Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Én úgy tudom hogy szoptatás után egy évet szoktak várni.
Tényleg nehéz okosnak lenni, kicsit segítek.Próbáltad már a hullahopp karikát?Derékra az jó.Vagy: kis terpesz, térdeidet kicsit rogyasztod, hasizmot behúzod, a fenekedet összeszorítod és jobbra balra fordítod a törzsedet-természetesen egyenes háttal, hogy ne fájduljon meg.
A hasad pedig akkor lesz laposabb, ha lefekvés előtt legalább két órával már nem eszel.Evések előtt kb.fél órával iszol egy pohár vizet, és evés közben pedig egyáltalán nem ( vagy csak keveset)iszol.Illetve ha tudsz fehér cukor helyett barnát használni, azt könnyebben lebontja a szervezet.
Műtéttel kapcsolatban annyit, hogy rendezd el a gondolataidat, ne sürgesd magad.
Én márciusban találtam ki, hogy műtétet szeretnék, és azóta átálltam barna- cukorra és lisztre, este lényegesen korábban vacsizok,mint előtte,de nagyon nehéz megszokni.Idő kell ehhez is, mint minden máshoz.
NYUGI
Az a helyzet, hogy a szules utani nagy fogyason tul vagyok. Egy eve heti ketszer futok, igy sok lement mar rolam. Kb 10 kilo. Lement a combom-fenekem, mellnel a kormeret (azaz hatamrol fogytam, de persze ment cicibol is mert 95G rol 80G lett, de kozben szopi is abbamaradt). Maradt a has meg a derek. Sajna nekem ide megy fel eloszor, sde innen is megy le utoljara. Es innen gyorsan nem lehet fogyni. Csaloka, mert ha most valaki ramnez nem mondja meg hogy nagy a hasam (elfer a mellem arnyekaban :-) ), de ha feszulosebb cuccot veszek fel laccik. Doki meg plane fogja latni. Tutira ra fog kerdezni. En meg karok meg fogyni, de hat ki nem... De a regi gatyaim frankon feljonnek ram, csak a hasamon nem birom begombolni (vagy csak hajkibuggyanosan). Most en is beleadok apait-anyait hogy minel tobbet fogyjak, de ez nagy param hogy mit fog mondani a doki.
Varni a mutettel? Meddig? Mi a garancia arra hogy tenyleg le is fogok fogyni? Vagy hogy visszavesznek-e a melohelyre? Mert ha nem, nincs tb-m, nincs mutet sem...
Nehez okosnak lenni...
Mennyit kéne szerinted még fogyni?
Én azt gondolom, hogy a doki legfeljebb javasolja, vagy megkérdezi, hogy tervezel-e további fogyást, ha te nem szeretnél, mert bár van kicsi súlyfelesleged, de nem zavar, nem tervezel fogyózást akkor simán megcsinálja.
Viszont valóban megfontolandó, ha nagyobb súlyveszteséget akarnál elérni, kár lenne a szenvedéssel elért eredményt egy fogyás miatt gallyra vágni..
Nikeri
Szuper! Lehet parod csak fel a valtozastol, mert nem tudja milyen lesz az új. Mint mondjuk egy új frizuranal. Csak ez nem no vissza. :-)
Lakatalin
Jaj de jó!!!!!!!!!!!!!! Gratula!!!!!!!!
Ennyi nagyon felek hogyan azt fogja mondani hogyan fogyjak meg es menjek vissza.
Sziasztok!
Október 1-jén végre engem is átszab a doktorkám.Adott beutalókat, már csak a vérvételt és az EKG-t kell elintéznem.
Nekem azt monda, hogy Triumph sportmelltartót vegyek, 75B-t!!!!!!!el sem hiszem!Végre elkezdődött....és kényelmes lesz a mozgás (majd).
Nekem a mammográfiát az UH-gal és a mellkas rtg-nel együtt megcsinálták, és kb. 5 percet vártam az eredményre.Én nem félek, izgatottan várom.Nagyon várom.
Köszi a válaszokat, ezek szerint minden orvos mást mond. Nekem a kompressziós harisnyát a doki ajánlotta.
Több kompressziós melltartót azért gondoltam mert cserélni és mosni kell ha sok héten át éjjel,nappal hordani kell. Amíg kimossátok sportmelltartóban vagytok? Az is ugyanolyan jó? Ébredés után már aznap tudtatok mozogni? Wcre menni, felülni egyedül? Annyira nagy seb lesz, én még azt sem tudom elképzelni hogy hogyan tud az ember felülni vagy kimenni a wcre? Mennyire fáj utána? Nagyon gyenge az ember?
Meg van a mammo eredményem, hála istennek minden ok :) -szóval kipipálva...
Konzíliumig marad a para.... azt hiszem más teendő nincs.
Párom mintha kezdene jobban foglalkozni vele mint én, ma ,hogy mentünk az eredményért pl. fő témája az volt nem is nagy, ebben a felsőben szinte nem is látcanak a cickóid... És ahányszor látott nagyobb vagy "rosszul" lló cickókat mindig megjegyezte nézd meg azt, na az mondhatná hogy néznek ki....
Bár támogat rám bízza a döntést, viszont azt hiszem kimondatlanul, de jobban örülne ha lemondanék róla
Szia!
Ha nincs hajlamod trombózisra nem kell semmit venned.A kék kenőcs pedig agy csodaszer szerintem:-)
Lukácsféle kékkenőcs a hivatalos neve [link] itt tudsz róla olvasni,de van honlapjuk is a phytokert.hu
Nekünk azóta is van itthon a lányaimat kenegetem mindenféle sérülésre.
Sziasztok, még vannak kérdéseim:
Kompressziós melltartóból kettő elég?
Gézből mennyit és milyet érdemes venni?
Mindenki három éjszakát volt bent?
Zuhanyozni mikor lehet majd először?
Bocsánat de ahogy közeledik a műtét minden eszembe jut ;)
Szia, Debreczenit választottam. Teljesen pozitiv volt nekem, remélem jól választottam. Majd meglátjuk mit szól az időpont variálásomon ;))
Más a műtöttektől: a tbfinanszirozás vagy teljes össszegben fizeti vagy sehogy? Olyan hogy csak a felét kell arányában olyan is van?
Ja, és megírná valaki mi az a kék krém?
Kompressziós harisnyát vagy zoknit érdemes venni?
Nekem reggel 7-re kellett mennem étlen-szomjan,jött a nővér mondta h feküdjek be az ágyba,jött egy másik bekötötte az infúziót,befáslizták a lábamat(trombózisveszély miatt),majd lefolyt az infúzió,utána kaptam valami gyógyszert,és vártam.Olyan f12 körűl jött értem a beteghordó,és vitt a műtőbe,teljesen meztelenűl...
Nekem ennyi volt.