Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Sziasztok Lányok!
Tegnap voltam aneszteziológusnál és szépen visszadobott, mert magas a vérnyomásom. A véreredményeim viszont nagyon jók, és a körzeti orvos írt vérnyomáscsökkentőt, így mégis befekhetek holnap.
A vérnyomásom csak azért magas, mert iszonyatosan izgulok és félek ahogy átlépem a küszöböt a kórházban. Ezt elmondtam a anesztes dokinak is, de nem hatottam meg vele. Nyuszi a nevem, na nem hiába!!!
Ma azt az üzenetet kaptam, ha van vérnyomáscsökkentő írva, és szedem akkor befekhetek, ellenőriznek és reméljük műtét is lesz belőle.
Holnap befekszem és ha hazaértem majd írok!!!
A sok-sok jó tanácsot magamba szívtam, remélem a hasznomra lesznek!!!
Köszönök mindent amit Tőletek kaptam!
Mindenkinek szép napot! Ha hazajöttem jelentkezem!
Szia Csinszka24!
Igazán nincs mit köszönni,örülök ha tetszik :)
1 hete kezdtem újra ezt a gyakorlatsort akkor voltam 8 hetes.Nekem is Chrobak műtét volt köldöktől lefelé vágva mivel már volt két császár metszés. Azóta mondhatom nagyon jól vagyok,és remélem így is marad.
Kedves Hóangyal és optimista100 !
Ne féljetek,sajnos a várakozás rossz,de utána megy minden mint a karikacsapás.Itt a fórumon rengeteg jó tanácsot,tapasztalatot olvashattok és persze ha kérdés van csak írjatok,mindig van aki tud válaszolni.
Mindenkinek nagy ölelés,sok pozitív energiával!!!
Szép napot ! Puszi
Hóangyal, köszönöm:)
Az én listám: WC papír (sok, nekem 6!!! tekercs volt a "fogyasztásom" :D), nedves törlőkendő (alias popsitörlő, amit a babáknak használnak), WC ülőke fertőtlenítő kendő, WC ülőke takaró papír (kevésbé macerás, mint a WC papírt hajtogatni:)), eü betét (a legnagyobb is, mert lehet erős vérzés is műtét után), "mama" bugyi a műtét utánra (érjen túl a köldöködön:)), tisztálkodó szerek, hálóing (pizsama nadrág esetleg épp ott nyomhat, ahol nem kellene), hazamenetelhez melegítő nadrág vagy leggings:)
És minden egyéb, amitől jobban érezheted Magad: könyv, újság (bár az én szobatársaim elég beszédesek voltak, így viszonylag gyorsan telt az idö is ;)), körömreszelő :D
Gyors műtétet, könnyű ébredést :)
Szorítok neked, már látod az alagút végét:)
1 hét múlva már túl is leszel rajta:)
Sok erőt és minden jót kívánok!!!!!!!
Nagy adag pozitív energia indul feléd,ne félj sokan vagyunk itt akik gondolni fogunk rád!
Olvasgass vissza és meglátod, hogy ennél hitelesebb forrásból nem kaphatsz infót. Kérdezz bátran,ami csak eszedbe jut!
Üdv :Ági
Szia Hóangyal:)
Olvasd el a 21979. számú hozzászólásom. Pénteken volt Chrobak műtétem. Jól vagyok, vasárnap óta nem kórházban!!!
Kérdezz nyugodtan, ha gondolod:)
Sok erőt, kitartás:)
Szia optimista 100 :)
Ne RETTEGJ! :)
Az én műtétem 2014.11.21-én volt. Elég friss élmény :)
Én is előző nap feküdtem be a kórházba. Bélelőkészítés volt délután. A neve rosszabbul hangzik, mint a "művelet". Hashajtót kaptam, déltől csak vizet vagy teát lehetett inni. Éjféltől már inni sem lehetett. Kaptunk altatót éjszakára. Szükség volt rá, nem hiszem, hogy tudtam volna aludni másképp:) Így viszonylag kipihenten ébresztett a nővér péntek reggel. Bekötötték az előkészítő infúziót és kaptam fél szem gyógyszert. Nem tudom a nevét :) Ez 7 órakor történt, kb. 1/2 8-tól nem emlékszem semmire :D A következő emlékem, hogy másik ágyban, másik kórteremben fekszem. Ez az őrző volt. Borzasztóan fáztam. Tettek rám még takarót, sőt még egy olajradiátort is bekapcsoltak az ágyam mellett. 11 óra volt. Erre biztosan emlékszem, ez volt az első kérdésem:) A következő 1-2 óra emléke homályos. Meg-megébredtem, de nagyon fáradtnak éreztem magam. A telefonom szerint 1/4 1-kor már írtam sms-t illetve indítottam hívásokat. Ezekre emlékszem, tudom kit hívtam és mit beszéltünk. Az időt nem igazán érzékeltem. Fájdalmaim nem voltak. Délután kérték, hogy üljek fel. Éléggé szédültem, de csak pár pillanatig. 6 órakor ki kellett kelnem az ágyból és pár lépést sétálnom. A felülésnél fájt az egyik sebem, kicsit nehézkesen ment. Bizonytalanul indult, viszont jól esett megmozdulni:) Szombat reggel, jól ébredtem, tudtam enni pár falatot. Nem éreztem magam rosszul, nem volt szúró érzés a vállamban a belém fújt gáz miatt. Kiengedtek az őrzőből. Szombaton sem feküdtem egész nap, felkeltem sétálni többször. A fekvés volt a legrosszabb az egészben:) Háton nem tudok, nem szeretek, oldalt pedig nem volt kényelmes. Fájt a csípőm, állandóan forgolódtam. Maradt az ülés és a séta:) Vasárnap délelőtt hazaengedtek!!! Itthon is jól érzem magam. 3-4-5 szem fájdalomcsillapítót szedek. Mikor már kicsit érzem a hasam beveszem :)
Kérdezz még, ha gondolod:)
Hol lesz a műtét? Milyen jellegű?
Szorítok Neked, ne félj (attól csak rosszabb lesz) :)
Csinszka24
Szia Dizsóka:)
Nagyon tetszenek a gyakorlatok. Jó, hogy megosztottad a linket. Köszönöm:) El fogom kezdeni mihelyst mozoghatok. Pár mozdulatot végeztünk pilatesen is, a műtétem előtt. Ami pénteken volt, de már vasárnap hazaengedtek.
Te mikor kezdtél újra mozogni?
Köszönöm válaszod:)
Sziasztok!
Ma kell mennem aneszteziológushoz, dec. 1-én fekszem be a kórházba, 2-án műtét. Teljes méheltávolítás. Az eü. küret szövettana nem mutatott ki rosszindulatú elváltozást, de van miómám, polyp, ciszta...Ebben a szövettanban bízva remélem a műtét utáni szövettan is negatív lesz.
Rettegek a műtéttől,mióta tudom az időpontot (október 1-én tűzték ki a dec. 1-i műtétet) teljesen kikészülök már...
Kérlek Benneteket,küldjetek nekem bíztató szavakat, energiát!!! :)
Köszi,köszi, köszi!!!!
Szia Bluedream!
Köszönöm a jókívánságokat, biztosan hatnak, mert egyre erősebbnek érzem magam,kop-kop:)
Sajnálom,hogy a hasi fájdalmak még mindig jelentkeznek nálad:( Írtad,hogy nagyon beszorult a méhed,és elég volt kiszedni az orvosok szerint. Képzeld el,hogy milyen kis helyen kellett kifeszegetni a környező szövetek közül,anélkül hogy meg ne sértsék a beleket, a hólyagot stb..Lehetséges , hogy belső összenövéseid is voltak,pl. nem emlékszem hogy császárral szültél-e vagy ilyesmi. Akinek egyszer már volt valami hasi műtétje, annak előbb utóbb kialakulnak a az összenövések ott belül:(( Nekem a hüvelyi méheltávolítás után 2 évig nem voltak, és nagyon dicsérték az orvosomat , hogy milyen szép munkát végzett:) Valószínűleg több,vagy erősebb belső öltésre volt nálad most szükség és ennek sok idő kell a gyógyuláshoz:( Légy türelmes és nagyon kíméld magad,egyél továbbra is sok-sok vasbombát, hogy minél hamarabb megerősödj!
Kedves Melon!
Jó hogy jöttél,és hírt hallunk felőled!Sok erőt és kitartást kívánok a sugarakhoz,meglátod, hogy minden rossznak vége szakad egyszer,és a jó is eljön majd!
Mint már írtam, én is céklát ezerrel, csirkemájat, alapból én is kókuszzsírt és olívaolajat hasznàlok. Szoktam ilyen magokat pl diàkcsemege, melanzs, joghurtot minden reggel útimagfűhéjjal keverve.
Vérképem nem volt jó, de annál nagyobb problémám jelenleg, hogy fáj belül ha állok. Valsmi nyom valamit, pisilésnél is fàj a hasam. A sebem eegyáltalán nem fáj, szerintem szép.
Szia Hóangyal!
Én is 47 voltam, amikor műteni akartak. Akkor még csak a méhemet vették volna ki. Én tiltakoztam és szenvedtem még majdnem 5 évet, mire a műtétre rászántam magam. Igaz nem könnyen, mert találtam egy olyan orvost, aki ellentmodást nem tűrve kijelentette, hogy másnap reggel a kórházban találkozunk (én is zombi voltam, biztos). Kaptam 3 zacsi vvt. masszát műtét előtt, de még ezzel sem értem el a minimum szintet. A műtét során ebből is fogyott..., de a műtét után rohamosan javult a vérképem. Mindent kivettek. Azóta nagyon jól vagyok, lassan elfelejtem a rémségeket. A műtéttel kapcsolatosan semmi negatív élményem nincs. Remélem Te is hasonlóan éled majd meg ezeket a dolgokat. Ne félj a műtéttől.
Szia Era!
Ne félj, csak jó eredmény lehet, erre gohdolj és vigyázz magadra. Puszi, Erika
Szia Melon!
Örvendek,hogy végre el tudtad kezdeni és minden rendben van nálad.
Puszi, Erka
Kedves Mindenki,
Napok óta olvasok vissza, próbálok felkészülni arra,ami vár.Nagyon örülök,hogy rátok találtam, egy sor hasznot tanácsot már felírtam.Szuper kis társaság vagytok, komolyan:) December 8-án lesz Chrobak-műtétem,miután lassan 2 éve szenvedek.Nagyon erős,darabos vérzés,2 hétig is eltart,a vasam pedig katasztrofálisan alacsony.És minden más tünet,ami ezzel jár, gyakorlatilag egy zombi voltam már:)Először tavasszal került szóba, hogy esetleg műteni kellene, de egy darabig normalizálódott a helyzet.Nyáron 2 hónapig meg sem jött.AZtán agusztus végén megint kezdődött minden elölről,szóval úgy döntöttem, hallgatok a dokira.Tavasszal cisztákat és egy miómát is láttak UH-on, mostanra a ciszták eltűntek, de a mióma maradt és "ő" minden bajom forrása.Szóval augusztustól próbálom magam feljavítani vérképileg és vasilag, többféle vastablettát kapok és minden nap eszem céklát.A legutóbb már majdnem elértem a minimum vasszintet,szóval remélem a műtétnek nem lesz akadálya.Az 1.sz.női klinikán fognak műteni,ha vkinek van ottani tapasztalata, azt szívesen fogadnám.Nagyon félek, még sosem műtöttek,szültem 2 gyereket,ennyi.Nem is magától a műtéttől félek, hanem hogy mégiscsak kiszednek 1 darabot belőlem,ill.hogy nincs rá semmi biztosíték, hogy később ne jöjjön elő megint vmi.De az orvosnál nem is merült fel ilyen opció,hogy teljesen kiszedjenek mindent.AZt mondta, ez a műtét nagyon megbízható,és ha bennt marad a többi rész,az még sokáig "fiatalon"tart engem.47 éves vagyok,vicces:) Minden jótanácsot meghallgatok és köszönöm hogy ti is meghallgattok,a férjemet már nagyon sajnálom, állandóan neki rinyálok!Kicsit szégyellem is magam, mert ahogy itt olvasok, van akinek sokkal nagyobb a problémája holmi kis miómánál.Tehát próbálom úgy nézni,lehetne rosszabb is:) Mindenkinek gyógyulást és sok erőt kívánok és egyetek céklát!!!:))
Szia!
Kettő belsőt és 28 külsőt. A külsőt jan.06-án kezdem.
Sziasztok! Régen jártam erre! Engem 3 éve műtöttek, teljes méh és petefészek eltávolításom volt.
Teljesen jól vagyok, egy problémám van pár hete: most kezdődtek a hőhullámok. 59 éves vagyok, ennyi idővel a műtét után normális ez? Dokinál nem voltam, de mit lehet erre szedni?
Szia!
sok erőt és kitartást neked.
És gyógyulást!!!
sziasztok lányok!
Túl vagyok az első belsőn. Mármint sugáron. Nem éreztem semmi különöset. MInden egyéb változatlan, a hangulatom kissé depis, de majdcsak elmúlik. Mindenkinek erőt, kitartást, gyógyulást.
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?