Megint csak az a fogyás... (beszélgetés)
autoimmun pajzsmirigybetegség a hasimotó
160g ch-t kellene fogyasztanom, de az elmúlt pár napban tuti, hogy nem volt meg
a környezetemmel elég nehéz, mert egyfolytában ki vagyok téve a csábításnak, de azért meg szoktam állni
szerencsére a férjem is diétázik szolidalitásból velem, pedig Neki nem kell fogynia, de ennek ellenére a diéta és sport mellett deadott dél év alatt 9 kilót:) Azért örül neki.
Szóval nem Ő hátráltat, hanem a család többi tagja, amikor is kapunk egy hatalmas tálca édes süteményt, majd meg őrülök és szerintem nálam jobban nem utálja senki a parazlást, de volt, hogy abban a pillanatban ki is dobtam a kukába.
Szégyeltem is a dolgot, de nagyon zavart már a folyamatos ingerlés.
Na, akkor zabkására fel:)
2 dolog:
-milyen az a házi nutella?
-hogyan variálod a zabpelyhet?
aalapból nem eszem felvágottat, szendvicsre nálam csak sajt kerül zöldség, vaj, cottage chesse, túró vagy házi nutella. A felvágottak,szalámik a húsipar legalja. A zabkása kiváló kaja én imádom és ezerféle képpen lehet enni:) laktat és minden van benne mire szükséged van. hasimotó??:)
Mindig nem lehet ugyanolyan lánggal égni, vannak nehezebb napok. de ki kell tartani és azt sem árt ha a környezeted nem hátráltat. Mennyire tartod be az IR diétát? hány grammosta kell tartanod?
Az a helyzet, hogy most pont egy rossz időszakban vagyok diétaügyileg. Ennél azért sokkal jobban szoktam tartani a diétát és nem akarom én abba hagyni, csak most úgy lelohasztott úgymond, hogy már hetek óta nem fogyok. Tudos is egyébként, hogy hogyan kellene ennem, és remélem, hogy pár nap és össze szedem magam rendesen.
Az a legnagyobb gondom, hogy borzasztóan finnyás vagyok:( Az ilyen májkrémek, meg pástétomok nem fekszenek nálam, felvágottakkból is csak 2 félét eszek meg és kolbászból is inkább csak a házit.
Fene a finnyás belemet:(
Ma is a reggeli vajas-lekváros graham kenyér volt. Nem jó, tudom.
Most nem tudom, hogy jó lenne e valami főzött kása vagy valami reggelire? a változatosság kedvéért.
egészségügyi problámék? pfff, van sajnos rengeteg
endometriózis, IR, pcos, hasimotó:S
Egxébként a mozgás az amit szerencsére nem tudom megunni, mármint a diétát sem unom, csak néha leeresztek, de azért olyankor sem csalok úgy, hogy mondjuk felfalok valami péksüteményt, vagy megeszek valami csokoládék, inkább csak a kisétkezéseket szoktam elbacni.
Áhhh, nekem a zumba egy felüdülés. Jól érzem én is magam és imádok járni. Jól le is izzadok egyébként és kellemesen el is fáradok, de nekem a fogyás vele nem igazán ment, legalább is kilóban nem volt látványos. De centiben sem.
Most azt még elfelejtettem írni, hogy bár kilóban nem igazán fogyok mostanság, viszont centiben nagyon sokat. Csak én még kilóban is szeretnék fogyni.
Természetesen honnan megy le nekem is először? persze, hogy a cicimtől. A combom meg alig változik.
Igen, a diétán is lenne mit javítani, csak hát..... nagy nem mennek most a húsfélék sem
Van valami ötleted a diéta és a mozgás válzoztatására?
olyan 75 kiló vagyok(bár ma mértem magam és 76 voltam már reggel:()és 170 cm. Még 15 kilót mindenképp szeretnék fogyni.
Sziasztok!
Először is a zumbás részhez szeretnék hozzászólni. Én is elég sokáig jártam, és szépen alakult tőle a testem, formált. Nagyon sok múlik az oktatón, illetve, hogy milyen intenzitással csinálod.
A másik, ami nekem bevált, az a kalóriabázis. Szépen nyomon tudom követni, hány kalóriát ettem meg egy nap, illetve hogyan néz ez ki fehérje, zsír és szénhidrát felosztásában. Amikor rendszeresen vezetem, akkor nagyon szépen megindul a fogyás. Nekem a sztepper is nagyon jól bevált, illetve az elliptikus tréner. Tegnaptól futni kezdtem, valamint kihasználni a lépcsőház sok-sok lépcsőjét. Fel-le futni a 4.-ig és vissza, ugrálás, nyújtás, mindenre alkalmas:)
finom a kenyér?gondolom, hogy majas a fehérje tartalma
még nem ettem, de majd szét nézek, mert kezdem unni a graham kenyeret egy picit
Most Nekem olyan gondom van egyébként, hogy megállt a fogyásom, de nagyon. Hiába mozgok többet, nem mozdul. Próbáltam, hogy kevesebbet eszek és többet edzek, de semmi. Úgy csinálom mostanság, hogy heti 3-4 alkalommal kardió edzés. Van amikor futok, van, hogy gyorsgyaloglok, van, hogy kardio intervallozok és a zumbát is ugye bele számítom. Amikor elmegyek edzőterembe, akkor ott is használom a kardió gépeket, az elején bemelegítésnek és a végén levezetésnek picit. Mégsem mozdul a súlyom. Már 7 hónapja csinálom ezt a diétát és a kezdeti nagy fogyás, mostmár teljesen megállt.
bocsi meg is néztem közben
nem szója alapú a kenyér
glyx kenyér milyen? szója alapú? mindjárt megnézem
az a helyzet, hogy a szójás dolgokat is nagy ívben kerülnöm kell, szóval a tejfehérje porokat is így kell vásárolnom
vettem már a dm-ből dm márkás port, de azt egyáltalán nem bírtam meginni, ki is hánytam:S Most úgy próbálgatom őket, hogy amelyikből van 1 adagos, annyit megveszek és kipróbálom.
Én is IR-es vagyok, nekem is kell számolgatnom.
Tudom én sajnos, hogy mennyi fehérjét kellene meneggem, csak lövésem sincs, hogy azt hogyan és miből állítsam össze az IR-val együtt.
2-2,5 gr/tskg ennyi fehérje kellene ha eredményt is akarunk elérni az edzéssel, tehát izmot építeni. Jó ha tudjuk miben hány gramm van, én napi szinten vezetem mind a 3-at (feh,szh,zsír) egyrészt az edzés miatt, másrészt nálam van egy alap szh bevitel amit kötelező tartanom (IR).
Jó íze van vízzel is:) úgy szívódik fel tökéletesen. Tejet egyáltalán nem iszom. Ha valamibe nagyon kell akkor kókusztejet használok.
Jaj de jó, nagyon ügyes vagy. Látod, nálam általában az 50-60g fehérje van meg csak és hát az édes kevés.
Igen, szóval az a gondom, hogy ugye nem szabad tejjel inni a fehérjeport, pedig a legtöbb azzal írja és vízzel meg nincs jó íze, nem?
jól tetted
Én is megjártam a zumbát és jól esett:)
De holnap irány az edzőterem.
További ajánlott fórumok:
- Csak a hasam, derekam akarom fogyasztani
- Mit ettél ma? - Írd ide, de csak ha diétásat fogyasztottál
- Szerintetek melyik mozgás az, amelyik csak fogyaszt, de nem izmosít?
- Milyen vitaminokat szedtek most a nyáron?Csak zöldek s gyümölcs fogyasztással elég a bevitel?
- Az antibébi tabletták meggátolhatják, megállíthatják a fogyást, vagy csak lassítják?
- Az ugrálókötelezés fogyaszt vagy csak az erőnlétünk fejlesztésében segít?