Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)

21928. ibab (válaszként erre: 21911. - Effre)
2014. nov. 20. 17:13
krumpli méregtelenít!!!!! krumpli, zeller, krumpli, répa, krumpli, cékla,,,, na ettől megjött a vécézős kedvem...
21927. era1974
2014. nov. 20. 14:53
Sziasztok,gyakori pisilés,normális igy műtét után?Úgy idegesit,óránként,másfél óránként kell mennem..És ez a wczés előtti bélfájdalmak meddig lesznek még meg ,sok idő mig rendeződik?
21926. Lynda61 (válaszként erre: 21925. - Dizsóka)
2014. nov. 20. 08:24
Köszönöm. Ezt ki fogom próbálni.
21925. Dizsóka
2014. nov. 20. 07:49

Sziasztok!

Ha valakit érdekel !? Nagyon jó, nem nehéz és használ,pár perc.A műtétem előtt fél évvel rendszeresen csináltam,de sajnos egyéb dolgok miatt hanyagoltam,de ma újra elkezdtem.

[link]

21924. Dizsóka (válaszként erre: 21923. - Nyuszi72)
2014. nov. 19. 20:54

Kedves nyuszi72!

Szerintem sok mindent megpróbáltál Te is,szinte ugyanezekkel próbálkoztam én is ,aztán én is meghökkenve olvastam,hogy a cickafark tea és más gyógynövények is okozhatnak nem kívánt hatást ,úgyhogy csínján ezekkel,pedig régen rendszeresen ittam én is.Nekem kettő nagy miómám miatt 8 hete távolították el a méhemet,és azt gondolom én a saját életemre kivetítve meg is fejtettem az okát!

Mindig tanul az ember lánya hál'istennek!

Nemsokára Te is túl leszel a műtéten és utána már csak jobb lehet ,ebben kell bizakodni!

Minden jót kívánok Neked,és a félelmet kergesd el!

Puszillak szeretettel!

Továbbá,Minden Kedves fórumtársamnak kívánok jó egészséget,és minden jót!

21923. nyuszi72 (válaszként erre: 21915. - Dizsóka)
2014. nov. 19. 20:27

Drága Dizsóka!

Köszönöm a bőséges választ!

A neten én is hasonlókat olvastam a barátcserjéről, csak azért kérdezlek titeket, mert a cickafarkfűről én nem olvastam sehol, hogy fitoösztrogén tartalma van. Lehet, hogy nem jó oldalakra tévedtem.

Egyébként sok mindent kipróbáltam a tornától (AVIVA) a gyógyfüvekig mindent, de ez a betolakodó mióma nagyon jól érzi magát és csak nő, sehogyan sem sikerült kilakoltatnom.

Köszönöm hogy írtál sokat tanulok ezen a fórumon.

Puszi Neked!

21922. Susan67 (válaszként erre: 21917. - Diko70)
2014. nov. 19. 18:14
Szia! Szerintem még a hasizom korai, bár a sok helyen 6 hét után már javasolják a hasizomgyakorlatokat,nagyon óvatosan és ne Rubint Rékával kezdj! Én műtét után három hónappal gyalogolni, majd a negyedik hónapban kocogni kezdtem (előtte is futottam).Megpróbáltam a Callanetics tornát, de ritkán tudom rávenni magam sajnos a hasizmom most is nulla.
21921. Lynda61 (válaszként erre: 21919. - Diko70)
2014. nov. 19. 17:51
Még annyit, hogy a műtét utáni kontroll vizsgálaton rá kérdeztem, hogy mikor lehet elkezdeni valamit tornázni, azt mondta az orvosom, hogy ahogy érzem, fokozatosan. Tehát semmi megeröltető mozgást nem tanácsos végezni. Én elég sokat fogytam így a műtét után "kötényhasam" lett. (Nem térdig érő, de mégsem feszes has.)Azóta kicsit javult, de még mindig randa. Igaz, ruhában nem látszik és nem is fáj. Talán sikerül még korrigálni rajta valamit. Plasztikáztatni nem fogom.
21920. Lynda61 (válaszként erre: 21919. - Diko70)
2014. nov. 19. 17:43
Csak nagyon óvatosan szabad elkezdeni, mert a hasizom erősítés nagyon sok esetben gerincterheléssel jár. Sajnos én is hasonló cipőben járok, hasizmom nulla, gerincem gyakran fáj. Most cca. másfél évvel a műtét után szertnék kicsit intenzívebben edzeni (csak itthon, mert sajna nem vagyok közösségbe való még). Már nem érzem a műtét utóhatásait, de emelni és sokat ugrálni nem szabad nekünk már - ezt olvastam. Én a Callanetics-re gondoltam. Valami biztos történt, mert égy kis mozgás után érzem a hasamban az izomlázat - tehát valahol a háj alatt van egy pici izom is ezek szerint :). Ez kellene megdolgozni úgy másnaponta. Sok hasznos dolgot találsz az interneten, edzés videókat is. A műtét előtt kb. 5 évig nem tudtam semmi komolyabb mozgást (tornát) végezni, nem engedte a miómám. Most szembesültem azzal, hogy mennyire elsorvadt az izomrendszerem. Egy-egy felülés is nagy nehézségek árán megy csak, de nem adom fel!
21919. diko70
2014. nov. 19. 17:20
Nem sportoltam,volt 3 gerincműtetem,es sajnos van sulyfeleslegem nem kevés!!90 kg vagyok!
21918. Lynda61 (válaszként erre: 21917. - Diko70)
2014. nov. 19. 17:04
A műtét előtt sportoltál? Befolyásoló tényezők az előzmények is.
21917. diko70
2014. nov. 19. 14:17
Sziasztok!Régiekhez lenne egy kérdésem!Mikor es milyen módszerrel lehetne a hasizmot elkezdeni erősíteni!Ma vagyok 9 hetes!:)
21916. era1974 (válaszként erre: 21915. - Dizsóka)
2014. nov. 19. 12:33
Köszi:-) Vetetek délután a férjemmel.Most kefirt ettem éhgyomorra,meg vacsira is akarok,hatha...Sajna csak ez van itthol most
21915. Dizsóka (válaszként erre: 21912. - Era1974)
2014. nov. 19. 04:18

Szia era1974

Igen,jó!A Salvus vizet éhgyomorra ittam 1 dl-t kicsi vízzel.Nekem bevált, a Hunyadit a keserűsége miatt nem szeretem.Este is lehet fogyasztani és nem görcsölt a hasam mint a Stadalax hashajtótól.

Nyuszi72

A Földközi-tenger vidékén őshonos, 2-3 méter magas, terebélyes ágrendszerű, illatos cserje.

Nevét azért kapta, mert egykor a kolostorokban élő, nőtlenségi fogadalmat tévő szerzetesek e növény kivonatát fogyasztották szüzességi fogadalmuk megtartásához. Azt tartották róla, hogy csökkenti a nemi vágyat, a görög nők is barátcserjét adtak férjüknek, ha már nem akartak több gyereket vállalni. A barátcserje terméseinek szexuális vágyat csökkentő és a nőkre gyakorolt egyéb, áldásos hatásait a modern orvostudomány kísérleteinek eredményei is igazolták.

Hatóanyagai

Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat. Hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege azonban éppen az agyalapi mirigy serkentése – különösen az LH-hormonnak nevezett lutein termelésére. Ez közvetett módon növeli a szervezet progeszteron-termelését, ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti. A prolaktin-termelés szabályozását is javítja. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak a meddő nőknél lehet hasznos, de azoknál is, akik melle a PMS (premenstruális szindróma) részeként nyomásérzékeny.

Van benne még: alkaloida, fehérje, flavin, gumi, illóolaj, kámfor, keseruglikozid, kumarin, limonén, linalool, pinén, szaponin, zsír, zsírosolaj, zsírsav.

Alkalmazása

Akne, antibakteriális, bronchitis, cukorbetegség, depresszió, diaforetikum, diarrhoea, fájdalom, gyomorbaj, gyulladás, influenza, köptető, megfázás, migrén, sebek kezelése, szorongásos zavarok, ciklusszabályozó.

A növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra használták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják. A panaszok közé tartozhatnak testi és lelki természetű panaszok is, melyek megnehezítik a mindennapi munkát, és amelyek jelentkezhetnek fejfájás, bőrproblémák formájában, a mellek enyhe feszülésében, alhasi panaszokban, idegességben, ingerlékenységben, továbbá hangulati ingadozásban, fáradékonyságban és alvászavarban.

Házi felhasználása

Drogját ősszel betakarítható, kellemes fűszerillatú, borsszemnyi termései adják. Gyógyteaként nem hatásos, készítsünk belőle alkoholos kivonatot.

Barátcserje-cseppek: A frissen szedett magvakat tisztítás után átdaráljuk, befőttesüvegbe tesszük. Felöntjük 96%-os egészségügyi alkohollal, tetejét csavaros tetővel lezárjuk. 10-14 napig érleljük, mindennap kétszer alaposan felrázzuk. Az érési idő lejárta után leszűrjük, az ázalékot vízzel átforraljuk, majd kihűtjük. Szűrés után annyit adagolunk belőle az alkoholos kivonathoz, amennyivel 38-40 százalékosra hígíthatjuk. Sötét üvegekbe téve, felcímkézve, gyermektől elzárt helyen tartjuk. Naponta háromszor 10-20 cseppet fogyaszthatunk. Várandósság és szoptatás alatt, valamint hormonpótló gyógyszerek szedésével együtt alkalmazása nem ajánlott.

Házi termesztése

Ősszel vagy tavasszal telepíthető, bármilyen talajon megél, korán termőre fordul. Mutatós volta miatt sokan díszcserjének ültetik, így terméseinek gyógyító hatása – a növény pontos ismeretének hiánya miatt – kihasználatlanul marad.

Mellékhatások

A gyógynövény szedése rendkívül biztonságosnak bizonyult. Nagyon ritkán előfordulhat allergiás érzékenység a barátcserje termésére. Ebben az esetben nem ajánlott a növény szedésének folytatása. Egyéb ismert mellékhatása nincs a szernek.

Ellenjavallat

Terhesség, szoptatás alatt a gyógynövény szedése nem ajánlott, a hormonháztartásra gyakorolt hatása miatt.

Hormonkezelés mellett megváltoztathatja a szedett hormonok hatását (elsősorban felerősítve azt), így a gyógynövény szedéséről a kezelőorvossal minden esetben konzultálni kell.

Figyelmeztetés

A barátcserje készítmények alkalmazása a várandósság ideje alatt nem javasolt.

Érdekesség

A barátcserje és a pms: Egy újabb nagy klinikai kísérlet eredményei erősítik meg azokat a növekvő számban rendelkezésünkre álló bizonyítékokat, amelyek szerint a barátcserje (Vitex agnus castus L., Verbenaceae) apró magvai hatékonyan alkalmazhatók a negyvenes évek felett járó nőket érintő premenstruális tünetegyüttes (PMS) kezelésében.

Egy nyitott rendszerű, német kísérlet szerint a kísérletben résztvevők 93%-a számolt be arról, hogy a PMS tünetei csökkentek vagy teljes mértékben megszűntek a három hónapos menstruációs ciklus alatt szedett barátcserje-készítménynek köszönhetően.

A vizsgálatot végzők szerint a PMS legalább 150 különféle tünetet foglal magába, melyek négy nagyobb tünetcsoportba sorolhatók, ezek a depresszió, a szorongás, a farkasétvágy és az ödémakészség fokozódása. A kísérlet célja egy új német készítmény (gyógyszerformáját tekintve száraz kivonat) hatásosságának és tűrhetőségének vizsgálata volt. Valamennyi kapszula 1,6-3,0 mg 6,7-12,5:1 arányú barátcserje száraz kivonatot tartalmazott, ami 20 mg száraz terméssel volt egyenértékű (Femicurâ, Schaper & Brummer GmbH & Co., Salzgitter, Németország).

A kísérletben részt vevő 1634 nő, napi két kapszulát kapott. A tapasztalt változásokat a kísérlet kezdetétől egy kérdőív kérdései alapján orvosok jegyezték fel a kezelés előtt és a három hónapos kezelést követően. A kérdőív kérdéseit úgy tervezték meg, hogy azok segítségével meghatározhatók legyenek a barátcserje pszichológiai és fizikai hatásai, a négy tünetcsoport és az egyéni tünetek összessége. A szimptómákban beállt javulás mértékét a Clinical Global Impression Scale standardnak megfelelően értékelték, amelyben a tüneti változások értékelésére a nagymértékű javulás és a nagymértékű rosszabbodás között van lehetőség!!!!

Gnéssz

Nőgyógyászati műtét után:Szerző: Kriston Andrea

Egy nőgyógyászati műtét után a beavatkozás módja szerint különböző mértékű lehet a műtét okozta megterhelés, így a felépülés is változó. Erre természetesen intenzívebb mozgás esetén is tekintettel kell lenni.

A műtéti behatolás lehet hasi úton, metszéssel járó, majd varratokkal gyógyuló. Természetes, hogy ilyenkor a seb gyógyulási ideje mérvadó. Ezt a mozgásból származó fájdalmak jelzik is. Ilyenkor legfontosabb, hogy kíméljük a sebet, és sportként legfeljebb a sakk jöhet szóba, illetve a záróizmok helyes edzése. Laparoszkópos behatolás során csupán néhány apró nyíláson át végzik el a műtétet, a gyógyulás lényegesen rövidebb, hiszen nincs metszett seb, a belső vérzés is kevesebb volt. De ez csak a felszín. A mélyben megsérülhettek izmok, szalagok, erek.

Hüvelyen keresztül is végezhetnek bizonyos nőgyógyászati műtéteket. Ilyen esetben lehet, hogy nincs is látható nyoma a műtétnek, de azért a kitágított záróizomzat miatt a test regenerálódásra szorul.

Szabályok:

Általában elmondható, hogy minden nőgyógyászati műtét után legalább hat hétig kerüljük a terhelést. Ez azt jelenti, hogy sok fekvés szükséges egészen addig, amíg a belső szövetek regenerálódnak, és a seb begyógyul. Ez idő alatt lehetőleg ne cipeljünk, ne emeljünk, ne álljunk sokat. Semmiképp ne gondoljunk arra, hogy sportolni kezdünk. Hosszú távon többet ér ilyenkor a fizikai aktivitás csökkentése, mint az az erőfeszítés, melynek során gátlódhat a belső szöveti tér vérkeringése.

Gyakorta kezdenek nők korán edzeni műtét után, hogy ezzel is bizonyítsák, nem volt az annyira komoly, illetve azért, hogy ne hízzanak a felépülési szakaszban. Jobban járunk azonban egy kis túlsúllyal vagy enyhe diétával, mint a gyógyulás hátráltatásával. A háztartási munkát is érdemes egyszerűen vagy segítséggel megoldani.

A hüvely tágításával végzett műtét után nagyon komolyan érdemes edzeni a záróizmokat. A Kriston Intim Torna műtét utáni felépítő programja, a megtanult gyakorlatokat oly módon hasznosítja, hogy általa az izmok zárttá, feszessé tehetők napi néhány perces gyakorlás segítségével. Ez lényeges a sérves elváltozásokat követően, amikor méhsüllyedés, hólyag, vagy végbél megereszkedésének (hólyagsérv, végbélsérv) megszűntetése céljából vagy a hüvely szűkítése érdekében végezték a műtétet. Függőeleges terhelést csak akkor alkalmazzunk, ha már erősnek érezzük a hüvelyt teljes hosszában. Ekkor kezdhetőek azok a sportok, melyek során kerüljük el a préseléseket, nyomásokat, húzásokat, tolásokat, rázkódásokat. A legjobb gyaloglással, úszással, szobatornával kezdeni az edzést, hogy ismét formába lendüljünk.

Méheltávolítás után hat hét is kevés lehet a gyógyulásra. A legtöbb esetben a vágás begyógyul, de a megváltozott szervi környezet miatt csak akkor kezdjük az edzést, ha nincs semmi különösebb érzetünk, tüsszentésnél sem csöppen el a vizelet. Könnyebb a felgyógyulás, ha a műtét során megtartották a méhszájat. Elhúzódhat azonban a felépülés, ha azt is eltávolították, mert ilyenkor labilisabbak a belső szervek. Ekkor már a későbbiekben sem javasolt a rázkódás. Futás helyett inkább úszás javasolt. Kerülni kell minden olyan mozdulatot, mely során lefelé nyomódik a méhszáj. A görbe testtartással végzett spinning akár káros is lehet. Nagyon kis felületen támaszkodik a gát, előredöntött a felsőtest, és préseléssel jár az erős menet kerékpározás közben.

Akkor érdemes csak elkezdeni a alakformálás érdekében végzett sportokat vagy az intenzívebb testedzést, amikor a belső környezet már helyrejött. Mire is mennénk csinos külsővel, miközben belül nem állt helyre az egyensúly?

21914. effre
2014. nov. 19. 00:04

lányok,olvaslak Benneteket,de nincs sajna időm írni.

kedves Era1974 ,nekem voltak hasonlók és a lányok sok jó tanáccsal láttak el.

keress vissza kb 12- 13-14-15 oldal tájékára ..

legyél nagyon óvatos azzal, hogy mit eszel.

Pusza és ölelés

21913. era1974 (válaszként erre: 21909. - Nyuszi72)
2014. nov. 18. 23:59

Nyuszi72 en ma jöttem haza..Nagyon féltem,nem is volt

Egy leányálom,de kibirható!Béres csepp és c vitamin,sokat segit!

21912. era1974 (válaszként erre: 21903. - Diko70)
2014. nov. 18. 23:57
Köszi! A bolti hunyadi is jó?Dizsóka a salvust is kipróbálom,hanyszir ittatok belőle és mennyit?
21911. effre
2014. nov. 18. 23:49

Szia Ibab,

a krumpli jóóó,a krumpli finooom,a krumpli külömlegessss..)

21910. Gnéssz
2014. nov. 18. 21:36

Sziasztok!

Sokat írjátok, hogy műtét után vigyázni kell, hetekig, hónapokig.

Nekem is kilátásba van egy műtét lehetősége.

10 éves a fiam, 20 hetes terhesen volt egy petefészek ciszta műtétem, köldöktől lefelé vágtak.

Tisztában vagyok vele, hogy ennél a műtétnél a méhemet fogják eltávolítani, de miért kell vigyázni és sokat pihenni?

A cisztás műtét után mindent csináltam, főztem, takarítottam, rengeteget gyalogoltam.

21909. nyuszi72 (válaszként erre: 21898. - Pejot)
2014. nov. 18. 21:12

Szia Pejot!

Együtt érzek veled!

Én jövő hét szerdán fekszem be és csütörtökön műtét! Ugyanúgy parázok mint TE, sőt iszonyatosan félek!

Szorítok Neked!

21908. nyuszi72 (válaszként erre: 21890. - Ibab)
2014. nov. 18. 21:05

Szia Ibab!

Akkor én jól tápláltam a miómámat, mert a görcseimre cicafarkfű teát ittam! Használt!

Mit tudsz a barátcserje kapszuláról, azzal is csak károkat okozok, Most azt szedem.

Előre is köszi a választ Méhkirálynő!

21907. dokieva
2014. nov. 18. 18:59

Lányok 2 hete volt a laparoszkópos mióma eltávolításom. Minden ok volt. A méhem és a vastagbél egy része ki volt nőve a hasfalra, ezt is leszedték. Akkor nem volt semmi bajom. De most pár napja ugyanaz a fájdalmam van ami műtét előtt volt.

A dokim azt mondta a mióma mérete nem volt ilyan nagy, hogy ettől lettek volna a panaszaim.Szóvak most tanácstalan vagyok.

21906. Dizsóka (válaszként erre: 21904. - Diko70)
2014. nov. 18. 18:35
Az igen! Jó kis kikapcsolódás :) Puszi,és jó egészség!
21905. Dizsóka (válaszként erre: 21902. - Era1974)
2014. nov. 18. 18:31

Szia!

Salvus gyógyvizet ittam éhgyomorra kb 1 dl-t.Natúr joghurtot pici útifűmaghéjjal keverve.

21904. diko70 (válaszként erre: 21900. - Dizsóka)
2014. nov. 18. 17:37
Köszi!Csak a dàtumokkal van egy kis gondom!!Biztosan azért mert hétvégén lagziban voltam!!!Puszi!! :)
21903. diko70 (válaszként erre: 21902. - Era1974)
2014. nov. 18. 17:35
Szia!!Gyógyszertarban kaphato Hunyadi víz!!mindent kiprobaltam ez segitett!!!
21902. era1974
2014. nov. 18. 17:18
Csajpk a nagywczéssel meddig lesznek gondpk?mivel könyitettétek meg?nagyon kinoz a szél is;és a wczés is.
21901. era1974 (válaszként erre: 21895. - Pejot)
2014. nov. 18. 17:16
En kaptam bent nagy betétet;1 csomaggal azt tettem be mütét utàn de szinte alig volt rajta valami.Kis barna vàladék.Szerintem nem kell spk betét;inkàbb tisztasàgi
21900. Dizsóka (válaszként erre: 21898. - Pejot)
2014. nov. 18. 16:30

Arra gondolj,minden rendben lesz és csak pozitívan.A várakozás rossz,de utána gyorsan peregnek az események.Gondolunk Rád szeretettel és ha van bármi kérdésed ,aggályod ki vele!

Kedves diko70 Te 9 hetes leszel holnap,én 8 ,bocsi,hogy beleszóltam :)

21899. diko70 (válaszként erre: 21895. - Pejot)
2014. nov. 18. 14:16
Szia!Egy csepp vérzésem sem volt,semmi!!Azóta sem azt mondta a dokim ,hogy nem is szabad lennie!!Nálam is minden ment!holnap leszek 8 hetes!!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook