Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Nektek milyen krémet ajánlott Jósvay doki varratlazítás után? És azt hogy használtátok? Hányszor kentétek be vele a cickót és mindenhol?
Szia!Csatlakozom az előttem szólóhoz!Mindenképpen merevítő nélküli pamut sportmelltartót vegyél!Én először Triumph-ot vettem 10ezer-ért,de a kínai boltban szinte ugyanolyat lehet venni 1200ft-ért,csak arra kell vigyázni hogy ezek kisebb méretűek!A Triumphból 85C-et vettem,de a kínaiból(mivel kisebb a kosara,hiába hogy C-s van beleírva)100C volt a kényelmes!De vettek nekem pl.sima pamutmelltartót ami nem sport,nincs az alján gumi és az is kényelmes volt,mert alul nem szorított!A gumisak szorosabbak!Ja és hátulkapcsos a jó!És mivel a műtét után még meg lesznek dagadva a melleid érdemesebb D kosarasat venni!Mert nekem is éppen jó volt a 85C,ha tudtam volna akkor 85D-et veszek!Nekem csak azért kell a melltartó,hogy a gézlapokat odafogja a sebhez,de gondolom másnak is ezért kell!Volt olyan nap hogy melltartó nélkül feküdtem hogy a levegőn jobban gyógyul,mint "bebugyolálva",jó érzés volt!Én az intubálásból semmit sem vettem észre!Műtét után egyáltalán nem fájt a torkom,sőt,mintha semmi sem lett volna a torkomba téve!Remélem segítettem!Sok sikert!Ne izgulj!A műtétből semmit sem fogsz érezni,majd utána a lábadozás lesz kicsit hosszú folyamat,bár ez is embere válogatja,én most vagyok 3 hetes,de még mindig eléggé húzódik a sebem!Holnap megyünk végleges varrateltávolításra,remélem utána jobb lesz!Amúgy szépen behegedt már mindenhol,egy-két helyen nyíltam csak szét,de pici lyukak vannak csak!De a kezdetektől nem fájt annyira amire számítottam,nem lesz kibírhatatlan a fájdalom,én alig éreztem,sőt inkább húzódik mint fáj!Inkább kellemetlen!Ezzel együttvéve én mégegyszer belevágnék,mindenkinek csak ajánlom aki nagy mellekkel "kínlódik",mert ez felüdülés hogy kicsi van!Szorítok neked!!!!!!Üdv:Melinda
Szia Lakatalin,szeretnék akkor segítséget kérni mert mégis közelebb lenne igaz jan 9 re van időpontom Pestre de Szeged sokkal közelebb van :)Leírnád nekem ?Priviben is lehet köszönöm!
Szia! Állítható pántos, puha, pamut, de viszonylag jól tartó (sport) melltartó, lehetőség szerint széles alsó résszel, mindenképpen merevítő nélküli, hogy ne bántsa a varratokat. Legtöbben a hátul kapcsosra esküsznek: bekapcsolod, megfordítod, belebújsz és kész, semmi fakszni (meg sokan írták, hogy az elöl kapcsos nem volt jó, mert elöl középre összenyomta a ciciket).
Van, akinek fáj a torka, van, akinek nem, érdemes tantum verde vagy egyéb szopogató cukorkát bekészíteni a kórházi táskába. Sok sikert, könnyű gyógyulást, majd számolj be az eseményekről :-)
Hogy vagy Sziszinko?????!?! Ma sokat gondoltam rad!!!!!! Meg az is megfordult a fejemben hogy benezek hozzad :-)
Ma voltam JJnel. Februar 5-en mut Tbre. :-) 50%-ot tavolitanak el, c kosaras leszek. :-) Meg annyit jegyzett meg, hogy ma nagyon sokan voltak nala mellkisebbites miatt a rendeloben :-)
Sziasztok ! jovo heten lesz Szegeden a mutetem, nagyon varom :) . Szeretnem megkerdezni toletek, hogy a "korhazi" melltarto utan milyent javasoltok,h a kb C-s meretu leszek. Pantja? Merevitos v anelkuli ? CSatja elol ,hatul ?
Az intubalasos (cso bevezeteses) mutet eseten a torok,gege resz fajhat ? Koszonom :)
Köszi!Olyan nekem is van itthon,én későbbre terveztem a használatát,amikor már be van hegedve a seb!Elég szépen alakul,már nem ragad bele a géz sem!Még eléggé húzódik,de gondolom ez még eltart egy darabig!
kb. 2,5-3 órás szokott lenni általában.
Lányok, mi a tapasztalat: meddig tart a műtét? Gondolom, hogy egyénenként változó lehet, de kb.?
Én csak az aloe first sprayt használtam első perctől kezdve. Lyukba is lehet fújni. Fertőtlenít, hámosít, gyulladáscsökkentő. Nekem bevált.
Köszi szèpen!Aranyos vagy!!! :-)
Örülök neki, hogy minden (nagyjából) ok :-)
Gyógyulj, szépülj, minden jót!
Szia!Köszönöm kèrdèsedet,jòl vagyok!A doki szerint egy gyulladt mell nem így nèz ki,imitt-amott piros ,de nincs begyulladva,mert akkor làzas lennèk,meg nagyon fàjna,nekem meg csak hùzòdik.Most pl. nincs rajtam melltartò,hagy levegözzön,jobban gyògyul,mert mindig beleragadt a gèz meg pont a seb mentèn nyomta a melltartò.Amùgy szedett mèg ki varratot,de mèg hagyott benne,azt majd egy hèt mùlva szedi ki.Gongolom utàna màr csak a 6 hetes kontrollra kell visszamenni.Pont kèt ünnep közè esik!Ö is ajànlotta a körömviràg krèmet.
Szia! Találtam melltartót jó méretben és szépet,igaz nem a legminőségibb, de van és tényleg szexik és nagy méretűek és nem olyan drágák. Az Auchanban találtam :) ajánlom
Aki Jósvay dokinál tb-s lett, mikor adta oda a pénzt? És mennyit ha szabad kérdezni? Privibe írjatok légyszi :)
Nem tudom,nekem a doki javasolta,deszerintem sem kell mèg kenni vele,mert csak rosszabb lett,begyulladt!Màr csak az Octenisept sprayvel fùjjuk csak,attòl kicsit megnyugodott a seb,de elèg dagadt mèg a mellem nagyon feszül attòl fèlek ha kiszedi a varratokat,nehogy szètnyíljak,mert màr így is kinyílt egy-kèt helyen!Majd megpròbàlom a körömviràgkrèmet!Amùgy a Cicaplasztnak nem is volt magyar leíràsa a dobozàban,csak a külsejèn egy 3x4cm-es matricàra ràírva tömören mire jò.Ja,ès 3200ft-èrt vettük!!!!Az eszem megàll a gyògyszeràrakon!Mèg annyit,hogy az utòbbi napokban elèg èrzèkenyek lettek a bimbòim,remèlem elmùlik,mert nem jò èrzès!Majd dèlutàn írok hogy mi volt a varratszedèsen!
A Cicaplast nem hegkezelő? Nem akkor kell, amikor már beforrt?
Lehet, hogy te nagynak találod öket, de a formájuk tökéletes . Én is attól félek, hogy nagyok maradnak ... Pesten nem használják a csövet? Németo-ban és Szegeden viszont igen. Ez érdekes.
Bori!
Teljesen megértelek.Kényelmes, hogy kisebbek és egyformák lettek, de ugyanúgy ritkaszámba megy a méretünk, és esetleg fehér, vagy fekete melltartót vehetünk sok pénzért, ha találunk méretet.
Nekem is kb.75/D-s lett, de még nem vettem rá magam, hogy egy csinosabb darabot keressek.Egyenlőre még sportmelltartókat hordok.Abból van 1-2 db, ami E-s,és eddig kényelmetlen volt.Most el tudom használni....
De kicsit én is szomorú vagyok, hogy nem lehettem B-s vagy C-s... :-(
Békés-megye?Szeged nem lenne közelebb?Nekem ott csinálták tb-re, és gyönyörűek lettek.Ha érdekel keress meg nyugodtan, a naplómban is mindent leírtam, és bármilyen kérdésedre szvesen válaszolok.
Kati
Ma nagy csalódás ért. Elmentem, hogy mondom keresek magamnak egy szép melltartót, ami a páromnak is tetszik majd. Tudtam, hogy nem lesz könnyű (75D lettem), hát a 3.-4. boltnál elsírtam magam, mert a műtétet lényegében ezért is csináltam, mert az zavart, hogy mindenki simán vesz fillérekért melltartót én meg alig találok és azt is drágán. Hát már nem olyan drágán, de alig. :(
Drukkolok!!!Minden rendben lesz!:)
Beengedtelek a naplómba.
A függőleges cérnavég szerűség, ami kemény, és húzódik, feszül, az a belső varrat.Az én dokim a 6hetesen mondta, hogy onnantól még legalább két hónap, mire azok felszívódnak.Nem hazudok, szinte ujjnyi vastag kiemelkedés.
Köszönjük a biztatást! Én is azt olvastam, h senki nem bánta meg! Engem hétfőn műt Kelemen doktor..... Izgulok!!!!!
Sziasztok Lányok!
Kitartást a gyógyulóknak, gyorsan elszalad ez az idő és imádni fogjátok a végeredményt:)
Nekem lassan 9 hónapja volt a műtétem, de olyan mintha tegnap lett volna.
Aki előtte van azoknak bátorság, sokan végig csináltuk és egyikünk sem bánta meg.Sőt!:)
Olvasom, hogy sokan a Szent Imrét választjátok.
Én is ott voltam, Jósvaynál és maximálisan elégedett vagyok mind a kórházzal mint az orvossal.Gyönyörű munkát végzett!
Köszi szèpen,aranyos vagy!De jò màr,hogy itt tartasz!Èn mèg csak 2 hetes vagyok!Sok idö kell mèg a gyògyulàshoz,sokat fekszek,most is fekve írok!Ha àllok vagy ülök,akkor hùzòdik.Màr nagyobb mèretü melltartòt hordok hogy ne szorítson annyira.Köszi a segítsèget!
nekem is be volt gyulladva vagy 3 hétig meg lyukaim is voltak a két vágás találkozásánál :) mielőbbi gyógyulást kívánok. ja és én most 2 hónaposan kezdtem egy heg eltávolító krémet, Contractubexet, még nem tudok véleményt mondani róla, de amit látom hogy van e hatása megírom :)
Köszi szèpen!A körömviràgot mèg nem hasznàltam,de kipròbàlom!Amùgy Dr.Debreceni mütött a Honvèdban!Mi a sebet Octenisept sprayvel kezeltük ès az jò volt rà,ez hasonlò,mint a betadine!Utàna a doki javasolta a Cicaplast nevezetü krèmet ès utàna kezdett rosszabb lenni!Màr nem kenjük vele csak a sprayvel fùjjuk!Kívàncsi vagyok holnap mit fog mondani!
További ajánlott fórumok: