja a sok hajmosástól. A hajhullása nem szünt meg. Ez tény. Mondhatod hogy össze-vissza írogatok, de akkor is így van. Az én véleményem valóban nem mérvadó, mert mint írtam csak 1 üvegcsével használtam el.

Egyébként meg nem vagyok Hair Clinic eladó, ilyen marhaságot???? Gyógyszertárban vettem én is, úgy ahogy mindenki más.

A Hair clinic nagymértékben csökkentette a hajhullásomat, de nem az igazi. Ezt le is írtam.

Most például egy teljesen másik kapszulát próbálok ki, ha használni fog akkor meg fogom írni a nevét, addig nem, nehogy rámfogd, hogy reklámozom.

De tudod mit, élnék a felkínált lehetőséggel, és ha Pesti vagy szívesen elmegyek a fodrászatodba, megmutatom, hogy most mennyi hajam van, milyen minőségü, és egye fene nem a Kerastaset, hanem a chuleevandevit fogom kipróbálni. Legyél te a szemtanú, hogy használ-e vagy sem. Ha kinő a hajam meg fogom írni itt a fórumban, hogy segíthessünk a többieken, hiszen alapvetően ez lenne a cél.

1382. rovely (válaszként erre: 1378. - Mesterfodrasz)
2009. okt. 6. 18:56
Engem például rendkívül érdekelne mit tartalmaz a thai sampon, ami a növekedést serkenti, mert például a minoxidil tartalmú hajszeszek esetében egyértelmű. Nos mi az a komponens, amitől "odaragadnak" a hajszálak a fejtetőhöz? Az engem egyáltalán nem győz meg, hogy teljesen természetes az alapanyaga, mert ez a hajhullás megszüntetésére nem válasz. Tehát a Te kommentedből semmilyen újdonságot nem tudtam meg arról, hogy miért is válna be a thai-szer. Kíváncsian várom kedves mesterfodrász véleményét! És mellékesen megjegyzem, hogy számomra semmilyen negatív hatással nem volt Nikike írása, mivel ez a fórum pont arra van hivatva, hogy a tapasztalatainkat megosszuk, ami mellesleg Nikike esetében pont azt bizonyítja, hogy optimistán várja a termék hatását.
2009. okt. 6. 15:49

Nekem az a véleményem, hogy lehet, hogy igaza van a thai cucokkal, biztos nagyon hatékonyak és hatásosak. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más válik be, mindenki egy teljes külön álló egész.

Én azt sérelmezem kissé - habár az észrevétel és a "helyreigazítás" nem nekem jött, hogy nem érez empátiát. Pedig ha valaki Te, kedves mesterfodrász tudhatnád igazán, mert ezzel foglalkozol és ezt tanultad és ezt műveled napi szinten "mesterfokon", hogy egy krónikus és megállíthatatlan hajhullás és kopaszodás mit jelent egy nő életében, hétköznapjaiban.

Észrevételeidet megköszönve és reménykedve a mielőbbi hajdúsulásban, várjuk hozzáértő és beleérző tanácsaidat javaslataidat!

2009. okt. 6. 15:36
Húúú lányok Én most teljesen ledöbbentem ettől az erőszakos reklámtól.
2009. okt. 6. 15:32

Kedves Mesterfodrász!

Azt köszönjük,hogy ha segítő szándékkal írsz,de azért senkit sem kell sértegetni azért,ha valamelyik csodaszer nem vállt be Neki és ezt leírja.Mindenkinek más válik be,de ezért felesleges sértegetni itt.

1378. mesterfodrasz (válaszként erre: 1364. - Kerkira)
2009. okt. 6. 15:06

Szia Kerkira,Régóta olvasom a blogot, de még nem szóltam hozzá. Elég sok

üresjáratot látok, és egyhelyben toporgást. Fodrász vagyok, és én mindenkinek

ajánlom a Chuleevandevi hajtonikot, és sampont. Két okból: Mert kivételesen csak

herbária, tehát nincs mellékhatása, és azért, mert csodákat tapasztalok. az új

hajszálak megjelenése terén és hajnövesztés terén. A kezelés alatt chuleevandevi

sampont ajánlok, mert ez a legerősebb természetes anyag, ami odaragasztja a fejhez

a hajszálakat. Ezt persze képletesen írom. Ez 99,8%-ban gyógynővényekből áll, 0,2%

benne a többi tartósítószer. Hogy tudnál ehhez bármit is hasonlítani? Láttál már

más termékben olyan növényt, amely habzik? Mindenben mesterséges anyagok habzanak!

Azok pedig testidegenek, allergiát, vagy bőrirritációt okoznak. Ezek az Ayurvedikus

gyógynövények, ahogy a központból megtudtuk, Ázsiában kultikus erejű gyógynövények

(Ez azt jelenti, hogy szentként tisztelik a növényeket pl.Thaiföldön. Még átlépni

sem szabad a Chuleevandevi fiolákat!)Én elhiszem, hogy több százezer embernek

segített már Thaiföldön, mert nekem is pozitív tapasztalataim vannak. Folyamatosan

használom, és ajánlom a vendégeinknek. Nekem is nőtt tőle a hajam, férfias tipusú

kopaszságom volt. Ezért nagyon szörnyű, hogy azért mert kerkira valakitől hallott

valamit, azt az egész hálón végigkürtöli, és a gyógyulni vágyók kerkira hülyesége

miatt kémiai, minoxidil alapú (amit még mindig a bőrgyógyászok egy része, - is

felelőtlenül terjeszt.Lásd hajdoktor

[link]

szereket próbálnak ki.A gyógyulás után (korpa, sebhorrea, új hajszálak, erős

hajszál) már én is az olcsóbb és bio tanusított biosamponokat ajánlom. A

biosampon.hun láthatsz eleget. Ez nem vékonyítja tovább a hajat, nincs benne semmi

vegyi anyag, és ha már megerősödött a hajad, akkor szinten tartja a chulis termékek

eredményeit. Kerkira, ha csak egy fiolát használtál, az kevés. Garantáltan vissza

fog nőni a hajad! Ha gondolod, megadom a számomat, és eljöhetsz hozzám a

fodrászatomba. Egy gondom van, hogy összevissza írsz mindent, ahogy Nikike is

rávilágított, és ha hair clinik eladó vagy, akkor soha nem fogsz tárgyilagosan

szemlélni tényeket.Azt sem tudod, mit mondtál előzőleg. Én is átnéztem az

írásaidat...

Tisztelettel Mesterfodrász

2009. okt. 6. 07:12

Valakinél olvastam, hogy a sima paraffin? olajat ajánlotta (most nem keresek vissza, hogy ki írta) de arról meg azt hallottam, hogy eltömeszeli a hajhagymákat, úgy azok nem tudnak "lélegezni" s még rosszabbat csinálunk vele, még jobban fog hullani még az a maradék kevés hajunk is.

Hát nem tudom, valóban nem vagyunk egyformák, mindenkinél más válik be.

1376. Kebili (válaszként erre: 1350. - Csipogó)
2009. okt. 5. 22:33

Szia csipogó!

Én is voltam mikrokamerás hajvizsgálaton egy helyi patikában, ingyen. Nekem is olasz szereket, a RougjHair-t ajánlották, amit persze meg is vásároltam (fejbőrtisztító+bedörzsölős ampullák), sokezerért vettem kb. félévi adagot, de SEMMIT nem használt. Persze mindenkinek ezt ajánlotta a hajgyógyász, amit ott a gyógyszertárban meg is vásárolhatsz (üzlet a patikának). Azonban már más olasz szerről is olvastam itt a fórumon, szóval lehet nem erről van szó.

1375. rovely
2009. okt. 5. 19:07
OK, holnap akkor lehet nekiesek...és köszi! Nekem is ott áll az asztalomon, mert biorezonancián anno rám ijesztettek, hogy többet árt, mint használ, de én nem tudok Candidáról, aztán meg lehet előhoz valamit :-) Olvastam Tempest hozzászólását, és nagyon örülök, hogy végre pozitívumot is hallani, én mindenesetre egyelőre nem fogok bele újabb kiadásba...még mindig reménykedem hátha van ok azon felül, hogy örökletes nálam...
2009. okt. 5. 17:05

Ja még csak annyit,hogy Tempest írt néhány pozitív dolgot a másik topikon."A hajhullás"-on.

Majd olvassátok el..

1373. 5e48d37001 (válaszként erre: 1371. - Rovely)
2009. okt. 5. 17:00
Végül is,ha nem volt még soha candidát akkor próbád ki nyugodtan.Nagyon sok B vitamint tsrtalmaz,Én is vettem a rossmannba,de 9 szemet kell 1 nap bevenni belőle és ahogy megvettem még besem vettem 1 darabot, a diane-től előjött a candidám hüvelyfertőzés formájában,és ez az undok gomba élesztőt és cukrot zabál,úgyhogy hiába vettem meg nem használhatom:(
2009. okt. 5. 13:40
Szerintem nyugodtan kipróbálhatod, a bőröd is szép lesz tőle.
1371. rovely
2009. okt. 5. 13:15
A Sörélesztőt szerintetek lehet szedni? Mert itt olvastam, hogy van akinek bevált, de hallottam róla olyat is, hogy a bélflórára káros hatással van. No mert akkor vettem egy adaggal és ott van az asztalomon, s nem tudom használjam-e...
1370. Kebili (válaszként erre: 1366. - 5e48d37001)
2009. okt. 4. 13:32

Szia!

Az Elevitet én is szedtem a terhességem alatt és még pár hónapig, mert sajnos csak kis ideig tudtam szoptatni :-((((( A terhesség alatt nálam annyi változás volt, hogy nem hullott ki annyi hajam, mondhatni csak a természetes mennyiség hullott. Viszont dúsabb, több hajam nem lett. Aztán szülés után pár hónappal megint visszaállt a

szűnni nem akaró nagyfokú hajhullásom.

1369. 319cd6978b (válaszként erre: 1367. - 5e48d37001)
2009. okt. 4. 12:39
Fura hogy ezt írod. Olyan sokan panaszkodnak hogy a terhesség alatt hullik a hajuk utána meg rendbejön. Anyukámnál nem volt semmi viszont mikor megszült akkor elkezdett hullani a haja mint a hó de egy természetgyógyász megkuruzsolta és jó lett.
1368. kerkira (válaszként erre: 1367. - 5e48d37001)
2009. okt. 4. 11:38
:))) én ugyan nem tudok fejen állni, de esküszöm mostantól minden nap 2 percet lógatni fogom a fejem valahogy.
2009. okt. 4. 08:36

A feminán van egy hajgyógyász szakértő,Tőle is lehet tanácsokat kérni.Én például ott olvastam,hogy napi 2 perc fejenállás csodákra képes.Vérbőséget okoz,azt lehet vele elérni mint a hajszeszeléssel,csak nem hullik ki közben a hajunk:D

Hát Én próbálgatom,elég idétlenül megy,de tényleg érzem,hogy jó vérbőséget okoz ott.

Amúgy hangok nálam is vannak:D

Nálam azt diktálják,szüljek sok gyereket sztoptassam őket évekig,mert akkor mindig lesz hajam.Sajnos a terhességnél még jobb hajnövesztőt és dúsítot még nem találtak ki:(((

1366. 5e48d37001 (válaszként erre: 1359. - Kebili)
2009. okt. 4. 08:26

Szia,

Nekem 4 évvel ezelőtt az Elevit megduplázta a hajmennyiségem.Igaz,hogy terhességi vitamin,de sokkal nagyobb mennyiségben tartalmazza a vitaminokat és nyomelemeket mint a Forcapil,biovanne és társaik.Ez volt az első vitamin ami segített,bár nem erre szedtem.Körülbelül fél éves szedés után sikerült teherbeesnem amitől meg 4xdött a hajmennyiségem.Igaz mostanra már visszafejlődött az eredeti állapot.Sajnos.

Nekem a bőrgyógyász mondta szedhetek napi 1 szemet belőle 2 hónapig utána napi fél szem.A Hairclinikkel azért jó párosítás,mert csak B5 vitamin van benne amit nem lehet túladagolni,és Természetes anyagok.Búzacsíra ,aranyköles kivonat,cisztin Metoin.

Sajnos ahogy olvastam valószínű a te hajhullásod ill ritkulásod is hormonális,és igaz erre a vitaminok nem kifejrzetten hatásosak,de mindenféleképpen ajánlott,mert a nem működőképes hajhagymákat és tüszőket a vitaminokkal életben lehet tartani illetve serkenteni a működésre.

1365. Nikike26 (válaszként erre: 1364. - Kerkira)
2009. okt. 3. 23:33

Hát igen ezen a mindennapi hajmosáson én is sokat gondolkozom. Oké most még lehet jó, végül is csak 3szor mostam még hajat de kitudja milyen lesz 1 hónap után. Most egyébként én úgy látom, hogy tényleg ezt már leírtam többször is, hogy jó tőle a hajam pedig se balzsamot se hajhabot nem használtam sőt ma csak úgy hirtelen szárítottam meg és még egyik sampontól sem volt ilyen jó.

Viszont lehet nem fogom majd későbbiekben mindennap megmosni, főleg mikor csak otthon vagyok nem megyek sehova, azért nem lesz piszkos a fejem...majd kitapasztalom. De én úgy akarom hogy ezek hassanak!!!!!! Nem baj most még reménykedem. Aztán írj hogy döntöttél. :D

1364. kerkira (válaszként erre: 1363. - Nikike26)
2009. okt. 3. 21:44

Én 1 olyan kis fiolát használtam el, azt is csak a fejtetőn, főleg ott ahol ritka. Akkor nem vettem hozzá sampont. Kb. 1 hónapig használtam, de csak minden másnap, amikor hajat mostam. Én akkor semmilyen változást nem vettem észre. Persze lehet azért mert nem napi 2x használtam, és nem mostam meg minden nap a hajam.

A másik dolog meg... na jó leírom, de nem akarom kedved szegni, vagy befolyásolni. Van egy ismerősöm (nő) aki használta, és neki olyannyira nem vált be, hogy teljesen tönkrement a haja a sok hajmosástól. Mai napig zsírosodik. Kiszőrösödött a feje, de nem nőtt meg a hajszál, és most szépen potyogtatja el ezeket a kis puha szőrszálakat.

Akiket eddig kérdeztem mind hasonló eredményekről számoltak be :((

1363. Nikike26
2009. okt. 3. 20:57
Szia Kerkira! Olvasgattam a fórumot és az 1044. bejegyzésedben azt írtad h neked nem használt a thai cucc. Most akkor te már használtad őket? mert eddig én azt hittem h nem.
1362. Nikike26 (válaszként erre: 1359. - Kebili)
2009. okt. 3. 20:31

Szia Kebili! Most nem tudom már pontosan te miket használtád eddig ( most nem akarok visszakeresgélni :D) meg miért van a hajhullásod, de ha vitamin hiány miatt van akkor más vitamintól is visszanő, pl forcapil vagy a hairclinic, azt szerintem mindenképp szedjed, vagy én például a dr lenkei gábor vitaminajit szedem, alapcsomagot. Nekem ez sokat segített, megerősítette a hajam és a körmöm ( a körmöm fél centisre is megtudom növeszteni és nem törik le, régebben fél mm-re se nőtt meg és gyenge volt). Sztem a fodrászodnak nincs igaza, mert ha nem is teljesen de valamennyit biztos segít a vitamin, ja de fel is kell szívódnia :D! Szedjed mindenképp!!!!!

Én is hallottam jókat a forever-s cucokkról, unokatestvérem benne is van. De nagyon drága az is. Ki is próbáltam a first sprayt a hajamra, mert állítólag valakinek az is visszanövesztette a haját. Majdnem egy hónapig használtam mire rájöttem hogy sz...rt se ér, sőt annyira kiszárította a hajam meg a fejbőröm. Szóval nekem nem vált be, de attól még másnak beválhat.

És most kezdtem bele a thai kezelésbe, már most nagyon jó a fejemnek, épp most mostam meg a hajam és már évek óta most érzem először hogy hajmosás után nem húzódik a fejbőröm, azaz nem száraz ( de viszont utána meg tök zsír volt ) szóval nagyon jó érzés. De a forever-s termékek belülről biztos h nem ártanak. Csak sztem úgy kell használni mindent amire való, mert ezt a first sprayt nem a hajra találták ki. A gélt ihatod, meg még annyi féle vitamin meg stb van, úgyhogy arra is rá lehet költeni több tízezreket. De ez csak az én véleményem. :D:D További sok sikert neked is!

2009. okt. 3. 20:23
ami igen hatásos, lefekvés előtt, ricinus olajat nagyon alaposan bemasszírozni a fejbőrbe, törölközőbe becsavarni a hajat, majd másnap reggel megmosni... hatásos hajhullás ellen, illetve hajnövesztő is...
1360. csipogó (válaszként erre: 1353. - Berka01)
2009. okt. 3. 19:57

Köszönöm hogy válaszoltál! Igen,mostmár emlékszem erre a névre,kaptam is egy kis tájékoztató prospektust,de miután én is drágának találtam,és nem is hittem hogy segíthet,aztán nem mentem vissza.

Te is használtad? Meddig?Ugyanez a problémád mint nekem?

Állítólag nem kell a teljes csomagot megvenni,lehet apránként is és azt,ami a legfontosabb.

Majd még viszakeresek itt a fórumon is ,ha esett szó róla :*

1359. Kebili (válaszként erre: 1344. - Sárgakörte)
2009. okt. 3. 19:08

Szia sárgakörte!

A Hairclinic-et tervezem kipróbálni, egy 3 hónapos kúrát. Ezt a vitaminpárosításokat mitől tartjátok jónak? Milyen az? Egyik nap az egyikből másik nap a másikból szedsz be?

Egyébként voltam fodrásznál tegnap (kb. félévente keresem fel), aki azt mondta, nem akar elkeseríteni, de vissza már nem fog nőni a hajam, ha már két és fél éve nem találtam hatékony szert a hajhullásomra, akkor ez már így marad :-((((

Ő nem nagyon hisz a vitaminkapszulákban amik visszafordítják a hajhullást, de az egyik kuncsaftjánál ő vette észre a pozitív változást, aki Forever terméket szedett a hajhullására. Erről tud valaki valamit?

1358. Nikike26 (válaszként erre: 1355. - Kerkira)
2009. okt. 3. 18:32

Kerkira! Nem akarlak rábeszélni, de sztem próbáld ki először a thai cuccokat, tényleg tök gyógynövényes az egész és nem rossz hogy mindennap hajat kell mosni vele, a tonikot meg csak pár perc míg benyomkodod reggel és este. Ártani biztos nem fog, aztán ha nem válik be akkor még mindig kipróbálhatod a kerastase-t.

Igen jó lenne hogyha valaki és méghozzá több valaki ( és lány) mondaná hogy kinőtt tőle a haja. Én most nagyon bízom ezekben, de 4-5 hónapnál tovább nem fogom csinálni, mert ha annyi idő alatt sem indul be a hajnövekedés sztem 1 év alatt se, na de ne szaladjuk ennyire előre.

Berka nagyon kíváncsi vagyok rád is, hogy hatnak majd ezek a homeo bogyók.

További jó hétvégét mindenkinek!

2009. okt. 3. 11:39

Lányok még nem voltam a bőrgyógyásznál,majd csak 10. után fogok bejelentkezni,mert akkor kap a férjem fizetést.De akár mit is mond a Diane-re éN abbahagyom,mert elgem van,hogy amióta szedem már 2x kellett vennem canesten combit és állandóan krémmel kell kenegednem magam.4 évvel ezelőtt volt csak problémám ilyen téren.Csináltam egy candida diétát,ami helyreállított.Most meg február óta 2 egy nagyobb fertőzésem és több kissebb.Ez nem egészséges.

Utána nyomoztam,ha hosszabb ideig szedjük akkor az 1 hetwes gyógyszerszünetnél ugye nem ksap a szervezet antiandrogént és bekerül a véráramba.A hajhagymára ez van negatív hatással.3 hétig nincs tesztoszteron 1 hétig meg igen.Teljesen megbolondítja.Csak rövidtávon van értelme.Úgyhogy abbafogom hagyni,bármi is lesz.De nagyon félek:(

1356. 5e48d37001 (válaszként erre: 1354. - Berka01)
2009. okt. 3. 11:31

2éves a kislányod?Az enyém is,nagy kópé.Ma voltunk a piacon kacsát meg pipit,gyöngyöst nézni.Nem akart hazzajönni,levágta magát a földre és úgy fetrenget.Tök ciki elmenni vele bárhová.Ti nem vagytok hisztisek?

Amúgy a lányomnak egy tincs haja annyi mint nekem az egész lófarkam.Mondjuk,mikor pocaklakó volt azért imádkoztam,hogy ne az ÉN hajamat örökölje.De jó,hogy meghallgattak...

1355. kerkira (válaszként erre: 1351. - Berka01)
2009. okt. 3. 11:15

Berka! Olvasom a blogod, és ügyesen csinálod, hogy az okokra akarsz rájönni, mert ez lenne a lényeg. Én egyelőre nem tudom eldönteni, hogy melyiket kezdjem el használni. (kerastase vagy thai chuulev...)

Mágus77! Annyit azért én is hozzátennék a dologhoz - Nikike védelmében - hogy nekem is ugyanezek voltak a tapasztalataim. Nem győztek meg 100 %-osan. De lehet, csak azért mert kezdők az eladók, és nincsennek betanítva a tipikus átverős, rábeszélős marketing dumára.

Nekem változatlanul az a bajom azzal a szerrel, hogy nincsennek tapasztalatok. Eddig akinek használt annak csak úgymond "kiszőrösödött" a feje. Nos ez az én szememben még nem haj.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook