Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csodálom azokat az asszonyokat, akik otthon sütnek fórum

Csodálom azokat az asszonyokat, akik otthon sütnek (beszélgetés)

1 2
tegnap 14:56
Én is csodálom
41. srcrss (válaszként erre: 29. - Érdekes73)
tegnap 14:56
😄
40. 55Judit (válaszként erre: 39. - 55Judit)
tegnap 14:22
Bocsánat, most ugrott be hogy tegnap már írtam erről.😀
39. 55Judit (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:20

Én ha azt hallom mindegy, azt felelem hogy pont azt nem tudok.

De van itt 2 olyan fórum is ahol többen leírjuk mikor mit főzünk. Néha ötleteljél onnan is.

Én csak tök egyszerű ételeket főzök ami gyorsan összecsapható, ezek fel vannak írva, ha nincs ötletem, megnézem a füzetet. Sok mindent nem főzök. :)

Ritkán sütök, de tegnap volt sajtos rúd, pikk-pakk.

25 dkg liszt

20 dkg dermedt vaj

20 dkg sajt,

0.5 dl tej (lehet víz is ha nincs tej)

fél tk. szódabikarbóna + 1 tk só.

gyorsan összegyúrom, fél centisre nyújtom, rudakat vágok. Tojással kentem, köménymagot rá.

kenés nélkül sajtot is lehet rászórni. 200 fokon hamar kisül.

38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 37. - L’Engel)
tegnap 14:07
Pogácsát én is szoktam, az elég jóra sikerül :) Sajnos nekem minden nap főznöm kell ami elég unalmas és fárasztó is már, sokszor inkább a mit is főzzek a probléma, mert kifogyok az ötletekből. Hiába kérdezem őket mit főzzek, jön a szokásos mindegy szöveg, amikor meg elkészül : már megint ezt főztél? Ilyenkor a hajam is égnek áll :-)
37. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 13:14
Kenyeret nem szoktam sütni, pogácsát vagy süteményt viszont igen. Azonban csak akkor, ha nem kényszerként, hanem kedvtelésből élem meg. Amikor kapkodni kell, muszájból sütni vagy főzni, azt nem szeretem és már nem is szoktam megtenni. Jó móka lehet, ha van rá időm és kedvem, de nem erőltetem. Szerencsére már nem azt a világot éljük, hogy összedőlne a háztartás, ha nem robotolna a nő minden egyes nap a konyhában. :)
36. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:31
Minden csak gyakorlás és idő kérdése. Mondjuk ha nincs rá időd, energiád, akkor nem biztos, hogy érdemes nekiállni, főleg új receptekkel kísérletezni. Legalábbis nekem minden rosszabbul sikerül, aminek fáradtan vagy kedvetlenül állok neki a konyhában. :D Persze a rutinnal ez is javul, de úgy nehéz a kezdeti lendületet is megtartani.
35. Gretaa
tegnap 11:07
Sütni jó 😊
34. 55Judit (válaszként erre: 33. - Xochipilly)
tegnap 11:00
Szerencse hogy itthon kedvünk szerint variálhatunk összetevőkkel, ízekkel, állaggal.
33. xochipilly (válaszként erre: 18. - Xochipilly)
tegnap 10:56
Szerintem javít az állagán és az íze is jobb lesz a kenyérnek mint "csak" élesztővel.
32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Anyagi)
tegnap 08:13
Azzal nincs baj, elektromos légkeveréses sütőm van pár éves.
31. globus (válaszként erre: 30. - Anyagi)
tegnapelőtt 22:31
Ez biztos. Nem valami rozoga gáz, amit másfél órával korábban fel kell melegíteni...
30. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 22:29
Azért ehhez az alapfelszereltség egy jó sütő!!!! 😊
29. Érdekes73 (válaszként erre: 23. - Jooeva)
tegnapelőtt 21:55
Nekem ez is bonyolult, de biztos jó :)
tegnapelőtt 21:22
Hol vannak azok a régi cselédek?
tegnapelőtt 20:23

Pár éve építettünk kemencét,,az hozta magával a kenyérsütést.

Gondoltam ha már itt van.

Ehetetlen nem lett,de azért idő volt míg elégedett lettem.

Meg eljutottam a kovászig.

Jó móka,,ha van rá idő,és kedv.

Süti megy,bár kettőnknek ritkán már.

26. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:50

Nem sütök kenyeret, nincs rá igényem, kenyér helyett mást fogyasztok.

Sütiket, és kelt tésztából készítetteket szívesen csinálok.

Amíg dolgoztam, nemigen volt rá időm, legfeljebb hétvégeken.

Most, hogy nyugdíjas nagymama vagyok, és az unokáim imádják a tésztaféléket, megtanultam sütni.

Kihívásnak érzem, ha kipróbálhatok valami újat a netről, és sikerélményem van.

Megszerettem a sütést, és lobog a lelkesedésem is. Még!!!

25. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:39
Dehogynem! Kenyeret sütni meglehetősen egyszerű, sokkal egyszerűbb mint mondjuk egy oroszkrém torta. És igen, én szoktam sütni, van amikor egyszerűt, van amikor picit időigényesebbet. Megéri nekifogni!
24. srcrss (válaszként erre: 20. - Jooeva)
tegnapelőtt 19:37
Köszönöm neked is. 💗
23. jooeva
tegnapelőtt 19:32
22. jooeva
tegnapelőtt 19:31

Pl. egy gyökérkenyérhez/cibbatához még gép sem kell, hozzávalókat fakanállal összekevermi, egy éjjelen át pihentetni, másnap pár csavarással megformázniés mehet a sütőbe.

Isteni! A héja ropog, a belseje puha és ritka, eteti magát😃

21. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:26

Van egy remek kenyérsütő gépem.

Belepakolom a cuccot és megsüti nekem.

Sokkal finomabb és olcsóbb.

20. jooeva (válaszként erre: 15. - Srcrss)
tegnapelőtt 19:26

Limara

Kálci receptjei

Gábor a házi pék

Szabi a pék

TT konyhája

Szoky konyhája

Citromhab

Gabriella konyhája

Nagyon jó receptek, részletes leirással, videókkal

19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Xochipilly)
tegnapelőtt 19:14

Még sosem vettem kovásazt. Most megnéztem mit írnak róla. Azt írja önmagában nem keleszt, kell mellé élesztőt is használni.

Kérdésem, mivel lesz másabb ha az élesztő mellé szárított kovászt is adok?

18. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:04

A Dr O...ker rozskovász tasakján lévő receptből még a magamfajta betanított majom is tud kenyeret sütni 😄 egész vállalható külsőre is.

Én pizzát sütök minden pénteken, a szósz is házi, finomabb és sokkal olcsóbb mint a random szénné égetett/nyers rendelt pizza

17. srcrss (válaszként erre: 16. - Globus)
tegnapelőtt 18:47
Köszönöm.
16. globus (válaszként erre: 15. - Srcrss)
tegnapelőtt 18:36
Limara péksége oldal biztosan jó.
15. srcrss
tegnapelőtt 18:35
Engem érdekelne, hogy hol találok megbízható receptet kenyérhez, péksüteményekhez? Egyszer próbáltam kenyeret sütni, de gagyi lett.
14. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:28

Kenyér sütés a legegyszerűbb, bátran próbáld ki ha van kedved. Általában zsemlét sütök, 90 deka lisztből 12 db zsemle lesz. Finomabb és olcsóbb sokkal mint a bolti, ráadásul azzal dúsítom amivel nekem tetszik, de ha nem akarom, akkor nem. E mellett a lángos is nagyon egyszerű.

Tegnap egy pofonegyszerű és villámgyors sajtos rudat sütöttem, a tetejét jól megszórtam köménymaggal.

Legtöbbször inkább nyers, élő tortát, desszertet készítek. Mindenből csak olyat amihez nem túl sok összetevő kell és nagyon egyszerű az elkészítése, mert olyan nagyon nem szeretem csinálni, viszont ilyen finomat nem árulnak a környéken. Sokszoros áron meg se tudnám venni.

13. jooeva (válaszként erre: 10. - Globus)
tegnapelőtt 18:17

Igen!

Érdekes ez, mert én a kollégáimnak is simán mondom, hogy szeretlek és tettekkel is gondoskodom a hozzám közelállókról, de a süti az a "hab a tortán".

Tényleg szívvel-lélekkel sütök.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook