Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Köszönöm tippet én is triumph ra tenném lenne a voksomat..nagyjàbol tudom mi lesz az új méretem talàn sikerül a megfelelőt kivàlasztanom..kaptam egyet ugyan a pàrom anyukàjàtól egy ilyen abrah jellegüt amivel nincsen semmi baj csak nagyon lazànak talàlom nem tartanà ott a melleimet ahol kellene..később persze jó lesz majd csak most nem ez a megfelelő..ezért holnap iràny a vàros..remélem kapni fogok..ha nem meszeb kell mennem ami normàl esetben nem lenne gond csak így egy picit mèg betegen ha kiesik egy nap pihi..ebbe bele sem gondolok inkàbb..
Egyébként màr gondolom otthon làbadozol..hàny napot töltöttél bent?..és hogy érzed magad..fàjdalom..làz..tudsz rendesen pihenni?
Köszönöm jókívánságaidat.Remélem meggyógyulsz a műtétig.
Ha tudsz állítható pántos sportmelltartót szerezni, az tuti jó.Nekem a dokim a Triumph-ot ajánlotta, csak nem néztem szét eléggé.Amit vettem, annak nem állítható a pántja, és egy kicsit nyomja a mellem alsó részét, egy-két cm-rel jó lenne, ha hosszabb lenne.
Hétfőn megyek kötés cserére, majd megkérdezem, hogy vegyek e másik fajtát.Ez sem fog kárba veszni, mert nem kenték össze, és gyógyulás után pont méret lesz.
Nagyon szorítok neked (is).
Én is nagyon kivàncsi vagyok..borzasztóan vàrom..olyan jó olvasgatni aki màr túl van rajta hogy minden rendben van vele és hogy senki nem bánta meg a fájdalom és a kisebb felmerülő kellemtlensègek és esetleges hegek ellenère sem.
Kèsőbb rakom majd fel a kèpejet is..előtte közben utàna..:)
Akkor tènyleg közel vagyunk egymàshoz..ezt örömmel vettem..
Igen szekin is vègeznek ilyen jellegű műtètet kèt helyen is..engem a korhàzban műtenek..tb -s vagyok a mèret illetve egyèb gondok miatt..
Ezek szerint tèged nem itt..èn is nsgyon fogok èrted szorìtani hogy mibden rendben legyen veled műtèt előtt ès utàn is..vigyàzz magadra dokan betegek ès fertőznek..èn kaptam szàjkendőt,cikinek talàltam màr nagyon bànom hogy nem vettem fel..de màr jobb egy fokkal a hangom a csütörtökinèl ès nem vagyok làzas sem..mèg van a maival együtt hàrom napom hogy teljesen rendbe jöjjek..szóval csak óvatosan mert a mensit el lehet tolnii de torokgyulladàst nem..
Holnap nekem mèg vennem kell egy cicitartot..de ez tènyleg nehezebb mint gondoltam..hogy biztosan jó legyen ès tartson is..probàltam itt csemegèzni kinek mi vàllt be..de mindenkinek màs..mondjuk ez egyèrtelmü is..èn valami cicifixre gondoltam amit lànyka koromban hordtam,mert kosarasat mèret nèlkül ..nem is tudom..szóval ez mèg hàtra van..neked megvan màr?
Szia!
Engem most műtöttek két napja és nekem megvolt, de megműtöttek így is.
Azt a mindenét, kiváncsi leszek rá mennyi lesz az annyi (dkg) amivel könnyebben jössz ki a kórházból.
Nem is tudtam, hogy Szekszárdon is foglalkoznak plasztikai sebészettel.
Akkor nem is olyan távolról drukkolok neked 20km :) /Kedden épp megyek is, nőgyógyhoz, Bakó dr/
Torkod bizrosan rendbe jön szerdáig.
/Én is azon parázok, hogy kb 15-éve még náthás sem voltam, nehogy hónap végére nyaljak be bacit. Na meg a mensi 4-hetente órát lehet hozzá igazítani, évente 1-2 szer viszont 5. hétre jön meg. Na akkor akadok ki mert ha most teszi ezt velem ugrik a műtét - ezt akarom Bakó dokival megbeszélni..../
Helló mindenkinek!
Szept.30-án megműtöttek, folyamatosan bővítgetem a naplómat.
A lényeg, aki elégedetlen vágjon bele.
Ami nekem rossz volt, az altatásból észhez térni.
A tb-t senki ne szalassza el, egy próbát meg kell, hogy érjen.
Mindenkinek, akit előttem operáltak, MILLIÓ PUSZI, ÉS EZER KÖSZÖNET a bíztatásért, és a sok információért. Ha itt lennétek, átölelnélek benneteket. Nagyon hálás vagyok!!!!!!!
NAGYON BOLDOG EMBER VAGYOK!
Ki és hol fog műteni? Méreted,? :)
Dokibád mondta, hogy hány %-os kisebbítésed lesz?
Természetesen drukkolok neked is,kitartást- és gyors gyógyulást, ja és ne vessz el,!:)!
Sziasztok!
Pàr hete olvasgatom amit ezzel a témàval kapcsolatban
megosztotok amit nagyon köszönök..szàmomra nagyon hasznos informàciok ezek,sok mindenre vàlaszt kaptam amit lànyos zavaromban nem kérdeztem meg az orvosomtól.Mondjuk nem szàmítottam arra amit mondani fog hogy négy hete voltam nàla konzultàcion és jövő héten csütörtökön műtetni fog.Szó szerint sokkot kaptam..természetesen nagyon örülök ennek a korai időpontnak.Végre nem kell cipelnem a mellkasomon ezt a felesleges súlyt,és leszàmolhatok a bőrömbe vàgó pàntokkal és merevítőkkel.Aki màr túl van rajta gyors és a lehető legkisebb fájdalommal jàró gyógyulàst kívànom,akinek még vissza van türelmet és kitartàst.
Szia!
Örülök, hogy túl vagy rajta és ennyire pozitív a véleményed! Gyors panaszmentes felépülést kívánok!
Természetesen várjuk a híreket :) !
Sziasztok!
Engem tegnap műtöttek a Szent Imrében Kelemen Péter doktorúr. Hát azt kell mondjam, hogy ez a műtét engem annyira nem rázott meg, konkrétan nekem alig fáj szinte fájdalomcsillapító nélkül élek és nem rossz egyáltalán nem és megérte. Szép a cici, amit eddig látok belőle.:) 75Fes-ből lett egy olyan 75C-D még pontosan nem tudom, mert be van dagadva. Ha valaki valamit is kérdezni akar a műtéttel kapcsolatban, akkor nyugodtan. :) Várom a kérdéseket és szívesen válaszolok mindenre, illetve mindenkinek csak ajánlani tudom a műtétet.Megéri. :)
Szívesen!:)
Azt javaslom próbáld fel a melltartókat.Amelyik kényelmesebb azt vedd meg, mert éjjel nappal rajtad lesz és ha szoros azt nem kényelmes egész nap hordani.
De jó látni, hogy pár nappal a műtét után már ide tudsz kukkantani! Remélem szépen gyógyulgatsz, és napról napra jobban vagy!
Jelentkeztem a naplódba. Hamarosan én is nyitok egy titkosat és teszek fel képeket.....
Köszi a választ, akkor inkább 80-nál maradok.
Szia!
Pár hónapja olvasgatom a csetet, és látom hogy Téged Kelemen doki műtött. Engem november végén fog.
Nagyon hálás lennék, ha ellátnál néhány tanáccsal.
Nem vettem melltartót, mert azt hallottam, hogy majd ott lehet a nővéreknél az új méretre kérni, azaz venni.
Mit javasolnál, ami hasznos volt Neked, illetve hogy beszéltétek meg az új méretet, Kelemen doki döntött el vagy megkérdezett?
Kérlek minden olyasmit írj meg, amit fontosnak gondolsz, előre is köszönöm
Szia Kati,
Köszönöm a segítségedet! :)
Köszönöm, nagyon sokat segítettél :)
Még egyet kérdezhetné, mell alatti körméreted mennyi?
Nekem 77 cm, szóval dilemmázok, hogy 75-vagy 80-ast vegyek, a kényelem miatt.
A pénz kérdéssel kapcsolatban.Tőlem is sokan kérdezték.Aki nem tb-s az általában nem ad, a tb-seknél mint én is azoknál változó.Akinek van lehetősége és szeretne, az adjon.Nincsen meghatározva hogy mennyit, mindenkinek a pénztárcája dönti el.
Olvastam olyat itt hogy nem volt lehetősége pénzt adni de helyette vitt egy ajándékkosarat.
Ha szeretne valaki adni, akkor szerintem műtét után tegye.Ha van lehetősége akkor hazajövetelkor, bár akkor ritkán van egyedül az orvos vagy varratlazításkor vagy varratszedéskor.
Szia Szilvi!
Nem hülye kérdés!:)
Van lehetőség a kórházban venni.Amikor berajzolt J azután szóltam kint az asszisztensnek, hogy szeretnék melltartót venni.Azonnal adnak is.
Igaz vittem magammal, de gondoltam ott is veszek.Végül is a kórházit tettem ki hogy azt adják rám műtét után.
Nekem bejött és elégedett voltam azzal a melltartóval is.
Kati
Szia!
Én Triumphból Energy N sportmelltartót vettem feketét,80 C-s méretet.Mivel ezek nyúlnak biztosan jók lesznek amikor be vagy kötözve még és hónapok múlva is.Remélem tudtam segíteni:)
Nem mindenkinek adnak.
Általában azok után a műtétek után ajánlott, ahol hosszabb ideig feküdni kell.
Itt már másnap fel lehet és kell is kelni.
Lányok már felvetődött a kérdés jó pár napja, hogy aki tb-s, az adott-e a dokinak, és ha igen mennyit? Vagy szerintetek mennyit illik ?
Mikor műtét előtt, amikor berajzol, vagy utána, hazajövetelkor?
Ha nem szeretnétek itt válaszolni, megköszönném, ha priviben elárulnátok páran
Hát én remélem, hogy mindenki kap vérhigítót, én tuti reklamálok érte, ha nem adnak....
Minden műtét után (főleg ilyen nagyoknál) kellene olyan 10-20 db-t kapni, az embólia megelőzése végett.
Ekkora műtét után eszméletlen nagy a rizikója atrombózisnak, embóliának.....
Szia Asinel,
Akkor nem kell bevinnem magammal sport melltartót a kórházba? Nem akarok rosszul kijönni a dologból, nem tudom hogyan megy ez. Bemegyek és a felvétel után szólni kell, hogy szeretnék vásárolni? Bocsi a hülye kérdésért :)
Szilvi
Sziasztok,
Megvolt az altató orvosi vizsgálat. Minden ok, de majd 3 órán át ott voltam :( Nem győzök majd túlórázni. Mondjuk én az uccsó percig dolgozom, nem akarok itthon agyalni. Bent jó sok a meló mostanság (is), úgyhogy le leszek foglalva rendesen :)
Viszont a műtét után kapok majd vérhigítót. Egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy napokon át hasba szúrjam magam. Párom bizti nem fog ebben segíteni, mert ha csak távolról lát egy tűt, hát a nagy mackó dob egy hátast :)
Valaki kapott ilyet?
Sziasztok!
Túl vagyok a varratszedésen, hát ahol be volt gyulladva ott igencsak megéreztem, a többi helyen nem volt vészes.
Viszont alul a nagyobb varrat felett több csomót is érzek van egy bő egy centis és kidudorodik, a varrat nincs lyukadva. Volt esetleg valakinek ilyen? Felszívódik vagy majd ki akar jönni?
Köszi a választ!
Szia!
Tudnál esetleg egy melltartós linket, hogy melyik milyen, vagyis, hogy nézett ki kb.
Sport melltartó fazon, vagy rendes "kosaras".
Nézegettem már a neten, milyet is kéne venni, de nagy a bőség zavara.... nem tudom milyen irányba mozduljak....