Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Mondjuk egy labor,meg hormon,meg pajzsmirigy vizsgálat nem ártana.
Azt, hogy fogigátlót fog szedni.
Igen, létezik, a Planturtól nekem is jobban hullott, ráadásul rondán kiszárította a hajamat, úgy nézett ki, mint a lószőr. Én visszaálltam normál samponra, attól legalább normálisan néz ki a hajam (már ha ez még haj), és több se hullik tőle.
Én már egyszerű baba samponnál tartok. Már annyi kencét kipróbáltam. Ezzel talán már nem tudok rontani a helyzeten.
Én is ezt olvastam valahol, hogy tömíti a hagymákat, de azt javasolták, hogy ha lehet, akkor egyszerre kétféle sampont használjunk, váltva. Mert az egyik samponból ami marad a hajadon, azt a másik majd lemossa a köv. alkalommal....Nemtudom mennyi benne az igazság, de így csinálom azóta :D
Nekem a hajdiagnoszta azt ecsetelet, hogy nagyon nem mindegy milyen sampont használunk, mivel a sok adalékanyag ami bennük van, eltömíti a hajhagymákat. Kaptam is egy sampont, ami egy darabig használt. Kevesebb hajam hullott tőle. De aztán már annak is elmúlt a hatása. A dokim szerint a stresszes életmód sem tesz jót a hajnak, az az első amin meglátszik.
Július óta hullik... jövőhéten november. És tavaly ilyenkor, amikor ugyan így kezdődött, már sokkal nyugodtabb voltam, mert már nem hullott és kezdett visszasűrűsödni.
Őszintén örülök, hogy Te már rendeződsz és nem hullik annyi:-)
Ez mit takar? Mesélnél róla bővebben?
Köszi
A panthenol egy nagy szar, semmit nem ér és ugyenezt tudom elmondani a coffeines plantúr samponról. Kidobtam megint majd' 5.000.- ft-ot. Elhasználom mert megvettem, de mintha jobban hullana, létezik??!!
Sajnos nem használt, pedig nagy reményeket fűztem hozzá. Most Lenkei vitamint szedek. A háziorvosom esküszik rá. Majd meglátjuk milyen eredménye lesz.A közérzrtem mindenesetre jobb tőle.
Szia! A forkapil sem használt? Itt inkább a hairclinicről írtak jókat. Valamit nekem is el kell kezdenem:(
Sörélesztőt még nem próbáltam. Már tényleg volt minden. Forcapil kapszula és hajszesz, hajdiagnosztika ahol vagyonokért kaptam sampont és ampullát, különböző vitaminok... Igazából eddig nem javult a helyzet.
Szia!
Nekem is elkezdett hullani, bár szerencsére csak az időjárás miatt, de ettől függetlenül engem zavart.
Én most sörélesztőt szedek, úgy látom használ. A fodrászom pedig vmi diós dolgot javasolt, és ugye csalán..... (De ezeket nem próbáltam, így nem tudom megmondani jó-e)
Sziasztok! Én is hajhullással küzdök mondhatni évek óta. Már nagyon sok dolgot kipróbáltam de semmi eredménye.Bőrgyógyász sem tudott semmi okosat mondani. Valakinek van valami ötlete?
Ne add fel ilyen hamar! Ha jól emlékszem, akkor kezdted a kezelést, amikor én, olyan 3,5 hónapja! Szerintem fél évet mindenképp érdemes várni, mert hosszú idő, amíg az ásv. anyagok meg nyomelemek beépülnek a hajhagymákba. Meg persze mindenkinél eltérő. Én annyit javultam, hogy kb. a fele hullik, mint amikor elkezdtem, de innen nem akar tovább javulni. Mondjuk így is elég durva, még így sem tudom megszámolni, hogy mennyi jön ki egy hajmosásnál. Ha nekiállnék, valószínűleg nem végeznék a következőig...:-( De saccra olyan 300-400 között lehet. 5 naponta van ez, a többi napon kb. 50-60 szál hullik. De nyáron simán volt kétszer ennyi! Szóval én már ennek is örülök!
Elbaszarintottam,novembert akartam írni.Természetesen minden oké lesz.
Drukkolok, hogy minél hamarabb legyen eredményed!
Már október van!:)
Semmit,anti-androgén kezelést kezdek októberbe.Nincs mire várni.
Szia demendiná! Nálam is kb ugyanez a helyzet, nem vígasztalás! Tegnapi hajmosás eredménye úgy 400 körül. Előzőleg kevesebb volt. Nem használod a panterhenolt sem?
Szerencsés vagy! melyik szert használod?
Hali Lányok!
Olvaslak benneteket és látom, hogy mindenki próbálkozik mindennel. Sajnos én sem tudok semmi pozitivről beszámolni. Semmi hajhullásmentes változás. Ugyanúgy hullik, van amikor csak napi 80-100 van, hogy ennek jóval a duplája.
Teljesen tanácstalan vagyok, van még pár szem elevitem és hairclinicem és ha elfogyott, én azt hiszem befejeztem, nem fogok semmit szedni. A dr immunt még megveszem helyileg és ennyi.
Szőrnyű!
Nekem sikerült egy nagyon rendes nőgyógyba belefutni,minden létezőt bejelölt a laborpapíromon.
Ha másik szakorvoshoz megyek, az is csak az őt érdeklő vizsgálatot kéri. Vagy elküld majd bőrgyógyászhoz, amire 3 hónap az előjegyzési idő.
Jártam már régen privátnál, de ő is csak a saját lézeres gépeit javasolta, aminek semmi hatása sem volt.
Ezt nem is tudtam, csak úgy éreztem:) Szép kis egészségügy!
Asszem 3 havonta lehet labort kérni,de ha másik dokihoz mész talán ő elküld.
Az enyém is belgyógyász szakorvos ráadásul a kórházból jött ki körzetinek,mégis úgy kellett megkérnie egy ismerős orvost,hogy a rendelésén adjon beutalót.Nem volt egyszerű.Egyébként rátapintottál a lényegre,tényleg pénzükbe kerül,mert a normatívájukból vonnak le pénzt a beutalóinkért.Hajrá takarékos egészségügy!
Namost: a cink túladagolás rézhiányt és vérszegénységet idézhet elő, ami hajhulláshoz őszüléshez vezethet. Elájulok!!!! :D
További ajánlott fórumok: