Csodálom azokat az asszonyokat, akik otthon sütnek (beszélgetés)
Én ha azt hallom mindegy, azt felelem hogy pont azt nem tudok.
De van itt 2 olyan fórum is ahol többen leírjuk mikor mit főzünk. Néha ötleteljél onnan is.
Én csak tök egyszerű ételeket főzök ami gyorsan összecsapható, ezek fel vannak írva, ha nincs ötletem, megnézem a füzetet. Sok mindent nem főzök. :)
Ritkán sütök, de tegnap volt sajtos rúd, pikk-pakk.
25 dkg liszt
20 dkg dermedt vaj
20 dkg sajt,
0.5 dl tej (lehet víz is ha nincs tej)
fél tk. szódabikarbóna + 1 tk só.
gyorsan összegyúrom, fél centisre nyújtom, rudakat vágok. Tojással kentem, köménymagot rá.
kenés nélkül sajtot is lehet rászórni. 200 fokon hamar kisül.
Pár éve építettünk kemencét,,az hozta magával a kenyérsütést.
Gondoltam ha már itt van.
Ehetetlen nem lett,de azért idő volt míg elégedett lettem.
Meg eljutottam a kovászig.
Jó móka,,ha van rá idő,és kedv.
Süti megy,bár kettőnknek ritkán már.
Nem sütök kenyeret, nincs rá igényem, kenyér helyett mást fogyasztok.
Sütiket, és kelt tésztából készítetteket szívesen csinálok.
Amíg dolgoztam, nemigen volt rá időm, legfeljebb hétvégeken.
Most, hogy nyugdíjas nagymama vagyok, és az unokáim imádják a tésztaféléket, megtanultam sütni.
Kihívásnak érzem, ha kipróbálhatok valami újat a netről, és sikerélményem van.
Megszerettem a sütést, és lobog a lelkesedésem is. Még!!!
Pl. egy gyökérkenyérhez/cibbatához még gép sem kell, hozzávalókat fakanállal összekevermi, egy éjjelen át pihentetni, másnap pár csavarással megformázniés mehet a sütőbe.
Isteni! A héja ropog, a belseje puha és ritka, eteti magát😃
Van egy remek kenyérsütő gépem.
Belepakolom a cuccot és megsüti nekem.
Sokkal finomabb és olcsóbb.
Limara
Kálci receptjei
Gábor a házi pék
Szabi a pék
TT konyhája
Szoky konyhája
Citromhab
Gabriella konyhája
Nagyon jó receptek, részletes leirással, videókkal
Még sosem vettem kovásazt. Most megnéztem mit írnak róla. Azt írja önmagában nem keleszt, kell mellé élesztőt is használni.
Kérdésem, mivel lesz másabb ha az élesztő mellé szárított kovászt is adok?
A Dr O...ker rozskovász tasakján lévő receptből még a magamfajta betanított majom is tud kenyeret sütni 😄 egész vállalható külsőre is.
Én pizzát sütök minden pénteken, a szósz is házi, finomabb és sokkal olcsóbb mint a random szénné égetett/nyers rendelt pizza
Kenyér sütés a legegyszerűbb, bátran próbáld ki ha van kedved. Általában zsemlét sütök, 90 deka lisztből 12 db zsemle lesz. Finomabb és olcsóbb sokkal mint a bolti, ráadásul azzal dúsítom amivel nekem tetszik, de ha nem akarom, akkor nem. E mellett a lángos is nagyon egyszerű.
Tegnap egy pofonegyszerű és villámgyors sajtos rudat sütöttem, a tetejét jól megszórtam köménymaggal.
Legtöbbször inkább nyers, élő tortát, desszertet készítek. Mindenből csak olyat amihez nem túl sok összetevő kell és nagyon egyszerű az elkészítése, mert olyan nagyon nem szeretem csinálni, viszont ilyen finomat nem árulnak a környéken. Sokszoros áron meg se tudnám venni.
Igen!
Érdekes ez, mert én a kollégáimnak is simán mondom, hogy szeretlek és tettekkel is gondoskodom a hozzám közelállókról, de a süti az a "hab a tortán".
Tényleg szívvel-lélekkel sütök.