Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok lányok!
Régen írtam de azért szoktalak benneteket olvasgatni:)
Olvasom hogy vannak akik túl vannak a műtéten azoknak gyors gyógyulást akik még várnak rá azoknak kitartást.:)
Engem pl Jósvay műtött lassan 7 hónapja, maximálisan megvagyok vele elégedve, mint emberileg mint orvosilag.Csak ajánlani tudom:)
De természetesen mindenki a saját orvosát szereti és ajánlja és így van ez jól.
Melltartó kérdésben én is bajban voltam.Vettem Triumphot,és vettem kórházit is.A kórházi volt az első hetekben rajtam, igaz hogy műszálasabb de nekem kényelmes volt szerettem, és nem sajnáltam, ha esetleg piszkolódna.Én csak ajánlani tudom és nem is drága.Mindegyik hátul kapcsos.
Szerintem nem fontos az elől kapcsosat megvenni.
Igen, én is arra gondoltam. Te kórházit hordtál -nem volt nagyon kényelmetlen? - vagy milyet,
Egyébként a kórházi mennyire rugalmas?
Ez engem is érdekelne, bár én 27.-én vasárnap fekszem be, szóval szerintem esélytelen. Esetleg 21-én ha altatóorvoshoz megyek.
Nekem dokibá azt mondta, hogy 75c-t vegyek. Rákérdeztem, hogy milyent, speciális kell-e. Azt mondta nem. Lehet a kórházban is vásárolni, de ő azt javasolja menjek be egy fehérnemű boltba és inkább ott vegyek pamutot, de lehetőleg minél pamutosabbat, mert ami a kórházban van az nagyon műszálas. Bár milyen megteszi, csak ne legyen benne semmi merevítő sehol.-Főleg alul.
Közben telcsin érdeklődtem ahol az extra 75F-s melltartóimat rendelem, hogy mit tud ebben segiten. A csajszi ott azt mondta, hogy kompressziósat-leszórítósat azok szoktak vinni akiknek implantátum beültetés lesz, hogy el ne mozduljon. Az ilyen műtétesek, nagyon jó minőségű sportmelltartót szoktak vinni. -Anita, Triumph és még valami de elfelejtetem.
A héten majd benézek hozz megnézem..
Amennyiben lehet bent venni, megírnátok mennyiért?
Na, többet nem kérdezek :)
Lányok,
Tényleg lehet a Szent Imrében még műtét előtt vásárolni melltartót? Mert ha igen, akkor nem vinnék magammal. Vagy bármilyen sportmelltartó megteszi? Sajnos kompressziós tizen-huszonezreset nem áll módomban venni.
Köszönöm: Szilvi
De jó, hogy már tudtál jelentkezni!!!! Innen minden nappal könnyebb lesz! Szuper! Pihenj jó sokat!
Puszi: Szilvi
Szia!
Hűha, az már csak 3 nap! Nagyon drukkolok neked! Puszi: Szilvi
Sziasztok!
Megkezdődött a visszaszámlálás. 8 nap múlva műtét, holnap altatóorvossal randi.
Már zabszem szindrómám van.
Néha le akarnám magam beszélni róla, de leginkább ezt tartom a legjobb ötletnek. Más is volt így vele? Vagy csak én vagyok ennyire beszari?
Senki nem bánta meg a döntését?
Mondjuk nekem fehér köpeny szindrómám van, még akkor is parázok, ha csak mást kísérek orvoshoz :)
Pusza: Szilvi
Nagyon klassz! Kitartást és pihenj sokat!:))))
Lesz kérdésem(ünk) bőven....
Igen Ziziket és Lkatalint ma műtötték! De jó nekik már túl vannak rajta :)
Ezúton kívánok mindkettőjüknek panaszmentes, gyors gyógyulást !
Várjuk az infókat!
Jaj de jo!!!!!!!!!!! Annyira irigyellek!!!!!!!!
Szuper hogy a parodnak is tetszett a dolog!!!!!!!
Nagyon koszi a reszletes beszamolot, nagyon jo volt olvasni!!!!!
A bentalvas szerintem nem olyan gaz. Igy legalabb lehet orvosi segitseget kerni hogy tudjal is aludni :-))))
(ha jol emlekszem ziziket ma mutottek)
Örülök, hogy minden rendben :), tényleg kezdtem aggódni.
Most értem haza a konziról. Nagyon pozitív benyomásom volt JJ-ről.
Megkérdezte, mit szeretnék, milyen ügyben érkeztem. Mondtam mellkisebbítést szeretnék. Kérdezősködött, hogy szültem-e, utoljára mikor, testsúlyom csökkent-e az utóbbi időben, a jelenlegi súlyomtól szeretnék-e kevesebbet. Mondtam neki. hogy hát nem 46kg-vagyok , erre ő -ne is mert el fogja fújni a szél :). Láttam-e műtét utáni "ciciket", milyen hegekkel jár. Mondtam igen, van egy fórum ahol zárt körben az ilyen műtéten átesettek megosztanak képeket, tapasztalatok, de élőben nem láttam. Milyen melltartót hordok ?(75F)
Utána megkért, hogy vetkőzzek le. Megnézte, megemelgette őket, és kérdezte tapasztaltam-e aszimetriát,- mondom igen jobb kicsit nagyobb és kicsit lejjebb is van.
Ő is így látta, megmutatta, hova mennyivel kellene a mellbimbókat feljebb helyezni ( a balt kevésbé, a jobbot jobban, de még az is az áthajlási szögön belül van)
Sajnos alul úgy néz ki sokkal hosszabban kell vágni a szokásosnál, hogy ne maradjon a két mell közt valami bőrfölösleg ill. oldalt is magasabbra kell hónalj fele mert pont olyan mellformám van (telt, tömzsi, közel egymáshoz)Pfffff..
Aztán megkérdezte, (megállapította) gondolom a felével is megelégedne? Én meg lelkesen igen, de az méretben mit jelent? Válasz : "C"!!!!! :).
Erre párom: az nem olyan nagyon nagyon kicsi ugye, marad azért :) ? Doki bá megnyugtatta, nagyon rendes volt.
Aztán a nagy kérdés gondolkodni szeretne még a műtéten, vagy eldöntötte és szeretné? Ebben az esetben az idén, vagy jövőre ? ÉS VÁLASZOLTAM:!!!
- Az idén!!
- Mikor?
- Októberben.
- Mensivel, hogy állunk kiveséztük, Így amit itthon kiszúrtam magamnak időpontot benne volt az ajánlatában (munkahelyemen már előre érdeklődtem, hogy 2-hétre esetleg 3-ra okt. végétől szabira mennék, akkor azt mondták elengednek)
Okt.28 Hétfő.Műtét!
Amikor ebben megegyeztünk és aszisztens írta a papírokat, altatóorvoshoz beutalót hírtelen rájöttem a legfontosabbat nem kérdeztem meg.... Így félve és elég kellemetlenül, de rákérdeztem.
_Megszeretném kérdezni még, hogy tb-támogatással megoldható-e a műtét.
-Elmosolyogta magát és annyit mondott, természetesen, különben már egy szép sárga csekk ott figyelne maga előtt.
Előző este 5-kor már be kell feküdnöm. A távolság miatt nem engedte az az napot, hátha a forgalom vagy miatt nem érnék be (pedig csak 120 km). Kedden reggel pedig elvileg haza enged.
Jó sok vizsgálat kell még addig, a laboron kívül a többibe belehúzhatok, hogy meglegyen.
Párom, jól bírta. -Ja egyébként van a hozzátartozóknak egy szék direkt bent, szóval simán bemehet. Párom előtte megkérdezte az asszisztenst,aki többször kijött közben adatok..stb.. és ő mondta, kedves, és mosolygós volt.. Akik előttünk voltak szinte mindenkivel bement a párja.
Mielőtt bementünk, úgy éreztem arról akar meggyőzni, ne mondjak bent semmit, hanem majd még meggondolom.
Amikor kijöttünk, akkor meg azt mondta, igazad van, én is így döntöttem volna, ha akarod miért halasztgatnád és idegeld magad. Előbb túl leszel rajta.... Nagyon jól esett :)
Bocs, mindenkitől hogy hosszú voltam....
Lakatalin,
rengeteget gondolok rád! Sok sikert, gyors+fájdalommentes gyógyulást!!!!!!!!! Már várom hogy hírt adj magadról!!!
nikeri,
köszönöm. Minden oké. Volt mintavétel (na, ez nem volt kellemes), igazolta hogy ciszta. Mondták fél év múlva kontroll. Remélem arra már nem kell elmenjek :-) Terv az, hogy november végére kérek időpontot konzira, addigra lemegy 3-5 kg. Január végén műtét, addigra megszabadulok a maradéktól. De ha addig nem megy le nagy baj nincs, mert 3 kg fogyás nem terheli állítólag a ciciket.
Veled mizu? Mire olvasod gondolom túl leszel a konzin!
Sziasztok!
Nekem most 11 hónaposak lesznek az új melleim,nem bántam meg,hogy megcsináltattam.Öt óra alatt négy kilótól szabadultam meg.Kelemen doktor műtött és szerintem a leges-legjobb választás volt.
Köszönöm a válaszod! Örülök, hogy elégedett vagy ennyi idő után is :) .
Képet úgy tudsz felrakni, hogy ne lássa senki : - Neved alatt : Naplóid itt kiválasztod, hogy új titkos napló indítása, (Írsz amiről szeretnél, ha van ilyen + fájl feltöltése itt mehet a kép és elmented).
Ezek után a naplót csak akkor és csak az láthatja aki jelzi neked engedélyt kér és te rákattintasz, hogy igen engedélyezed.
Hú, de izgalmas és persze maximálisan megértelek! Én is hasonlókat fogok valószínűleg érezni dec. 9-én. Addigra Te már csak legyinteni fogsz..... :o)
Nagyon drukkolok Neked és szívből kívánok minden jót!
Szia nikeri!
Kelemen Péter műtött a Szent Imrében, a párja Görcsi doki volt :) A hegem nem mindenütt vékony fehér, a bimbóudvar körül két helyen is vastagabb maradt, és kicsit kiemelkedik, meg a bal mellemen is látszik a függőleges vágás, bár az nem kiemelkedő. De ezek annyira piti dolgok számomra a régi melleimhez képest, hogy sose zavartak :) A gyógyulásom szerintem nagyon simán ment, a fájdalmaim se voltak jelentősek, bár az elején volt azért pár nehezebb nap, kezdve rögtön a műtét másnapjával, mikor haza kellett jönni. 200 km-re lakunk Budapesttől, szóval nem volt egy nagy élmény az utazás :) A varratszedés után lett egy picike lyuk az egyik mellemen, a függőleges meg az alsó vágás találkozásánál, az folyt pár napig, de nem volt túl nagy, emlékeim szerint olyan 5-6 miliméter átmérőjű. Szerintem szépek maradtak, természetesen nem olyan mint a műtűt után pár hónappal, nincs olyan magasan és nem is olyan kemény, de nem lóg egyáltalán, szóval én elégedett vagyok. Bár azt azért nem bántam volna, ha még egy kicsit kisebb lett volna, de elég magas is vagyok, meg nem nádszál, szóval az alkatomhoz illik. Érzék kiesés színelváltozás nem volt :)
Mutatnék képeket, de nem tudom, hogy hogyan kell úgy, hogy ne lássa akárki... :)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy volt-e valakinek olyan még varratszedés előtt, hogy a varrat begyulladt kicsit? Nekem az alsó nagy vágás bal oldalt a végétől piros és sokszor fáj is. Félek így nekimenni a varratszedésnek, kenegetem bepanthennel de nem tudom azt szabad-e? Nem lesz-e miatta gond a varratszedés? Viszont nagyon fáj valamivel a gyulladást le kéne róla húzni:( Ja és a mellbimbóba az élet mennyi idő után térhet vissza? Köszi a választ!
Szia! Ki műtött és hol? Ennyi év után milyen a heg, szép, viszonylag vékony fehér kis vonalacska? Vagy dudoros kemény ? Voltak komplikációid a gyógyulás alatt? Szépek maradtak enyi idő után is? Érzék kiesés, színelváltozás stb... valami ilyesmi problémád van?
Bocsi a sok kérdését, de a hétfői konzi itt a nyakamon... és ritka ha valaki ennyi idő után visszatér a fórumra, inkább csak a műtétre várók és a nem túl régen műtöttek vannak jelen..
Hát igen minden képen elmegyek, reggel felmegyek Pestre, egy egész hosszabb shopingolást betervezek elé az majd "lenyugtat" elvonja a figyelmem mert estig bedilizek másképp :) .
Veled mi a helyzet? Megvan már a szövettan eredménye? Kértél másik időpontot JJ-hez? Mi a terved, vagy végleg feladtad? Régen nem írtál magadról.... -remélem minden rendben