Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Bordatöréssel meddig lehet táppénzen maradni? fórum

Bordatöréssel meddig lehet táppénzen maradni? (tudásbázis)

23. Enissa
tegnap 19:08

Megnéztem a videót és azon gondolkodtam, mitől jobb a turmixolt dió vízzel, mintha jól összerágjuk a fogunkkal és iszunk rá vizet?

Ha alaposan megrágjuk a diót, ami péppé válik a szánkban, és vizet is iszunk mellé, akkor nagyjából ugyanaz történik a gyomorban, mint amit a turmixgép és szűrő előkészít, szerontem legalábbis.

A rágás mechanikusan őröl, az emésztőenzimek meg lebontják, a víz segíti a továbbjutását az mésztőrendszerben.

Dió kalciumtartalma: kb. 98 mg / 100 g

Mák kalciumtartalom: kb. 1438 mg / 100 g

Ha csontritkulás megelőzése a cél, akkor mák + C-vitamin, illetve változatos, zöldségekben és magvakban gazdag étrend a legjobb.

A darált mák + narancslé például szuper párosítás. + D vitamin, ezt a hal, tojás, vagy máj tartalmazza na és a drága napfény. :)

22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Liliom10)
tegnapelőtt 20:29

Írtam. :)

Legyünk egyre jobban!

21. liliom10 (válaszként erre: 20. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:52

Nagyon örülnék neki ! Kérlek, írd le a fontos dolgokat ! Bokor Katalin több könyve megvan. Már régen elolvastam a " Táplálékod legyen gyógyítód" c. könyvét is.

Nekem is csontritkulásom ( is) van.

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Liliom10)
tegnapelőtt 18:28

Annyira sajnálom. Kérdeztem fiamat mit tehetnék hogy meghallgathasd, azt mondta semmit. Ha én hallom, akkor van hang. A te gépednél lehet valami gubanc.

Ha gondolod, magánban leírhatom a lényeget és még hogy mitől lett jó a csontsűrűségem ezen kívül mit használok, fórumnyitót ez úgysem érdekli.

19. liliom10 (válaszként erre: 17. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:09
Nem. ☹️
18. liliom10 (válaszként erre: 15. - 55Judit)
tegnapelőtt 18:08
Át van húzva a hangszóró, de nincs mellette vonal, csak a jobb oldalán egy lefelé mutató nyíl. Több videót kipróbáltam, azokat lehet hallgatni.
17. 55Judit (válaszként erre: 16. - Liliom10)
tegnapelőtt 17:53

Sikerült hangot adni neki?

Nálam jól szól, de a kommentekben mások is panaszkodnak hogy nincs hangja. valójában van mert én hallom, nem a videóval lehet a hiba.

16. liliom10 (válaszként erre: 15. - 55Judit)
tegnapelőtt 17:02
Persze, hogy érdekel ! 🙂💖
15. 55Judit (válaszként erre: 14. - Liliom10)
tegnapelőtt 14:50

Ha át van húzva a hangszóró, kattints rá. Az előtte lévő vonalkát húzd jobbra. Csak ez lehet. Nálam szól, én is meghallgattam még egyszer.

Legalább valakit érdekel ha már időt tettem bele a keresésébe.😘

14. liliom10 (válaszként erre: 11. - 55Judit)
tegnapelőtt 14:36
Meg akartam hallgatni, de nincs hang.☹️
13. Enissa (válaszként erre: 12. - Rubin17)
tegnapelőtt 14:03
1, de az szerencsétlenül.
12. Rubin17 (válaszként erre: 9. - Enissa)
tegnapelőtt 13:55

Hàny bordád tört el?

Én feltudok kelni úgy, hogy a másik kezemmel támasztom ki magam.

A légzőgyakorlatokat csinálom, mindig amikor eszembe jut, mélyeket lélegzem.

11. 55Judit (válaszként erre: 7. - Rubin17)
tegnapelőtt 13:30

Egy természetgyógyász videóját mutatom ahol bemutatja a gyógyszert csonttörés és csontritkulás esetére. [link]

Ezen kívül a csontritkulásom eredményes gyógyításához mást is fogyasztok melyekről az orvos természetesen nem beszél, viszont hatékony. Amennyiben érdekel később erről is írhatok. Minden amit magammal művelek táplálja a csontokat és serkenti a csontanyagcserét.

10. Enissa (válaszként erre: 7. - Rubin17)
tegnapelőtt 13:22
D vitaminnal, magnéziummal, C vitaminnal,és fekete-nadálytő kivonattal külsőleg kenegetheted.
9. Enissa (válaszként erre: 1. - Rubin17)
tegnapelőtt 13:15

Nem fizikai munkám van.

2 hónapig voltam otthon.

3 hétig csak fotelben aludtam, mert nem tudtam volna felkelni.

Tüdőmagasságban tört.lufit , kesztyűt kellett fújkálni, mert nem vettem mély levegőt, és vizenyő alakult kii, ahogy vettem a levegőt, furcsa hangot adott a csont.

Előbb tudtam volna dolgozni, de az utazás fájt. Nincs is az emberre írva, hogy beteg, löknek egyet rajta és kész a baj.

Gyors jobbulást!

tegnapelőtt 12:32

A férjemnek nem régen volt balesete, nagyon megütötte a kormány a mellkasát.

Nem volt törés és semmi, de fájt neki 1 hónapig kb.

Nem ment betegállományba.

A munkától függ, hogy x után mit fogsz bírni.

Bordatörésnél még a levegővétel is fáj. Emelgetni tuti, hogy tud az ember.

És ugye a törésnél figyelni kell arra, hogy rendesen forrjon össze. Szerintem kb. 3 hét teljes kímélet kell, majd 3 hétig még megy a gyógyulás.

A kéz és lábtörés is kb. 6 hetes gyógyulás.

7. Rubin17 (válaszként erre: 6. - 55Judit)
tegnapelőtt 12:10
Hogyan?
6. 55Judit (válaszként erre: 5. - Liliom10)
tegnapelőtt 12:05
Így van. lehet a csontgyógyulást gyorsítani is, de ezt akkor még nem tudtam.
5. liliom10 (válaszként erre: 1. - Rubin17)
tegnapelőtt 11:41
Nekem bordarepedésem volt nagyon régen. Már nem emlékszem, meddig nem tudtam dolgozni. ( 6-8 hétig biztos nem.) Érezni fogod majd, ahogy gyógyulsz, és egyre több mindent meg tudsz csinálni otthon, kertben,stb., hogy már tudsz dolgozni is .
4. 55Judit (válaszként erre: 3. - Rubin17)
tegnapelőtt 11:39
1.
3. Rubin17 (válaszként erre: 2. - 55Judit)
tegnapelőtt 11:37
Hàny bordàd tört el?
2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Rubin17)
tegnapelőtt 11:36
Az én esetem neked nem számít, mert nyugdíjas voltam kikor bordatörésem lett. Szerintem számít hogy hol tört el, mennyire lehet vele mozogni vagy izommunkát kifejtene. Én csak a háztartási munkát végeztem és a kertet rendeztem, de fájt. Kb. 5-6 hónapig. 3 hónapig biztos hogy nem tudtam volna munkahelyen helytállni.
tegnapelőtt 11:21
Sziasztok. Akinek volt màr bordatörése, mennyi ideig maradt otthon tàppénzen? Legfőképpen olyanok írjanak akik fizikai munkàt végeznek, vagy ismertek ilyen esetet?

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook