Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Igen, a kék kenőcsöt mindenki dicséri. Azért a nagy lyukak után meglátszik a bibi helye, nem olyan, mint a többi részen. De hegkorrekcióval az is orvosolható, ha nagyon zavar valakit és emiatt bevállal még egy műtétet (sőt, nem akarok hülyeséget mondani, de mintha azt ambuláns csinálná...)
Szia! Én úgy olvastam, és a doki is azt mondta, hogy ezt elkerülni, megelőzni nem lehet. Szerintem a legfontosabb, hogy ha megtörténik, ne stresszelj rá, az lassítja a gyógyulást. Jöjjön ki, aminek ki kell jönnie, aztán szépen begyógyul. Gézcsíkot hajtogatni a melltartó alsó részéhez, avval kipárnázni hülyeség?
Nem erdemes. Mert azert jonnek letre hogy az elhalt zsir tavozhasson. Ha nem urulne begyulladhat. Tudtommal nyom nelkul gyogyul, de kekkenocsot kentek itt a forumon ra a lanyok.
Igen, én is úgy emlékszem, h a 7 és 1O nap között jöhetnek elő. Meglátjuk, remélem nem! El lehet valahogy kerülni?
Jaj de jo neked! Remeljuk tovabbra is ilyen szepen gyogyulsz!!!!
Itt olvastam hogy valaki zoknigombocot rakott a melltarto also reszebe hogy ne nyomjon annyira. En elso korben vennek olyan izeket amivel a melltartot lehet toldanai, igy az also resze hosszabbodik, talan nem nyomna ugy annyira...
Ugy tudom lukak mostantol barmikor lehetnek...
Szió! Szombatin láttam őket először, nagyon örülök nekik. Fájni nem fáj továbbra sem, néha max. belenyilal. Inkább viszket, feszül húzódik. Szombaton a férjem kente be, azt mondta nincs lyuk, szétnyílás. Maj este újra megnézzük. Ha van, akkor az folyik? Ami kellemetlen az a melltartó nyomása alul a vágásoknál. Ötlet erre?
Hogy vagy? A kotes gondolom mar lekerult, milyenek lettek? Milyen erzes tehermentesen :-) ? Fajasok, szetnyilas, lukak vannak? Es osszessegeben hogy erzed magad?
Drukkolok Neked én is! Én pont egy hete vagyok túl rajta!
Drukkolok!
Biztos szuper lesz!
Varom majd a beszamolot! :-)
szia ABC2011! Igen a kukoricalisztre gondoltam :).
Nekem holnap lesz a nagy nap. Varom mar nagyon!! :) Izgatott vagyok, hogy milyen uj testhez szokhatok majd hozza,ami sok minden szempontbol elonyosebb lesz :).
Köszönöm most léptem be nézem is :)
Törpilla82!
Beengedtelek a naplómba.
Nekem kellett szúrnom magamat de csak tíz napig!Nekem van a hajlatomban viszér,szerintem ezért kellett!!!Én betadine helyett octenisept sprayt használtam nekem nagyon bevállt!A betadine-től nekem még be is pirosodott a seb!A nyílt sebekbe meg bactroban-t kentünk és egy-két nap alatt összeforrtak a sebek,amik szétnyíltak!Nekem ami bevált nem is változtattam rajta!Sok sikert!!!!Ja,mindig fürdés után kezeld le a sebet!De napközben ha van aki tud segíteni,átkötheti mégegyszer!
Sziasztok Lányok! Ma voltam Kelemen doktornál, hogy megnézze, hogyan alakulok, hétfőn műtött. Szerencsére minden rendben, már csak gézlapokat tett be és szombat este már zuhanyozhatok. Addig nem is kell betadinnal kenni, ha jól értettem? Csak fürdések után? Ja és azt elfelejtettem megkérdezni persze, de a Ti hozzászólásaitokból is azt vettem ki, hogy nekünk nem kell szúrni magunkat a trombozis miatt?
Szia Melimda.A First spray-t nyudodtan fújhatod a sebbe is, mint ahogy előzőekben írták is már.Ha beforr, utána nincs értelme fújkálni, a hegek nem halványodnak tőle.
Szia most nagyon kevés időm van, de ígérem, hogy privátban leírok neked mindent néhány napon belül.
Köszi Bori, éppen most hétvégén megyünk az Auchan-ba.
Szia! Egy nap után, vagyis másnap hazamehettem. A csöveket azért kaptam, mert vérzett és így kifolyt és nem durrant be /nagyon kevés jött ki szerencsére/. Azt, hogy ennyit kivesz nem gondoltam, de mondta, hogy nagyok és nehezek nagyon a melleim. Azt is mondta, így már nem fog fájni a hátam. Kell segítség mindenképpen a felüléshez, utána már könnyebb, de csak segítsen a férjed!
Igen a fogyàst szoktàk javasolni,nekem 3kg-ot sikerült leadnom a mütèt elött ès màr az is elèg volt!A mütèt utàn amikor hazamentem mèg mínusz 4kg-val lettem könnyebb,el sem hittem!Azòta sem jött vissza!A kèt mellemböl leszedtek 1kg-ot,több volt a bör mint a szövet,amit eltàvolítottak.Mivel mèg mindig sokat fekszek vigyàzok hogy keveset egyek,nem szeretnèk visszahízni! :-)
A fogyást mindenképpen érdemesebb műtét előtt. Nekem elmondta, hogy mirigyállományt távolítanak el, és a ciciben lévő kevés zsírból formálják meg az új ciciket. Emiatt ha műtét után fogysz, akkor fogysz ciciből is, mert fogyáskor a zsír tűnik el.
Én csak amiatt sürgetem magam, mert még itthon vagyok a gyerekekkel, szeptemberben fogok visszamenni dolgozni, és jó lenne addigra felépülni.
Jaj de izgi! Én már a saját műtétem miatt most izgulok, mi lesz ha közeleg a nagy nap! :-)
Köszönöm a segítséget! Az a baj, hogy én eleve nem eszem sokat (ezért is fogytam azért szépen folyamatosan, de lassan a szülés óta). Viszont ha elhatározom hogy diétázom, kattan egyet az agyam, és állandóan éhes vagyok!!!!! De most nagyon muszály leadnom, úgyhogy majd megoldom. Azért igyekszem majd a sportot jobban felturbózni...
Ja igen, a habarásnál kukoricalisztre gondoltál?
De jó hogy ilyen jól vagy! A csöveket miért adták?
Nem semmi mennyit vettek ki! Gondoltad volna? :-)
Hagy kérdezzem meg, hogy mikor engedtek ki a kórházból? Mert már előre akarom jelezni a férjemnek hogy hogy készüljön :-) Olyan roppant elfoglalt, hogy az ilyeneket emailben küldöm el neki, akkor tutira beírja a munkahelyén a naptárjába és így nem felejti el :-)
Na megvolt a teljes varratszedés,sokkal jobb érzés,már nem húzódik annyira,sokkal könnyebb!Abszolút nem volt fájdalmas,jó már hogy kint van aminek kint kell lennie,a belső varratok meg szépen felszívódnak! :)
Én is nagyon izgultam, de jó túl lenni a műtéten, most a gyógyulásé a főszerep! 90c a melltartó, amit műtét után rám adtak. Előtte fazontól függően volt G és H is! A korházban mindenki kedves volt velünk, tényleg csak az ágy volt kényelmetlen!
Abc2011, köszi az infókat!
Hétfőn megyek, izgulok, mi lesz.
Fogyást biztos fogja javasolni, örökké a kilóiimal vagyok bajban.
Mammográfiára májusra lehet időpontot kérni majd januárban, úgyhogy marad a magán út,majd intézem valószínű már csak jövőre.
Sziszinko, jó Neked, hogy túl vagy rajta!
Jó sokat vettek ki! Mi volt a méreted és ezek alapján mi lett?
Milyenek voltak a kórházi körülmények?
Anyuka1975 es Melinda, koszonom a biztato szavakat. Jovo heten ilyenkor mar a mutoben leszek. :) Nagyon varom. 75H-s a meretem es mar a fogyas miatt megereszkedtek nagyon a melleim az utobbi hetekben. Orulok neki,ezt igy is terveztem. Remelem, hogy az igert C-s meret konnyebbe teszi az eletem. :) ABC2011 en ugy fogytam, hogy elkezdtem dietazni. Hetente csak egy kg-ot fogytam, szoval teljesen jo igy! Probald meg nem hasznalni a cukrot semmilyen formaban ,csak gyumolcsbol szerezni es a feher lisztes habarast koles-,kukorica- v barnarizsesre valtani. Az ize ugyanolyan es egeszsegesebb. A kenyeret valtsd le zoldsegropogtatasra! En meg mast sem eszek, de neked ha nem kell dietazni, akkor ezektol mar megindulnak a kg-ok lefele...lassan, de biztosan. 1,5 het utantol. :)Remelem segitettem ! Szoritok!
Szió! Túl vagyok rajta és már itthon fekszem az ágyban. Nagy fájdalmak nincsenek, nincs bennem gyógyszer sem. Az éjszaka volt rossz, de csak azért, mert nem kelhetsz fel reggelig és a hátad, derekad szétmegy. Kaptam csövet is mindkét cicimbe, az sem fájt, ahogy kiszedte. Nagyon durva, mert az egyik mellemből 1000 gr, a másikból 880 ment ki!!! Magamra sem ismerek!
Igen, ez volt az elso konzi. Mammografiat vittem csak, a tobbi lelet a mutethez kell majd es frissnek kell lennie. Kaptam egy listat hogy milyen vizsgalatok kellenek, ezzel elmentem a hazidokihoz es o irta meg a beutalot:labor, ekg, rontgen. Az eredmenyeket az altatoorvoshoz kell majd vinni egy hettel a mutet elott, tegnap mar arra is megkaptam az idopontot.
Most 80G vagyok, vagy vegszugseg eseten 85F de ez mar ugye csuszkal a hatamon... 170 centi, 68 kg, amibol 5 kg lenne meg az alomfogyas, ha 3 lemegy a mutetig madarat lehet majd velem fogatni :-)
Amugy nagyon kedves a doki, en nagyon szegyenlos vagyok, de egyaltalan nem ereztem magam kellemetlenul.
Te mikor mesz? Van mammod vagy mellUHd?
Sziasztok!
ABC2011, ez volt az első konzid JJ-nél? Vittél valami papírt, uh, labor vagy valami? Műtét előtt még mi a teendőd?
Mi a méreted most?
Én is megyek hozzá hamarosan.
További ajánlott fórumok: