Mennyire megbízható az Escapelle sűrgösségi fogamzásgátló? (tudásbázis)
sziasztok segítséget szeretnék kérni !
a barátnőmmel szeretkezés közben ki szakadt a gumi és későn vettük már észre. sajnos pont a menstruáció második napján történt ez.Aznap és még másnap ilyen fehér váladék folyt ki belőle. Rá 38 órájára bevette a gyógyszert(az incidensre rá), ez volt délután, másnap este jelentkezett hányás. Mellék hatások jöttek elő a pecsételő vérzés hátfájás alhasi fájdalom hátfájás .És most 25-én kellet volna megjönnie de még mindig nem jött meg. Szerintetek esélyes hogy terhes lett
Lásd 1696.hsz.
Sajnálom hogy így jártál.
A tabletta nem csodaszer, mindössze 85 %-os a hatásfoka.
Csak az nem esik teherbe aki nem él szexuális életet, az összes fog. gátlási módszer esetében van valamennyi hibaráta.
Sziasztok!
Nagyon sürgős válaszokra lenne szükségem.
Elmúltam 18, a barátommal nagyon felelősségteljesek vagyunk,durexxel védekezünk, de mivel én rettentően szorongós típus vagyok még megszakítással is. tegnap este baleset történt, kiszagadt a gumi, kb. 15 órára rá vettem be escapelle-t. Mivel alapból megszakításosan vagyunk együtt, plusz a gyógyszert is gyorsan megkaptam, szerintetek lehet még gond??? Elképesztően félek. Nagyon nagyon nem szeretnék bajt belőle. Kb. 13-án múlt el a vérzésem, így kb a 6-8. napon történt. Ugye ha nincs fehér folyásom(mindig szokott lenni), akkor még nem voltam ovulációs szakaszban?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! Nagyon számítok mindegyikre.
Sziasztok!
Sürgős tanácsra, tapasztalatra lenne szükségem!
Megtörtént a gumibaleset nálunk is, a gond az, hogy pont peteérésben vagyok (ismerem magam, érzem, mikor van +/- 1 nap eltéréssel). Egy blogon, ahol részletesen írnak az esemény utáni tablettákról, azt írják, hogy ezek a tabik leginkább a peteérés megakadályozásával fejtik ki a hatásukat, és ha peteéréskor vagy utána 1-2 nappal történik az aktus és a tabletta bevétele, akkor sajnos csak az ima segít, mert nem bizonyított a tabletta ilyen irányú hatásossága. (és hogy egy statisztika szerint 17 nőnél, aki ovulációkor vette be, 3 terhes maradt)
Nagyon félek, segítsetek, akinek van ilyen tapasztalata, hogy ovulációkor vagy utána vette be, hatásos volt-e a tabletta????
Sziasztok,
Körülbelül 5 napja történt a baleset, gumi volt és kiszakadt. Rá 16 órára bevettem az escapellet. Nagyon erôs rosszullétem volt, így bevettem egy nospa fájdalomcsillapítót a tabletta után 6 órával.
Kérdésem az lenne, hogy ez befolyásolhatja e a tabletta hatását?
sziasztok!uj vagyok..és remélem kapok pár tanácsot vagy csak meghallgattok :)
a problémám a következő lenne:
2éve szedek fogamzásgátlót(tri-regolt).egy honapja antibiotikumot seek(szedtem),ezért óvszerrel is védekeztünk a párommal.a menszeszem okt25-én reggel még pecsételően megvolt,viszont estére már nem és szeretkeztünk.de a tblettát már 24-én este lekzdtem szedni.a baj ott kezdödött amikor este az aktus után észrevettük hogy a gumi kiszakadt.másnap elmentem a korházba é kaptam escapellát amit be is vettem,és mondta a nögyogyász h továbbra is szedjem rendesen a fogamzásgátlót.mielött megjön csináljak egy tesztet,de ö szerinte kizárt hogy terhes maradjak...szerintetek???azt is mondta hogy vagy megfog jönni rendesen(ami most jövöhét vasárnap lesz),vagy egyálltalán nem is fog megjönni...
Sziasztok!
Nem tudom, a bogyó okozta-e a tüneteket, mindenesetre abba hagytam a szedését, ugyanis a tünetek még jelen vannak.
Orvos már látott, semmit nem talált.
Köszönök mindent Nektek, jó éjt! :)
Sziasztok!
Tegnap este bevettem a fogamzásgátlót... Éjjel 2-kor arra ébredtem, hogy a jobb lábam és a jobb kezem be van dagadva és zsibbad...
Ma reggel se teljesen százas a helyzet, szóval orvoshoz megyek.
A nőgyógyászom telefonja meg ki van kapcsolva...
Sziasztok!
Ma megjött! :)
Elkezdtem a fogamzásgátlót szedni!
Köszi midnenkinek a segítséget, aranyosak vagytok! :)
Jó éjszakát és szép hétvégét mindenkinek!
Sziasztok!
Megint én...
Mostanában kéne megjönnie a mensimnek. Pár napja görcsölgetett a hasam, a melleim duzzadtak és érzékenyek voltak, azt hittem, meg fog jönni, de semmi...
A teszt negatív.
Az eseményutáni miatt késhet?
Nektek mikor jött meg a tabletta bevételét követően?
Köszönöm a válaszokat, szép napot! :)
Szia, na akkor most már tényleg megnyugodhatsz, jól van! :)
Neked is szép vasárnapot!
Sziasztok!
Voltam dokinál, kizárta a terhességet. :) :)
Deciora nevű fogamzásgátlót írt fel,remélem,jó lesz.
Szép hétvégét mindenkinek! :)
Köszönöm a válaszodat! :)
Pár hónapja csináltak nekem hormonvizsgálatot, ahol majdnem mindent rendben találtak, a cukrom volt magas.
Persze, azóta is eltelt egy kis idő, szóval kéne egy újbóli vérvétel.
Majd még írok a fejleményekről, mindenkinek szép napot! :)
Szia, nem ártana egy teljes hormonvizsgálat mielőtt bármit is felírnak Neked amiben hormon van...
Problémát ( szerencsére többnyire csak átmenetit) az ilyesmi akkor szokott okozni ha valaki abbahagyja a fogamzásgátlást mert családot szeretne, de ma már erre is van gyógyszeres segítség.
Üdv: Eszter
Ja még valami...
Sajnos hormonzavarom van,amiből kifolyólag szőrösödöm...Mindenhol... :(
Ha alacsony hormontartalmú fog.gátlót iratok fel,akkor nem fog bekavarni a hormonháztartásomba vagy elkerülhetetlenek a mellékhatások (hogy esetleg abbahagyás után jobban fogok szőrösödni)? :(
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Szia!
Örülök, hogy minden rendben! :)
Úgy tűnik, nálam is...
Hétfőn megjött rendesen.
Nemsokára megyek el dokihoz,megnézetem magam, meg iratok fel tablettát.
Köszönöm mindenkinek a biztatásást és a segítségét! :)
Szép vasárnapot! :)
További ajánlott fórumok:
- Escapelle tablettával esemény utáni fogamzásgátlás után nem jön meg a vérzésem. Meddig várhatok, mi történhet?
- Valaki tud valamit a Rezia nevű fogamzásgátló tablettáról? Elsősorban a mellékhatásaira lennék kíváncsi, és hogy megbízható-e?
- Mennyi az esély arra, hogy valaki sürgősségi fogamzásgátlás mellett maradjon terhes?
- Mennyire megbízható a férfiaknak készült fogamzásgátló?
- Bevált-e az escapelle sürgősségi gyógyszer vagy nem?
- Mik a sürgősségi fogamzásgátló tabletta tünetei?