Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Igen egyetértek,nálam a tesztoszteron annyira alacsony volt,azt hiszem 1 egység alatt,hogy a dokinő,nem tudta na akkor most mi van ilyenkor.
Az endro doki viszont felételezte a DHT érzékenységet erre a kevésre,mivel az egyik mellbimbómnál a hajhullás előtt fél évvel megjelent egy szőrszál és az államon is,Szerencsére nem látszik annyira,csak engem zavar.
Ebből arra következtettek,hogy erre a minimális androgén értékre is így reagál a szervezetem.
Hali Lányok!
Elocom oldatot én is kaptam, még én sem mertem használni a szteroid miatt, csak szemezek vele a fürdőszobában:-)
Erről a mézről még nem hallottam.
A hajmosást hogy ritkábban vsináljam már megjátszottam. De semmi változást nem vettem észre.
Úgy heti 1, néha 1,5 hetente 1 hajmosást csináltam akkor.
Most avon hajerősítő-tápláló sampon van még itthon, azt próbáltam ki. Dúsnak hat tőle a hajam az biztos. Hátt a hajszálak. Reggel fésülöm csak a hajam így nem tudom sok lenne e vagy sem.
Mindenesetre utálok hajat mosni már.
Hasznos lehet.
3) Ősi trükk: A méz ápoló hatását a hajunkon is élvezhetjük a szeles, hideg időszakban. Három evőkanál mézet keverjünk el fél liter meleg vízben, majd a megmosott, de még vizes hajunkat kenjük át a sziruppal. Kb. 20 perc szükséges, míg kifejti vízmegkötő hatását, utána viszont alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.
4) A tea jótékony hatása: Akinek a mézes szirup túl merésznek tűnik, az teával is átöblítheti frissen mosott frizuráját, így őrizve meg annak csillogását és frissességét. Korpásodás ellen a csalánból és kakukkfűből készült főzeteket ajánljuk, zsírosodás esetén a bojtorján és a kamilla segíthet, míg hajhullásnál a nyírfa és nyárfa kérgéből készült tea használata praktikus. A gyógynövényes öblítések előtt érdemes bőrünkre csepegtetni és próbát végezni, hogy megelőzzük az allergiás reakciókat.
5) Ötletek őszi hajhullás ellen: A hajszálak átlagosan 3-5 évig élnek, a természetes hajváltás jelei főleg ősszel és tavasszal vehetőek észre. Addig nem kell aggódni, amíg átlagosan napi 50-100 hajszálat vesztünk el. Erőteljesebb hajritkulás általában akkor következik be, ha emésztőrendszerünkben a cink és egyéb tápanyagok nem szívódnak fel megfelelően. Az acidophilus javíthat ezen a problémán, mivel elősegíti a haj növekedéséhez fontos tápanyagok felszívódását, az F-vitamin pedig kifejezetten hatásos a hajhullás megakadályozására.
6) A hajápolás vitaminjai: A hajunk számára elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű C- és E-vitamint juttassunk szervezetünkbe, továbbá kiváló hidratáló anyag a vízben oldódó B5-vitamin D-panthenol provitaminja, vagy a protein, amely a haj legfőbb újraépítő anyaga.
7) Ne mossuk túl sűrűn hajat! A frissen mosott haj csillogása csábító lehet számunkra, de ősszel és télen a természetes hajzsír védelme elengedhetetlen az évszak okozta károsodásokkal szemben. Tehát próbáljunk meg egy napot „ráhúzni” a hajmosás előtt, így előbb-utóbb magától is kevesebb zsírt termelnek majd faggyúmirigyeink.
8) Ha túlzottan göndörödik: Ha esős, párás időben is szeretnénk megőrizni kiegyenesített frizuránkat, vagy csak egyszerűen zavaróak számunkra a túl göndör loknik, akkor érdemes hajfényt vagy waxot kenni a hajvégekre, így a plusz rétegnek köszönhetően a nedvesség nem érintkezik közvetlenül a hajunkkal, megakadályozva ezzel a bongyorodást.
Hát én abból a több hajhullásos oldalon százszor leírt tényből indulok ki,hogy a hajhagyma normál értékek mellett is lehet dht érzékeny.Mert mi lehetne még,ha mindenhogy kivizsgáltak?Mit egyek,kenjek még?
Most őszintén,aranyköles,gyógynövények meg egyéb hülyeségek?És akkor ezekkel a butaságokkal menjenek el évek,és az összes hajhagymám pusztuljon el?
Hétfőn megyek a dokimhoz, éss hát miért is ne a toxoplazma szerológia laborom nem lesz meg. leghamarab kedden csinálják majd csak.
A citomegalo és a eistenbar szerencsére neg. lett.
Nem tudom a nyakamon ez a dudor hogy mi lehet. Nem is foglalkoztat annyira, csak néha b-e-be szúr valami. Igaz ne sokáig, hanem csak egy pillanatra.
Sziasztok!
Igen én használtam hosszabb időn keresztül az elocom hajszeszt.
Valaki hallott már a lecitin-ről???
Egy ismerősömnek ajánlotta egy fodrász, hajhullás ellen.
Most szeretnék utánaérdeklődni hátha valaki tud valamit róla?!
Elocomot nekem is írtak már 1x de láttam,hogy hormonális és alapból nem kezdtem el.
Hegina használta,de nem csinált neki semmit,csak elvékonyította a fejbőrét.
Azt hiszem,Hegina,használta,ha nem akkor bocsi,már annyian vagyunk itt:S :((,hogy néha keverem ki mit használt
Nekem az első bőrgyógyász akihez magánúton elmentem az összes butalóval együtt megírta endrora is a beutalót,pedig akkor még nem is voltam vérvételen.Anyi volt a kikötés,hogy hozzá utoljára menjek,mikor már az összes beutalón túl vagyok.
Szóval nem csak akkor küldenek endrora ha valami eltérést találnak.
Az akupunktúrával gyógyító természetgyógyász, akihez járok ginzeng-méhpempő ivóampullákat ajánlott, mert szerinte túlaggódós, stresszelő vagyok (szerintem tök nyugis vagyok, mindegy).
Hivatalos neve: Eleuthero ginseng royal jelly
Igazándiból van piros és fehér dobozos, ez utóbbi kimondottan stresszelőseknek van :) - a feliraton ez szerepel: a termék összetevői hozzájárulnak a megfelelő fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához.
Biztosan nem rossz dolog, bár 2 hónap szürcsölés után semmi különöset nem vettem magamon észre.
Sziasztok! Azt olvastam, hogy a stressz hatására is elkezd hullani a haj. Ilyenkor a fejtetőről hullik, mint a hormonális esetében. Ilyen esetben szerintem a magnézium hatásos lehet, mivel az elvileg stresszoldó.
Fogalmam sincs egyébként, hogy a stresszt bármilyen kórképpel bizonyítani lehet-e, de szerintem ez az az ok, ami végett a legtöbb nőnek hullhat a haja.
Szivese nincs mit.:-)
Erős hjhullás esetén, minden nap kell használni, 50 cseppet elosztani.Kb 3 hétig elég egy üveggel,ha minden nap használod,ha csak heti 2 szer akkor akár 2 hónapig ki lehet egy üveggel húzni.
A sampon is jó,ha minden nap vállalod hajmosást.
Köszi a segítséget. Mennyi ideig elég egy üveggel?
És hogyan kell eloszlatni? Ilyen szempontból nem jobb a sampon? Mert akkor jut mindenhová.
Örülök, hogy neked is bevált!
Nálad akkor ez jó régi probléma. Nekem most 4 hónap alatt hullott le a fele hajam hirtelen, de nálam se találnak semmit, a hormonvizsgálaton se.
Hormonvizsgálatra a nőgyógyásznak kell elküldeni elvileg, és ilyeneket néznek, mint az ösztrogén, tesztoszteron, meg cortisol, stb.
Ja, és képzeljétek, én is megvettem a Hairmax-os hajdúsító szert, amit Betsssy próbált először, és tényleg nagyon jó. Ahol kicsit átsejlik a fejbőröm, ott beszórom vele, mint valami sószóróval, és hüp-hüp-hüp-barbatrükk már nem is látszik. Egészen elvegyül a hajadban, egyáltalán nem látszik, hogy valami porszerűség van rajta, és tényleg alváskor sem jön le. Remélem sokáig kitart, mert az ára viszonylag húzós.
Most nézem a honlapot (beauty hairline), egy budapesti fodrászstúdióban ingyenenes próbalehetőséget ajánlanak, ahová nov. 30-ig lehet regisztrálni.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!