Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia!
Sok erőt kívánok holnapra!
Sok szerencsét!
Sziasztok!
Indulok a kórházba. Remélem holnap ilyenkor már túl leszek rajta!
Mindenkinek további szép hétvégét kívánok!
Puszi :)
Sziasztok!
Tud valaki valamit Mirianna045 -ről???
Mi lehet vele?
Köszi a hasznos hozzászólást!
Már ki is néztem egy késíztményt, remélem jó lesz.
Szerdán vesznek vért, és akkor minden kiderül...
Szia Szisziági!
Köszönöm a jó kívánságokat! Rámférne, ha a 2015 már jól indulna, mert ez az év minden szempontból rémálom volt..
Hát a forgással nálam sem volt gond, plusz amikor felültem elkapott a hányinger, és úgy éreztem elájulok, elsötétült minden. Így engem csak kb 1,5 napos késéssel zargattak a felkeléssel, plusz minden nővér a katéteremre ácsingózott. Én meg alkudoztam, hogy majd csak ha biztonsággal el tudok menni a WC-re.
Én imádom a céklát. Mielőtt kórházban mentem csináltam egy pár üveg ecetes céklát, úgy lájtosan, vetettem bio céklalét. Imádom. Sült csirkmeájjal pedig igazi vasbomba, ne tudjátok meg milyen színű lett a végtermék :-D
Az éjszakai izzadás nekem már első éjjel volt,sőt, ha belegondolok már előtte is előfordult, de nem minden éjjel,frontoktól, párától függően.
Az igazi harcos az te vagy, és még néhány lány itt, az én esetem semmi ahhoz képest.
Most egyébként tök jól érzem magam, kivéve, hogy ha felállok, akkor itt-ott nyom- fáj valami, és a pisilésnél is kellemetlen érzéseim vannak. Nem csíp vagy ilyesmi, csak kellemetlen..
Köszi, és neked is további sok jó egészséget!
Ne félj tőle, nem olyan vészes, csak kellemetlen. Hirtelen hőérzés,ami ellen nem tudsz védekezni,főleg nyáron... A hűvösebb őszi idő sokat enyhített rajta, már napközben nem jelentkezik,és ennek nagyon örülök! Semmit nem szedtem ,kentem és magától enyhült,nagyon rendes dolog a természettől:)
Ami viszont veszélyesebb tünet, az nem látható,nem érezhető- a csontritkulás!
Inkább erre figyeltem és kombinált kalcium -magnézium-d3 készítménnyel talán megelőzhetem a súlyosabb csonttömeg leépülést.
Szia Bluedream!
Nagyon örülök, hogy már jobban vagy, és otthon gyógyulgatsz. Igazi harcos vagy te is,ahogy látom. Kívánom, hogy sokkal-sokkal jobb legyen ezután az életed! A nagy vérveszteség okoz szédülést, nagyon kell vigyáznod a hirtelen mozdulatokkal,de ez amúgy is fő szabály:) Én 2 egység vérplazmát kaptam műtét közben, de egy nappal utána is úgy forogtak az ablakok a szemem előtt, mint a játékgépen a citrom, narancs és cseresznye figurák:) Kérdezte a nővérke, hogy tudok -e jönni a lábamon,mondtam hogy csak akkor, ha megállítja az ablakokat:)
Viccen kívül,a cékla nagyon jó, annyit egyél amennyit csak bírsz! Utáltam az ízét, de muszáj volt,és két héten belül érezhető volt a hatás a vérképemen és a közérzetemen is.
Az éjszakai izzadás a második héten kezdődött nekem is, és azóta is van, de már nem annyira erősen. Remélem, hogy idővel enyhül nálad is. Nekem akkor azt mondta az orvos, hogy ne szedjek rá semmit, előbb gyógyuljak meg a műtétből.
Sok- sok erőt kívánok a felépüléshez, vigyázz magadra,napról napra erősebb leszel,meglátod!
Igazából pont nem nagyképű, csak biztos úgy gondolta, hogy a viziten elég ha megkérdezi, hogy vagyunk.
Biztos már belefásult, nem -foglalkozom vele. Ha kérdezek mindenre válaszol egyébként.
Kivettek mindent, de nem hiszem, hogy egyből jelentkeznek a klimaxos tünetek. Legalábbis itt a lányok kb 2 hetet írtak, hogy nekik akkor jelentkeztek.
Egyébként nekem is egy rezidens lett volna
Van egy nagyon jó "VEGETA" receptem, szívesen megosztom Veletek, hátha valaki nem ismeri még. Nagyon jól helyettesíti a bolti ételízesítőket, melyek a bizonytalan származású alapanyagok mellett sok mérget is tartalmaznak.Önálló leves is készíthető belőle rövid idő alatt kis tészta és néhány csepp olíva v. egyéb hidegen sajtolt olaj hozzáadáaával. Szinte mindenféle ételbe használható.
1-1 kg kell a következő zöldségekből:
sárgarépa, petrezselyem, paprika, paradicsom, vöröshagyma. Ezenkívül
2-3 fej fokhagyma, 4 db nagy zellergumó, 2 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 cs. zellerzöld, 0,5 kg karalábé, 0,5 kg karfiol, 0,25 dkg kelkáposzta, 1,2 kg Himaláya só.
Húsdarálóval ledarálni (én robotgéppel aprítom)és 1 napig kevergetni, majd ezután üvegekbe tölteni. A só tartósítja, nem kell hűtőben tartani.
Na, látszik, hogy nem jól látok :-)
Tele van hibával
Sziasztok! Élek, bocsi, bocsi, hogy eltüntem, ennek az az oka, hogy a nagy vérvesztés miatt összefolytak a betűk,
13.-án reggel műtöttek. Nehezen ébredtem, mindenki ott aggódott, hogy hol vagyok már. Sok vért vesztettem, akartak adni vért, de
mondtam, hogy csak ha muszáj.
Kellett vetetnem vas injekciót, amit
vénásan kaptam. Szerdán jöttem haza. Még vérügyileg nem állok jòl, szerdán jön a nővér és vesz vért.
A doki azt mondta, hogy nagyon megdolgoztattam, ott törölgette a homlokát. Nem tudta egyben kivenni a méhemm, mert nem volt mobilis, beszorult valahováa nagy növekedésben. Ezért volt a sok vérvesztés.
Nem voltak nagy fájdalmaim, amire számítottam, azt oszthatjuk 4-gyel. Kb mint egy közepes mensis fájdalom.
Hosszában vágták a hasamat, kb 12 fém és 5 műanyag varrat volt.
Most 8. Napos vagyok, a felkelés nem mindig esik jòl, mert akkor fájnak bizonyos pontok, de a fejemet kivéve jól vagyok.(fejzúgás, szédülés).
Céklát eszek isok, tegnap májat ettem, csak használ a vérképzéshez.
Műtét óta éjjel a hátam és a hajam csurom víz. Ez már a klimaxtól lehet? Vagy a vérveszteségtől?
A nővérekkel nagyon elégedett vagyok, az orvosommal kevésbé, egyénileg rám sem nézett, csak vizitkor, ő a főorrvos. A többiekre sem..?-!
Sziasztok lányok! Nagyon rég ne írtam, de most kicsit megijedtem, szükségem lenne a tanácsotokra, véleményetekre. ( Aki esetleg nem olvasta a bejegyzéseimet 2014.01.28.- án volt a műtétem, csak a méhem lett eltávolítva, méhszáj, petefészkek maradtak) Azóta néha pici fájdalmakat leszámítva tökéletesen vagyok minden tekintetben.viszont tegnap fürdéskor megláttam egy icipici alvadt vért, ami csak onnan jöhetett, és ma reggel is mikor megtöröltem picikét maszatos lett a papír. Mi lehet ez? A műtét óta egy csepp sem jött még. Mondjuk most kb egy hete elkezdtem tornázni, amiben van hasprés is, lehet ez az oka? ( mozogni eddig is mozogtam, csak nem ilyen koncentráltan)
Köszi, ha valaki tud valami okosat mondani, természetesen ha nem múlik meglátogatom a dokimat, de ma nem megy, és itt a hétvége.....
Szia. Én is megnyitottam és arról szolt. Nagyon érdekes videókat néztem és ajánlásokat, elgondolkodtató.
Köszönöm, Erika
Kértem a hoxától hogy törölje ezt a bejegyzést.
megnyitottam és teljesen másról szól.:(
Szia. A tözegáfonyát patikába, Rossman és DM-be is megtalálod, napi két tabletta segit majd, a széklet rendezödik idővel, ahogy Sarik is irta.
Kitartás, vigyázz magadra: Erika
Én úgy emlékszem eltelt pár hét mire elmúltak a wc zés előtti bélfájdalmak,kb:4-5 is.A pisilésre szedjél tőzegáfonyát,
nagyon jó.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?