Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Szia Kebili!
A munkatársnőm velünk egyidős 31 éves.Mikor megismertem 25 éves volt és hosszabb haja volt olyan áll alá ért,de akkor is kilátszódott a fejbőre szegénynek.Utána levágatta egészen rövidre,nagyon kár volt.Próbálkozott Ő szegény azzal,hogy befestette szőkére,hátha nem látszik annyira,hogy nincs haja.Sajnos nem is nő neki tehát nem tudja már fésülni úgy,hogy takarjon.De soha nem kérdeztük mitől miért,Ő nem beszélt róla mi meg nem firtattuk.
Anonima! Az a munkatársad milyen idős? Feltételezem, hogy idősebb korosztály lehet. Én is attól tartok nagyon, hogy ilyen helyzetbe kerülök, muszáj leszek akkor parókát viselni, mert
azt nem tudnám elviselni, hogy a kopaszodó fejem bámulják, meg egyáltalán magam elfogadni. Már így is elég szar ükörbe nézni.
Szia Jéghegy!
Úgy látom egyidősek vagyunk. Érdekelne hogy állsz ezzel a problémával, mióta hullik és szerinted mitől?
Igen Az én fodrászom is mondta,hogy három havonta 1 centi,be is tartom és soha nincs eltörve a vége.
Tavasszal voltam akkor vágattam le a hajam dupla formára,ami a mi hajunkra lett kitalálva konkrétan a férfias tipusú hajhullássra,nagyon sok híresség hordja ezt a frizurát,azok akiknek szar hajuk van.Pl Paris Hilton is.
A lényege ,hogy lépcsőzetesre van vágva ha elölről néznek akkor félhosszú ha hátulról akkor hosszú.
Utána már csak annyi a dolgom,hogy háromhavonta elmenjek hozzá és vágjon belőle 1 centit.
Így a rövidebbek is hamarabb összeérnek a hosszabb szálakkal.
Vercsi, teljesen igazad van, nem szabad feladni! Csak volt olyan, hogy úgy kiborultam, hogy a sírástól, zokogástól nem tudtam beszélni, pont telefonált az anyukám és úgy megijedt, hogy hanyathomlok, mindent eldobva a kezéből jött, hogy megvigasztaljon és megnézze, hogy mi van velem:-)
Jéghegy miért vágattad le a hajad? Nem sajnáltad?
Anonima, szerintem is könnyebben lehet álcázni hosszú hajjal a "kopaszságunkat". Nekem is mondták, hogy vágassam le. Amíg nem muszáj én sem vágatom le. A fodrászom szerint nem is kell, elég 1,5-2 cm, az is könnyíti a súlyát.
Jaj Ne Tedd! A hosszú hajat lehet úgy fésülni,hogy ne látszódjon ki a fejbőr a rövidnél világít!
Van egy munkatársam,sajnos neki borzasztóan kevés haja van,soha nem mertük megkérdezni ,hogy mitől,mikor hosszabb volt akkor még elment,de levágatta,gondolom azt hitte akkor erősödni fog,soha többet nem nőtt meg neki,egyhelyben áll és sajnos borzasztóan néz ki.Szó szerint kopasz.
Szia! Egyik sem. Nem volt magas a tesztoszteron, bőven határértéken belül, az ösztrogén sem volt alacsony. ( Egészséges állapotomhoz képest magasabb a tesztoszteron, amit nem lehet tudni, hogy mennyi.) A ciklus 3. napján kell megnézni az LH, FSH arányt,ha az LH magasabb a pcos valószínű. Nekem magasabb volt. V.mint a 21-23 napon az alacsony progeszteron alapján nem volt peteérés. Hüvelyi ultrahang kimutatta mindkét petefészekben a cisztákat, amik a meg nem érett tüszök.
A pcos-ben relatív magas a tesztoszteron, az inzulin túltermelés miatt, és folyamatosan magas az ösztrogén, ami azt a jelzést adja az agynak, hogy már bekövetkezett a peteérés, és ez visszaszorítja az FSH hormont. ( Ez alapján működnek a fogamzásgátlók is. )
Sziasztok!
Én is hajhullással kűzdök jó ideje. Másfél éve vettem észre, hogy ritkul a hajam a fejem tetején és oldalt. Nagyon megijedtem, nem értettem, hogy mi van, mert nem is hullott. Sokáig mág nem is hullott,csak ritkult-ritkult. Hétről-hétre kevesebb lett, aztán már hullott is. Idegileg kikészültem, végigjártam minden orvost, kuruzslót, de semmi. Ez időben észrevettem, hogy a menstruációmmal is bajok vannak, csak egy napig tart, és minidg késik. Nagysokára kiderült, hogy pcos vagyok ( policisztás ovárium szindróma ). Persze a nőgyógyász a Diane35-öt akarta szedetni velem. Ekkor már tudtam, hogy a pcos-nek az inzulinrezisztenci a kiváló oka. Egy Bp-i, ezzel foglalkozó magánrendelőben csináltattam meg az inzulinterhelést, és tényleg inzulinrezisztens vagyok. A nagyon magas inzulin felborította a tesztoszteron-ösztrogén egyensúlyt. Mégcsak öt hónapja szedem rá a gyógyszert, ezenkívül diétzok, mozgok. Halvány javulást most kezdek érezni hajritkulás terén.
A dokival sokat beszélgettem hajhullás ügyben. Sokan járnak hozzá csak e miatt is. Ha a hormonális egyensúly felborul, szinte mindig hullik a haj. Ez vérvételből nem kimutatható, mert nem kell a határértéken kívül lenni ahhoz semminek, hogy probléma legyen.
Monda, hogy egyre többen küzdenek hajhullással, egyre fiatalabb korban. Mindezt már nem lehet hormonális okokkal, vitamhiánnyal, stesszel magyarázni. Ennek evolúciós oka van, ahogy az emberen szőr, úgy a haj is elvesztette már funkcióját. 100 éve még sokkal kevesebb kopasz férfi volt, és a nőknek is több hajuk volt. V.színű ezer év múlva kopaszak lesznek az emberek. Persze ez minket most nem vigasztal...
Régen én is voltam hajanalítikán és amit észrevettem az az, hogy aki elmegy ilyen vizsgálatra annak általában mindig azt mondják, hogy zsíros korpa fertőzése van és ez a hajhullás okozója.
Most ez tényleg okozhat hajhullást?
Szia! Nekem is kifog hullani az összes hajam az TUTI! Csak az a különbség, hogy én nem tartok még ott, hogy elfogadjam ezt a helyzetet. Teljesen egészséges fiatal nő vagyok,nem bírom feldolgozni, rengeteget bőgök...
Cypromix semmit nem segít, így azt hiszem jövő hónaptól átváltok egy alacsonyabb dózisú tabira. Még az akupunktúrára gondoltam, talán..
Nekem is szokott bizseregni a fejem, de ez nálam szerintem pszichés. Mikor bepánikoltam, akkor sokat bizsergett, de elmúlt, sőt égett és viszketett is, utóbbi már csak olyankor jön elő, ha valakinek beszélek a hajhullásról, és látom, hogy nézik a fejem, szóval biztos, hogy pszichés ez az egész dolog.
Egyébként most ott tartok, hogy szerintem nekem kifog hullani az összes hajam és kopasz leszek. Nem tudom, hogy tudom ezt most ilyen higgadtan leírni, de úgy vagyok vele, ha idegesítem magam vele, attól még nem lesz jobb. Tényleg befásultam teljesen, de azt is érzem, hogy nem változott semmi, mert akik eddig szerettek, azok most is ugyanúgy szeretnek; a tapintatlan parasztok meg had bámulják a fejem, tehetnek nekem egy szívességet.. Egyébként jól vagyok, sokkal jobban élem meg a dolgot, mint pár hete :)
Szia!
Sok újat nem tudok mondani, 1 hete kenegetem, dörzsölgetem a fejem, de igazán pozitív hatásról még nem tudok beszámolni.
A rizskúrát eltoltam jövőhétre, nem volt kedvem most belevágni :)
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!