Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

47758. Kajszi72 (válaszként erre: 47754. - Panka77777)
2019. szept. 28. 09:51

Ha fáj és kemény, akkor sok volt a meló az izomnak, görcsben van, többször kell kis pihenőket, fekvéseket iktatnod a napodba.

Alvásnál meg a suta mozgásunk miatt felvehetünk olyan testhelyzeteket, amiket ébren nem tennénk, mert kellemetlen, kényelmetlen. Aztán ébren meg fáj.😀

47757. yallah2 (válaszként erre: 47752. - Kissévi79)
2019. szept. 28. 07:32
Van benne valami mert van egy rész ahol én is de nem tűnik fel mert szőkére festem a hajam.
47756. yallah2 (válaszként erre: 47751. - Kissévi79)
2019. szept. 28. 07:30

Köszi! Most költözés előtt állok. De ha túl vagyok rajta én is belevágok

Némi életmódváltás is és szép óvatosan hozzáfogok

😀😀😀

47755. Kissévi79 (válaszként erre: 47753. - Panka77777)
2019. szept. 28. 07:22
Én seb gyógyulás miatt kezdtem el szedni. Jó dolgokat olvastam, főleg a marhakollagenről. S két hónap után tapasztalatból mondom, hogy valóban jó. A bőröm is sokkal selymesebb, a hasam is szebb lett.
47754. Panka77777 (válaszként erre: 47745. - Kajszi72)
2019. szept. 27. 22:19

Mit értesz alvás közben nem jól felvett pozíciónak?

Nekem pl ma szinte egész nap fájt és feszült a hasam, pedig eleget pihenek, mozgok stb.Meg elég kemény is, és nem tudok ezzel mit kezdeni hogy furán "áll' vagy hogy is mondjam a hasam.....olyan mintha előre csúcsosodna, mintha terhes lennék és kemény.

47753. Panka77777 (válaszként erre: 47751. - Kissévi79)
2019. szept. 27. 22:17
Kollagént mire/miért szeded?
47752. Kissévi79 (válaszként erre: 47725. - Yallah2)
2019. szept. 27. 20:36
A stresszről annyit, hogy én pl a műtét után 2 nappal egy 10 forintos területen megőszültem. Furi volt. Volt aki szerint a stressz miatt, mások azt mondták, hogy a fájdalom miatt. Bár az erős fájdalom nálam csak a műtét napján volt szerencsére.
47751. Kissévi79 (válaszként erre: 47724. - Yallah2)
2019. szept. 27. 20:32

Sziasztok

Sajnos egy hónappal lemaradtam a fórumon történtekkel kapcsolatban.

Nekem most lesz 4 hónapja, hogy műtöttek, méh és méhnyak és egy petefészek ment. Hüvelycsonk van.

Az első héten még viszonylag keveset sétáltam, de szerencsés vagyok, mert nem volt fájdalmam pár nap után. Szóval talán a 3. héttől már nem is feküdtem. De

Azért mindent kíméletesen végeztem.

Augusztus 1től kezdtem futni, a műtét után 9 héttel. Eleinte csak 1-2km. Volt hogy heti 2szer, majd volt, hogy heti négyszer.

Most jutottam el 4km-ig, de nem gyorsan. KB 28-30perc a mérő szerint.

Én teljesen elégedett vagyok most ezzel. Remélem, hogy marad a problémamentesség, kitartás és egy év múlva lesz akár 6 km is. Vagy az időm javul.

Nem szeretném feladni, mert amúgy is túlsúlyos vagyok és az itthonlét alatt is szedtem fel a műtét után. S még így is kB 15kg van rajtam.igaz, kb 5 kg-ot fogytam is, de mostantól a kajára is jobban figyelek. (már látom a sebem a hasam megemelése nélkül 😂)

Hozzateszem, sosem voltam kitartó, viszont most valami megváltozott a műtéttel.

Nem tudom megmondani, hogy mi, csak azt tudom, hogy szeretnék egészségesebb lenni, vagyis nem tudok róla, hogy lenne most bajom, de nem is szeretném. Ez az év eleji három hónapos vérzés tette be a kaput. Az ember sebezhető, akkor is ha azt hiszi rendben lesz.

Akkor a műtét előtt már eldöntöttem, hogy változtatni fogok.

Persze a műtét után még volt egy kis önsajnálat, meg ilyenek, de már az, hogy 4 hónapja nem cigizek (műtét előtt 2 héttel dobtam) és futok 2 hónapja, ez nekem új volt. De már hiányzik ha nem megyek. (ám tényleg nem sok, augusztusban kB 40,ebben a hónapban 50 km van mögöttem.)

Gyógyszert nem szedek, elvileg egészséges vagyok, minden értékem rendben. Egyedül kollagént szedek két hónapja,nem fáj semmim és az élet szép 🙂

Én a magam részéről nem bántam meg, hogy így alakult, egyelőre minden téren jobb most.

S már PMS tünetek sem kínoznak (januárban éreztem utoljára, hogy a melleim le akarnak szakadni 2 hétig, s a hasam mielőtt megjött mindig 2 napig fájt, meg ilyenek. A műtét óta semmi. Mintha sosem lett volna semmi.)

Annak aki épp műtét előtt áll, vagy benne van, nagyon sok kitartást kívánok, meg szokásos kalap 💩 😁🍀

47750. yallah2 (válaszként erre: 47749. - 8f1ddc2679)
2019. szept. 27. 19:13
Mármint Endometriózisra gondolsz?????
47749. 8f1ddc2679
2019. szept. 27. 17:34

Sziasztok!

Volt olyan, akinek endo miatt végeztek méheltávolítást? Megszüntette a panaszokat?

47748. Dio08 (válaszként erre: 47739. - Melcsi 75)
2019. szept. 27. 13:50

Szia Melcsi75!

Túl vagy a műteten? Szerintem most vagy az örzőben. Pihenj sokat és ha van időd írj hogy ment minden? hogy vagy? Milyen a kórház?

Sok erőt, sok puszi

47747. Katusa2 (válaszként erre: 47742. - Boggantyú)
2019. szept. 27. 06:38

Jó olvasni, hogy ilyen jókedvű vagy☺️

Örülök, hogy minden a terv szerint alakult (a telefont kivéve😂), mostantól a feladat a gyógyulás👌🏻

Sok tötyögés pontosabban sokszor kicsik, sok pihi, otthon ugyanígy folytatva.

47746. Katusa2 (válaszként erre: 47745. - Kajszi72)
2019. szept. 27. 06:34

Igen, maradtak, a szúrkálás közben elmúlt, de maszatolást nem tapasztaltam.

Köszi Kajszi😘

47745. Kajszi72 (válaszként erre: 47740. - Katusa2)
2019. szept. 27. 05:46

Ha a petefészkek és a méhnyak maradt, akkor ciklus is van, és pici maszat mensi is lehet. De játszik még az időjárás változás, alvás közben felvett nem túl jó pozició, bélműködés...😵 😁

Ha azonban tartósan fájdogál, akkor irány a doki.

47744. yallah2 (válaszként erre: 47741. - TJudit72)
2019. szept. 26. 23:10
Közben fújják fel. Ebből a páciens semmit sem érez, mert addigra már alszik. Utána a gázt leszívják, ami meg bent marad az felszívódik, kijön a pukival meg a büfivel.
47743. Boggantyú (válaszként erre: 47741. - TJudit72)
2019. szept. 26. 21:47
A laparoszkopos műtéteknél a hasüreget előzetesen feltöltik széndioxiddal, mert így tudják a hasüreg szerveit a műtéthez láthatóvá tenni, illetve eltávolítani onnan a hasfalat. Olyan, mintha egy nagy felfújt lufin dolgoznának.
47742. Boggantyú
2019. szept. 26. 21:29

Sziasztok!

Hát túl vagyok rajta.....

Hála Istennek nem kellett vágni, megoldotta a doki laparoszkoppal.

Azt írtam korábban, h elég kockázatosnak ítélte a dokim a két császár után az újabb vágást, ezért is javasolta, hogy laparoszkoppal műtsenek. Ennek viszont az volt a feltétele, hogy le kellett pattintsak magamról pár kilót, mert ugyan nem vagyok kövér, de ami felesleg a szülések után feljött az természetesen mind has/ popsi /comb tájékra rakódott. A doki kerek perec megmondta, ha a hasi zsír miatt nem tudja a műszert bevezetni vagy miatta nem lát -mert pontosan annyi helye lesz amennyi a bőr és a szervek között marad- akkor vágni fog, aminek nem örülne sem ő, de utólag majd én sem.

A motiváció megvolt, sikerült 2 hónap alatt 2 ruhaméretet fogyni, doki is örült, hogy lesz helye én meg annak, h belefogytam a régi hacukáimba.

A műtét előtti héten talàlkoztunk a dokival utoljára, mindent átbeszéltünk, azt viszont izgalmamban elfelejtettem megkérdezni, hogy mi van, ha közben megjön ( bár egy hétre a műtét utánra számoltam, de hát láttunk már karón varjút ugyebár....)?

Nos, Murphy bácsi dolgozott, 5 nappal a műtét előtt, egy héttel koràbban természetesen megjött. Persze hétvége, véletlenül se tudj beszélni erről a dokival. Mindenhol csak azt olvastam, hogy nem csinalnak alatta és utána közvetlenül ilyen műtétet. Persze h bőgtem, mert màr iszonyatos fájdalmaim és borzalmas erős vérzéseim voltak.

Végül a hét első munkanapjàn sikerült személyesen beszélnünk. Alaposan átrágtuk a dolgot, az ilyenkor felmerülő rizikót is,(már alig véreztem, a nagyja lecsengett), így abban maradtunk, hogy belevágunk, már azért is, mert a köv. szabad műtéti hely is csak december közepén lett volna, a műtét pedig annál sürgősebb tekintettel a panaszaimra.

Sokkal rosszabbra számítottam a műtét utàn, de ez tényleg szubjektív.

Nem mondom, hogy nem fáj és nem feszít, de a fájdalomküszöbömbe ez belefér. Rengeteget iszok és rengeteget pisilek. Rohadt éhes vagyok, úgy érzem egy ökröt is meg tudnék enni, folyton korog a gyomrom, erre ideraknak elém 6 db ht kekszet meg egy kefirt. :D tudom tudom, nem lehet ajtóstól nekimenni az előzőleg széthashajtózott beleknek....

Ja és egy vicces dolog a végére:

Sose nyomkodj telefont az örzőben! 😁

Műtét előtt kikapcsoltam nagy pedánsan, ne csipogjon össze-vissza. Kikapcs előtt még megírtam a családnak hol keressenek, melyik emelt, hányas szoba, stb.Egy nap az örző, szeretelek gyerekek, puszi, stb....

Na, örzőben felébredek,ivás, cicamosdás megvolt, kérem a nővértől a telómat, gondoltam hazaszólok, hogy helló megvagyok, otthon rendet tartani ám!

Csak azt felejtettem el, hogy ébredéskor még normál esetben is nehéz fókuszálnom, nem hogy kábán ! Mit gondoltam, minek írt fel nekem szemüveget az orvos? Így, ahogy illik 3x félreütöttem a Pin-kódot, utána meg se kép, se hang, mobilnet meg nuku.

Gondoltam csak hiányzom majd valakinek..... 🤔🧐 ..... jól gondoltam, jött azuram ma, hogy nem válaszolok az üzenetekre, a teló kisípol, a kórházból nem hívták, hogy baj lenne, gondolta megnézi már mi van mert a gyerekek is széjjel nyúzták már, hogy nem hallják az anyjukat.

Na szegény gurult a röhögéstől, mikor meghallotta bénázásomat, én meg hazaküldtem gyorsan, hogy szedje elő s puk meg a többi kódot...

Messze lakunk, ugyhogy abban maradtunk, hogy feltelefonàl az osztályra és bediktálja. Most este 8-kor jött is a nővér cetlivel meg bűbájosan széles mosollyal: “Na, ki nem tudja bekapcsolni a mobilját?”😂

Nagyon gáz, mondtam, miután elmeséltem a ráfókuszálós bénázásonat! Legyintett és azt mondta ne aggódjak, ő pont uígy járt, csak a vizsgáján! 😁

Puszi nektek!

😘🥰

47741. TJudit72
2019. szept. 26. 19:08
Sziasztok! A hasat miért fújják fel a műtét előtt?
47740. Katusa2
2019. szept. 26. 16:19

Lányok, épp tegnap írtam, hogy jól vagyok, a hasam is jól viselkedik, erre éjjel arra ébredek, hogy szurkapiszka van itt, meg ott, nem is értettem, hisz pihenő üzemmódban mi lehet ez? A mai kedvem egy nagy fos, lehet ez pms -persze nyilván nem fogok menstruálni? És azt érzem a hasamban is- mozdulni alig van kedvem, vagy esetleg a belső varratok mozgolódnak?

Ezt idáig nem éreztem egyáltalán.

Please help😜

47739. Melcsi 75
2019. szept. 26. 14:00

Sziasztok!

Mai nappal 10 órától elkezdtem a hashajtózást!Ilyenkor már nagyon szokott fájni a popóm,de most jobban viselem. A párom tanácsára vettem nedves toalett papírt,és azt használom,és néha bekenem a popóm niveával,így most elég jó még a helyzet.A Nedves toalett papírt ajánlom mindenkinek,sokkal jobb mint a sima wc papír.

47738. Panka77777 (válaszként erre: 47737. - Tim70)
2019. szept. 26. 11:51
Kórházban nem ettem, de nekem itthon jól esok és nem puffadok.
47737. Tim70 (válaszként erre: 47736. - Panka77777)
2019. szept. 26. 09:39

Nagyon magas a rost tartalma. Még az őrzőbe kaptam tanácsként a nővérektől. Én megfogadtam nem volt még puffadásom se.

Üdv: 💖Timi

47736. Panka77777 (válaszként erre: 47733. - Tim70)
2019. szept. 26. 08:06
Köszönöm!De gyümölcsöt miért nem lehet egyébként?
47735. yallah2 (válaszként erre: 47726. - Adri2)
2019. szept. 26. 07:42
Közben értekeztem egy volt osztálytársnőmmel, aki nőgyógyász. Azt javasolta, hogy ilyenkor érdemes pesszáriumot feltenni. Meresztettem a szemem, azt mondta, van direkt kocka alakú pesszàrium. Hàt èn nem tudom fugdosnék e magamba ilyesmit.....😮😮😮😮😮
47734. Sissi75
2019. szept. 26. 07:39
Na,nekem a háziorvosom az,aki kb semmibe veszi az egészet.Még a műtét előtt beszéltük,meddig leszek itthon.Mondom neki:én kb 6-8 hétre számítok.Erre ő:Á! Nem lesz az annyi,nem olyan nagy műtét ez,és egyébként sem követ tör.Hozzáteszem,nem irodás vagyok,több tonnát emelek meg egy nap.Úgyhogy engem akkor itt kicsit megkavart ezzel a doki.
47733. Tim70 (válaszként erre: 47731. - Panka77777)
2019. szept. 26. 07:23

Szia Panka!

Kimélő étemek, sok leves folyadék. Kazkázusi kefír, alma+cékla+sárgarépa+víz+méz turmix (kipucol), hunyadi víz, ricinus olaj, laevolac szirup, kávé, almakompót, barackbefőtt. Ennyi jutott eszembe, kisérletezd ki Neked mi a jó. Nem emlékszem mikor műtöttek, de néhány hétig gyümölcsöt ne egyél (alma kivétel), különösen a citrusféléket és az aprómagvast kell kerülni.

47732. Évi0519 (válaszként erre: 47725. - Yallah2)
2019. szept. 26. 06:18

Yallah2

Nagyon szépen leírtad a dolgot. Mindent egybefoglaltál. Bizony ez így van. Minden fajta beavatkozás stressz amiből fel kell épülni még egy gasztrós tükrözésből is és mindenkinek teljesen más a tűrőképessége. Ezért is írtam én is, hogy akárhogy vágják az embert a beavatkozás ugyanúgy megtörténik és ugyanúgy regenerálódni kell akár szembetűnő a külső nyom akár nem.

47731. Panka77777 (válaszként erre: 47730. - Tim70)
2019. szept. 26. 06:07
Szorulás esetén mit javasoltok? Szelek jönnek, de nagy nehézség árán tudok csak elmenni, és nagyon nehezen jön ki, félek, hogy nehogy túl erősen nyomjak. Bocsánat, de így tudtam körülírni.
47730. Tim70 (válaszként erre: 47722. - Kajszi72)
2019. szept. 26. 05:46

Szia Kajszi!

Hú de frappánsan összefoglaltad a lényeget 🤣. Minden szavát csak megerősíteni tudom. 😘

Türelem a legfontosabb a gyógyuláshoz. Nagyon jó döntés volt annó, hogy nem rohantam vissza dolgozni és 9 hétig voltam otthon.

Műtét után az orvosom mesélte, (csak már arra nem emlékszem melyik országról volt szó), hogy ilyen műtét után 6 hónapig vannak otthon a páciensek. Teljes bért kapnak és utána még egy fél évig szintén teljes munkabérért, de rövidebb munkaórába fokozatosan térhetnek vissza dolgozni. Ezt annó azért mondta el, hogy ne siessek sehova, mert ugyan 6 hét a protokol, de az még nem a gyógyulás teljes ideje. Igazából úgy tünik, hogy Nekem sikerült az ORVOSSAL (így csupa nagybetűvel) összeakadni.🙏

Ezt azért írom le, hogy ha csak egy pici kétsége is van valakinek, hogy nem kap kellő figyelmet az orvosától szerintem keressen mást. Baromira le vannak terhelve, de nagyon sok empatikus ember tud maradni, hatalmas szakmai tapasztalattal, és Őt kell megtalálni.

Amiért erről írok, azért van, mert ahogy itt olvasgatok feltünt már régen, hogy nagyon sokan nem mernek, vagy nem tudnak az orvosukkal a műtét előtt, vagy utána kommunikálni. Nincs kitől kérdezni és ez nagyon veszélyes lehet. Mi itt nem orvosok vagyunk, saját tapasztalatot le tudunk írni, de az egy-egy esetben nem helyettesíti a szakember tudását.

Remélem nem bántottam meg senkit, nem az a célja a posztomnak, nem is kell semmi mást belemagyarázni, csak ezt már régen le akartam írni, mert itt az életünk a tét.

Természetesen továbbra is itt vagyunk, segítünk amibe csak tudunk.

47729. Tim70 (válaszként erre: 47728. - Tim70)
2019. szept. 25. 23:16

A lényeget kihagytam. Lassan óvatosan, fokozatosan. Nem a maratonnal kell indítani. Kicsi kocogás, gyors séta...megint kocogás, és megint séta. Egyszer csak az egész táv fog menni futva is. 😉

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook