Munkakezdés, kibekkeljem? :) (beszélgetés)
15. michelle.r (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 19:34
Lehet, hogy elkapod, lehet, hogy nem. Én nem vagyok beoltva, és nem kaptam el a Covidot. Bájdövéj, a napsütésnél semmi sem jobb. Drukkolok.
14. libikóka (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:38
Amikor bekövetkezik a vészhelyzet,,bemész a patikába és lehet kapni olyan gyógyszert ami minimum fél napra elviszi a tüneteket,,és jobban leszel,,kibírod.
Ha meg megfektet akkor nincs mit tenni.
13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Michelle.r)
tegnapelőtt 10:33
Köszi és tolom a vitaminokat, bár most a napsütés is jobbat tesz :) Mert csak vitaminnal sztem nem fogom megúszni.
12. michelle.r (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:14
Akkor pont ezt mondd el neki, kedvesen, nagyon tetszik a munka és minden szupi, és ugye nem fog majd azért elbocsátani, ha elkapod tőle a nyavajáját és beteg leszel próbaidő alatt? És közben told magadba a C és D vitamint ezerrel.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 09:55
Ahogy kivettem a szavaiból ő eleve bejönne betegen, meg kb ő lesz majd eleve a főnököm, helyettest keres maga mellé, labor munka, szóval folyamatosan egymás mellett álldogálunk :D Persze emiatt a szitu miatt sem szeretnék neki szólni, mert a munka meg nagyon tetszik, testhezálló. Eleve a szakmám is olyan ami nem home office, de ezt már eleve tudtam pályaválasztáskor. Ma reggel is teázgattunk ameddig beálltak a dolgok, nem akartam neki mondani, ha elkapom akkor is főz nekem teát :D Sajnos én is azt láttam ha nincs lázad akkor menni kell dolgozni, még ha köhögsz is.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:45
Igazából neki nem kellene bemennie betegen, betanítás ide vagy oda, nem egy jó kezdés neked sem, hogy egy lázas, köhögő emberrel kell összezárva lenni. Bár nem írtad, milyen jellegű munka, de én pont jártam úgy, hogy vállalhatatlanul beteg lettem, amikor a felmondási időm alatt az "utódomat" kellett betanítanom, végül az online térben oldottuk meg a nagyrészét, ő bent ült az irodában, én meg otthonról nyomtam. Szóval erre is lehetne megoldás... Persze más a helyzet, ha feltétlen muszáj a személyes jelenlét az adott munkakörben.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 09:27
Épp hogy tetszik a munka, munkakör, és még rá sem vagyok mérges, hogy ilyen állapotban van, csak tanácstalan voltam. Igen máshol beleestem már ebbe a hibába, hogy lázasan bejártam dolgozni...Nyilván ha tüneteim lesznek és enyhék csak akkor megyek be.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:23
Od amész háziorvoshoz, ahová szeretnél, nem kell ott lakni hozzá :) Egy új munkahelyen sajnos nem nagyon van sok lehetősége az embernek, nem pályakezdőként is te vagy a kis új aki még nem ismeri mi hogy megy. De ha nem teljesen vállalhatatlanul szar hely, akkor ezt meg kell érteniük, ha esetleg úgy alakul, hogy megbetegszel. Betegen ne dolgozz, pályakezdő ide vagy oda, fontosabb hogy a betegséget kipihend. Nyilván egy náthával kibírható, de lázasan otthon kell maradni és feküdni.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 09:19
Igen ez amit írtál totál igaz, csak még pályakezdő vagyok és még talán rutintalan, majd X év után már jobb meglátásaim lesznek. Nekem itt nincs háziorvosom, őt vidéken hagytam. De az is igaz hogy már elkaphattam csak lappang. És igen nem szerettem volna tp-vel indítani az új helyen ez is igaz.
6. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:05
Szerintem is esélyes, hogy már elkaptad, de vegyél fel maszkot, amúgy próbaidőn is lehet tp-re menni. Mi az alternatíva? Otthagyod a munkahelyet mert köhög aki betanít? :D Szedj vitaminokat, sétálj a friss levegőn munka után, legrosszabb esetben elkapod és bemész betegen (és valszeg elküldenek tp-re), ha fosul vagy, kiiratod magad. Gondolom mások is látják, hogy beteg a kisfőnök, összeraknák, hogy nem lógni akarsz a 2. heteden. Ezt kár túlgondolni, lehet hogy el sem kapod...
5. PöttyösPanka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:01
Szerintem már mindegy. Valószínűleg már elkaptad, csak még lappang.
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:59
Milyen munkahely ez?
Esetleg maszk hordás?
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Andi6020)
tegnapelőtt 08:53
Hogy szerintetek is jobban járok ha nem teszem szóvá, max elkapom és majd én is így jövök be dolgozni
2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:49
Miben segíthetünk?
tegnapelőtt 08:46
Most kezdtem dolgozni, egy új helyen, történetesen hétfőn. A betanítást végző kollégám aki kb a kisfőnök, kedves meg minden, hétfő óta, de elmondása szerint hétvége óta elég ramaty állapotban van, Bevallottan lázas, köhög, és nem érzi magát jól. Én meg ugye vele vagyok és előbb utóbb el fogom kapni. Viszont azt sem mondhatom még neki, hogy ne jöjjön közelembe, meg menjen haza stb, hiszen ő tanít most be, Jaj nagyon zavaró. A munka kell és tetszik, de ha elkapom én nem mehetek így rögtön tp és nem is szeretnék. Haveromék is azt tanácsolták hogy hagyjam max 2 hét ameddig ő és max én kikeveredek belőle aztán jó lesz.