Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

1594. 5e48d37001 (válaszként erre: 1591. - Kebili)
2009. nov. 2. 19:24

Szia Kebili!

A munkatársnőm velünk egyidős 31 éves.Mikor megismertem 25 éves volt és hosszabb haja volt olyan áll alá ért,de akkor is kilátszódott a fejbőre szegénynek.Utána levágatta egészen rövidre,nagyon kár volt.Próbálkozott Ő szegény azzal,hogy befestette szőkére,hátha nem látszik annyira,hogy nincs haja.Sajnos nem is nő neki tehát nem tudja már fésülni úgy,hogy takarjon.De soha nem kérdeztük mitől miért,Ő nem beszélt róla mi meg nem firtattuk.

1593. Kebili
2009. nov. 2. 18:30
Berka! mizújs veled? Már rég olvastalak! És a beígért képekre is kíváncsi lennék, persze csak ha te is úgy gondolod ;-))))
1592. Kebili (válaszként erre: 1591. - Kebili)
2009. nov. 2. 18:27
bocs, tükörbe nézni
1591. Kebili (válaszként erre: 1583. - 5e48d37001)
2009. nov. 2. 18:27

Anonima! Az a munkatársad milyen idős? Feltételezem, hogy idősebb korosztály lehet. Én is attól tartok nagyon, hogy ilyen helyzetbe kerülök, muszáj leszek akkor parókát viselni, mert

azt nem tudnám elviselni, hogy a kopaszodó fejem bámulják, meg egyáltalán magam elfogadni. Már így is elég szar ükörbe nézni.

1590. Kebili (válaszként erre: 1584. - Jéghegy)
2009. nov. 2. 18:24

Szia Jéghegy!

Úgy látom egyidősek vagyunk. Érdekelne hogy állsz ezzel a problémával, mióta hullik és szerinted mitől?

1589. rovely
2009. nov. 2. 18:01
Lányok volt közületek valaki Prof.dr. Balázs Csaba endokrinológusnál? És ha igen, akkor mi volt a tapasztalata? Elolvastam a válaszait, és elég informatívnak tűnt, hátha valakinek bevált a Nála hallottak.
1588. 5e48d37001 (válaszként erre: 1587. - 31bc25d879)
2009. nov. 2. 17:53

Igen Az én fodrászom is mondta,hogy három havonta 1 centi,be is tartom és soha nincs eltörve a vége.

Tavasszal voltam akkor vágattam le a hajam dupla formára,ami a mi hajunkra lett kitalálva konkrétan a férfias tipusú hajhullássra,nagyon sok híresség hordja ezt a frizurát,azok akiknek szar hajuk van.Pl Paris Hilton is.

A lényege ,hogy lépcsőzetesre van vágva ha elölről néznek akkor félhosszú ha hátulról akkor hosszú.

Utána már csak annyi a dolgom,hogy háromhavonta elmenjek hozzá és vágjon belőle 1 centit.

Így a rövidebbek is hamarabb összeérnek a hosszabb szálakkal.

2009. nov. 2. 17:46

Vercsi, teljesen igazad van, nem szabad feladni! Csak volt olyan, hogy úgy kiborultam, hogy a sírástól, zokogástól nem tudtam beszélni, pont telefonált az anyukám és úgy megijedt, hogy hanyathomlok, mindent eldobva a kezéből jött, hogy megvigasztaljon és megnézze, hogy mi van velem:-)

Jéghegy miért vágattad le a hajad? Nem sajnáltad?

Anonima, szerintem is könnyebben lehet álcázni hosszú hajjal a "kopaszságunkat". Nekem is mondták, hogy vágassam le. Amíg nem muszáj én sem vágatom le. A fodrászom szerint nem is kell, elég 1,5-2 cm, az is könnyíti a súlyát.

1586. rovely
2009. nov. 2. 17:26
Jaa hajvágatás, lányok jövőhét kedden 10-én ajánlatos hajat vágatni a Holdnaptár szerint :-)
1585. rovely (válaszként erre: 1578. - 5faebefd67)
2009. nov. 2. 17:26
Ó, értem és köszönöm, hogy elmagyaráztad. Én most megyek endokrinológushoz 20-án és remélem a pcos-t is kivizsgáljuk. A nőgyógyász nekem is csináltatott egy labort, de nekem a menstruáció előtt pár nappal...ezek alapján minden rendben volt, azt mondta van peteérésem. Aztán megjegyezte, hogy az ultrahang alapján pcos gyanus a petefészkem, de ennek ellenére van peteérésem. Ha mégis újra felmerül nálam a pcos gyanú, akkor kikérdeznélek arról, hogy mit szedsz rá,mert ha jól értettem te vitaminokkal nem is próbálkozol... Addig is kitartást Neked!
1584. Jéghegy (válaszként erre: 1582. - 5e48d37001)
2009. nov. 2. 16:25
NEm vicceltem. Derékig érő hosszú hajamat vágattam le, most kb. 3cm...:(((
1583. 5e48d37001 (válaszként erre: 1580. - 2a446eeaf0)
2009. nov. 2. 16:06

Jaj Ne Tedd! A hosszú hajat lehet úgy fésülni,hogy ne látszódjon ki a fejbőr a rövidnél világít!

Van egy munkatársam,sajnos neki borzasztóan kevés haja van,soha nem mertük megkérdezni ,hogy mitől,mikor hosszabb volt akkor még elment,de levágatta,gondolom azt hitte akkor erősödni fog,soha többet nem nőtt meg neki,egyhelyben áll és sajnos borzasztóan néz ki.Szó szerint kopasz.

1582. 5e48d37001 (válaszként erre: 1579. - Jéghegy)
2009. nov. 2. 16:03
Köszönjük a tanácsot,csak tudod aki ilyen problémával küszküdik annak ez nem olyan vicces.
1581. 5e48d37001 (válaszként erre: 1576. - Rovely)
2009. nov. 2. 16:01
Akkor Én egy kivételes pédány vagyok nincs lyukas fogam ,még a bölcsességfogamon sincs,csak a hajam nem dúsúl:((
2009. nov. 2. 15:44
Én is gondolkodtam már,hogy levágatom a hajam teljesem rövidre,de nincs hozzá bátorságom,meg nem is állna jól.Biztos könnyebb lenne kezelgetni,meg nem találnák mindenhol hosszú hajszálat.Vál alá ér a hajam most,de lehet tavasszal levágatom, ha addig nem látok javulást.(meg ha addig lesz még hajam):)
1579. Jéghegy
2009. nov. 2. 14:55
nullás gép:D
1578. 5faebefd67 (válaszként erre: 1577. - Rovely)
2009. nov. 2. 14:43

Szia! Egyik sem. Nem volt magas a tesztoszteron, bőven határértéken belül, az ösztrogén sem volt alacsony. ( Egészséges állapotomhoz képest magasabb a tesztoszteron, amit nem lehet tudni, hogy mennyi.) A ciklus 3. napján kell megnézni az LH, FSH arányt,ha az LH magasabb a pcos valószínű. Nekem magasabb volt. V.mint a 21-23 napon az alacsony progeszteron alapján nem volt peteérés. Hüvelyi ultrahang kimutatta mindkét petefészekben a cisztákat, amik a meg nem érett tüszök.

A pcos-ben relatív magas a tesztoszteron, az inzulin túltermelés miatt, és folyamatosan magas az ösztrogén, ami azt a jelzést adja az agynak, hogy már bekövetkezett a peteérés, és ez visszaszorítja az FSH hormont. ( Ez alapján működnek a fogamzásgátlók is. )

1577. rovely (válaszként erre: 1572. - 5faebefd67)
2009. nov. 2. 14:14
Chippy, annyit még elárulsz, hogy milyen eltérés okozza Nálad a pcos-t? A tesztoszteron magas száma vagy ösztrogén alacsonysága? Válaszodat előre is köszönöm!
1576. rovely
2009. nov. 2. 13:51
Én ugyancsak hiszek az evolúcióban, vagyis a folyamatban ami minket sem kerül el. Pont most voltam fogorvosnál és ő is megerősített ebben, mondván a bölcsesség fogakra már nincs szüksége az embernek, jóval régebben sokkal több durva táplálékot fogyasztottunk mára azonban egyre pépesebbet. Mára olyan helyzetben vannak a bölcsesség fogaink, hogy rágáshoz jószerivel alkalmatlanok, ennek ellenére ha nem zavar akkor maradhat a szájban de a funkciója megszűnt. Én hiszek a hajhullás e fajta megközelítésében is, s voltaképp a hormontartalmú táplálékok, környezeti behatások is az evolúció részei, sajnos mi emberek generáljuk és felgyorsítjuk ezt a folyamatot.
2009. nov. 2. 13:26
Szerintem ez marha összetett dolog, és az orvosok sem tudják még az okot. Hormonzavarokat biztos, hogy okoznak az adalékanyagok, a hormonkezelt húsok stb. Az idegrendszer túlterheltsége is, összezavarja a hormonrendszert, a hízás, fogyás....
1574. 5e48d37001 (válaszként erre: 1572. - 5faebefd67)
2009. nov. 2. 13:00
Én a teremtésben hiszek és nem az evulúcióban,de tény,hogy régebben nem volt ennyi nőnek férfias tipusú hajhullása mint most.Az én bőrgyógyászom az egészségtelen agyon színezett, agyon tartósítószerezett ételekkel magyarázza és a környeszetszenyezéssel a hormonrendszeri zavarokat.50 évvel ezelőtt cellulitisz sem létezett,az emberek túlsúlyosak voltak mégsem volt narancsbőrük.Ezek a jóléti társadalom népbetegségei.
2009. nov. 2. 12:42
A hajnak 3 élteszakasza van. Növekvő, átmeneti és nyugalmi fázis. Nyugalmi fázsiban lévő hajak amik a kuhullási fázsisban vannak. Ezek ki fogank hullani, és ez az időszak 1-3 hónap. Ezért olyan nem létezik, hogy egy szertől egy hét, meg három hét alatt megáll a hajhullás. Csodák nincsenek. Akkor az a hullás magától is megállt volna. Ha valami hatni kezd, min. 6-8 hét után csökkenti le a hajhullást, és kb. 4-5 hónap mire megáll.
2009. nov. 2. 12:20

Sziasztok!

Én is hajhullással kűzdök jó ideje. Másfél éve vettem észre, hogy ritkul a hajam a fejem tetején és oldalt. Nagyon megijedtem, nem értettem, hogy mi van, mert nem is hullott. Sokáig mág nem is hullott,csak ritkult-ritkult. Hétről-hétre kevesebb lett, aztán már hullott is. Idegileg kikészültem, végigjártam minden orvost, kuruzslót, de semmi. Ez időben észrevettem, hogy a menstruációmmal is bajok vannak, csak egy napig tart, és minidg késik. Nagysokára kiderült, hogy pcos vagyok ( policisztás ovárium szindróma ). Persze a nőgyógyász a Diane35-öt akarta szedetni velem. Ekkor már tudtam, hogy a pcos-nek az inzulinrezisztenci a kiváló oka. Egy Bp-i, ezzel foglalkozó magánrendelőben csináltattam meg az inzulinterhelést, és tényleg inzulinrezisztens vagyok. A nagyon magas inzulin felborította a tesztoszteron-ösztrogén egyensúlyt. Mégcsak öt hónapja szedem rá a gyógyszert, ezenkívül diétzok, mozgok. Halvány javulást most kezdek érezni hajritkulás terén.

A dokival sokat beszélgettem hajhullás ügyben. Sokan járnak hozzá csak e miatt is. Ha a hormonális egyensúly felborul, szinte mindig hullik a haj. Ez vérvételből nem kimutatható, mert nem kell a határértéken kívül lenni ahhoz semminek, hogy probléma legyen.

Monda, hogy egyre többen küzdenek hajhullással, egyre fiatalabb korban. Mindezt már nem lehet hormonális okokkal, vitamhiánnyal, stesszel magyarázni. Ennek evolúciós oka van, ahogy az emberen szőr, úgy a haj is elvesztette már funkcióját. 100 éve még sokkal kevesebb kopasz férfi volt, és a nőknek is több hajuk volt. V.színű ezer év múlva kopaszak lesznek az emberek. Persze ez minket most nem vigasztal...

1571. 2a446eeaf0 (válaszként erre: 1570. - Sárgakörte)
2009. nov. 1. 18:03
Szerintem okozhat,valójába már minden okozhat hajhullást.Megfigyeltem az utcán az embereket és azt tapasztalom,hogy egyre kevesebb hajuk van az embereknek.Sok fiatal nőnek kilátszik már a fejbőre is(nekem is)sajna.
2009. okt. 31. 21:35

Régen én is voltam hajanalítikán és amit észrevettem az az, hogy aki elmegy ilyen vizsgálatra annak általában mindig azt mondják, hogy zsíros korpa fertőzése van és ez a hajhullás okozója.

Most ez tényleg okozhat hajhullást?

1569. sárgakörte (válaszként erre: 1568. - Babesz81)
2009. okt. 31. 21:31

Szia! Nekem is kifog hullani az összes hajam az TUTI! Csak az a különbség, hogy én nem tartok még ott, hogy elfogadjam ezt a helyzetet. Teljesen egészséges fiatal nő vagyok,nem bírom feldolgozni, rengeteget bőgök...

Cypromix semmit nem segít, így azt hiszem jövő hónaptól átváltok egy alacsonyabb dózisú tabira. Még az akupunktúrára gondoltam, talán..

1568. babesz81
2009. okt. 31. 17:31

Nekem is szokott bizseregni a fejem, de ez nálam szerintem pszichés. Mikor bepánikoltam, akkor sokat bizsergett, de elmúlt, sőt égett és viszketett is, utóbbi már csak olyankor jön elő, ha valakinek beszélek a hajhullásról, és látom, hogy nézik a fejem, szóval biztos, hogy pszichés ez az egész dolog.

Egyébként most ott tartok, hogy szerintem nekem kifog hullani az összes hajam és kopasz leszek. Nem tudom, hogy tudom ezt most ilyen higgadtan leírni, de úgy vagyok vele, ha idegesítem magam vele, attól még nem lesz jobb. Tényleg befásultam teljesen, de azt is érzem, hogy nem változott semmi, mert akik eddig szerettek, azok most is ugyanúgy szeretnek; a tapintatlan parasztok meg had bámulják a fejem, tehetnek nekem egy szívességet.. Egyébként jól vagyok, sokkal jobban élem meg a dolgot, mint pár hete :)

2009. okt. 31. 16:36
Volt, hogy már én is belefáradtam...akkor kezdtem közömbössé válni, amikor utána néztem a póthajaknak és azt gondoltam, hogy lehet, hogy ez a megoldás...
1566. babesz81
2009. okt. 31. 16:15
Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, de én most élem a fásultság időszakát, egyáltalán nem izgat a hajhullásom. Vagyis izgat, csak már nem bírom magam rajta felidegesíteni, és bőgni se bőgök, pedig fogy-fogy. Nálatok is így működik ez, és majd később újra előjön a kétségbeesett énem?
1565. babesz81 (válaszként erre: 1546. - Nikike26)
2009. okt. 31. 16:10

Szia!

Sok újat nem tudok mondani, 1 hete kenegetem, dörzsölgetem a fejem, de igazán pozitív hatásról még nem tudok beszámolni.

A rizskúrát eltoltam jövőhétre, nem volt kedvem most belevágni :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook