Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma megyek J-hez 15:30-ra megbeszélni az időpontot. Szorítsatok, hogy az ápr. 18-i hétre legyen még hely! A méretet ti is a műtét előtti konzultáción beszéltétek meg vagy a műtét napján a berajzoláskor? Remélem, nem felejtek el megkérdezni mindent!
Sziasztok!Én még új vagyok itt:)Egy ideje olvasgatlak titeket:)Elvileg nekem is megműtik a cickóimat még a tavasszal Győrben.Voltam már plasztikai sebésznél,jövő héten megyek ultrahangra,utána kell visszamennem a dokihoz.Már nagyon jó lenne túl lenni a műtéten:)
Akiket mostanában műtenek,nekik sok sikert és szép ciciket,akik meg túl vannak rajta,nekik mielőbbi gyógyulást!!!!
A műtét előtt 80-85 D-E-F melltartókat hordtam. Most a műtét után 85/C-s sportmelltartót, de ez nem túl szoros. Most B-s triumph sportmelltartót rendeltem.
Szivacsos melltartókat amit eddig próbáltam és vettem, az mind B-s :S Persze ez még változhat, most vagyok 6 hetes. Én azért picit nagyobbat szerettem volna, C-s mellet beszéltünk meg a dokival. Viszont belátom, ha most nagyobbak lennének, megint ugyanúgy lógnának pár hónapon belül.. így is már sokat ereszkedtek.
Én a varratszedés után tudtam újra rendesen az oldalamon aludni.
Hú, az nagyon jó. Már túl vagyok kettő császáron, ez nyilván ahhoz hasonló. Még elég élénken él bennem a második (2,5 hónapja volt), annál csak nem lesz rosszabb. 2 nap szundi meg maga az elérhetetlen álom pillanatnyilag... esküszöm várom! Szóval akkor az első 2-3 nap durva.
Tényleg én sem szeretek a hátamon aludni, de ha arra gondolok, hogy utána milyen kényelmes lesz a hasamon aludni pici cicikkel, hát egyből nem tűnik olyan vészesnek.
retsze92: elmondanád, hogy most mekkora melltartót hordasz? Nézegettem a méreteket, hogy mekkora kosárméret lenne jó, de össze-vissza képek vannak.
(Hétfői nap műtöttek) Hát a kórházban engem kedd reggel már elküldtek zuhanyozni, szal ott megtanulsz már fájdalommal mosakodni, és fogat mosni. Mikor hazaértem délután, én egyből lefeküdtem aludni. Reggelig aludtam, és akkor lettem jobban. Hát első héten úgy hétvégéig, még minden nehézkes, a wc-zés, zuhanyzás, öltözés, minden szép lassan, óvatosan. Érzed a határaid, hogy mikor fáj. Ez a határ minden nappal tágabbá válik. Kb 1 héttel a műtét után lettem teljesen jól, de pénteken már mosogattam, rendet raktam, ruhákat teregettem. Persze az emelgetés kb 2 hétig kellemetlen, szal a ruhákat kis adagban vittem pl.
Nekem a legrosszabb az alvás volt, hogy nem tudtam az oldalamon aludni. Valamint a kórházban sem tudtam magam kipihenni, mert éjjel folyton csörömpöltek, nevettek, beszélgettek kint, és mire elaludtam, 5-kor már keltettek vérnyomásméréssel, huzatcserével, és küldtek fürödni.
Nekem a varratszedés után lett minden a régi. :)
Szia Bertik!
Olvastam, hogy neked műtét után jött meg.. így volt, vagy valahogy eltudtad tolni?
Nem lehet kellemes ez az alul felöl vérzek..
valószínű, hogy nekem is bele esik 1-2 nap. Téged ki műtött?
engem leginkább a hegek zavarnak. illetve az, hogy vajon milyen lesz később. mert azt onnantól már örökre viselni kell. nekem nem olyan óriásiak a cicik, hogy feltétlen ragaszkodjak a műtéthez, ezért még dilemmázom, hogy melyik zavarna jobban. de persze, szép, formás kicsi cicit is nagyon szeretnék, és ha lenne olyan heg, amit szépnek találok, az megkönnyítené a döntést.
amúgy amiatt, hogy néhány helyen vastagabb a heg, nem mentél vissza hegkorrekcióra?
Szerintem azt akkor csinálhatjátok, amikor késznek érzed magad rá. Persze az első időkben nyilván a cicigyömöszölés kimarad, na meg hat hétig a melltartó se kerülhet le :)))
Mostani képem nincsen, de este megkérem a férjemet, hogy csináljon. Amúgy nekem néhol vastagabb kicsit a heg, mindkét mellbimbóm körül van egy kis vastagabb rész, de engem nem zavar :)
köszönöm az infokat. még lenne egy kérdésem. lehet, hogy kicsit hülyén hangzik, de AZT mikor lehet műtét után először csinálni? gondolom, a leszorítós melltartó nem egy kívánatos látvány, de azért nyilván van akció a párunkkal addig is, míg lekerül a nagy cicifix... :)
a másik, amitől leginkább tartok, hogy milyenek lesznek a hegek, mert azért mégiscsak három vágás nyoma marad a ciciken. mivel téged már 15 hónapja műtöttek, lenne rá lehetőség, hogy feltegyél mostani képet, amin látszanak a hegek? persze, csak ha nem kellemetlen, vagy esetleg priviben? előre is köszönöm!
Nekem két hét volt, mikor már rendesen mertem. Persze főztem hamarabb is, csak nem emelgettem nehéz fazekat, meg mostam is, de nem teli ruháskosarat cipeltem a szárítóhoz, hanem vagy úgy időzítettem, hogy ezeknél a tevékenységeknél legyen otthon a férjem, vagy kis adagokban hordtam a ruhákat :) Vezetni két hetesen vezettem először.
Amúgy, most hogy volt hó, és kellett lapátolni, most vettem észre, hogy lapátolásnál seprésnél bizony fájtak a cicik.. Pedig 15 hónapja műtöttek...
Hű, most aztán pláne nem tudom. Azon gondolkodtam, hogy jó lenne beszélni valakivel, akit ez a hapsi műtött. Aztán rájöttem, hogy engem is. :D De egy anyajegy leszedése meg egy mellkisebbítés ugye nem ugyanaz.
Köszi mindenkinek aki megnézte az oldalt! Hát még van időm eldönteni, de remélem ez lesz az utolsó "elbújós" nyaram.
Jaj de jó nektek!
Igen:))
Igaz, én tanítok, tehát fizikai munkát nem végzek.A gyerekeknek elmondtam, hogy mi a helyzet, így vigyáztak rám, nem rohantam nekem. Mondták is, hogy most csak a derekamat szabad megölelni, a cicimet nem:)))