Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mellkisebbítés tapasztalatok fórum

Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)

A fórumhoz képgaléria tartozik: mellkisebbítés képei
25378. cumus
2013. aug. 10. 23:27
sziasztok, szept.9-én megyek Konz-ra Jósvayhoz. Kinek van rossz tapasztalata, mert eddig csak jót hallottam :)???
25377. reni2223
2013. aug. 10. 22:30

Sziasztok.

Nekem 2 éve volt a mellkisebbítő műtétem Győrben.

Megvallom őszintén, hogy azóta nem nagyon nézegettem a fórumot, mivel aránylag elégedett vagyok. 85 G-s kosárból 85 D-s re sikerült.

Mostanában kezdett zavarni a mellbimbóm. Talán túl hamar szedték ki a varratokat, vagy nem tudom, de elég sok helyen elszakadt a mellbimbóm a bőrömtől és most sok a fehér "új bőr" a mellbimbóm környékén. Egyszerűbben fogalmazva a mellbimbómnak semmi köze a kör alakhoz. Olvastam pár dolgot az orvosi tetoválásokról, de nem tudom, hogy ekkora problémát át tudnak -e hidalni egy tetoválással? Vagy gondoltam egy korrekciós műtétre talán. De igazából nem tudom mit csináljak. Van valakinek hasonló tapasztalata ez ügyben?

Köszönöm

25376. f5b0b30e2a (válaszként erre: 25368. - Szamita)
2013. aug. 10. 18:57

szia szamita!

a lehető legjobb orvost választottad, engem is ő műtött :)))

nagyon profi, kedves és folyton mosolyog :)))

25375. szuszi74 (válaszként erre: 25371. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 10. 16:55
:D
25374. szuszi74 (válaszként erre: 25364. - Pussz)
2013. aug. 10. 16:53

Ahaaa, így már értem. Nekem is említette az orvos, hogy tetoválják ha szükséges. De azt is mondta, hogy mellbimbót saját bőrből tud csinálni. Ezért nem értem ezt most....

Akkor ha elhal a mellbimbó kifakul, elveszti az érzékelését. Ettől nem is mennék a falnak...

Én hülye meg azt hittem, hogy szó szerint elvesztem őket teljesen vagy részlegesen.

A te verziód lényegesen jobbnak hangzik.

Na, de úgy indulok neki, hogy nem lesz itt gond. benne leszek a 75%-ban :)

25373. 63f2fe72a0 (válaszként erre: 25372. - Rituscha)
2013. aug. 10. 13:41
Nagyon szépen köszönöm!!!! :)
25372. rituscha (válaszként erre: 25369. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 10. 07:06

Szia!

Már teljes a felépülés! Lekopogom. És még 2 hónap sem telt el a műtéttől, de újra tudok hason aludni. :D

Remélem minden oké lesz Veled is! Kitartást addig is! :)

25371. 63f2fe72a0 (válaszként erre: 25358. - Szuszi74)
2013. aug. 9. 17:42

Hát nagyon szépen köszönöm a segítséget! Neked sem lehet akkor könnyű... :(

Remélem, hogy szeptember elején ha visszamegyek, akkor minden jól sül el, és még hamar is kapok időpontot...én is nagyon izgulok...de úgy döntöttem biztosan jól becsiccsentek szeptember elején, ha nemet mond akkor azért, ha igent akkor azért. :) a nagy álmokra inni kell. :) legalábbis egy kicsit biztosan.

25370. ABC2011
2013. aug. 9. 14:10

Sziasztok!

Én is jelentkeztem pár naplóba.

Miután nem tudom kié milyen, de egy igazan részletes naplót szívesen elolvasnék!

Köszönöm.

25369. 63f2fe72a0 (válaszként erre: 25366. - Rituscha)
2013. aug. 9. 09:55
Köszönöm szépen! És jelenleg hogy érzed magad? Fáj még valamid,vagy minden rendben? Jo gyogyulgatást addig is! Én meg megtoltam az idöt. Már csak kb 3hét. ;) és megtudom a végleges sorsomat.
25368. Szamita
2013. aug. 8. 23:19

Sziasztok!

Új vagyok itt és segítségre van szükségem.

Mellkisebbítés előtt állok. A Szt.Imre Kórházban dr. Kelemen Péter fog operálni. Kérem, hogy akinek van tapasztalata vagy véleménye róla írja meg nekem. Előre is köszönöm nektek.

25367. Asinel (válaszként erre: 25365. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 8. 22:46
Szívesen és köszönöm!:)
25366. rituscha (válaszként erre: 25365. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 8. 20:03
hozzám is bekéredzkedhetsz :)
25365. 63f2fe72a0 (válaszként erre: 25360. - Asinel)
2013. aug. 8. 16:15
hát,nagyon szépen köszönöm,hogy beengedtél a naplodba. Gyönyörüek lettek! Jo látni egy Josvay müvet,mert azt még nem láttam..neten meg nem találtam munkáit. . Hm. De jo neked! Van még itt esetleg valaki,akit ö mütött és megnézhetö az eredmény? Sziasztok addig is!
25364. pussz (válaszként erre: 25359. - Szuszi74)
2013. aug. 8. 12:35
szia nekem azt mondták ha elhal nem feketedik hanem kifakul mert nem lesz benne véráramlás és azt mondta a doki hogy ezt már szokták tetováltatni!
25363. pussz (válaszként erre: 25351. - Judit7919)
2013. aug. 8. 12:18

Judit 7919

Horváth Péter főorvosnál voltam konzultáción nem ismertem elötte sem véleményeket sem halottam róla de kedves volt és szimpatikus most szabin van szeptemberben kell időpontot kérnem és akkor októberben meglesz a műtét!

25362. 63f2fe72a0
2013. aug. 8. 09:21
ja,és még valami. Köszönöm mindenkinek a válaszokat,annyit még megirnék,pontositás miatt,hogy én úgy kezdtem eleve,h pénzem nincs erre,nem is lesz az elkövetkezendö években,és h ugy hallottam,Tb támogatott a problémám. Szoval ez utan történt a panaszaim részleges hallgatása,az UHra küldés,meg a gondolja át,jöjjön vissza,és majd akkor folyt.köv . Szoval emiatt is remélném,h bár nem mondtuk ki,hogy Dehogynem aranyom,Tb támogatott leszel-mivel én egyértelmüsitettem,hogy tbre menne csak, akkor csak nem küld Uhra ha ez nem mehetne tb-re,nem?meg ö is értette a gondomat,tehát nem mondta,hogy ugyan már kisasszony,nem kell ezt müteni. . Én ugy éreztem,hogy ez IGENnek számit.csak valamiért mégis kétkedek. . Meg izgulok. .
25361. 63f2fe72a0
2013. aug. 8. 09:14
Sziasztok!Igen,volt egy ilyen érzésem,h emiatt lehet,csak kicsit mégis elhajtottnak éreztem magam,mert láttam,h sokak eröszakosabbak voltak mint én,ezért ök kaptak idöpontot,és addig kellett a vizsgálatokat -UH-t is elintézniük. . Na sebaj. Szeptember eleje olyan messzinek tünik most,de hajtom az idöt. . :) ASINEL,köszönöm szépen,jelentkeztem a naplodba,már alig várom,hogy lássam és olvassam!kedves töled! Szoval szerintetek esélyes,hogy ha szept elején visszamegyek akkor oktober elején akár mütsön? Vagy az a valoszinübb,hogy okt vége,november? Izgulok sok minden miatt,mert lehet h megszünik a munkahelyem,márpedig Tb nélkül ez esélytelen,és hiába él még utána 45 napig. . . Az azért hamar elmegy. Remélem a napokban találok uj munkahelyet is a jelenlegi bizonytalan helyett. . Hát,ha mást nem,akkor befizetem a Tbt én magam. . Bár olyat még sosem csináltam. . Mindig munkáltato intézte. . Van elég bajom.de pont most kell ennek is bonyolodnia,hát persze. . Ez
25360. Asinel (válaszként erre: 25357. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 8. 06:55

Szia zizike26!

Egyetlen ok amiért nem kaptál időpontot mert nem vittél UH vagy nammográfiai eredményt. Kb 1 hónap a várakozási idő a műtétig.

Engem szintén Jósvay műtött, lassan 5 hónapja.Én csak ajánlani tudom őt, nagyon megvagyok vele elégedve mint emberrel ,mint orvosssal és a kórházzal is!

Imádom a ciciket amiket kaptam.:-)

Ha kicsit többre is kíváncsi vagy jelentkezz a naplómba.Ott vannak képek is, miből mi lett.

Kitartást és türelmet aki még előtte van!Az eredmény mindenért kárpótol:-)

25359. szuszi74 (válaszként erre: 25352. - Nicke1)
2013. aug. 7. 22:59

Szia,

Nem is az érzékeléssel van bajom. Hanem azzal, hogy ha elhal, akkor az elfeketedik? Jó gondolom, le csaknem esik :)

25358. szuszi74 (válaszként erre: 25357. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 7. 22:58

Szia Zizike,

Én még műtét előtt állok, de már nagyon várom. Van pár ismerős momentum a történetedben. Nekem F-G-s mellekből csinál Görcsi doktor úr "D" cicket. De én 178 cm vagyok széles vállakkal. Mondjuk én kimondottan piciket nem akarok. Nekem gerincferdülésem és a lumbális részen gerincsérvem lett a hatalmasoktól. Terhességeim előtt fele ekkorák voltak. A két terhesség és a szoptatások miatt duplájára nőttek és az istenért sem akartak lemenni, csak nyúltak :( Ráadásul most fogytam életmódváltással 24 kilót, mindenhonnan több mint 10 cm lement, a mellemre feljött 2 cm! Már undorodom tőlük....

De visszatérve hozzád (bocsánat, hogy így elkalandoztam): engem Görcsi János adjunktus fog műteni október 9-én. Július 31-én voltam nála egy szem konzin. Először engem is haza akart küldeni gondolkodni, és hogy beszéljük meg a férjemmel. Mivel mondtam neki, hogy én már döntöttem és ebbe nincs senkinek sem beleszólása, így kaptam időpontot műtétre. Ekkor kaptam meg az összes nyilatkozatot, tájékoztatót, vizsgálatok sorát, ahova majd a háziorvos ad beutalót, valamint az időpontot az altató orvoshoz.

A sebésszel már csak a műtét napján találkozom majd.

Nekem sem mondta, így rákérdeztem, hogy beleférek e a TB támogatásba.

Sok sikert neked, a leírtak alapján szerintem biztos meg tudnak műteni támogatott formában. Drukkolok! :)

Pusza: Szilvi

25357. 63f2fe72a0
2013. aug. 7. 20:21

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a gyors hozzászólásodat!

És neked mikor volt a műtéted? Szép lett az eredmény? Milyen hamar kaptál műtéti idpontot, amikor másodszorra mentél?

ÉN reménykedem...szeptember első napjaiban már visszajön szabadságról, rögtön ott is fogok ülni az első rendelésén az UH eredménnyel -engem még csak arra küldött. Bár már holnap lenne...

:)

Izgulok nagyon...

25356. rituscha (válaszként erre: 25355. - 63f2fe72a0)
2013. aug. 7. 19:35

Szia!

Engem is Jósvay műtött, és szintén próbált az elején "elborzasztani". Ez a kötelessége, minden komplikációt elmond. Mivel ez egy nagyon komoly műtét, át kell gondolni. Nekem is a második konzin adott időpontot a műtétre. Ha visszamész az UH eredménnyel mindenképpen kérdezz rá, h akkor ez most TB kontóra megy-e. De az asszimetria éppen olyan indokolt (sőt!), mint a nagy méretű emlők.

Hát nem egyszerű a történeted. Kívánom a legjobbakat! És h minél hamarabb élvezhesd a "könnyebb" életet! Én imádom! Belevágnék mégegyszer!

Üdv!

25355. 63f2fe72a0
2013. aug. 7. 17:44

Tehát a Remény című fejezet múlt hónapban kezdődött, és még most is intenzíven tart... sok jót olvastam Kelemen dokiról általatok, ezért be is szeretettem volna jelentkezni hozzá, de éppen szabadságon van, én pedig nem vagyok a türelem embere, sajnos ebből igen sok gondom támad mert felőröl a várakozás :/ :) ezért mondtam sebaj, mindegy nekem gondoltam, bárki levághatja rólam ezt a két borzalmat, csak tegye meg valaki és ingyen mert nem tudok fizetni... :( Jósvay doktorhoz tudtak beírni, de emlékeztem, hogy ő volt a másik doktor akiről sok jót irtatok, úgyhogy még örültem is, és reméltem, hogy ő is ugy fog gondolkozni ahogyan én...

Július végén elmentem egy konzultációra. Régen sírtam már miközben mutattam valakinek a melleimet. Lehet azért, mert régen is muattam őket. Összességében kedves volt, de sok panaszomat nem hallgatta végig, igaziból a nyaki gondom, asszimetriám és hátfájdalmam után azt mondta nézzük meg, és aztán folytatjuk...

Részletezte, hogy nekem azért nincsenek gigantikus melleim, jó, a testemhez képest valóban nagyok, ellenben van egy jelentős asszimetriám,ami nagyobb gond lehet... gondoljam át, legyek tisztában a hegekkel, menjek el ultrahangra, és ha még mindig akarom, akkor szeptemberben beszélünk róla. Na most... kérdéseim: Nekem nem mondta, hogy ne lennék Tb támogatott, ellenben műtéti időpontot sem beszéltünk meg,hanem mondta,hogymenjek vissza majd UH eredménnyel...holott olvastam már, nhogy volt akinek első konzin időpontot adott... most akkor ez hogyan van? Az asszimetria miatti kisebbités a Tb támogatott szerintetek, vagy csak a fél százalékos kivétel? Miért nem beszéltünk rögtön időpontot, és miért kell várnom még erre viszonylag sokat? MOndta volna, ha nem lennék tbtámogatott, és ezt rögtön közölte volna velem, haugy érezné, nem? Vagy ti mit gondoltok? Aggódom...mert szeptember elején kell visszamennem, és izgulok, hogy vajon mit jelent ez,...mert az első konzultációt még mindig nem fogtam fel, hihetetlennnek tűnt, hogy ugy néz ki megcsinálják...

mi a véleményetek?

Köszönöm előre is Nektek! Szép napot addig is...

25354. 63f2fe72a0
2013. aug. 7. 17:33

Háháááá! Sikerült! :) Remek! Notehát...remélem hamarosan én is vélemény és tapasztalat megosztó leszek, nem pediglen csak kérdező...de addig is, ha nem bánjátok, megirnám az én eddigi történetemet, és kérném is ezúton a segítséget...azt már előre megírnám, hogy akik Jósvay doktor urat ismerik, és van tapasztalatuk vele kapcsolatban, azok kérem különösen figyeljék soraimat, mert szükségem lenne most a véleményükre... előre is nagyon köszönöm.Az első fejezetem címe legyen az : Elkeseredés.

Tehát. Én 26 éves vagyok. Körülbelül 18 éves korom körül kezdődtek a mellemmel a gondok. Sosem tetszettek igazán, és már tini korom óta az egyik igencsak elhúzott a másiktól, méretben és tömegben is... de akkor még nem volt annyira durva a helyzet... mindig évről évre vettem észre, hogy valami nem stimmel... kezdtem kidobni az addig még jónak tűnő, de előző évi melltartóimat, mert emlékeztem hogyan tartottak, és mivé lettek évről évre... az elején még naiv voltam, észre sem vettem annyira, hogy a melleim a nagyon gázosak, azt hittem a melltartóim nyúlnak és nem tartanak... aztán körülbelül 2-3 éve észrevettem,hogy nagy a baj...tudom, valószínűleg ezerszer rosszabb helyzetű nők élnek nálam, de higgyétek el, számomra érvágás volt rájönni arra, hogy igaziból nem véletlenül érzem rosszul magam a bőrömben, és nem is azért fáj a hátam, mert rosszul aludtam... Én elég picike vagyok, 157 cm, kb 60 kg, és 75 E-s melltartókat hordok. A 75 kicsit szoros, de a 80 már bő és csúszkál... A D-ből kibuggyanok, az F meg már majdnem mini sátor.

Tehát 75 E. Tavaly volt egy nyakműtétetm is, ahol is kioperáltak belőlem egy zsírdaganatot...ezt úgy kell elképzelni, hogy nem vagyok vékony, de dagi sem...körülbelül a "fogyhatna de jól néz ki" kategóriában leledzem... szóval...az évek alatt a mellemmel együtt megnőtt a nyakamon egy púp is...egy része ennek a gerincem ferdülése, más része pedig egy nagy zsírputtony, ami mint kiderült azért nőtt oda, mert a melleimet nem igen bírja a gerincem, kihúzni magamat fájdalmas, és mivel eltunyult a nyakam, ezért szerencsétlen módon nekem oda megy minden zsírom ha hízok 2-3 kilót...lefogyni meg nehéz, mert összeáll egy nagy csomóba. tavaly egy ilyet kivettek belőlem. De előfordulhat, hogy újra odanő, ha nem sportolok, és nem tudom rendesen kihúzni magam, márpedig jelenleg az ülő munka is fájdalmat okoz, és mivel nem kapok rendes sportmelltartót magamra, ezért eszemben sincs ismét kondi terembe járni, hogy leszakadjak...szóval...fáj a hatam, zsírgenyó meg támadja a nyakamat állandó jelleggel...valamint az esztétikai okokat bár nem részletezném, marhára nem ott vannak ahol lenniük kellene...lezuhantak pár emeletet... voltam én már több kiló, fogytam én már ebből is ami most vagyok, de a mellem kisebb nem lesz sajnos, ellenben minden ilyen próbálkozásnál nyúlik és jobban lóg, jobban is húz engem...ezért a fogyás-hízást is abbahagytam, mert nem tett jót. Végleg elegem lett, hogy nem tudok a melleimen változtatni. Tavaly szerettem volna megcsináltatni egy sebészeten, 400.000 forint lett volna. Az utolsó pillanatban nem kaptam meg a hitelt, igy sirva lemondtam a mütétet... önerőből egyösszegben sosem siekrült volna.. ahogyan most sem tudnám megtenni...egyedül tartom el magam, egy keresetből, albérlet, stb... 10.000 forintot is nehéz félreraknom, nem hogy 400 ezret.

Már jó ideje olvasgatlak titeket, és meglepetten konstatáltam, hogy úgy néz ki a problémám Tb támogatott is lehetne... itt kezdődött a következő fejezet, amit úgy nevezek: Remény. Mindjárt folytatom is... :)

25353. 63f2fe72a0
2013. aug. 7. 17:09
Sziasztok! Elöször is teszek egy próbát,hogy megjelenik-e végre az üzenetem. Ha igen,akkor csatlakoznék ehhez a számomra is igen fontossá lett témához. :)
25352. nicke1 (válaszként erre: 25344. - Szuszi74)
2013. aug. 7. 09:59

szia!

nekem igen, de már megszoktam :) nem mondom, hogy egyáltalán nem érzem, de vannak olyan részek, és a többit is csak részben, úgyhogy ettől az örömtől én már elbúcsúztam. de akkor is azt mondom, hogy újra megcsinálnám! szurkolok mindenkinek! :)

25351. Judit7919 (válaszként erre: 25342. - Pussz)
2013. aug. 5. 23:04

pussz, megírnád, akár priviben is, kihez mész Győrben? Én most szeretnék konzultációra menni, de még nem tudom, kihez

2 gyerek után 75F/G-s mérettel szeretném csökkenteni a méretet :)

25350. szuszi74 (válaszként erre: 25349. - RosalindF)
2013. aug. 5. 23:00

Szia,

Elmondom amit én eddig tudok, tapasztaltam (mondjuk az nem sok :)

A Szt. Imre Kórházban voltam július 31-én Dr. Görcsi János adjunktusnál.

Nagyon kedves és készséges volt, megvizsgált és elmondta, hogy simán beleférek a támogatott keretbe. Ezután elmondta a műtét menetét, a kockázatokat külön kiemelte. Miután feltettem neki a kérdéseimet (amire türelmesen válaszolt) és a műtét mellett döntöttem (mert nem kell ott azonnal döntened, de én 3 éve várok erre a műtétre), megbeszéltük az operáció időpontját, majd átadta a nyomtatványokat, a listát az elvégzendő vizsgálatokról (EKG, labor, mammográfia, mell UH stb.), beutalót az altatóorvoshoz.

Az operáló orvossal a műtét napján fogok találkozni, addig nem. Az aneszteziológussal pedig egy héttel előbb.

Most ennyi, többet nem tudok. Várom a napot :)

Pussz: Szilvi

25349. RosalindF (válaszként erre: 25345. - Szuszi74)
2013. aug. 5. 12:07
szuszi74! te kinél jelentkeztél be? hogy megy ez pontosan, tudnátok segíteni? aki jártasabb ebben... én most fontolgatom, hogy elmennék, szívesen vennék pár tanácsot, mire figyeljek, hasznos tippek, ilyesmi! köszi :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook