Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mellkisebbítés tapasztalatok fórum

Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: mellkisebbítés képei
25588. Anya11 (válaszként erre: 25585. - Bori0222)
2013. szept. 27. 12:01

a dokid nem mondta? Te mekkorát kértél?

Ezt azért jó lenne még előtte tisztázni... :)

Ki műt és hol,ha szabad kérdeznem?

25587. szilvi1110
2013. szept. 26. 21:01

Sziasztok!

Évek óta nem jártam erre, most egy kicsit nosztalgiázok :)

Nekem 2009 október 22-én volt a műtétem, tehát már lassan négy éve. Soha, egy pillanatra nem bántam meg, bármikor újra bevállalnám :) Most 85 D-s melltartót hordok, előtte 90E volt, persze mint itt sokan mások is, én se a megfelelő méretet hordtam, tehát ennél a 90E-nél még nagyobb is kellett volna :) 75 és 98 dekát távolítottak el.

Aki túl van rajta, annak gyors gyógyulást, aki még előtte áll, ne izguljon, mert nagyon nagyon megéri a macerát :)

25586. ABC2011 (válaszként erre: 25583. - Nikeri)
2013. szept. 26. 20:55
Pont ezert kell a konzira elmenni. Rakerdezel, o meg megmondja mekkora az esely erre. Ha bizonytalan is vagy a konzit szerintem ne hagyd ki!!!!!
25585. Bori0222
2013. szept. 26. 19:05
a 75 F-es cicimből mekkora lesz? jövőhét pénteken műtenek. :) már nagyon várom.
25584. szuszi74 (válaszként erre: 25578. - Lakatalin)
2013. szept. 25. 21:52
Drukkolok nagyon! Aztán gyere és mesélj!
25583. nikeri
2013. szept. 25. 21:41
Hétfőn lenne a konzim, de mostmár annyira parázok, lehet el sem megyek... Ezek a komlikációk amiket olvasok... Nyugtatgatom én magam, hogy ez ritka itt is elvétve fordul elő, hogy valaki ilyesmiről számol be. - de sajnos van ilyen :( , mi van akkor ha így járok, vagy rosszabbul.
25582. pussz
2013. szept. 25. 21:26
Még 3 hét van hátra és még semmi eredményem nincs meg sűrű lesz ez a 3 hét!Lenne pár kérdésem !a műtét után a kórházban bent volt veletek valaki( párotok barátnő )segíteni vagy elegendő amennyit a nővérek segítenek?hány melltartót vitetek a kórházba Vagy amit ránk adnak azt mikor tudjuk cserélni?kenegetni fertőtleníteni mikortól kell mikor lehet fürdeni?ha valaki esetleg ráér válaszoljon és leírhatná az első 3 hetét műtét után köszi vagy ha valaki ilyeneket írt a blogjában az beengedhetne!Köszi
25581. szimi74 (válaszként erre: 25570. - F5b0b30e2a)
2013. szept. 25. 19:05
Köszi a válaszodat:) Hááát...még nem döntöttem el, mennyire zavar ez engem:) De szerintem annyira nem, hogy még egyszer kés alá feküdjek emiatt...:))))
25580. csillag10K
2013. szept. 25. 15:39
csajok korábban már leírtam a komplikációimat mostanra talán már javult a helyzet, kivették a varratokat, a savó még folyik meg kötözgetni kell de ez a legkevesebb a történtek után. A második műtétem után viszont nyiroködéma alakult ki mindét mellemnél az alsó hegek vonalában. Volt már valakinek ilyet? Állítólag apadni fog még de teljesen nem fog eltűnni, és amikor a 2 műtét miatti csúnya hegeket plasztikázzák akkor kiveszik ezt is ha úgy alakul. Egyenlőre eléggé rontja a mellem formáját nem is tudom milyen melltartót fogok majd venni és még azt sem tudom,hogy hányast de nagyon várom már azt a napot:)
25579. csillag10K (válaszként erre: 25538. - Fókusz75)
2013. szept. 25. 15:16
nekem elöl cipzáros és alatta még 2 kapocs is van így tökéletesen tudom fel és levenni egyedül is. Anita a neve azthiszem az ára pedig 16-18.ezer valahogy így volt.
25578. Lakatalin (válaszként erre: 25577. - Szuszi74)
2013. szept. 24. 22:01
Én egy hét múlva megyek műtétre.
25577. szuszi74
2013. szept. 24. 21:09
Megvan minden vizsgálat. Holnaphoz 2 hétre lesz a nagy nap!
25576. Galeria (válaszként erre: 25574. - Claracroft)
2013. szept. 23. 21:24

Sziasztok!

Megjöttem, a varratlazítás tényleg nem gáz a varratszedéstől viszont rettegek:(

Megkérdeztem, hogy mivel kenjem azt mondta a doki, hogy csak a betadine oldat és max. aloe gél. De nem tudom a gél lehet bármikor bárhová?

Betadine-al gondolom elég esténként nem kell többször? mert az nagyon szárít és csíp is.

A bal bimbóm az sajnos elég érzéketlen és nem látom olyan nagyon szép rózsaszínnek:( A jobb az teljesen rendben van még így bedrótozva is. Az első tükörbenézést túl éltem:)

Többiek hogy vannak?

Köszönöm lányok a válaszokat!

25575. ertaildi (válaszként erre: 25573. - Galeria)
2013. szept. 23. 11:11
Ha lyukadsz, akkor kell fertőtleníteni, nehogy elfertőződjön a seb. De nem minden szárít. Én használtam aloe first sprayt, majd Neomangolt.
25574. Claracroft (válaszként erre: 25573. - Galeria)
2013. szept. 23. 09:50

Szia,

én használtam Betadine-t, de nem az oldatot, hanem a kenőcsöt. De nem muszáj. Aztán jött a Neomagnol+ kék krém.

25573. Galeria (válaszként erre: 25571. - F5b0b30e2a)
2013. szept. 22. 13:45

Szia Medál!

Köszi a válaszokat. Most már nagyon úgy érzem magam, mint egy kötözött sonka, úgyhogy szeretnék szabadulni a madzagoktól de egyben nagyon nagyon félek is tőle.

Akkor, ha lyukak vannak akkor sem fertőtleníteni?

Nem akarok kiszúrni a kollégákkal így is sokat segítenek a két hétben, úgyhogy próbálok menni a 3. héten, de ha nagyon nem bírom akkor muszáj lesz még egy hét pihi:(

Azért szegény dokit is jól le fogom támadni a kérdéseimmel hétfőn.

Ja még egy kérdés, hogy a varratlazításra a Bártfai oldalról kell menni az R épület 3. emeletére (lift gomb 6.?) elég vicces a lift:(

Köszi a válaszokat!

25572. szuszi74 (válaszként erre: 25564. - Fókusz75)
2013. szept. 21. 22:40

Szia,

Engem a Szent Imrében műt Dr. Görcsi János. Én is parázok rendesen a lábadozástól, illetve inkább a hegektől, vágásoktól. Nem igazán bírom az ilyesmit látni máson sem,nemhogy magamon. De úgyszintén tudom, hogy jól döntöttem. Nálunk az a helyzet, hogy van egy 14 éves és egy 2,5 éves fiam. Férjem kamionsofőr, segítségem nincs. Nagyon félek ettől is, a pici az egyik ujját szopizza, a másik kezét pedig a mellemen pihenteti. Erről muszáj lesz leszoknia. De ez nem egyszerű. Beszélek neki arról, hogy nemsokára bibis lesz a cicim és akkor egy darabig nem nyúlhat hozzá. Hát nem egyszerű...

25571. f5b0b30e2a (válaszként erre: 25569. - Galeria)
2013. szept. 21. 19:13

szia galeria!

7 hónapos cicikkel a következő tapasztalatokat tudom megosztani veled:

miután levették a ragaszt a cicimről, én az első perctől kezdve körömvirágkrémmel kentem... nagyon ki lesz száradva a bőröd, ezért marhára nem hiányzik majd neki, hogy még fertőtlenítőt használj, mert az még jobban szárítja. én azon kevesek közé tartoztam aki nem lyukadt, de lányok többsége ilyenkor a kék krémet használja. más ne is tegyél nyílt sebbe.

valakinek fáj - valakinek nem a varrat lazítás,-szedés... nekem piszkosul fájt... de túl éltem :) és mindenki túléli... ez adjon neked is erőt :)))

én 3 hét után mentem dolgozni, de az első nap után alig vártam, hogy haza érjek és vízszintes állapotba kerüljek... ne hamarkodd el a dolgokat, ez egy nagy műtét, és a szervezetnek idő kell, hogy feltöltődjön és kiheverje a traumát...

gyógyulj, pihenj sokat :)))

25570. f5b0b30e2a (válaszként erre: 25568. - Szimi74)
2013. szept. 21. 19:00

szia szimi!

nekem a vágás mentén kicsi foltonként kiment a barna pigment a cicimből... gondolom ez már sosem fog vissza barnulni, de engem nem zavar, még akkor sem ha így egy kicsit "furán" néz ki. szerintem ez legyen a legkevesebb... ha téged nagyon zavar, akkor lehet tetoválással korrigáltatni.

25569. Galeria
2013. szept. 21. 14:02

Sziasztok!

Áprilisban már egyszer bejelntkeztem, viszont a sok munka és gyerkőcök mellett nem volt időm jönni.

Verával beszélgettem eamil-en folyamatosan.

16-án én is túlestem a műtéten így most van időm olvasni:)Elkezdtem az elejétől de rájöttem az még két hétre is kicsit sok lesz így most egy évet kezdtem visszaolvasni:)

Nagyon jó a csapatotok, rengeteg hasznosat találtam benne úgyhogy gyűjtöm az infókat.

Maradt bennem viszont még pár bizonytalan kérdés.

Ez a varratlazítás utáni dolog. Utána kell fertőtleníteni vagy csak szedés után? Én körömvirág flaon plusz krémet vettem, ha nyílt a seb ezt is bele lehet kenni?

Nekem first-om van azzal is lehet fújni?

Én nagyon félek a varratszedéstől, elég alacsony a fájdalomtűrő képességem.

Egy hetem van még itthon utána megyek dolgozni, de úgy látom sokan jól bírjátok és nem elképzelhetetlen, hogy két héttel műtét után menjek dolgozni:)

Szép napot és gyors gyógyulást mindenkinek!

25568. szimi74 (válaszként erre: 25377. - Reni2223)
2013. szept. 21. 10:24

Sziasztok!

Kb. 3 hónapja volt műtétem, és nekem sem teljes barna a mellbimbóm. Sőt, mivel az egyiket kétszer kellett műteni bevérzés miatt, kicsit asszimetrikus is a 2 bimbóudvar. De ez annyira nem zavar, inkább a színe az, ami aggaszt... Valakinél valami ilyesmi tapasztalat? Újra termelődnek majd azok a bizonyos sejtek vagy mindig ilyen fehér ek maradnak bizonyos területek???

25567. ertaildi (válaszként erre: 25565. - 63f2fe72a0)
2013. szept. 19. 09:06
A kek kenocsot megveheted a szakuzletben Budan vagy megrendelheted a gyogyszeresztol postan. Minden infot megtalalsz a kekkenocs pont hu oldalon a forgalmazas menupontban. Tenyleg egy csoda a krem, tapasztalatbol mondom! :-)
25566. cumus (válaszként erre: 25562. - ABC2011)
2013. szept. 18. 19:54
kb 20-30 percig voltam Jósvaynál. szimpi és minden kérdésemre válaszolt, nem streszezett. A mütét csak márciusban lesz, mert, csak akkor tudok hosszabb ideig Mo-on taetózkodni. Oktober 1-töl lesz csak rendes internetem, majd akkor többet irok. Nem is látok tisztán, mert hétfön mütotték a szemhéjam.
25565. 63f2fe72a0
2013. szept. 18. 19:20
Lányok! S.o.s. Segitséget kérnék! Az egekig magasztalt kék lukács kenöcsöt hol tudom beszerezni? Mert eddig mindenhol azt olvastam,hogy állatpatikában kaphato cuccnak sorolták,állatorvosi vénnyel.. Rossz helyen vagyok? :(
25564. fókusz75 (válaszként erre: 25563. - Szuszi74)
2013. szept. 18. 14:00

Szia,

Nekem is 3 hét múlva lesz..téged hol műtenek?

Én minden nap amikor belenézek a tükörbe megállapítom, hogy jól döntöttem, de én a műtét utáni lábadozástól félek..mert, hogy nem kis műtét és rengeteg vágás lesz rajtunk.

Ahogy a lányok beszámolóját olvasom ráaadásul nem egy pár hetes történet lesz...Nálunk két óvodás gyerek van..és én vagyok a család főrugója..velük nem tudom hogy fogom megértetni, hogy nem ugrálhatnak rám egy jó darabig (mi sokat ölelgetjük azért még őket..).

Nem hiszem, hogy rosszul döntöttünk, senkitől nem hallottam ezt aki már túl van rajta..

25563. szuszi74
2013. szept. 17. 18:31

Sziasztok,

Gyorsan megy az idő... Már csak 3 hét és műtét. Ma megcsinálták a mammográfiát, UH-t és az EKG-t. Eddig minden ok :)

Csak a párom van kész. Azt mondja, hogy érti az indokaimat és tudja miért csinálom, mellettem áll. De nem érti meg, hogy ha nem vagyok beteg miért megyek önként a kés alá. Szerintem attól fél, hogy kicsi lesz. "D"-s cicik szerintem nem kicsik :) Anyukám már most sír, olyan mintha temetne. Totál kikészítenek. Eddig nem paráztam. Ma már rettegek attól, hogy nem ébredek fel a műtét után, vagy nem olyan lesz, amilyenre számítok. Félek. Meginogtam kicsit.

25562. ABC2011 (válaszként erre: 25558. - Cumus)
2013. szept. 16. 12:23

Cumus,

hogy sikerult a konzi?

25561. 63f2fe72a0 (válaszként erre: 25558. - Cumus)
2013. szept. 16. 10:33
Szia! Könnyen elképzelhető, :) bár beszéltem ott elég sok emberrel,úgyhogy most igy hirtelen nem tudlak beazonosítani,elnézést...
25560. Claracroft (válaszként erre: 25555. - Avoca)
2013. szept. 16. 00:04

Sziasztok,

én úgy kaptam az időpontot, hogy abszolút nem tudtam, mikor fogok menstruálni (14-32 nap között minden előfordulhat). Mondta, hogy menjek el a nőgyógyászhoz, és ő fel fog írni nekem egy gyógyszert, amit műtét előtt pár nappal kezdjek el szedni, és az kitolja a menstruációt.

Nem mentem végül el. A 19. napon volt a műtét, a 21. napon kezdtem menstruálni. Azért mázlim van.

25559. nikeri (válaszként erre: 25556. - 63f2fe72a0)
2013. szept. 15. 23:18

Azt a filmet láttam én is.... én attól függetlenül parázok az altatástól, sajna egyszer volt már egy nagyon rossz élményem, és van mitől félnem, szóval az elsődleges problémám az altatás. Következő, mi van ha nem lesznek egyformák (most legalább többnyire azok), aztán a szövödmények és legvégül, a hegekkel a párom biztosan meg fog bírkózni (mert bár most azt mondja őt nem fogja zavarni)?

Szóval egyenlőre van min gondolkoznom....konkrétan eü. problémáim ez miatt nincsenek, csak simán zavar és kisebbel könnyebb lenne egy csomó minden

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook