Csodálom azokat az asszonyokat, akik otthon sütnek (beszélgetés)
mintha én írtam volna.:D
nekem akkor se lenne időm,ha megfeszülnék,de balf*k is vagyok hozzá.Viszont hiszek abban,hogy lehet tanulni ,fejlődni ebben is ,mint minden másban,csak gyakorlás kérdése ;)
viszont a kenyérsütés ,ha van géped a legegyszerűbb dolog a világon :)
Abban nem nagyon, igaz nem tudom.
Én ilyet kaptam, nem ismerem milyenek vannak még.
De jó neked! Az enyém csak felső fűtőszálas, ebben nem működne. Azért köszi.
Nem nagy baj, amúgy is csak nagyon ritkán sütök.
Szinte minden sütit ami tetszik kipróbàlom.
4 tojásból vizespiskóta tökéletes.
6,4 literes 23×23-as van nekem alul felül fűtőszàlas.
Kelt kalácsot, pogácsát mindent abba sütök.
Pont egy kavarás tészta bármilyen, diós, kakaós, kókuszos amit szeretsz.
20-25 perc, csak berakom bekapcsolom sütiprogram.
Imádom.
Azóta sütök finomakat .írta megvan a csodás Cosorim.
Nem kell melegíteni, csak megcsinálom a sütit.
Papírtálca az aljára.
Mehet a massza, vagy kalács bármi.
20-25 perc és kész.
Mire megsül, már kész a következő.
Imádom.
Én ha azt hallom mindegy, azt felelem hogy pont azt nem tudok.
De van itt 2 olyan fórum is ahol többen leírjuk mikor mit főzünk. Néha ötleteljél onnan is.
Én csak tök egyszerű ételeket főzök ami gyorsan összecsapható, ezek fel vannak írva, ha nincs ötletem, megnézem a füzetet. Sok mindent nem főzök. :)
Ritkán sütök, de tegnap volt sajtos rúd, pikk-pakk.
25 dkg liszt
20 dkg dermedt vaj
20 dkg sajt,
0.5 dl tej (lehet víz is ha nincs tej)
fél tk. szódabikarbóna + 1 tk só.
gyorsan összegyúrom, fél centisre nyújtom, rudakat vágok. Tojással kentem, köménymagot rá.
kenés nélkül sajtot is lehet rászórni. 200 fokon hamar kisül.
Pár éve építettünk kemencét,,az hozta magával a kenyérsütést.
Gondoltam ha már itt van.
Ehetetlen nem lett,de azért idő volt míg elégedett lettem.
Meg eljutottam a kovászig.
Jó móka,,ha van rá idő,és kedv.
Süti megy,bár kettőnknek ritkán már.
Nem sütök kenyeret, nincs rá igényem, kenyér helyett mást fogyasztok.
Sütiket, és kelt tésztából készítetteket szívesen csinálok.
Amíg dolgoztam, nemigen volt rá időm, legfeljebb hétvégeken.
Most, hogy nyugdíjas nagymama vagyok, és az unokáim imádják a tésztaféléket, megtanultam sütni.
Kihívásnak érzem, ha kipróbálhatok valami újat a netről, és sikerélményem van.
Megszerettem a sütést, és lobog a lelkesedésem is. Még!!!
Pl. egy gyökérkenyérhez/cibbatához még gép sem kell, hozzávalókat fakanállal összekevermi, egy éjjelen át pihentetni, másnap pár csavarással megformázniés mehet a sütőbe.
Isteni! A héja ropog, a belseje puha és ritka, eteti magát😃
Van egy remek kenyérsütő gépem.
Belepakolom a cuccot és megsüti nekem.
Sokkal finomabb és olcsóbb.
Limara
Kálci receptjei
Gábor a házi pék
Szabi a pék
TT konyhája
Szoky konyhája
Citromhab
Gabriella konyhája
Nagyon jó receptek, részletes leirással, videókkal
Még sosem vettem kovásazt. Most megnéztem mit írnak róla. Azt írja önmagában nem keleszt, kell mellé élesztőt is használni.
Kérdésem, mivel lesz másabb ha az élesztő mellé szárított kovászt is adok?