Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
sziasztok, az antalvali pont hu oldalon csomó minden olvasható a vegyi anyagokról, kozmetikumok káros összetevőiről, szoktak javasolni bio cuccokat, összetevőket elemezgetnek. Amúgy egy hálózat tagja de rengeteg infót közreadnak, jórészt önzetlenül. Utána lehet olvasni az SLS-nek (sodium laureth s.) és a többinek. Én úgy emlékszem rákkeltő-gyanúsnak van minősítve, annyira nem súlyos, de lehúzzák ők is, h ne használja senki.
A foszfátmentes mosóporra lehet h áttérek én is, legalább részlegesen (mosószóda, neten 25 kg 5ezer, mi többen veszünk 1-et) és a 2 évesemnek vettem bio cuccokat, tusfürdő stb. Ezek NEM habzanak, mert nincs bennük SLS. tényleg fura hab nélkül :o).
szia, O'rising a neve és olyasmiket írnak róla (én is használtam), hogy jó-jó, de baromi drága és annyit nem segít, mint amennyibe kerül. (Az illata viszont finom :o) )
ha visszaolvasol bennünket, nemrég szóba került itt is.
Sziasztok!
Itt olvasgatom a hajhullással kapcs. eszmecseréket és...hát nekem is ugyanez a problémám.Voltam egy hajklinikán,ahol makro vizsgálattal kimutatta a dokinő,hogy androgén alopéciám van.ezt egy férfi-nemi hormon váltja ki és e végett a faggyúmirigyek túltengésben vannak melyek lassan megölik a hajhagymákat. Elég megrázó élmény volt mindezt egy monitoron végignézni mintegy 300-szoros nagyításban.
Ajánlott valami olasz szereket,melyek álítólag nagyon hatásosak,de mivel még nagyon keveset tudok róla...hát alaposan megfontolom.
Ismeri valaki ezeket a szereket?vagy hallott már róla?
Itt a fórumon valaki csedits néven írt róla még tavaly márciusban,kipróbálta nagyon pozitív eredményekkel! De nem tudom felvenni a kapcsolatot,nem jelentkezik,pedig már privát is üzentem neki.
És muszáj a tusfürdő?Én mondjuk,szappannal fürdök.Meg is néztem a dove szappanomat,de nincs benne ez az anyag.Szerencsére nincs:)Sajnos a tusfürdő használatával felgyorsul a börréteg öregedése,Én ezért tértem át ismét szappanhoz.
Régebben mostam a hajamat háziszappnnal,de hosszú hajúnak nem ajánlom mert nagyon dúrva tapintású tőle a haj,bármennyi balzsamost is kenünk rá ,viszont utána 1 hétig legalább nem zsíros és jól lúgosít.
AMúgy mindent telapakolnak mérgező anyagokkal.Az öblítők idegmérget tartalmaznak,hát ezt 2 éve tudom azóta Én száműztem az öblítőt is.
Az egész hajasfejbőrre ez a 8-9 csepp tényleg fura.Biztos nehéz eloszlatni úgy,hogy mindenhová jusson,az lehetetlen szerintem is.Valószínű az lehet,hogy maga a hatóanyag a véráramba kerülve átterjed ,és nagyobb területen hat.
Köszönöm Anomima hogy egyetértesz velem :D!
Tényleg most már csak az érdekel, hogy hassanak ezek a szerek. Kicsit furi volt úgy hajat mosni, hogy nem habzott, hát mintha nem is mostam volna a hajam, de utána jó volt nagyon pedig még csak egyszer mostam. Ma este folyt köv. Reggel pedig egyébként azt a 9 csepp cuccot nem nagy történet rárakni a fejemre, kicsit benyomkodom aztán kész. Nem lesz nedves a hajad max egy nagyon picit de hamar megszárad, meg az illata is elillan, ami szintén jó, már ha valaki szereti a gyógynövény illatot. Csak például ezt sem tudom, hogy az a 9 csepp anyag elég e, mert azt mondta a csaj, hogy 1 hónapig elég az a 60 ml, na én kiszámoltam, hogy kb 8-9 cseppet kell rakni és úgy lesz elég, meg úgy írták, hogy 2 cm2-re kell 1 csepp, nahát kösz...úgyhogy hát ahol ritkább oda rakok mindenképp ( bár midenhol ritka...) főleg elől meg a fejem tetjére. Majd kitapasztalom, vagy rakok többet, csak nagyon drága.
Sárgakörtének válaszolom még, hogy igen fogom mindennap mosni, bár nekem nem hullik, nem tudom tényleg akinek nagyon hullik az mit csináljom, mert sztem én se merném gyakran mosni ha hullana. De aki csak teheti az próbálja ki sztem, mert végül is ha nem mosod vagy kezeled valamivel akkor még jobban kihullik, szóval egy próbát megér sztem és lehet használni is fog.
És a rising sampont soha többet nem fogom használni mert sodium laureth sulfate van benne, ami elég erős rákkeltő, mérgező anyag ( meg ezen kívül még egy csomó minden), és ez az anyag egyébként kb minden samponban tusfürdőben benne van, úgyhogy most valami más tusfürdő után is kutatok. Sztem ezt a thai sampont mindenféle képpen fogom használni a későbbiek folyamán is.
Néha már elkezdem nézegetni a neten a parókákat, de egyáltalán nem láttam még élethű darabot egyet sem. És maga a tény, hogy valaha parókát tegyek a fejemre...kiráz a hideg. Pedig ha nem sikerül megállítani és így hullik tovább a hajam akkor egyszer elfogy és pár év múlva tutira kellni fog.
Tegnap láttam egy középkorú hölgyet az egyik hipermarketben, tök kopasz volt, csak pár szál haja meredt az ég felé. Az emberek pedig megbámulták. Őt látszólag ez nem érdekelte v.pedig már hozzászokott ehhez. Ő felvállalta magát így, én biztos nem lennék képes erre.
Hormonokat nekem is néztek egy ciklus alatt kétszer is és rendben van minden. Éppen ezért fogalmam sincs, hogy miért hullik.
Valóban létezik tesztoszteron érzékenység?
3 hónap múlva én is befejezem a Cypromixet, ha használ, ha nem.
Kíváncsi vagyok Anonimára mit mond neki a doki. Valszeg elkezdem szedni az elevitet is.
Kebili, nem próbálod ki Te is az Elevit és Hair Clinic párosítást?
Igen, nekem is mindenhol ritkul és véknyul. Csak a fejtetőn látszik meg először, hisz a többi helyen még takar a haj. Én is Diane35-t szedtem 4 évig és az abbahagyása után kezdődött a hajhullás.
Voltam nődokinál 1x hormonokat nézetni, amire azt mondta rendben van. (Bár én úgy olvastam ezt több alkalommal kell megnézni a cikluson belül, hogy reális eredmény szülessen). Még olyan tünetet tapasztaltam, hogy fogytam kb. 5 kilót és azóta sem tudom visszaszedni, pedig nem figyelek oda arra mit eszem (tudom ez gáz), de várom, mitől indulna be a hízás. Előtte egy ilyen evészet mellett feljöttek e kilók. Ja, és én is szedtem Belarát 3 hónapig, hittem benne, mint a Messiásban, de semmi változás nem történt. Aztán keserűségemben Diane35-höz tértem vissza 3 hónapig, de szintén semmi...
Fogalmam sincs és ahány orvos annyifélét mond a hajhagymákról. Neked vékonyodnak a hajszálaid? Nekem igen és szerintem részben ezért is látszik kevesebbnek a hajtömegem. Én azért is kezdtem el szedni a Cypromixet, hogy időtnyerjek.
Úgy képzelem el, hogy elkezdek egy méregtelenítő kúrát + nagydózisú vitamin és probiotikum. Majd ha ennek vége akkor átváltok egy alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlóra.
Köszi Berka a tájékoztatást!
Asszem nem veszem igénybe ezt az Amhair stúdiót. Se pénzem, sem időm.
Neocapil-ról: Próbáltam már, de nem jött be. Rettenetesen kiszárította a fejemet és még jobban hullott a hajam.
Mellékhatása lehet az erős hajhullás és kopaszodás.
Berka köszi, megfogom nézni. Most vettem revalid sampont is, felváltva fogom használom a bánfival, hátha használ valamelyik, ezt a lusht eltolom, most a legfontosabb, hogy ne hulljon a hajam. Bár ha valami használna, akkor nem bizti, hogy átmernék váltani másikra, nehogy újra elkezdjen hullni.
Ezt a női vonalt mondtam anyunak is, de közösen unokatesómmal leteremtettek, hogy hülye vagyok és arra jutottak, hogy kezdjek el enni, mert az a bajom, hogy nem eszek. Nah ezt utálom, mikor nem tudják mennyit eszek, csak annyit látnak, hogy lefogytam és ezzel tönkreteszem magam szerintük.. Mikor 85 kiló voltam, az volt a baj, most meg az hogy lefogytam, pedig direkt nem kezdtem bele drasztikus fogyókúrába, csak ahogy a diatetikusok ajánlják, hogy egyél napi 1200 kcal-t és az édességeket hagyd el.. ha kihullok a hajam, akkor majd megkapom, hogy én voltam a hibás, pedig én direkt betartottam minden előírást, szerintem havonta 2-3 kg fogyás nem olyan drasztikus.
Szia,
Elolvastam a hozzászólását mégegyszer,és egyáltalán nem húzza le benne ezeket a cuccokat.Elment a vizsgálatra,amin nem kapott 100%-os tájékoztatást a súlyos 10ezrekért amit otthagyott ezkért a készítményekért.És ezt segítő szándékkal leírta.
Nem akartam lehúzni a thai cuccokat, csak kicsit fura volt, hogy nem úgy foglalkoztak velem ahogy képzeltem, de persze nem biztos hogy kell mert úgyis te tudod hogy mi történik veled, mármint belülről értem. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de nekem nem a szerekkel volt bajom hanem a lánnyal aki megvizsgált. Kicsit úgy éreztem, hogy alig akart a szerekről beszélni, hogy hat hogy kell használni stb, úgy kellett belőle kihúzni. De végül is ez nem kérdekel, csak használjon. Sőt én írtam hogy nagyon bízom ezekben a szerekben, mert eddig tényleg semmi nem hatott igazán akárhogy bántak velem, végül is a szer a lényeg nem amit mondanak. Sajnálom, hogy neked volt atkád, remélem már nincsenek, és a fodrásszal kapcsolatban is igazad van, nem tudom milyen gyakran tisztítják pl a fésűt, de nem túl gyakran.
Szóval ma megtörtént az első kezelés, kicsit fura volt hogy egyáltalán nem habzott a sampon de tényleg nem az a lényeg, mert így is tiszta lesz, de ezt te is tudod. Bár ha rövid az ember haja akkor azért úgy könnyebb kezelni.De nagyon jó lett tőle a hajam, mikor elkeztem szárítani, mondom ezt nem hiszem el!!!!Olyan puha, jobb tartású, pedig nem is tettem rá hajhabot. Szóval nagyon jóóóó! Tényleg egyébként lehet ilyeneket használni? Én úgy gondoltam hogy inkább kihagyom, az is tele van biztos mindenféle káros anyaggal. És az tetszik a legjobban, hogy gyógynövényes és nincs benne káros anyag, bár van benne methyl paraben, de gondolom ennyi nem árt, meg olyan úgy sincs hogy semmi ilyesmi nincs benne. De már lehet kezdek túlzásba esni mert mostanában egyfolytában az összetevőket olvasgatom a samponon, tusfürdőn. Na mindegy az a lényeg hogy remélem ez használni fog. Örülök, hogy neked használt, tehát van remény.
További sok sikert!
érdekes a családotokban ez a női vonal. ha segített volna rajtam a családállítás (hellinger intézet), most mondanám, h mindenképpen menj el. Az elmélet szerint (helliger egy pszichológus) van egy generációról generációra öröklődő erőtér, pszichodinamikai mező, aminek az a lényege, h az utódok megöröklik és hordozzák felmenőik meg nem oldott problémáit, ami olyan problémákat okoz az utód jelenlegi életében, melyekre látszólag nincs magyarázat.
én csak 1x voltam, de nem éreztem átütő változást. élmények viszont egyedi. és szuper.
és még arra emlékszem (Amhair), hogy egyszer csak felállt a karosszékéből (úúú egy ÓRIÁSI írósztal mögött ült a pacák, ami baromi nyomasztó volt, és a falon oklevelek lógtak, sok, nem magyar felirattal) szóval felállt, odajött hozzám és elkezdte mozgatni a fejbőrömet a kezével. Közölte, hogy "Magának kötött a fejbőre".
Azóta ha eszembe jut, próbálom mozgatni én is rokonaim és ismerőseim fejbőrét, hátha érzek különbséget :PPPP
:o)))) az én szomszédomat tényleg Juci néninek hívják! :o))) (majdnem ledőltem a székről) Át is megyek hozzá, hátha tud mondani valamit :PPPPPPPPPPP
Na, az Amhair az az American Hair Studio, én jártam náluk kb 6 éve, de nem kezelésre. A nyugati mellett vannak vhol. Nekem az volt a bajom, hogy nem bíztam a pasasban. Pénzlevevős helynek tűnt. Titokzatoskodott a szerekkel kapcs.ban. Ettől még persze használhat. Tképpen a mai napig nem tudom mit csinálnak és mit használnak. De drága volt, asszem 100 rugó (vagy tévedek????) és hetente 2-3x kellett volna menni és tuti eredményt ígért. Sajna többre nem emlékszem.
Nisim-et nem ismerem. Neocapil-ról hallottam, de asszem az is olyan, h addig használ, amíg szeded. nem szabad abbahagyni.
A hajhullás tünet. Az okokat volna jó kideríteni, és megszüntetni mert akkor megszűnne a hajhullás is. Ha van más tünetetek, próbáljatok abból kiindulni, hátha az nyomra vezet.
Sziasztok,
Ninikének szeretnék üzenni, hogy nem tetszik, ahogy a thai cuccokat lehúzza. Én pécsi vagyok, és itt rengeteg embernek segített már a Chuleevandevi szer. - Mostmár nemcsak az egész családom hanem a haverok is használják. Egymás után kezdett el nőni a hajuk, és ez nem semmi volt! Van akinek 1 hónap elég volt, nekem 3 hónap után látszott először. A korpa 6 haveromnál eltűnt, egy még szenved vele, de van javulás. Nem azért nincs az a szokványos hajvizsgálás, mert nem tudják megcsinálni, hanem azért, mert a tonik sejtosztódást hoz létre, és nincs szükség semmi vajákosságra, meg hókusz-pókuszra. Ha belső okok miatt van a hajhullás, nem a fejedet kell vizsgálni, hanem a szervezetedet! Máshol megvizsgálták a hajadat és mit értél el vele? Adtak rá szert? Ha nem, akkor miért akarsz még egy szakértőt, aki mindenféle méréseket végez, de semmi eredménye nincs.
Az atka viszont gáz, mert nekem volt, és ezt egyik bőrgyógyász sem nézte meg semmivel sem. Lehet, hogy neked nem volt, de képzeld el azt, akinek találnak a fején, milyen érzés az. Ráadásul bárki elkaphatja a fodrásznál is könnyedén (közös fésű, kefe, olló stb), úgyhogy az sem igaz, hogy az igényteleneknek van csak! Neked inkább az számít, hogy ki milyen erőszakosan akar eladni valamit?! Én már egy vagyont ráköltöttem mindenféle szerre, semmi sem segített. Ennek a thai gyógynövénynek baromira jó a hatása. Egyébként k...a nem érdekel, hogy ki gyógyít meg, felőlem lehet a Juci néni is a szomszédból, csak adjon valamilyen főzetet, amitől újra egészséges leszek. Sok sikert neked!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!