Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Nagyon jót kérdezel, pontos választ én sem tudom:D, de az a tippem, hogy az aranyköles az sárgás, míg a „sima” köles szürkés talán. Azt hogy miért az épp az aranyköles, nem tudom, csak abból a régi fórum hozzászólásból emlékszem.
Amúgy még a besh ginseng ampulláját használtam.
1700 körül van, de a hormonális és vitaminhiányos hajhullásra nyilván kevés, én hajnövekedés serkentésre használtam és tök jó, de elég ritkán is használni, mert azért az alkohol szárítja a fejbőrt. Papámnak egy csomó hajszála kinőtt a kobakján:D Tényleg:DDD Én már csak a szemöldökömre használom, de nő főleg mint a fene, persze az pici szőrszál pici területen. De jó nagyon. Persze, belülről kell elsősorban táplálni a szervezetet.
Visszatérve az aranyköleshez, az egyik bnőm látta, h az egyik hajvitaminban is feltüntették mint összetevőt, vmi dr böhm.
Na de most már én is eszem aranykölest! :P
Inkább mint tablettákra szórjam a pénzt..
:DDD
Nyilván nem csak mákot kell enni! Egyébként a mák az egyik legmagasabb vastartalmú növény, úgyhogy vashiányos vérszegénység esetén kifejezetten helye van az étrendben (de sajnos ezzel még nem valószínű, hogy kiváltható a tablettás vaspótlás)
na erre gondoltam:
A diffúz hajhullás ellenszere
- Szakemberekből álló csoport utána járt a diffúz hajhullás okainak, amely elsősorban a nőket érinti. /Az ilyen típusú hajhullásnál a haj hosszútávon nagy mennyiségben hullik ki a fejbőr egész területéről. A diffúz típusú hajhullásnak különböző okai lehetnek, a rossz táplálkozástól kezdve a hormonális zavarokon át a normális öregedési folyamatokig. Ebben az esetben a pajzsmirigy éppen úgy okozhatja a hajhullást, mint a vas-, illetve a cinkhiány. Amilyen gyakoriak a hajhullást kiváltó okok, olyan sokrétű lehet a kezelés is. Sokan szenvednek ettől a hajhullástól. Sokan, ám gyakran hiába keresik a megoldást. A diffúz hajhullásnál is legfontosabb az alapprobléma megszüntetése, mert ezzel megszűnik a további hajvesztés./
Kiderült, hogy a köles rengeteg olyan anyagot tartalmaz, ami segít a probléma megszüntetésében.
Nekem már május-június körül kezdődött, de akkor még nem volt olyan súlyos. Július-augusztusban volt a legrosszabb! Ezek szerint neked is ismétlődik minden évben? Nekem 18 éves korom óta minden évben, tavasztól őszig, bár változó, hogy mikor kezdődik meg hogy mikor ér véget (van mikor el sem múlik még, és már kezdődik is újra), és az intenzitása is változó. Ennyire rossz még sohasem volt, mint ebben az évben, de gondolom a terhesség meg a szoptatás tett be neki.
Nekem folyamatosan nő újra, de nagyon vékony szálú!:-(
Na a háziorvosom nekem is azt mondta,ez csak haj!
Én is a nőgyógyásszal tudtam dűlőre jutni,persze magán úton.Figyu,ami még nekem eszembe jutott az a pco.Szerintem kérj nőgyógyászati ultrahangot.
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!