Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Köszi. :)
Hát, be vagyok már egy kicsit gyulladva, jó lenne már túl lenni rajta. Vasárnap délután kell befeküdnöm és hétfőn lesz a műtét.
Szia!
Vittem vékonyabbat vastagabbat pár db-ot + még bontatlan csomagot ( kenyeret nem kér) de szerencsére nekem az első két napban is csak minimális barnás valami volt azóta szerencsére semmi.A menses aktuális időpontjain szintén 1-2 napig barnás icipici maszat.
24-én leszek 2 hónapos.
Minden rendben lesz, kitartást,fel a fejjel!
Sziasztok!
Azt szeretném még megkérdezni, hogy mennyi betétet érdemes (kell) bevinni a műtét utánra. (Minden megy). Meddig várható a műtét után vérezgetés, vagy tisztulás a sebből.
Köszi
Mindekinek szép napot kívánok!
Pusza
Köszi csajok!Ma mehetek haza!Kiszedték a varratokat,még pihennem kell 1 órát aztan mehetek.2 hét mulva érdeklődni kell a szövettan felől,aztan menni elbirálásra,hogy kell e,és ,ilyen jellegű kezelés kell.
Szia era1974!Örülök,hogy túl vagy rajta, és ilyen jól érzed magad.A kajával csak óvatosan,bár már gondolom megtapasztaltad,hogy nem lehet bármit rögtön megenni egy ilyen műtét után.Remélem jó lesz a szövettanod is,és minden a legjobban alakul.Puszi Mindenkinek itt a fórumon,jó éjt!
Nagyon örülök, hogy már írtál! Ügyes vagy, hogy ilyen szépen tudsz mozogni! A sütivel vigyázni kell. Édességnek én sokáig csak kekszet ettem és nagyon diétáztam, hogy ne puffadjak. A párolt csirkemellhez alma kompót ami jó volt.Úgy nem annyira száraz és jó az emésztésnek. Sajnos ez most ilyen időszak. Előjöhet még egy ideig a puffadás és fájdalom, de már kifelé mész és az a lényeg. Evés után majd sétálgass kicsit az is jót tett nekem.
A cickafark tea CSAK ülőfűrdőként jöhet számításba, de arra nagyon jó!
CSak nehogy cickafarkkal próbálkozzatok,mert azzal a fordítottját éritek el. Fitoösztrogén tartalmának köszönhetően pont hogy növeszti a rémeket :-)
Több mindentől függ az, hogy kell-e műtét. Ha nem növekszik gyorsan, és panaszt sem okoz, megpróbálkoznék alternatív módszerekkel. Csak természetes dolgokra gondolok, gyógyteák stb. Gyakran kell ellenőríztetni. Van olyan ismerősöm, akinek néhány hónap alatt eltüntek a miómái. Nekem sajnos nagyon gyorsan nőtt és panaszt okozott, mire észbekaptam már nem használtak sz alternatív módszerek. Neked lehet, hogy használna, mert ezek még nem túl nagyok.
Ne félj tőlük és ne is higgy nekik száz százalékig!! Mindig legyen parányi fenntartásod, főleg ha férfi az az orvos. Ő soha a büdös életbe nem tudja magát beleélni abba, amit te érzel. Ő csak tankönyvi adatokra támaszkodhat. Ez pont olyan,mint az a pilóta, aki ködben száll le. Csak a műszerekre hagyatkozik. EGy NŐ az, aki biztosra tudja, hogy belsőleg hogy állsz, ezt alátámasztva a klinikai gyakorlatával. Amit még a mostani orvosokról kell tudni: rettentően nagyképűek ,pénzéhesek,és lekezelőek tudnak lenni, főleg ha kérdezni mersz. Az a jó beteg, aki bólogat és nyomja a borítékot. Tisztelet a kivételnek. Bármi kétséged van, inkább kérdezz meg még egy orvost, mint hogy bármi gond legyen, amit később nem tudsz helyre hozni. Azzal,hogy ő a felsőbbrendűségi érzését érezteti veled, attól nem fogsz meggyógyulni. CSakis az empatikus és mindenre nyitott doki segíthet a gyógyuláshoz. NEm ő gyógyít, te gyógyulsz, ő csak segít.Mi az, hogy csak akkor akar látni, ha műtétre mész? talán győzzön meg róla téged, de ne erőszakoljon, magyarázza el, hogy miért kell a műtét. NEm vagy hülyegyerek, megérted és TE DÖNTESZ, nem ő.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon félek az orvosoktól. Ehhez a dokihoz 11 éve járok, az utóbbi 5-6 évben már csak a kórházi rendeléseire.
Nagyon jó hírű orvos, benne maximálisan megbízom. A szeptemberi utolsó vizsgálaton azt mondta, akkor akar legközelebb látni, ha a műtétre megyek jelentkezni.
Én is gondoltam elmenni másik orvoshoz, vajon más mit mond. Ezen a kórházon belül másik orvoshoz nem mehetek, másik városba pedig nincs lehetőségem elmenni.
Semmi jelentősége, csak a méh attól hajlik hátra, hogy meg van nőve. Valszeg a miómától.Aki nehezen esik tőle teherbe, hmmmm majdnem mondtam hogyan csinálja :-D :-D :-D használja a gravirációt :-D
Nyugi a dzsihad természetes,. Még hetekkel később is :-D
Csajok,a bélmüködés hogy volt nektek,pár nappal műtét után?Csütörtökön kaptam napi 3*2 szem bélmozgatót,pénteken volt széklet.Szombaton nem volt,anyós hozott huslevest csirkemellet ,sutit,megettem délután fájt a hasam,nem tudtam wczni.Ma kértem egy stadalaxot,reggel is volt,és mist is,de előtte nagyon nyilal,fáj,puffad a hasam.Ez normális?
Szia! Semmi jelentősége, hogy hátrahajló a méh, csak nehezebben esik teherbe, akié ilyen. Azért tudom, mert az enyém is ilyen volt.
Vizsgáltasd meg magad másik orvossal is és várd meg, hogy ő mit mond. Én azt szoktam mondani, hogy az ember szervei nem véletlenül vannak ott bent.Nekem a pajzsmirigy műtétemnél mondta a sebész, hogy igaz, hogy csak az egyik nem működik rendesen, de vegyük ki mindkettőt, akkor le van a gond róla. Én meg mondtam neki, hogy ha az ő pajzsmirigyéről lenne szó én is kivenném bátran mindkettőt. Szóval ha nem muszáj, ne műttesd meg magad. Ha viszont gáz van, ne gondolkodj sokat rajt. Én húztam ameddig lehetett a munkám miatt a mióma műtétet és a hátam közepére sem kívánom azt a tíz hónapot. Közben pedig a petefészkem majdnem összenőtt a vastagbelemmel. Alaposan gondold át a döntésed az orvosok véleménye alapján!
Szia,nekem is hátrahajló,szerintem semmi jelentősége nincs
Akinek nincs különösebb panasza, nem kell minden áron műteni és nem szabad hormont szedni rá. Figyelni kell és kész. Van amelyik orvos nem műt meg akkor sem, amikor kellene, és van olyan, amelyik minden áron kiszedne mindent már ideje korán. VOlt itt olyan lány, aki negyven felé járt és azt mondta neki a doki, hogy úgysem kell már semmire a méhe. Lehet, hogy egy idő után nincs szükségünk rá,de azért negyven felé még szülhet ha akar valaki. Minden esetre azért óvatosan a kijelentéssel. A doki farkát sem vágják le negyven éves korában,mert nem akar már gyereket....
Szia!Hidd el egyikünknek se volt kedve kés alá feküdni,nekem se volt sokáig semmilyen kellemetlen tünetem csak ugyanúgy a 2-3 napos kicsit erősebb vérzés csak aztán egyik hónapról a másikra bedurvult, és fél év múlva már az életemet mentette meg a műtét!Sajnos a mióma nőhet szaporodhat,és később rosszabb állapotba kerülhetsz!!!
Sziasztok!
Sajnos nekem is van myómám, két kisebb egy nagyobb ( a nagy 4,5 centis volt szeptemberben ).
Az orvos erőlteti a műtétet. Szinte semmilyen kellemetlen tünetem nincs, a havi vérzéseknél 2-3 napig kicsit erősebb, de ennyi.
Ha rászánom magam a műtétre, akkor január elején szeretném, de semmi kedvem kés alá feküdni.
Ha jól emlékszem azt mondta a doki, hogy hátrahajló a méhem. Ennek van jelentősége?
Köszönöm!
Sziasztok!Túl vagyok a műtéten,szerdán csináltak,csekély 4 óra eltolódással,már sik ideg voltam,majdnem hazamentem..Elvileg sikerült,a méhben kezdetleges volt az elváltozás,viszont volt pár megnagyobbodott nyirokcsomó amit elkuldtek kivizsgalni.Most félek nehigy valami legyen ..,Bár a dokim azt mondta rengeteg ok miatt megduzzadhatnak,szóval ne izguljak egyenlőre.Amúgy jól vsgyok,napról napra jobb.A dokim mindig mindja milyen jól nézek ki,a vérképem tökéletes.Még bent vagyok,ma szedte ki a csöveket,jó lenne hétfőn menni haza.A műtét előtt állóknak,vigyetek be béres cseppet és c vitamint,szerintem én ennek köszönhetem hogy jól mozgok,és jól érzem magam.köszönöm a jókivánságikat és a jeleket!
halljátok, én indítom a diétát, hétfőn jön az első( induló kép a has és comb tájékáról.... :-)heti egy kép karácsonyig jajajajajaj :-DDDD muszáj.....rajtam is egy tizes, de odavágunk neki:-))))
olyan egyforma tüneteket írtok, hogy csak megerősíteni tudlak. Én is bepánikoltam és azt mondta a doki, h időjárás változás és maga a műtét az oka, nem kell aggódni....felvágták a hasfalat, ez az oka. normális soha nem lesz. Ég ha egy gyökérkezelt fogad van, az is néha érzékeny, még a teliholdra is :-)
én ezt most épp szedem,mert volt egy kis torokgyula, de hazavágta. Annyi energiám van tőle...szerintem amikor fáj, vagy úgy néz ki,hogyvalami nem stimmel, akkor egyből kell szedni. De nem szabad azonnali eredményt várni, egy pár nap után érzed a hatást, igazán egy hét elteltével lesz jó...Adagolás az utasítás szerint. Én 1-1 tabival kezdtem, most tartok 2 hétnél, már csak napi egyet szedek, de a cordicepsből egész télen át folyamatosan szedek napi kettőt.
Sziasztok.Fél éve hogy műtöttek,méhem,petefészkeim kiműtve.Ezidáig a hormonhiányos tüneteken kívül semmi problémám nem volt.Október végén volt egy légcsőgyulladásom,sokat és nagyon köhögtem.Akkor kezdődött az egész.A jobb ágyékomnál,ahol kb a varrat vége lehet,szúr,csíp,húzódik egyes mozdulatoknál.Kb ugyanolyan érzés mint amikor még a belső varrat húzódott a műtét után.Remélem nem sérv.Volt valakinél ilyesmi?
Szia Bittike!
Nagyon sajnállak, de ne keseredj el! Az elkeseredés növeszti ezeket a bigyókat. Gondolj arra, hogy hamarosan végleg megszabadulsz tőlük és csak jobb lesz. Sok erőt és gyógyulást!
Ez nekem is tetszik így elsőre. Még van rajtam min. +10 kg, és ez a diéta nem is unalmas. (Vacsorára lehet pl. káposztaleves - ezt szeretem.) No hétfőig eldöntöm, hogy belevágok-e.
Cordiceps és Zyflamend ,ez nagyon brutál.
Szerinted ezt mikor célszerű kezdenem?
Na ok legyen ez is benne a buliban,
Jól fog festeni a fotótapéta:))
Legyen a hétfő!:)))
El kell olvasnom ,hogy vegyem a lapot..:)
A lányom itt sunyít mögöttem és kérdezi ő is csatlakozhat-e:))
További ajánlott fórumok: