Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2010. nov. 5. 12:58
Csak én vagyok most talpon a vidéken?Remélem azért mert egy jótündér a varázspálcájával mindenkinek kinövesztette a hajcsiját:-)
5643. 5e48d37001 (válaszként erre: 5639. - 31bc25d879)
2010. nov. 5. 06:28
Én is így jártam,elolvastam mit ír róla az utasítás,és nem használtam,de nem mondtam meg az orvosomnak,hogy nem használom,2 hónap múlva kellett visszamenni,és utána azt mondta,hogy most már hagyjuk abba,mert nem használ a fejbőrnek hosszútávon.
5642. 5e48d37001 (válaszként erre: 5634. - Fd672cade8)
2010. nov. 5. 06:26

Igen egyetértek,nálam a tesztoszteron annyira alacsony volt,azt hiszem 1 egység alatt,hogy a dokinő,nem tudta na akkor most mi van ilyenkor.

Az endro doki viszont felételezte a DHT érzékenységet erre a kevésre,mivel az egyik mellbimbómnál a hajhullás előtt fél évvel megjelent egy szőrszál és az államon is,Szerencsére nem látszik annyira,csak engem zavar.

Ebből arra következtettek,hogy erre a minimális androgén értékre is így reagál a szervezetem.

5641. 5e48d37001 (válaszként erre: 5632. - Hegina)
2010. nov. 5. 06:20
Igen én hallottam,fitoösztrogént tartalmaz,így végül is a hormonháztartásra hat kedvezően,én csak azért nem szedetem,mert elkezdtem a hormonkezelést.
5640. 31bc25d879 (válaszként erre: 5613. - Hairloss:()
2010. nov. 5. 06:01
Ez aranyos, jót mosolyogok magunkon. Én is éjszaka félálomban megfogom a hajam, hogy van-e még. Kész pszichiológiai esszét lehetne rólunk írni. :-)
2010. nov. 5. 05:52

Hali Lányok!

Elocom oldatot én is kaptam, még én sem mertem használni a szteroid miatt, csak szemezek vele a fürdőszobában:-)

5638. Tigris1971 (válaszként erre: 5634. - Fd672cade8)
2010. nov. 4. 22:27
Lehet,hogy igazad van,bátraké a szerencse.Honnan hullik?Tegnap a hajdoki egyértelműen azt mondta,hogy a DHT-nál a fejtetőről ritkul,viszont jó hír,hogy nem kopaszodhat meg az ember,csak jelentősen ritkul a haja.
5637. Tigris1971 (válaszként erre: 5632. - Hegina)
2010. nov. 4. 22:23
hello!Hogy hullott a hajad és használt az elocom?
5636. 9e36cbb27b (válaszként erre: 5635. - NOA)
2010. nov. 4. 20:26

Erről a mézről még nem hallottam.

A hajmosást hogy ritkábban vsináljam már megjátszottam. De semmi változást nem vettem észre.

Úgy heti 1, néha 1,5 hetente 1 hajmosást csináltam akkor.

Most avon hajerősítő-tápláló sampon van még itthon, azt próbáltam ki. Dúsnak hat tőle a hajam az biztos. Hátt a hajszálak. Reggel fésülöm csak a hajam így nem tudom sok lenne e vagy sem.

Mindenesetre utálok hajat mosni már.

5635. NOA
2010. nov. 4. 20:07

Hasznos lehet.

3) Ősi trükk: A méz ápoló hatását a hajunkon is élvezhetjük a szeles, hideg időszakban. Három evőkanál mézet keverjünk el fél liter meleg vízben, majd a megmosott, de még vizes hajunkat kenjük át a sziruppal. Kb. 20 perc szükséges, míg kifejti vízmegkötő hatását, utána viszont alaposan öblítsük ki a hajszálak közül.

4) A tea jótékony hatása: Akinek a mézes szirup túl merésznek tűnik, az teával is átöblítheti frissen mosott frizuráját, így őrizve meg annak csillogását és frissességét. Korpásodás ellen a csalánból és kakukkfűből készült főzeteket ajánljuk, zsírosodás esetén a bojtorján és a kamilla segíthet, míg hajhullásnál a nyírfa és nyárfa kérgéből készült tea használata praktikus. A gyógynövényes öblítések előtt érdemes bőrünkre csepegtetni és próbát végezni, hogy megelőzzük az allergiás reakciókat.

5) Ötletek őszi hajhullás ellen: A hajszálak átlagosan 3-5 évig élnek, a természetes hajváltás jelei főleg ősszel és tavasszal vehetőek észre. Addig nem kell aggódni, amíg átlagosan napi 50-100 hajszálat vesztünk el. Erőteljesebb hajritkulás általában akkor következik be, ha emésztőrendszerünkben a cink és egyéb tápanyagok nem szívódnak fel megfelelően. Az acidophilus javíthat ezen a problémán, mivel elősegíti a haj növekedéséhez fontos tápanyagok felszívódását, az F-vitamin pedig kifejezetten hatásos a hajhullás megakadályozására.

6) A hajápolás vitaminjai: A hajunk számára elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű C- és E-vitamint juttassunk szervezetünkbe, továbbá kiváló hidratáló anyag a vízben oldódó B5-vitamin D-panthenol provitaminja, vagy a protein, amely a haj legfőbb újraépítő anyaga.

7) Ne mossuk túl sűrűn hajat! A frissen mosott haj csillogása csábító lehet számunkra, de ősszel és télen a természetes hajzsír védelme elengedhetetlen az évszak okozta károsodásokkal szemben. Tehát próbáljunk meg egy napot „ráhúzni” a hajmosás előtt, így előbb-utóbb magától is kevesebb zsírt termelnek majd faggyúmirigyeink.

8) Ha túlzottan göndörödik: Ha esős, párás időben is szeretnénk megőrizni kiegyenesített frizuránkat, vagy csak egyszerűen zavaróak számunkra a túl göndör loknik, akkor érdemes hajfényt vagy waxot kenni a hajvégekre, így a plusz rétegnek köszönhetően a nedvesség nem érintkezik közvetlenül a hajunkkal, megakadályozva ezzel a bongyorodást.

5634. fd672cade8 (válaszként erre: 5631. - Tigris1971)
2010. nov. 4. 19:34

Hát én abból a több hajhullásos oldalon százszor leírt tényből indulok ki,hogy a hajhagyma normál értékek mellett is lehet dht érzékeny.Mert mi lehetne még,ha mindenhogy kivizsgáltak?Mit egyek,kenjek még?

Most őszintén,aranyköles,gyógynövények meg egyéb hülyeségek?És akkor ezekkel a butaságokkal menjenek el évek,és az összes hajhagymám pusztuljon el?

2010. nov. 4. 18:38

Hétfőn megyek a dokimhoz, éss hát miért is ne a toxoplazma szerológia laborom nem lesz meg. leghamarab kedden csinálják majd csak.

A citomegalo és a eistenbar szerencsére neg. lett.

Nem tudom a nyakamon ez a dudor hogy mi lehet. Nem is foglalkoztat annyira, csak néha b-e-be szúr valami. Igaz ne sokáig, hanem csak egy pillanatra.

5632. hegina
2010. nov. 4. 18:11

Sziasztok!

Igen én használtam hosszabb időn keresztül az elocom hajszeszt.

Valaki hallott már a lecitin-ről???

Egy ismerősömnek ajánlotta egy fodrász, hajhullás ellen.

Most szeretnék utánaérdeklődni hátha valaki tud valamit róla?!

5631. Tigris1971 (válaszként erre: 5627. - Fd672cade8)
2010. nov. 4. 16:40
Hát,igen,nem túl hatásosak.Én is magamtól találtam ki,hogy mit nézzünk még meg,hátha kiderűl valami,de hát semmi.Az öngyógyításra a fogigátlót érted?Kimutatták a hormonális hajhullást,vagy próba szerencse alapon?
5630. 5e48d37001 (válaszként erre: 5627. - Fd672cade8)
2010. nov. 4. 15:26

Elocomot nekem is írtak már 1x de láttam,hogy hormonális és alapból nem kezdtem el.

Hegina használta,de nem csinált neki semmit,csak elvékonyította a fejbőrét.

Azt hiszem,Hegina,használta,ha nem akkor bocsi,már annyian vagyunk itt:S :((,hogy néha keverem ki mit használt

2010. nov. 4. 15:26
A szájukba kell rágni mindent,és nem hagyni magunkat.Engem a nőgyógyász elküldött laborba,és azt mondta,ha már böknek,akkor mindent nézzünk.Endokrinológia,hormonok,vas stb.
5628. 5e48d37001 (válaszként erre: 5625. - D u d o r k a)
2010. nov. 4. 15:23

Nekem az első bőrgyógyász akihez magánúton elmentem az összes butalóval együtt megírta endrora is a beutalót,pedig akkor még nem is voltam vérvételen.Anyi volt a kikötés,hogy hozzá utoljára menjek,mikor már az összes beutalón túl vagyok.

Szóval nem csak akkor küldenek endrora ha valami eltérést találnak.

5627. fd672cade8 (válaszként erre: 5615. - Tigris1971)
2010. nov. 4. 15:22
Na,az elocom az jó kis szteroid,a minoxidil meg qrva drága,és nem szabad abbahagyni.Azért nem tudnak konkrétumot,mert kókler az összes.Csak lehet,meg talán,meg esetleg.Magunknak kell kezünkbe venni a dolgokat.Én már letojom az összest.Öngyógyítok.
5626. d u d o r k a (válaszként erre: 5623. - MelisUK)
2010. nov. 4. 15:00

Az akupunktúrával gyógyító természetgyógyász, akihez járok ginzeng-méhpempő ivóampullákat ajánlott, mert szerinte túlaggódós, stresszelő vagyok (szerintem tök nyugis vagyok, mindegy).

Hivatalos neve: Eleuthero ginseng royal jelly

Igazándiból van piros és fehér dobozos, ez utóbbi kimondottan stresszelőseknek van :) - a feliraton ez szerepel: a termék összetevői hozzájárulnak a megfelelő fizikai és szellemi erőnlét fenntartásához.

Biztosan nem rossz dolog, bár 2 hónap szürcsölés után semmi különöset nem vettem magamon észre.

5625. d u d o r k a (válaszként erre: 5624. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. nov. 4. 14:53
Tehát akkor csak akkor küldik az embert endokrinológushoz, ha valami eltérést találnak a részletes vérképben?
5624. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 5616. - D u d o r k a)
2010. nov. 4. 13:44
A hormonzavarokkal az endokrinológia foglalkozik (úgyhogy a kérdésedre a válasz, nagyjából igen, azért nagyjából, mert hormont termel még a hipotalamusz, hipofízis stb. is, míg az endokrinológia leginkább a belsőelválasztású mirigyekre fókuszál). A részletes vérvizsgálat simán kiterjedhet erre is.
5623. MelisUK
2010. nov. 4. 13:23

Sziasztok! Azt olvastam, hogy a stressz hatására is elkezd hullani a haj. Ilyenkor a fejtetőről hullik, mint a hormonális esetében. Ilyen esetben szerintem a magnézium hatásos lehet, mivel az elvileg stresszoldó.

Fogalmam sincs egyébként, hogy a stresszt bármilyen kórképpel bizonyítani lehet-e, de szerintem ez az az ok, ami végett a legtöbb nőnek hullhat a haja.

5622. 5e48d37001 (válaszként erre: 5617. - D u d o r k a)
2010. nov. 4. 13:10
utólagos engedelmeddel bemásolom ezt a hozzászólásod a naplóba,hogy aki haj miatt olvas hozzájusson az infóhoz.
5621. 5e48d37001 (válaszként erre: 5620. - 5e48d37001)
2010. nov. 4. 13:05
Választékokat kell csinálni,és abba csepegtetni a szet,majd utána megmasszírozni egykicsit,el jut mindenhová,este olyan jól bizsereg a fejbőr tőle,lehet érezni,hogy dolgozik a szer.
5620. 5e48d37001 (válaszként erre: 5619. - Maxité)
2010. nov. 4. 13:04

Szivese nincs mit.:-)

Erős hjhullás esetén, minden nap kell használni, 50 cseppet elosztani.Kb 3 hétig elég egy üveggel,ha minden nap használod,ha csak heti 2 szer akkor akár 2 hónapig ki lehet egy üveggel húzni.

A sampon is jó,ha minden nap vállalod hajmosást.

5619. maxité (válaszként erre: 5590. - 5e48d37001)
2010. nov. 4. 12:41

Köszi a segítséget. Mennyi ideig elég egy üveggel?

És hogyan kell eloszlatni? Ilyen szempontból nem jobb a sampon? Mert akkor jut mindenhová.

5618. a2bbd13f84 (válaszként erre: 5617. - D u d o r k a)
2010. nov. 4. 12:28

Örülök, hogy neked is bevált!

Nálad akkor ez jó régi probléma. Nekem most 4 hónap alatt hullott le a fele hajam hirtelen, de nálam se találnak semmit, a hormonvizsgálaton se.

Hormonvizsgálatra a nőgyógyásznak kell elküldeni elvileg, és ilyeneket néznek, mint az ösztrogén, tesztoszteron, meg cortisol, stb.

2010. nov. 4. 12:04

Ja, és képzeljétek, én is megvettem a Hairmax-os hajdúsító szert, amit Betsssy próbált először, és tényleg nagyon jó. Ahol kicsit átsejlik a fejbőröm, ott beszórom vele, mint valami sószóróval, és hüp-hüp-hüp-barbatrükk már nem is látszik. Egészen elvegyül a hajadban, egyáltalán nem látszik, hogy valami porszerűség van rajta, és tényleg alváskor sem jön le. Remélem sokáig kitart, mert az ára viszonylag húzós.

Most nézem a honlapot (beauty hairline), egy budapesti fodrászstúdióban ingyenenes próbalehetőséget ajánlanak, ahová nov. 30-ig lehet regisztrálni.

2010. nov. 4. 11:53
Sziasztok! Nem akarok negatív lenni, de olyan elszomorító, hogy mikor 15 évesen (most lassan 25 leszek) elmentem privát nőgyógyászhoz a hajhullásom miatt nem is csináltatott velem hormonvizsgálatot. Biztos, hogy elmondtátok, de a hormonvizsgálat az nem ugyanaz, mint az endokrinológiai vizsgálat, ugye? Csináltattam azóta a háziorvossal már sok részletes vérképet - de hormonvizsgálatra senki sem küldött el. Egyébként nálam kb. 10 éve tart ez a dolog, akkor 15 évesen rettenetesen megritkult, kb. a fele elment, a helyzet szerencsére azóta nem romlott, de folyamatosan hulldogál, hol jobban, hol kevésbé... Most éppen Béres Szépségvitamint szedek úgy 3 hónapja, és több mint fél éve Maltofert a vaspótlás miatt. Kb. 5 hónapja használom a Dr. Hoting sampont, 2 hónapja a hajszeszét is, de nem igazán vettem észre változást, a hajam is gyorsan zsírosodik. Úgyogy most ráhajtok én is a Dr. Immun hajszeszre! :)
2010. nov. 4. 11:20
Sziasztok!Na túl vagyok mindenen.A trichogram vizsgálat kimutatta,hogy a fejtetőmön 22%,a tarkóm környékén 36% a telogén hajszálak száma,amik tuti,hogy kihullanak.És emellett a hajhagymáim betegesek,miután nem kapaszkodnak a burokba(ezt nem igazán értettem),de már egy háromnegyed óra beszélgetés után ráhagytam,majd megnézem a neten.Ez indokolná a hormonális hajhullást,de ellentmond ennek az,hogy a tarkómon több akar kihullani.Szóval elvileg telogén hajhullás,ok nélkül,elocom hajszeszt írt fel és vitaminos pakolást,és 3 hónap múlva,ha nem javul,minoxidil.Bár én továbbra is inkább a hormonálisra tippelek.Szóval ennyi,röpke 32000 forintért.Miért nem tud senki konkrétumot találni?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook