Mi lehet a jó megoldás? (beszélgetés)
Mozgás (az u.n. gyertyaállás kimondottan ajánlott)
Hashajtók helyett próbáld meg a különböző gyógyvizeket, amit renyhe bélműködésre ajánlanak.
Nem, nem egészséges...csak próbaképp...ha egyszer beválok, akkor az jelzés, hogy másként kell étkezni...
nem azt írtam, hogy a fosás mindent megold...a könnyű széklet a cél.
na ebből ki is szálltam.
"Rostos étkezés és mozgás."
Pontosan.
Ha az vagy akire gondolok,,minden együttérzés mellett,,már annyi jó tanácsot kaptál,,ezzel kapcsolatban is,,hogy ennél többet talán a dietetikus is nehezen javasolhat.
A próbálom,,ebben az esetben sem segít.
És igen helyrejöhetsz,,és remélem fogsz is:)
Lehet hogy nagy mennyiségben fogyasztva kevés folyadékkal valóban problémát okozhat. Én úgy írtam le ahogy nekem bevált annó és ajánlásokban is szerepel.
Bármilyen élelmiszerre igaz lehet hogy súlyos egészségi problémát okozhat, még halált is ha vele kapcsolatban túlzásba visszük a hülyeséget.
A hashajtó, mint már írták, nem megoldás...szerintem csakis étkezés, azon belül a változatos élelmiszer a megoldás...sem a torna, sem séta, futás nem számít...
magamból kiindulva..nekem minden rendben, de ha jó érett savanyúkáposztát veszek, sok lével, abból néhány falat, majd tej-kakaó kombó, a kertből már sietve közelítem meg a fajanszot, jön minden...
próbáld meg, ha meg tudod enni...de van más is ami rendesen megfos@t gyógyszer nélkül...
A lenmagról azt olvastam valamikor, hogy bélelzáródást is tud okozni. Nem tudom, hogy igaz e.
Ezért ezt nem javaslom, ha csak nem néz utána FI, hogy mennyit lehet fogyasztani és, hogyan, hogy ne okozzon problémát.
Hát persze! Nem kérdés.
A témában annyit tudok csak, hogy beindítja a bélmozgást ha este beáztatunk 4-5 szem aszalt szilvát, reggel a levével együtt éhgyomorra elfogyasztjuk. Rendszeresen.
A másik trükk, hogy étkezés előtt, de lehet hogy reggel is elég, 2-3 teáskanálnyi lenmagot 2-3 deci vízzel beveszel, és napközben is sokat iszol. Ez segíti a béltartalmat tovacsusszanni.
Amit személy szerint a legfontosabbnak tartok, a bél mikrobiomjának a karbantartása. Fermentált uborka, káposzta, stb. Én csak ezt a 2-t szeretem, most is van. Ezek pro -és prebiotikumok is egyben.
Cukrot, fehér lisztet csökkenteni érdemes amennyire lehet.
A drasztikus fogyókúrákat én mellőzöm és másnak sem ajánlom.
Nekem is kell fogyni, az életmódváltásom része pl. az is, hogy a szénhidrát alapó táplálkozásomat zöldségalapúra váltottam. Nekem jót tesz, neked pedig sok sikert kívánok, bármit is próbálsz ki!
Igen, rendbe jöhet!
Rostos étkezés és mozgás.
Nem kell rögtön arra gondolni, hogy futok 5 km-t vagy lenyomok minden nap egy 2 órás súlyzós edzést, hanem elég, ha minden nap sétálsz fél órát, csinálsz néhány gyakorlatot. Igyál több vizet és egyél mindent, csak ne sokat.
Próbáld meg beállítani, hogy reggel vagy este végezd a dolgod.
A rendszeres hashajtó szedés bélrenyheséget okoz és ha évek óta szeded, akkor nem csodálom, a hogy a szervezeted megszokta a rásegítést és ellustult.
További ajánlott fórumok:
- A szakítás lehet az egytelen megoldás?
- Megcsalt feleségként melyik lehet a jobb megoldás?
- Ebben az esetben lakás kérdésben mi lehet a jó megoldás?
- Anyai féltékenység? Vagy mi lehet? Szerintetek van megoldás?
- Ez lehet pszichológiai probléma? És ha igen, mi a megoldás?
- Ha sürgősen megoldás szükséges a társasházban, mit és hogyan lehet tenni?