Megint csak az a fogyás... (beszélgetés)
:))))
Nálam sem volt olyan, h nem sikerült, sőt, túl jól is sikerült.:) De inkább kellemes csalódás érjen:)
Az, hogy találd meg a saját módszered:kérdés elegendő e az a módszer. a legkissebb áldozat, a flabelost pl pont erre találták ki, 10 perc alatt izmosra rázod magad. Ugyan.
Ha vki eddig csak chipszet, csokit, péksütit evett annak valóban nem lesz könnyű a diéta, pláne az elején, de fejben döl el az egész így az elejének sem kell szenvedésnek lenni. Türelem, mint a fogyásban mint az alakformálásban hosz az a plusz x kiló sem 2 hét alatt szaladt fel. Lehet úgy gondolni vmire hogy tilos, akkor jobban kívánod, de lehet úgyis nézni vmire hogy ok lehet hpgy okoz 2 perc örömet, de az a fránya narancsbőr meg ott van... Minden ételt el lehet készíteni diétásan. A Hamburgertől kezdve, a palacsintáig.
Nem vitatkozni szeretnék, leszögezném :)
Ezt ezért írod örömforrásnak, mert szeretsz enni.
Mindenki más és más.
Én amikor "jókat ettem" nem azért, mert mindig jól esett, hanem mert a szemem kívánta (közben meg ahogy híztam, egyre nagyobb lett a bűntudatom). Utána pedig fáradt voltam, nehéz volt a gyomrom, stb.
Ha agyban átáll vki, akkor hosszabb távon nem szenvedés, mert egy idő után nem is kívánja az ember. Legalábbis én így működök.
Én is jártam Flabi féle gépre kb. 1 hónapig, mert időm nem volt konditermezni,stb. otthon meg nem volt energiám hozzá (hozzáteszem a súlyom sem volt kevés). Tömény csalódás, jó megszívtam. :-(
Az izmom fejlődését láttam, ez jó volt. Viszont a háj alá épült az izom és olyan lettem, mint vmi tenyeres-talpas menyecske....tiszta Ursula a Dr. Bubóból. :-(
Aztán amikor abbahagytam kb. 1 hónap múlva (hetente 6x jártam) összeesett az egész és azóta cellulitises a karom és megvastagodott.
Arra jó, hogy ha az emésztésre ha vkinek nincs rendben, akkor segít, egyébként a hasznossága csak maszlag.
Ha vki nem súlyzózhat, annak jó a zumbán kívül pld. a bicaj, az ellipszis tréner, úszás, stb.
Én ellipszis trénerrel fogytam/fogyok.
Aztán majd beszélek egy személyi edzővel is, hogy van-e olyan gép a konditeremben, amit én is hatékonyan használhatnék.
Nézd, kinek mi jut. Neked az, hogy figyelned kell a súlyodra, más esetleg immunhiányos, vagy nehezen tanul, esetleg valami allergiával küzd. Vannak jobbak és rosszabbak is, mint a kvázi állandó diéta.
Tanács, hogy találd meg a saját módszered, a saját legkisebb áldozatod... Pl. lehet, Neked az, hogy heti négyszer zumbázol egy órát, és akkor ha elérted az álomsúlyt, már ehetsz rendesen. Lehet nem, hanem be kell iktatnod a súlytartáshoz a heti 4 zumba mellé minden nap, esetleg minden másnap egy csak saláta-fehérhusi vacsorát. Vagy heti egy-két gyümölcsnapot. Majd kialakul...
A többieknek: nem tudom megérteni, aki azt mondja, hogy nem azt és akkor és annyit enni, mint ami, amikor és amennyi éppen jólesik, az nem kisebb-nagyobb szenvedés. Jókat enni igenis örömforrás is, és ha ettől el kell térni, az nem kellemes. Csak néha muszáj, ha az ember hízásra hajlamos.
Ezt nem is vonom kétségbe, de őszintén szólva én egy 3 órás zumbamaraton után sem érzek szemernyi izomlázat sem, ellenben az edzőteremben eltöltött 1- óra súlyzós edzés után már nagyon is.
Szerintem a zumbát mindenképp csináld, mert engem is feltölt(ma is megyek:) és szépen diétázz mellette és ha egyszer úgy érzed, hogy szeretnél továbbfejlődni, akkor majd lépsz valamerre.
További ajánlott fórumok:
- Csak a hasam, derekam akarom fogyasztani
- Mit ettél ma? - Írd ide, de csak ha diétásat fogyasztottál
- Szerintetek melyik mozgás az, amelyik csak fogyaszt, de nem izmosít?
- Milyen vitaminokat szedtek most a nyáron?Csak zöldek s gyümölcs fogyasztással elég a bevitel?
- Az antibébi tabletták meggátolhatják, megállíthatják a fogyást, vagy csak lassítják?
- Az ugrálókötelezés fogyaszt vagy csak az erőnlétünk fejlesztésében segít?