Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1474. babesz81 (válaszként erre: 1465. - 31bc25d879)
2009. okt. 15. 22:50

Nem tudom ez mi, de már a neve is nagyon rosszul hangzik, szóval remélem nincs ilyenem :)

Egyébként sose voltam egy fejviszketős típus, de mostanában rendesen kapargatom és most olyan kiütésszerű valamiket is érzékeltem a fejbőrömön. Most gyorsan végigtapogattam az egész fejem, sokat nem találtam, olyan 2-3 apró kis hólyagszerűség. Fogalmam nincs mi ez, de már nagyon kiváncsi vagyok mit fognak mondani :) Na jó, befejeztem, alig várom, hogy megvizsgálják a fejem, de az tuti, hogy minden hülyeségem rázúdítom majd :)

1473. babesz81 (válaszként erre: 1462. - 31bc25d879)
2009. okt. 15. 22:31
Sokat, 20 kilót, de egy év alatt, és azért mert fogyókúráztam. Olyan havi 2 kiló fogyásaim voltak. Nem vontam meg magamtól semmit, csak kevesebbet ettem, mint előtte, és lemondtam az édességről. Jövőhéten megyek a dokikhoz, remélhetőleg kiderül mi a baj. Vagy nem.
1472. babesz81 (válaszként erre: 1461. - Kerkira)
2009. okt. 15. 22:28

Hullik mindenhonnan, szerintem, de aztán ki tudja, már nem tudok én semmit se :)

Nem hiszem, hogy tápanyaghiányom van, de majd kiderül, még nem voltam vérvizsgálaton, de menni akarok jövőhéten oda is.

1471. berka01 (válaszként erre: 1452. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 15. 22:13
kedves corivica, az o'rising nem rossz. De ... nem elég hatásos. Nekem ez a tapasztalatom. persze nem akarlak elkeseríteni, mert lehet hogy veled csodákat tesz! attól is függ, kinek mennyire súlyos a helyzete. Én 1-1,5 évig használtam és jobb lett ugyan a helyzet, visszahozott valamennyi hajat, de többet vártam...(főleg amennyibe kerül!) Általában is jókat olvasok róla, másoktól, de ők is azt írják, nem tesz túl nagy csodákat. mindenesetre ne add fel! azért mindenkinek segített valamennyit. Írd majd meg, hogy haladsz vele, jó?
1470. berka01
2009. okt. 15. 21:58
a min 3 liter folyadékot kihagytam. A lúgosítás vagy citrommal, vagy lúgos vízzel megy
1469. berka01 (válaszként erre: 1441. - Kebili)
2009. okt. 15. 21:55

szia kebili, kezelés hetente 1x 4 héten át, utána havonta 1x.

Mellette homeo bogyók vannak, mindenféle (közben mindig ellenőrzi az állapotot, nézi azt is, van-e vírus, stb úgyhogy pl oscillococcinum, meg engystol, meg ilyesmik is voltak 1-1 hétig. Ezek is homeop. szerek)

Candida-diéta (semmi édes: sem méz, sem édesítő, sem gyümölcsök (csak zöldalma + grapefruit), semmi fehérlisztes + élesztős + ecetes, kezdetben semmi tejtermék. Csak zöldség, meg hús, meg teljes kiőrlésű cuccok, meg rizstej. Most már mehet a natúr joghurt, sovány sajt)

Ezüstkolloid a tisztítás alapja, ez a belekre (megenni), légutakra (orrba pumpa+szájba) és irrigálni hüvelybe (gomba ellen)

Az a legviccesebb az egészben, hogy a diéta része megy a legkönnyebben, mert az irrigálás és a pumpálás macerásabb...

Nem tudom hatásos lesz-e a hajnövekedésre, de megírom :o)

1468. berka01 (válaszként erre: 1443. - Nikike26)
2009. okt. 15. 21:45

szia nikike, de, írtam is, hogy én 8 rugóért láttam csak voll mérést. Meg ezen kívül más módszerek is vannak állapotfelmérésre, pl VEGA teszt, NELSON, meg hasonlók. Pl SCIO. Asszem mindegyik biorezonanciás alapelven működik.

A különbséget nem tudom, én félig-meddig tévedésből mentem Voll-ra (azt hittem allergiavizsg.t is tartalmaz), és az eredmény sem volt túl nagy szám, mert csak csillagocskákat látsz majd a papíron a szervek (máj, tüdő, gypmpr...) mellett. ahol 3 db kereszt ill csillagocska van, ott súlyosabb az energiablokk. De az nem derül ki, miért, mi az oka.

1467. kerkira (válaszként erre: 1464. - Nikike26)
2009. okt. 15. 21:41

Ebben a hónapban már semmit nem tudok megvenni :( teljesen üres a pénztárcám...:))

A Hair Clinic helyett, egy új kapszulát próbálok ki, de még nem akarok nevet írni, mert majd lehurrognak megint, hogy biztos hasznom van abból, hogy itt reklámozom. Ennek is kell legalább 4 hónap, hogy látványos legyen.

Vettem egy alpecin sampont, és volt még itthon egy üveg bontatlan varga cseppem, most külsőleg ezeket használom. Habár én a vargának már többször nekifutottam, de nálam semmi eredménye nem volt. De gondolom ártani nem ártok vele. Ugyhogy kenem. :)))) ha másra nem jó, legalább arra, hogy megnyugtatom a lelkiismeretem, hogy teszek valamit a hajamért. :))) tiszta lökött vagyok már én is.

Közben meg kíváncsian várom, hogy nálad milyen hatása lesz a thai hajszesznek

1466. csipogó
2009. okt. 15. 21:39

Húúú lányok mi volt itt a délután? :D

Nem győzöm kapkodni a fejem,hoy kivel mi történt.

Oszt szépen összejöttünk na! :))

Korivica te milyen vizsgálatokon voltál?

Ha már hajgyógyászatról beszélünk,nekem is az O'rising termék a legszimpatikusabb.Itt a fórumon jópáran kipróbálták,volt akinek bejött és akinek nem

A másik fórumon is van akinek pozitív a tapasztalata:

[link]

a 614-es hozzászólás.

Érdemes visszakeresgélned,itt a portálon 2 fórum is van ami ezzel foglalkozik.

Igaz beletelik majd egy kis idődbe.

Szerintem az elmondásod alapján hasonló a problémánk.

Androgén alopécia? Ha kaptál egy kis füzetet abba is benne van.

2009. okt. 15. 20:32

Igen, én csavarom... ha nem csavarnám szőrnyen néznék ki:-) Tudom, hogy e helyzetben nem használ lehet, hogy kicsit szüneltetnem kéne...

Egyébként azért írtam Babesznak a TSH-t mert a fogyás és a hajhullás vezető tünete a hyperthyreozisnak, és lehet, hogy egy vérvételből meg tudják állapítani, hogy mi baja. Csak egy ötlet volt...nem kötelező.

1464. Nikike26
2009. okt. 15. 20:25
Szia Kerkira! Döntöttél már hogy mit fogsz használni? És egyébként jelenleg szedsz valamit vagy kened valamivel?
1463. Nikike26
2009. okt. 15. 20:23

Sziasztok!

Én is azt tudom neked javasolni Babesz, hogy irány az orvos, vérvétel stb!!!! :D:D

Meg azért a hajgyógyászhoz is menj el mindenképp!

Mágus-nak üzenem, hogy köszönöm a biztatást! Használom a szereket rendesen, csak legyen hatása is!

Demediná te csavarod a hajad??? Nem akarlak lebeszélni róla de sztem az nem tesz túl jót neki, te nem így látod? Mondjuk lehet úgy dúsabbnak tűnik...nem tudom de azért fontold meg a dolgot :D:D!

2009. okt. 15. 18:48

Babesz te sokat fogytál???

Nincs neked pajzsmirigy túlműködésed??? Na irány a házi orvos, egy TSH-t csináltass!

1461. kerkira (válaszként erre: 1459. - Babesz81)
2009. okt. 15. 18:46

Jaj nagyon sajnálom Babesz! Az jutott eszembe ahogy olvastam a hozzászólásod, hogy nekem akkor volt ilyen mértékű a hajhullásom (azaz nem szálanként, hanem szinte tincsenként hullott) mikor vashiányom volt.

Neked egyenletesen hullik, vagy főleg a fejtetőn?

Te vagy, ugye, aki sokat fogytál? Vérvételen voltál már?

Nem tudom, hogy állsz még anyagilag, :) de esetleg vegyél egy humet-r-t kb. 5000 ezer Ft, és szedd be dupla adagban, így 2 hét alatt el fog fogyni. Mellé napi 3 szem folsavat. Nekem ezt egy bőrgyógyász javasolta, és a vashiány teljesen megszűnt. Csak sajnos a vasnak is kell 6 hét mire beépül.

1460. 31bc25d879 (válaszként erre: 1459. - Babesz81)
2009. okt. 15. 18:44

:-))) na ezen jót röhögtem:-)))

dettó ugyanez...adddig tépkedem amíg legalább 3-4 száll nem marad a kezemben..naugyehogyugye....hátmondomééén, hogy hullik:-)

Ez nálunk már pszichés tényezővé vált sajna és már én sem hiszem el, hogy nem hullik ki napi 150 csak 50-70.

De a viccet félretéve nekem éjszakai is hullott és csak lesöpörtem a párnámról és a lepedőről és 3-4 nap múlva megrettenve tapasztaltam, hogy az ágyam fejvégénél a parkettán egy szemétlapátnyi mennyiség jött össze.

1459. babesz81 (válaszként erre: 1458. - 31bc25d879)
2009. okt. 15. 18:37

Én is tépkedem :) Sőőőt, ha nem jön ki semmi, akkor addig húzom végig rajta a kezem, amíg meg nem látok egyet a kezemben, csak hogy bebizonyítsam, hogy naugye hullik...

Szerintem én annyira rákattantam arra, hogy hullik a hajam, hogy idegileg kicsináltam magam és most potyog folyamatosan, akár mosott a hajam, akár zsíros, ennek mindegy. Most próbálok lenyugodni, kivizsgáltatni magam, és aztán meglátom hogyan tovább. A furi, hogy egyedül éjjel nem hullik a hajam, a párnámon jó ha 1 szál szokott lenni reggelente, szerintem azért mert olyankor alszom és nem tudom magam idegesíteni.

1458. 31bc25d879 (válaszként erre: 1457. - Babesz81)
2009. okt. 15. 18:27
Dehogy csoda a kiakadás.... itt mindenki kibillent a lelkiegyensúlyából...persze, jóhogy...nők vagyunk. Nekem is két hónap alatt ment el a hajam egyharmada. Én július közepén figyeltem fel rá. Nekem is a hajmosás napja illetve az utáni a kritikus. De hát ennél ritkábban, hogy heti 2 x nem tudok hajatmosni. Nekem vizesen látszik ki... Sőt!!!- én már pszichésen tépkedem is, hogy lássam, hogy hullik-e. Szőrnyű!!
1457. babesz81 (válaszként erre: 1455. - 31bc25d879)
2009. okt. 15. 18:22

Szia!

Azt jelenti, hogy fésülködéskor kihullik olyan 100 szál hajam, és utána mindig átfésülöm a hajam a kezemmel és valamelyik nap is ott maradt egy tincs a kezemben. Szétszedtem a tincset és 10 szálból állt. De hajmosás utáni napon a fésülködést követően 7-8 minimum marad a kezemben. Csoda hogy kivagyok akadva?

Az a furi, hogy mikor augusztusban nyaralni voltunk, még semmi bajom nem volt, végignéztem a képeket és olyan dúsnak tűnik a hajam. Most meg ha zsíros a hajam, akkor bizony már itt-ott kilátszik a fejbőröm. Nem tudom mi történt velem ebben a 2 hónapban, de teljesen kivagyok lelkileg. Most abbahagyom a szedését, elmegyek a hajdokihoz, meg kivizsgálásokra, aztán meglátom mi lesz.

1456. 31bc25d879 (válaszként erre: 1452. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 15. 18:22

Corvica, itt mindannyian ezzel a problémával küzdünk...vannak könnyebb, reménytelibb és vannak nagyon szar időszakaink.

Nekem tegnap hajmosás és csavarás után kb. 150 szál jött ki, de ilyenkor mindig sok esik ki. És mind ez 8 féle kegyszer után/mellett. Hát nem tudom... Az általad említett termékeket nem ismerem.

Neked is és minannyiunknak kívánok sok-sok türelmet és kitartást.

1455. 31bc25d879 (válaszként erre: 1453. - Babesz81)
2009. okt. 15. 18:16

Szia babesz!

Hát most elkeserítettél. Én is azt szedem.... de a 4 hét az semmi, 3 hónapot ír minden ilyen kapszula. Mijazhogy tízszeresével hullik?? Nekem is volt, hogy napi 150 szál kihullott és már sírógörcsöt kaptam. És pont ma néztem vissza egy kirándulásról készült fotókat, amik véletlenül oldalról és fentről fényképeztek....hát valami egetrengető felfedezés volt. Ilyen beállításból még nem láttam a fejem... Nekem is csak hullott és hulott és potyogott, minden az én hajammal volt tele. Éreztem ahogy ráeseik a vállamra a hátamra a karomra. A sarok, a kő, a parketta tele volt a hajammal...

És most akkor mit fogsz szedni?? Vagy mit csinálsz?? Szerintem nincs mie várni!!! Valamit kezdj el szedni.

Kitartás és fel a fejjel!

1454. babesz81 (válaszként erre: 1452. - 2a446eeaf0)
2009. okt. 15. 18:11

Szia!

Nem tudom, hogy fog-e használni, de próbálkozni érdemes, mert lehet, hogy pont ez fog segíteni Neked. Szerintem ne add fel, bár én a vizsgálaton megkérdeztem volna, hogy ez teljesen rendbe teszi-e a fejem és kinő-e újra a hajam. Igaz hazudhatnak is, de a remény nagyon sokat jelent. Én nem használtam még ezt a terméket, de úgy emlékszem, írta valaki, hogy hatásos. Kitartás és remélem rendbe jön a hajad.

1453. babesz81
2009. okt. 15. 16:23
Ma úgy döntöttem, hogy abbahagyom a hair clinicet. Tudom, hogy még csak 4 hete szedem és hogy szinte mindenkinek segített, de nincs már kedvem kísérletezgetni vele. Nem az a gond, hogy nem használt, hanem hogy, amikor elkezdtem, max. 4 szálassával hullott a hajam, most viszont 10-essével. Mikor elkezdtem szedni akkor még nem volt kritikus a hajhullásom, most viszont csak hullik és hullik, szerintem egy nap kijön minimum 300. Ilyet azelőtt sose tapasztaltam. Lehet nem az ő hibája, mert ez amúgy is előjött volna, de inkább nem kockáztatok.
2009. okt. 15. 16:21
Sziasztok.én 30 éves vagyok és a hajam már vagy 8 éve hullik,a fejtetőmön már alig van valami.Voltam mindenféle vizsgálaton,de semmit nem találtak.A héten voltam hajgyökér vizsgálaton és megállapították,hogy ramaty állapotba van a fejbőröm meg a hajhagymáim.0rising termékeit ajánlották(sampon,fejbőrtisztító stb)itthoni kúrát választottam(így olcsóbb)sajna nem állunk túl jól anyagilag.Egyébként 6 ezer volna egy kezelés és 6-12 alkalom.Szerintetek még helyre jöhet a hajam?Orising termékek használnak vajon.?Legszívesebben feladnám már a próbálkozásokat mert nem hiszem,hogy javulni fog a helyzet ennyi év után. SEGÍTSÉG..Köszike
2009. okt. 15. 10:53

Jaaj Lányok!

Nagyon drukkolok magunknak. Mondjuk nekem meg van az ok és kezelik is csak hát idő míg rendbe jövök és bármikor kiújulhat. Az, hogy ha megáll a hajhullásunk - és nem nől vissza vagy nem olyan tempóban és nem mind,- már az is marha nagy előny és jó érzés.

Mindenkinek fel a fejjel!

2009. okt. 15. 09:44
Hú de szarul írtam meg:D
2009. okt. 15. 09:42

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a vigasztaló szavakat:)Nagyon jól esett és már nem annyiraborús a hangulatom.:-)

Olvasom amit csipogó írt.Egyetértek egy-egy gyukkadás iszonyú pusztításokat végezet.Én is ismerek egy lányt,20éves korában kilátszott a fejbőre,megállapították,hogy gyulladás,most 32 éves és hanincs is sok haja,de nem látszik a fejbőre.

Én is voltam fogdokinál,de nekem nincs lyukas fogam,fogtömésem minimális fogkövem volt amit le is szedett,ezért egy picit gyuladásban volt az ínyem,mint utólag megtudtam,de ez nem okozhat nagymértékű gyulladást.

De jó hír amit írtál,érdemes csináltatni egy rögent annak akik nem olyan szerencsések és vannak fogproblémáik.

1448. rovely
2009. okt. 15. 08:37
:-) jobb, ha az embernél találnak valamit, akkor legalább elindulhat egy úton és nem próbálkozik össze-vissza, majd mesélj hátha mond Neked valami biztatót a doktornő! Bízom benne...
1447. csipogó (válaszként erre: 1446. - Rovely)
2009. okt. 15. 08:11

Hű ez gyors volt!

Úgy látom te már többet tudsz erről.Sok újat nem írhatok. :)

Már félek,hogy nekem is találnak hasonló problémát,nem is beszélve,hogy mindezek mibe kerülnek.Igen sajnos nem mindenkinek oldódik meg olyan hamar.

1446. rovely (válaszként erre: 1445. - Csipogó)
2009. okt. 15. 08:01

Szia Csipogó!

Ó hát olyan jó lenne, ha tényleg ez lenne a baj nálam...ráadásul a szakrendelésen a nő mikor nézte a felvételeket azt mondta, hogy lehet élni gócos foggal, és nem is biztos h ettől hullik a hajam...én nem hagytam annyiban és elmentem egy magánhoz és ott kiderült benne maradt egy tű darab a fogamban és nem zár jól a gyökértömés...erre megműtöttek, sokba került...aztán biztonság kedvéért elmentem egy harmadikhoz ahol megnézték a röntgenem és azt mondta jól tettem h megműtettem, de van még egy fog ami góc gyanús...na kész mondom. Tehát nem vagyok biztos benne, hogy ez nálam az ok, mert már a gyökérkezelés előtt is hullott. Este nézegettem egy évvel ezelőtti képeket és megdöbbentő a mostani változás...és a legrosszabb a találgatás. Viszont nagyon örülök a biztatásodnak és mindenképp csináltatni kell minden évben panoráma röntgent ha hullik a haj! Ja és a Kútvölgyi Kórházat én is kedvelem, biztos a bőrgyógy is jó!

1445. csipogó
2009. okt. 15. 07:26

Kedves Rovely!

Van egy jó hírem számodra! És azt hiszem mindannyiunk számára.Én legalább is itt fogom kezdeni,csak egy kicsit össze kell szedjem magam.

Tegnapelőtt összefutottam valakivel a fodrászatban és rám kérdezett mikor meglátta milyen kevés a hajam,hogy jártam-e már valamerre,tudom-e miért húlik -

Szó szót követett és elmesélte pár évvel ezelőtt 21 évesen kezdett nagyon hullni a haja.

Már mindent kipróbált míg végül elment egy bőrgyógyászhoz a Kútvölgyi kórházban és a doktornő megállapította,hogy 60 %hajhullás van a fejtetőn vagyis több mint fele elhullott. Elküldte minden fajta vizsgálatra és a panoráma röndgennél megállapították hogy az egyik gyökér kezelt szemfoga fölött egy nagyobbacska ciszta van.A lány elmondása szerint sosem volt semmi gondja azzal a fogával.Minden esetre megműtötték és utána kezdett javulni a helyzete.

Nem hittem el,olyan dús haja van!Rá is kérdeztem hogy ez mind saját? :)

Azt mondta azt bánja,nem csinált képet az akkori állapotáról.

És ezt ott a fodrászcsajok is mind alátámasztották.

Ami a bőrgyógyásznő mondott,az hogy minden hajhullásnak elsősorban belső problémái vannak. Először azokat kell helyrehozni,azért küldte annyi fele.Utána jöhetnek a vitaminok,"hajnövesztők"!

Tudom hogy már mindannyian végigjártatok különböző vizsgálatokat,de engem most ez nagyon meggyőzött.És azt hiszem mielőbb el fogok ide jutni.

Hát mégis csak van remény !

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook